• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
Mere indhold
Makeup
Andre læste
Hvilken Slags Foundation Skal Du Vælge?

Vi guider

Hvilken Slags Foundation Skal Du Vælge?

Foundation findes på mange former; flydende, stick og pudder er bare nogle af dem. Men hvilken type passer bedst til dig, og hvad er fordelene ved de forskellige?

Læs også
Foundation For Begyndere: Materialisten Guider

Vi guider

Foundation For Begyndere: Materialisten Guider

Vores første køb af foundation er sjældent helt vellykket. Jeg husker i hvert fald selv, at jeg kom hjem med én, der var alt for mørk! Den fejl vil jeg gerne hjælpe dig med at undgå, så i dag deler jeg mine bedste tips til at vælge den rigtige foundation når du er ude at shoppe.

Læs også
Vi guider

Foundation: Har Du Styr På Begreberne?

De fleste af os har nok prøvet at stå lidt småforvirrede når vi skal vælge foundation, for hvad er det nu lige ord som "finish", "tonedybde" og "dækkeevne" helt præcist betyder? Vi giver dig en komplet guide til at tale flydende foundation her!

Vi har nok alle prøvet at stå lidt småpaniske – eller i det mindste småforvirrede – når vi har skulle anskaffe os en ny foundation og derfor tage stilling til, hvilken finish og dækkeevne den skal have. Dertil kommer; vil du have den med en gul eller neutral undertone? Foretrækker du cushion eller stick-form? Formålet med denne artikel er at sikre, at du aldrig vil opleve forvirring igen når du skal vælge foundation; vi guider dig nemlig igennem alle de begreber du skal kende til! Er du klar til at opgradere dine sprogkundskaber til ”flydende i foundation”? Let’s do it!

Hvad er en foundation?

Lad os starte helt fra bunden, for ”foundation” kan være et bredt begreb. Her er, hvad vi forstår ved en foundation: en foundation er et produkt som har dækkende egenskaber og som er tiltænkt brug i hele ansigtet.

De kommer i mange former og fås både på fast, flydende og pudderform – men grundlæggende er og kan de det samme. De forskellige typer foundations kan du læse meget mere om i "Den Ultimative Guide Til Foundation".

Den Ultimative Guide Til Foundation

Vi guider

Den Ultimative Guide Til Foundation

Foundation er et af de sværere makeupprodukter at have med at gøre, for der er mange ting at tage højde for. Hvilken farve skal du vælge? Har du styr på din undertone? Hvad med dækkeevne? I denne artikel giver vi dig svar på alt der er værd at vide om emnet - så du rammer den rigtige foundation hver gang.

Læs også

Dækkeevne

En foundations dækkeevne beskriver, hvor effektivt den dækker på din hud. Overordnet inddeles dækkeevne i 3 kategorier: let, medium og fuld. Uanset hvilken type foundation du vælger, findes den i alle dækkeevner – man kan derfor ikke sige, at flydende foundation dækker mere end pudderfoundation. Dækkeevnen er bestemt af, hvor høj en andel af farvede pigmenter foundationen indeholder.

Let dækning

En foundation med en let dækkeevne udjævner hudtonen en smule og ser super naturlig ud på huden. Du vil stadig kunne se let rødme, pigmentering og eventuelle urenheder igennem, men samtidig opleve en mere ensartet hud.

Medium dækning

Vælger du en foundation med en medium dækkeevne vil den dække det meste; bl.a. rødme og mild hyperpigmentering men ikke større hudproblemer såsom bumser. Du vil stadig kunne se din hud skinne igennem, men opleve, at den ser langt mere ”perfekt” ud.

Fuld / høj dækning

En foundation med en fuld dækning dækker alt. Den kan skjule rødme, svær hyperpigmentering, bumser og ar, og lader ikke meget naturlig hud skinne igennem, men giver et meget ensartet og perfekt resultat.

Finish

”Finish” betyder den effekt en foundation giver på din huds overflade. Der findes igen flere forskellige at vælge imellem alt efter, hvad man synes bedst om. De tre forskellige finishes man oftest taler om er glødende, satin og mat.

Glødende

En glødende finish betyder, at foundationen giver hudens overflade en skinnende effekt, der efterligner en velfugtet hud. Denne type finish er særlig god til en tør hud, fordi den modvirker den tørre huds meget matte overflade. Ofte omtales en glødende finish også som ”lysende”, ”skinnende”, ”luminous” eller ”fugtgivende”, men du kan kende den på, at ordet altid betyder noget i stil med skinnende.

Satin

”Satin” bruges om den finish, som minder mest om en sund huds naturlige overflade: hverken helt mat eller helt skinnende. Det er en finish alle hudtyper vil kunne bruge, og er nem at arbejde med. Du kan opleve, at denne finish også kaldes ”naturlig/natural”, ”demi-mat” eller andre udtryk der antyder, at finishen falder et sted mellem glødende og mat.

Mat

Den sidste finish, mat, bruges om foundations som matterer huden og sørger for, at den ikke skinner i løbet af dagen. Denne finish er særlig god til en kombineret eller fedtet hud, fordi den hjælper med at modvirke hudens naturlige skinnende udseende for dermed at give en mere afbalanceret effekt. Den matte finish er nem at spotte hos producenterne, da de skriver ”mat” eller ”matte” på produkterne – enkelte gange vil den optræde under ord som ”velvet” eller lignende.

Farve

Det sidste begreb man skal kende til når man skal vælge foundation er farve. Fordi en foundation bruges på hele ansigtet, er det vigtigt at vælge den helt rigtige nuance, så resultatet ser så naturligt ud som muligt. Når man skal finde sin nuance er der to ting at tage højde for: farve og undertone.

Farvedybde

Din foundations farve vælges efter, hvor lys eller mørk du er i huden. Som udgangspunkt skal din foundation jo ligne din hud så meget som muligt, og derfor er det en god idé at gå efter en farve der passer den din hud naturligt har. Hudfarven ændrer sig lidt fra sæson til sæson i takt med, at vi får mere eller mindre sollys, så du vil måske opleve, at du skal have en mørkere farve foundation om sommeren end om vinteren.

Undertone

Din huds undertone er straks lidt mere kompliceret. Selvom du vælger en foundation som passer til din huds farve, er det ikke sikkert den ser helt rigtig ud på huden når den kommer på. I det tilfælde er det undertonen den er gal med. Hvis der er et mismatch mellem din foundations undertone og din huds undertone vil du opleve, at din foundation ser orange, lyserød eller ferskenfarvet ud på din hud uden den egentlig er for mørk eller for lys.

Når du skal afgøre din huds undertone skal du kigge efter, hvilken tone de dominerende pigmenter i din hud har. Man opdeler hudtoner i varme, kolde og neutrale. En varm hudtone har en overvægt af gul i sig, de kolde hudtoner en overvægt af rødlige eller rosa nuancer mens en neutral hudtone falder midt imellem. Din huds undertone afhænger ikke af din huds farve: alle hudfarver kan forekomme i alle undertoner. Her kan du tydeligt se forskellen mellem de forskellige undertoner på den samme farve:

​​​​​​​

Når du vælger en foundation der både passer dig i farve og undertone vil du opleve, at den nærmest smelter ind i huden og ser så naturlig ud som muligt – win!

Du er nu rigtig godt klædt på til at diskutere foundation med din lokale materialist, din veninde eller din favorit skønhedsblogger; eller bare beskrive den foundation, du synes vil passe godt til dig, næste gang du er på udkig efter en ny!

Relaterede artikler

Hvilken Slags Foundation Skal Du Vælge?

Vi guider

Hvilken Slags Foundation Skal Du Vælge?

Af Josephine Sommer

Foundation findes på mange former; flydende, stick og pudder er bare nogle af dem. Men hvilken type passer bedst til dig, og hvad er fordelene ved de forskellige?

Læs Mere
Vælg Den Rigtige Foundation Til Din Hudtype

Vi guider

Vælg Den Rigtige Foundation Til Din Hudtype

Af Cecilia Demant

Har du også hørt, at pudderfoundations kun er til fedtet hud, eller at du ikke kan gå med foundation hvis du har rynker? Heldigvis er sandheden, at du kan vælge præcis den type foundation du vil - uanset hvilken hud eller hudtype du har! Vi guider dig til at finde frem til den rigtige, baseret på hvordan din hud har det lige nu.

Læs Mere
Sådan Opfrisker Du Din Foundation

Vi guider

Sådan Opfrisker Du Din Foundation

Af Cecilia Demant

Slut med slidt foundation! Vi deler vores bedste tips til at genopfriske din foundation i løbet af dagen - helt uden du behøver at lægge en ny makeup. Læs - og se - med, for de mest effektive touch-ups.

Læs Mere
Sådan Påfører Du Foundation

Vi guider

Sådan Påfører Du Foundation

Af Cecilia Demant

Du kan lægge foundation på mange måder, men hvad er den bedste metode for dig? Læs - og se - med her, når vi viser dig de forskellige metoder i praksis på video, samt gennemgår dem én for én, så du kan få et perfekt resultat hver gang.

Læs Mere
  • Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret