Tilbage
Se alt i
  • Afsendes indenfor 1-4 hverdage
  • Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Byt i forretning
  • 30 dages returret
  • Mere end 900 brands

Din guide til den perfekte parfume

En duft er ikke bare en duft. Den signaler personlighed og kan have indflydelse på, hvordan andre opfatter dig – og så skjuler den knap så charmerende kropslugte. Den skal dog bruges med måde, så vælg den duftkategori, der passer bedst til dit temperament. Men hvilken duft skal du vælge? Skal du vælge eau de toilette, eau de parfum eller eau fraiche? Og hvad er forskellen? Lad os starte med at få styr på forskellen mellem eau de parfum, eau de toilette og eau fraiche.

Parfumeguide:
Eau de parfum, eau de toilette og eau fraiche: Kend forskellen

Det er dejligt at dufte godt, men det er slet ikke så simpelt at finde rundt i parfume-junglen. Der findes utallige dufte fra forskellige mærker. Du kan vælge mellem eau de parfum, eau de toilette og eau fraiche fra mærker som Lancôme, Valentino, Calvin Klein, Gucci og mange flere. Derfor får du her den ultimative guide til, hvordan du finder den perfekte duft til dig, og hvordan du kan bruge de duftende dråber. Her får du et overblik, så du er bedre klædt på, næste gang du skal på duftindkøb.  

Mand eller kvinde – første del af parfumeguiden henvender sig til alle.

Eau de parfum & eau de toilette

Hvad er eau de parfum?

Eau de parfum betyder parfumevand og indeholder 10-20 procent duftolier. Eau de parfume må derfor betegnes som en relativ koncentreret duft. Eau de parfume er populær, da den holder længe. Spar lidt på den, hvis du bruger den til hverdag og vær mere gavmild med dråberne, hvis du skal til fest. Eau de parfum mister 70 procent af sin duft inden for nogle timer, mens de resterende 30 procent kan dufte op til et døgn.  

Få det optimale ud af din parfume

For at få det optimale ud af din parfume, kan du prøve at putte eau de parfum på de steder, hvor din puls slår kraftigst. Her bliver parfumens duft nemlig forstærket af varmen fra pulsen. Du kan for eksempel spraye dig på kravebenet, mellem brysterne, på indersiden af albuerne eller på håndleddene. Men gnid ikke håndleddene mod hinanden, når du har kommet parfumen på – det ødelægger nemlig duften.


Prøv også for eksempel #S fra Nasengold.

Flere varianter
Clean Cool Cotton Eau de Parfum 60 ml
600,00
OPTJEN 60 Point
Flere varianter
Chloé Love Story Eau De Parfum 30 Ml
495,00
OPTJEN 50 Point
Jimmy Choo Eau De Toilette 40 Ml
380,00
OPTJEN 38 Point

Hvad er eau de toilette

Eau de toilette indeholder 5-15 procent duftolier, og er derfor mere afdæmpet end en eau de parfum. Eau de toilette egner sig godt som hverdagsduft og er god at have med i tasken, hvis du ønsker at ”friske op” i løbet af dagen. Her behøver du ikke nødvendigvis at spare på dråberne, både fordi styrken er forholdsvis lav, og fordi prisen normalvis er mere overkommelig end en eau de parfum.


Duft hele dagen

Duften på en eau de toilette holder ikke mere end tre timer – så hvis du vil dufte hele dagen, så skal du nok tage din eau de toilette med dig. Til gengæld er den god, hvis du ikke er vant til at bruge parfume og gerne vil starte ud med en lidt afdæmpet duft.

Du kan roligt spraye dig et par gange med din eau de toilette uden at komme til at dufte for kraftigt. Sprøjt for eksempel et par gange op i luften foran dig og træd ind i duftskyen, så parfumen fordeler sig blidt over dig. Prøv også at spraye lidt på hårbørsten, så duften fordeler sig i hele håret, når du reder det.


Prøv for eksempel Rose fra Tromborg.

Hvad er eau Fraiche

Eau Fraiche er en forfriskende bodyspray med 1-3 procent duftolier, som du kan bruge på hele kroppen. Den indeholder ikke alkohol, og er derfor mere skånsom mod huden. Derfor er Eau Fraiche også særlig velegnet til brug om sommeren, da alkohol kan virke udtørrende på huden.


Prøv også FLORA fra Gucci.

Maison Margiela Replica Filter Glow 50 ml
315,00
OPTJEN 32 Point
Lancôme Bocage Deodorant Spray 125 ml
185,00
OPTJEN 19 Point

Hvad er deodorant?

Hvor de øvrige dufttyper har til formål at tilføre kroppen velduft, er formålet med en deodorant at reducere eller camouflere sved. Der skelnes mellem deodoranter, som forhindrer svedlugt ved at modvirke eller maskere de bakterier, der forårsager lugten og antiperspiranter, som stopper selve svedproduktionen ved at blokere for porerne, så sveden ikke udledes.


Prøv også Matas Deospray.

Find den perfekte duft:
Sådan vælger du din parfume


Nu kender du forskellen på eau de parfum og eau de toilette. Nu er spørgsmålet så bare: Hvordan vælger du din parfume?

Du kender det sikkert: Du bruger oceaner af tid på at finde de perfekte støvler, den helt rigtige bikini til sommerferien og overgangsjakken, der passer til netop din stil. Det er også en god idé at investere lidt tid og tanker, når du skal vælge den perfekte duft.

Med flere tusinde parfumer på markedet kan det virke som en temmelig uoverkommelig opgave at skulle vælge den perfekte duft. Men hvis du gør dig nogle få overvejelser, kan du hurtigt begrænse dine valgmuligheder.


​​​​​​​Tænk først og fremmest over to ting:#1: Tænk på de dufte, du elsker

Du skal først og fremmest tænke over, hvilke dufte, der gør dig i godt humør.

Elsker du for eksempel duften af nyvaskede, hvide skjorter eller blomstrende syrener i haven, så er det et godt udgangspunkt, når du skal finde din signaturduft.

#2: Tænk på din personlighed

Du skal vælge en duft, der passer til din personlighed.

Er du for eksempel udendørstypen, der foretrækker sneakers frem for stilletter, skal du vælge en frisk og let duft og lægge de tunge og sexede på hylden.


Vælg de blomstrede dufte, hvis du…

er til flagrende skørter, lyserøde læber og høje hæle. Vælg en parfume, der er domineret af en eller flere blomstertyper som for eksempel lavendel, jasmin eller roser.


​​​​​​​Prøv for eksempel Flowerbomb Eau de Toilette fra Viktor & Rolf eller Parisienne Eau de Parfum fra Yves Saint Laurent.


Viktor & Rolf Flowerbomb Eau de Parfum 50 ml
725,00
OPTJEN 73 Point
Yves Saint Laurent Parisienne , EDP 30 ml
475,00
OPTJEN 48 Point


Vælg de orientalske dufte, hvis du…

er den feminine type, der er vild med glamour og mystik. Gå efter krydrede og eksotiske dufte, der er baseret på cedertræ, vanilje eller kanel.


​​​​​​​Prøv for eksempel Opium fra Yves Saint Laurent eller Guilty fra Gucci.

Flere varianter
Yves Saint Laurent Opium, EDP 30 ml
555,00
OPTJEN 56 Point
Flere varianter
Gucci Guilty Eau Eau De Toilette 50 Ml
645,00
OPTJEN 65 Point


Vælg de oceaniske dufte, hvis du…

er typen der giver pokker i makeup og foretrækker en frisk vandretur ved havet frem for shopping på strøget. Vælg en ren og neutral duft med et strejf af frisk havluft, der passer til din friske personlighed.


​​​​​​​Prøv for eksempel Acqua di Gioia Eau Fraiche fra Giorgio Armani eller l'eau d'issey Pure fra Issey Miyake.

Flere varianter
Issey Miyake L'Eau D'Issey Pure Eau De Parfum Pure 30 Ml
415,00
Førpris 420,00
OPTJEN 42 Point

Værd at vide inden du vælger din duft

Ved du, hvordan du bedst (op)bevarer din duft, hvordan du kan bruge din duft, hvis du har let til allergier, hvordan en parfume er opbygget og udvikler sig i løbet af dagen?
​​​​​​​Herunder får du et indblik i mystikken:Parfumens opbygning og udvikling

Parfume er opbygget af forskellige duftnoter, der giver dem deres unikke aroma. Topnoterne er det første, du dufter, når du påfører parfumen. De fordamper efter kort tid, hvorefter hjertenoterne tager over. Bundnoterne, som er de mest dominerende og vedholdende duftstoffer i parfumen, aktiveres en halv times tid efter, du har påført duften. Parfumens duft udvikler sig henover en hel dag.

Sådan (op)bevarer du din parfume bedst

Hvis du vil have din eau de parfum eller eau de toilette til at holde, skal du holde den fra sollys. Varmen får nemlig duften til at forsvinde hurtigere. Selvom flasken er pæn at have stående fremme, så lad den blive i æsken eller lad den stå i skabet, hvor du beskytter den mod solens stråler.  

Let til allergi

Hvis du har let til allergi, kan det være en god idé at sprøjte eller duppe din eau de parfum eller eau de toilette på tøjet eller i håret. På den måde undgår du kontakt med huden. Du skal dog være opmærksom på, at nogle typer eau de parfum og eau de toilette kan efterlade mærker på tøjet.


  • Afsendes indenfor 1-4 hverdage
  • Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Byt i forretning
  • 30 dages returret
  • Mere end 900 brands