Til hende

Mest populære

Pris

Bedømmelser

Produkter pr. side: 36 60 120 180
Side: 1/40
Vælg filtre

Mærker

Kendt fra frisøren

Pris

Hudtype

Indhold

Certificeringer

Køn

Duftfamilie

Størrelse

Form

Egenskaber

Sæson

På abonnement

Bedømmelser

Aktuelt

Dermatologisk

2002 produkter
2002 produkter
Sorter efter: Mest populære
SPAR 200,-
Lancôme Hypnose Eau de Parfum 30 ml
249,95 kr.449,95 kr.Spar 200,-
GAVEIDÈER
Julens bedste gaveidé til en duftelsker
SE UDVALG
FIND DIN FAVORIT
Hvilken duft skal du vælge?
TAG TESTEN
SPAR 75,-
Lancôme Roll-on Deodorant 50 ml
119,95 kr.194,95 kr.Spar 75,-
NYHED
Clean Rollerball Gaveæske
249,95 kr.
SPAR 270,-
Hugo Boss Alive Eau de Parfum 30 ml
299,95 kr.569,95 kr.Spar 270,-
SPAR 177,-
Gucci Rush Eau de Toilette 30 ml
412,95 kr.589,95 kr.Spar 177,-
Forrige
Gå til side
1
ud af 40
Næste
Produkter pr. side: 36 60 120 180
Sara
Materialist
Sara blev i 2016 uddannet materialist og har et bredt kendskab til skønhedsbranchen. Hun har en stor passion inden for både hudpleje og makeup, og hun elsker desuden hele universet omkring vitaminer og kosttilskud. I Saras mange år i Matas, har hun indsamlet en stor viden og personlige erfaringer som hun drager nytte a...
Min ekspertise er:
Make-up

De forskellige duft koncentrationer


Parfum
Parfum er den mest koncentrerede dufttype på markedet. Den indeholder 15-20% rene æstetiske olier, og det gør, at duften er meget intens. Et enkelt pift af en Parfum-duft vil ofte være nok til hele dagen. Holdbarheden på denne type duft er faktisk helt op til 24 timer.


Eau de Parfum
Eau de Parfum betyder faktisk 'parfumevand' på fransk og er altså en blanding af vand, alkohol og æteriske olier. Denne type duft indeholder 7-12% rene æteriske olier. Eau de parfum må derfor betegnes som en koncenteret duft, der har en holdbarhed i 6-8 timer på huden. Denne dufttype er også den mest populære.


Eau de Toilette
Eau de Toilette er en dufttype, som er lettere i duften, fordi den er mindre koncentreret end en Eau de Parfum. Den indeholder 3-7% rene æteriske olier og er har en holdbarhed på huden i 2-3 timer. Duftens varighed kan dog variere, alt efter hvilke duftnoter der er brugt.


Eau Fraiche
Eau Fraiche er en forfriskende bodyspray, som lidt kan kaldes kvindernes udgave af mændenes Eau de Cologne. Denne type af dufte indeholder kun 1-2% rene æteriske olier. Det gør, at den er ganske mild i duften. Den indeholder desuden ikke alkohol, så den er velegnet til dig med følsom og/eller sensitiv hud, som ikke tåler kraftige parfumer. Den holder dog ikke ligeså længe som de andre dufttyper.


Deodoranter
Formålet med en deodorant er ikke som sådan at tilføre duft, men nærmere at reducere sved. Der findes to slags deodoranter – dem, der forhindrer svedlugt ved at modvirke bakterierne, som skaber lugten, og dem, der stopper selve svedproduktionen. Sidstnævnte er en såkaldt antiperspirant, og den virker ved at blokere porerne, så sved ikke udledes.

Molekyle

En molekyle-duft er en parfume, som er bygget op af molekyler og produceret på et laboratorie, hvor den har været gennem en kemisk proces. Mange, der bruger molekyle-parfumer kan ikke dufte duften selv, men folk omkring dig dufter den tydeligt. Dette er der en særlig grund til. På huden blandes molekylerne i duften nemlig med din kropskemi, og der bliver derved skabt en helt personlig og unik duft. Derfor vil denne type duft også dufte forskelligt fra person til person.

Tip! For at få det optimale ud af din parfume, kan du sprøjte den på de steder, hvor din puls slår kraftigst. Her bliver parfumens duft nemlig forstærket af varmen fra pulsen. Du kan for eksempel spraye den på kravebenet, mellem brysterne, på indersiden af albuerne eller på håndleddene. Gnid ikke håndleddene mod hinanden, når du har kommet parfumen på – det ødelægger nemlig duften.

Duftfamilier

Når man inddeler de mange forskellige dufte, taler man om 'duft-familier'. Der findes fem forskellige hovedgrupper, som hver især har undergrupper.

​​​​​​​

Hovedgrupper:

Blomsterfamilien er den største og mest populære gruppe og domineres naturligt nok af blomster. Rose og jasmin er de mest populære blomster indenfor denne gruppe. Duftene i denne gruppe kan dog også præges af indslag fra frugter og urter og betegnes derved som friske og frugtagtige.


Om den orientalske familie vil man ofte bruge betegnelsen sensuel. Dette er en af de større duftfamilier, som bruges til at 'krydre' en duft. Det er typisk holdbare og varme dufte, men i familien er der også semi-orientalske dufte, som domineres af blomsternoter.

Cyprefamilien er mos-agtige, feminine og varme dufte, der blandt andet består af egemos, eksotiske krydderier og sandeltræ.

Den grønne familie er en gruppe af friske dufte, der ofte karakteriseres som mere sporty. Særligt mange Eau de Toilette-versioner af dufte er fra den grønne familie.

Aquafamilien er ret særlig. Parfumer fra denne familie indeholder ofte duftnoter, der er fremstillet syntetisk. Dufte af for eksempel vand og/eller sten, som er mindre krydrede eller florale, er meget karakteristiske for aqua-dufte.

Tip!

Hvis du vil have din Eau de Parfum eller Eau de Toilette til at holde, skal du holde den fra sollys. Varmen får nemlig duften til at forsvinde hurtigere.

Hvis du har allergi eller er overfølsom over for dufte, kan det være en god idé at sprøjte eller duppe din duft på tøjet eller i håret. På den måde undgår du kontakt med huden. Du skal dog være opmærksom på, at nogle dufte kan efterlade mærker på tøjet.

Man kan altså roligt sige, at duft-markedet er mættet med et væld af forskellige parfumer og parfume-familier.

Hvordan ved du, hvad der passer til lige præcis dig? Heldigvis har vi på Matas Stories lavet en udførlig parfumeguide til dig, der har svært ved at vælge. Find den her. Du kan også stole på dine medkvinders dømmekraft og vælge en af de parfumer, som sælger bedst. Dem finder du her.

Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.