• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Menu
Vi guider

Tre skønne kvinder: Her er vores bedste sommertips

Kender du det? En bestemt duft, smag eller følelse på huden vækker sanserne og sender dig direkte tilbage til et helt særligt sommerminde. Vi har taget en snak med tre skønne kvinder, Frederikke Legaard, Natasha Al-Hariri og Sille Henning, om, hvad sommeren betyder for dem. Læs med og lad dig inspirere af blandt andet deres bedste sommertip og favoritprodukter.

Tænk på synet af gule rapsmarker så langt øjet rækker, følelsen af bare tæer i nyslået græs, smagen af friske, danske jordbær, duften af solcreme på huden og lyden af bølgernes rolige brusen – får det en følelse frem indeni dig? Vores sanser har en helt særlig evne til at vække vores minder, og i denne artikel kommer vi med en hyldest til vores yndlings-årstid: Sommeren.  

Frederikke Legaard

Frederikke Legaard er med sin fødselsdag i juli et vaskeægte sommerbarn. Hun er 25 år og har studeret kunst i Amsterdam og New York.  

Hun er et rigtigt sommerbarn og elsker at lave mad. Lige nu er hun i gang med at færdiggøre en kogebog, som hun har skrevet på i halvandet år. Hun har selv udviklet opskrifter, taget fotos og lavet illustrationer til. Bogen udkommer til sommer.  

Frederikkes sommerfavoritter

“Et produkt, jeg er helt vild med, er highlighteren Yves Saint Laurent Touche Éclat Stylo. Den minder mig om min mor. Jeg husker at stå som helt lille og kigge på hende påføre den, i mine teenageår stjal jeg den fra hende, og nu bruger jeg den så selv. Den ligger et meget tyndt og fløjlsblødt lag, som går i ét med huden og ser naturligt ud.  


Jeg kan også godt lide Kiehl’s Ultra Facial Cream ansigtscremen, som trænger hurtigt ind i huden og er en god base at lægge makeup på.


Biotherm Life Plankton Elixir Serum er også en af mine favoritter. Jeg påfører den om aftenen og føler, at jeg vågner med en frisk og blød hud.


Og så minder duften af Valentino Born in Roma Yellow Dream Donna mig om lange lyse sommeraftener og ferie. Jeg er helt vild med dens blomstrede og citrus-agtige duft"


Hvad er følelsen af sommer for dig?  

Sommer er min yndlingssæson!  Jeg har ikke rejst så utrolig meget, hverken da jeg var yngre eller nu, hvor jeg er blevet ældre. Så om sommeren har jeg ofte blevet i Danmark og taget på ture rundt til de forskellige øer eller været i sommerhuse.  

Så for mig er sommer meget dansk med jordbær og fiskefrikadeller og rejer, og at være sammen med mine venner – og ikke mindst have en masse tid til det.  

Hvad er dit bedste sommerminde?

Jeg synes, det er vildt svært at vælge! Sommer er jo nok den sæson, jeg har flest gode minder fra, fordi alt bare er dejligt og lyst og godt.  Men nogle af de bedste minder, jeg har, er nok fra sommerhuset, hvor vi er taget ned til den lokale fiskehandler og købt friske fjordrejer.  

Det er jo et kæmpe arbejde at pille de der små rejer, og man får ikke særlig meget mad ud af det, men det smager så guddommeligt, og det er skønt at sidde og være samlet om maden på den måde.  

På alle mine sommerhusture har det altid endt med, at maden bliver omdrejningspunktet. Så når man står op, er det første man tænker på “hvad skal vi have til morgenmad, hvad skal vi have til frokost og aftensmad?”. Det handler kun om, hvad vi skal have at spise!  

Hvad er din guilty pleasure om sommeren?

Kold vin. Det ender det i hvert fald ofte med at blive, for når solen skinner, og man sidder ude sammen med sine venner. Og så tror jeg altså også, at det er jordbærtærter - dem kan jeg rigtig godt lide!  

Hvad er dit bedste sommertip?

Noget, jeg har skullet lære mig selv inden for de sidste år, er at acceptere det her med at koble fra og nyde. Altså, at bruge lidt tid på at komme ind i den der afslappende sommerstemning, og så sørge for at skrue lidt ned for alle forpligtelserne – du behøver ikke at svare på de der mails på din telefon, selvom du godt kan.  

Så mit bedste tip er virkelig at huske sig selv på at være i det og nyde sommeren – for vi har heller ikke så meget af det gode vejr herhjemme.​​​​​​​

Hvilken skønhedstrend hopper du aldrig med på?  

Jeg kommer aldrig til at gå med mørke læbestifter. Det forstyrrer mit øje, hvis ens læber er mørkerøde eller lilla, og så fremhæver det ikke noget godt for mig, at mine mund synes mindre.  

Hvad er dit bedste skønhedstip?  

Jeg er jo farvenørd på mange punkter, og det er jeg egentlig også, når det kommer til makeup. Mange siger til mig, at jeg er virkelig god til det – men jeg er faktisk ikke så øvet. Det er nok bare, fordi jeg bruger tid på at finde de nuancer, der passer til de toner, der er i min hud, så når jeg lægger øjenskygge og blush, så kan jeg fremhæve dem i stedet for bare at lægge på.  

Det tror jeg, uden at vide så meget om det, at det er et meget godt tip.  

Hvad står øverst på din bucket liste?

Jeg er så heldig at have et sommerhus i Sverige med min familie, så i år er det min plan at tage derop sammen med min kæreste uden nogen bagkant og uden telefoner. Vi har lidt en plan om, at vi skal være lukket af fra alt det, der sker derhjemme, og bare fordybe os i naturen, plukke blåbær og nyde vejret og bade.  

Natasha Al-Hariri

Natasha Al-Hariri er født på vejen til Danmark, da hendes forældre flygtede fra borgerkrigen i Libanon. Hun har en baggrund som jurist med speciale i udlændingeret og menneskerettigheder, og har hele sit liv beskæftiget sig med integration, udlændinge og identitet.  

Siden 2019 har hun været direktør i DFUNK, Dansk Flygtningehjælp Ungdom. Hun er 32 år, gift og har to sønner på henholdsvis 2 og 7 år.  

Natashas sommerfavoritter

“Jeg elsker at slutte en lang dag af med min Kiehl's Midnight Recovery Concentrate, der beroliger min hud og mit sind med æteriske olier.


Min nye go to-ansigtscreme er Lancôme Rénergie Multi-Lift Ultra, der føles så rar at påføre! Det er en kæmpe bonus, at den indeholder SPF20!


Jeg bruger Lancôme Génifique Serum under min ansigtscreme hver morgen. Det føles fantastisk, og så efterlader den min hud med masser af fugt og den fineste glød.


Yves Saint Laurent Libre Eau de Toilette minder mig om sommer. Jeg elsker den feminine vibe, som der er over den, og så dufter den bare så skønt af blomster.”


Hvad er følelsen af sommer for dig?  

For mig er det helt klart varme, Mellemøsten og familie. Nærmest alle mine sommerferier som barn har altid gået til Libanon – det sydlige Libanon mere specifikt – for at besøge min mors familie. Mine forældre plejede at tage os ud af skolen allerede i maj måned, så vi kunne tage derned og være hele sommeren og nå tilbage til skolestart.  

Jeg drømte så meget som barn bare om at komme på ferie til Mallorca eller sådan noget, for det gjorde alle de andre i min klasse, men det var bare meningsfuldt for os at tage til Libanon.   

Hvad er dit bedste sommerminde?

Hvis jeg virkelig mærker efter og er nostalgisk, så er mit bedste minde en tur ned til floden i min mors landsby i Sydlibanon. Hver dag tog vi ned til floden for at bade og egentlig bare være dernede hele dagen og aftenen sammen med resten af landsbyen og nød hinandens selskab.  

Så det er ikke bare sommer, men også barndom for mig – og noget af det, der står allertydeligst for mig.  

Hvad er din guilty pleasure om sommeren?

Vi spiser is hver dag! Om sommeren har vi nemlig en uskreven regel om det, og det er bare vigtigt for os alle sammen, for så kan vi rigtig mærke, at det er sommer.  

Vi er faktisk lidt begyndt på det allerede for at være ærlig.  

Hvad er dit bedste sommertip?

Gør de ting, som du ellers aldrig har tid til i hverdagen. Tag på nogle af de ekskursioner, som du ikke rigtig har overskud til i hverdagen, fordi det kræver planlægning og virker uoverskueligt.  

I virkeligheden behøver det ikke at være særlig indviklet. Det kan også bare være en tur i en park i den by, du besøger. Det er noget, jeg selv elsker at gøre; finde en hyggelig park, tage en madpakke med og bruge dagen der uden egentlig at have lagt de store planer.  ​​​​​​​

Hvilken skønhedstrend hopper du aldrig med på?  

Der er mange! Jeg ville fx aldrig få permanent makeup. Det er jo ikke, fordi man aldrig kan komme af med det igen, men jeg ville bare være ked af at være ærgerlig over det, eller hvis resultatet blev dårligt.  

Hvad er dit bedste skønhedstip?  

Noget af det, som det sidste år måske særligt har lært mig, det er, at vi ikke altid har brug for makeup. Det der med at logge på et teamsmøde uden makeup er blevet mere hverdag end undtagelsen for mig, og det er faktisk rigtig rart ikke at være så optaget af, at alting bare står snorlige, og at makeuppen sidder perfekt.  

Hold kæft, hvor bruger man bare meget tid på at være optaget af, hvad andre mener og tænker – det gør jeg også selv – men jeg har fået et meget mere afslappet forhold til det og blevet bedre til at acceptere, at jeg ser ud, som jeg nu engang gør.  

Og jeg ved godt, at det er en long life proces, som man bliver aldrig nogensinde færdig med, og jeg tror, at accepten af, at vi netop aldrig nogensinde bliver færdige med det, måske i virkeligheden er det bedste tip, jeg overhovedet kan give.  

For når man accepterer det, så accepterer man også, at man er der, hvor man er i dag, og det er et fint sted. Og at det er helt okay, at det er svært nogle gange.    

Hvad står øverst på din bucket liste?

Jeg drømmer om at hive et halvt år ud af kalenderen og bare rejse sammen med min familie.  

Vi gjorde det i en måned, lige da min yngste blev født, hvor vi tog til Thailand, og det var bare virkelig en fantastisk oplevelse for os alle sammen. Så det kunne vi godt tænke os at gøre mere af over en længere periode – og det står højt på vores bucket liste!  

Sille Henning  

Sille Henning er 46 år og har arbejdet med mode og livsstil gennem de sidste 20 år, hvor hun blandt andet har siddet som marketingchef hos DAY, direktør hos Heartmade og som moderedaktør for Magasinet Elle, da det blev lanceret.  

I dag er hun bl.a. modeekspert på Go’ Morgen Danmark og fungerer som kreativ sparringspartner for mange forskellige brands.  

Silles sommerfavoritter

“Jeg har prøvet mange forskellige mascara efterhånden, men bliver ved med at vende tilbage til Lancôme Hypnôse. Børsten er nem at bruge, og resultatet er flot og holdbart.


Et enkelt pump med IT Cosmetics CC+ Cream efter min dagcreme giver et naturligt og ikke makeup’et look.


Der er noget legende over Prada Candy-duften, som inspirerer mig og får mig til at tænke på varme sommerdage sydpå.


Den fløjlsbløde konsistens og diskrete duft gør Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Day til en fornøjelse at bruge.”  


Hvad er følelsen af sommer for dig?  

Det handler især om varme, sol, strand, langt græs, markblomster, det der med at have bare tæer i sandalerne og så selvfølgelig alle de klassiske danske smage som jordbær og ærter.  

Men også samværet spiller en stor rolle for mig – de der sene aftenener på terrassen med venner og veninder, hvor man griner og drikker vin, og man er nødt til at hente en tyk trøje, fordi duggen falder.     

Hvad er dit bedste sommerminde?

Sommerferien i min barndom foregik altid på Anholt, og det var jo ikke særlig populært tilbage i starten af 80’erne, så det var egentlig ret øde. Et af de sommerminder, som jeg særligt husker, hvordan jeg kravlede rundt og ledte efter vilde blåbær.  

Vi var også meget i min mormors sommerhus, og der husker jeg, hvordan jeg sneg mig ind for at plukke de modne jordbær og ærter i køkkenhaven, og hvordan jeg prøvede at skjule, at jeg havde rippet en halv ærtebusk. Jeg husker de der ærteplanter som værende enormt høje - men det var jo nok bare mig, der ikke var særlig høj. Det er sådan et helt Alice i Eventyrland-agtigt minde for mig.    

Hvad er din guilty pleasure om sommeren?

IS! Det er måske lidt kedeligt, men jeg elsker is om sommeren. Det er som regel mig, der tvinger min søn og min mand til at gå ned og købe is om aftenen.  

Og så vil jeg også sige, at neglelak er en guilty pleasure her om sommeren.    

Hvad er dit bedste sommertip?

Jeg synes, at det er ret skønt, at der er mange steder rundt omkring i landet, hvor landmændene er begyndt at lave “pluk selv-marker", hvor man kan få lov til at plukke vilde grøftekantsblomster.  

Det vigtigste for mig, når det kommer til beauty, er at huske glød til huden. Om det er ved hjælp af serum, bronze-pudder eller en god eksfoliering.  ​​​​​​​   

Hvilken skønhedstrend hopper du aldrig med på?  

Affarvet bryn! Og så håber jeg heller aldrig, at jeg kommer tilbage til de der helt smalle bryn, som vi havde tilbage i 90’erne. Jeg har set, at det har været i Vogue et par gange sidste år, men... Det var bare ikke godt, vel?  

Hvad er dit bedste skønhedstip?  

The Magic of Touche Éclat. Jeg synes, at en flot hud faktisk er vigtigere, end om du har mascara eller læbestift på. Det der med lige at gøre noget, så din hud bliver lækker.  

Og så fugt, fugt, fugt. Jeg synes, det er så vigtigt hele året rundt. Om det er dit ansigt eller din krop, husk at give det fugt. Det giver også en god glød.  

Hvad står øverst på din bucket liste?

Åh, der er mange ting, men jeg har aldrig været i New Zealand og Australien, og det vil jeg rigtig gerne opleve. Det er jo ikke steder, man tager hen, når man bare lige har en uge.  

Jeg vil også rigtig gerne tilbage til Anholt og se, hvordan øen er blevet nu – det er jo blevet sådan et populært sted, som er over alt på mit Instafeed om sommeren.  

Så ja, min bucket liste har mange rejser på sig. Steder, jeg gerne vil nå at se selv, men også vise min søn. Jeg synes, det er vigtigt at vise og opleve andre kulturer.  

Relaterede produkter

(182)
Biotherm Life Plankton Elixir 30 ml
484,95
Optjen 49 point
(11)
Biotherm Water Lover Sun Milk SPF 50 200 ml
254,95
Optjen 26 point
(1435)
Biotherm Lait Corporel Bodylotion 400 ml
129,95
Optjen 13 point
(131)
Lancôme Hypnôse mascara Hypnose Black
259,95
Optjen 26 point

Relaterede artikler

Alt du skal vide om Kiehl’s Ultra Facial Cream

Vi guider

Alt du skal vide om Kiehl’s Ultra Facial Cream

Af Anja Mille Blum

Du kan ikke sige Kiehl’s uden at sige “Ultra Facial Cream”; En hellig gral inden for hudpleje, vil nogen nok mene – og den er da også brandets bedst sælgende ansigtscreme, så mon der er noget om snakken? I dag dykker vi i hvert fald ned i Ultra Facial-serien og fortæller dig alt, du skal vide om den ikoniske creme.

Læs Mere
Er denne nyhed det ultimative forårs-musthave?

Nyhed

Er denne nyhed det ultimative forårs-musthave?

Af Anja Mille Blum

Stick produkter er kommet for at blive! I hvert fald i min makeuppung. Og nu har Lancôme lanceret hele tre af slagsen: en foundation, blush samt highlighter, som jeg spår bliver mine trofaste følgesvende dette forår.

Læs Mere
Bliv forårsklar med Biotherm

Vi guider

Bliv forårsklar med Biotherm

Af Anja Mille Blum

Når foråret banker på døren, er det den perfekte anledning til at skifte vinterens hudplejeprodukter ud med nogle lette konsistenser og ikke mindst huske solbeskyttelse. I denne artikel guider vi dig til 5 musthaves fra det ikoniske hudplejemærke, Biotherm, der er perfekte til forårets skønne, milde vejr.

Læs Mere
IT Cosmetics vil ændre opfattelsen af skønhed

Bag om brandet

IT Cosmetics vil ændre opfattelsen af skønhed

Af Anja Mille Blum

Skønhed har mange ansigter, former og facetter, og det, at føle sig skøn og smuk, hænger ofte sammen med, at du føler dig godt tilpas. Det er ikke bare fokus for IT Cosmetics nyeste kampagne, Real Women, men faktisk er det en af deres kernemissioner. Er du nysgerrig, så læs med, når vi dykker ned i det populære amerikanske brand.

Læs Mere