Homøopati

Mest populære
Vælg filtre

Mærker

Pris

Alder

Form

31 produkter
31 produkter
Sorter efter: Mest populære
Zita
Kosmetiker
Zita er uddannet kosmetiker og har ca. 10 års erfaring i skønhedsbranchen. Zita har en passion for hudpleje der virker, og hun vægter kvalitet og resultat ved brug af produkterne som det højeste. Derudover elsker Zita at rådgive og vejlede kunder, så de finder de produkter, der passer til netop dem. For Zita er det vig...
Min ekspertise er:
Hudpleje

Homøopatiens historie

Ordet homøopati er sammensat af det græske homoios (lignende) og pathos (lidelse).

Homøopati bliver negativt kaldet en pseudovidenskab og er en omstridt behandlingsform, men har alligevel mange år på bagen.

Samuel Hahnemann (1755-1843), tysk læge og kemiker, opdagede ved at eksperimentere med kinabark, at personer, som indtog kinabark, udviklede symptomer ligesom dem, der fremkommer ved smitte med malaria.

Ud fra dette konkluderede han, at et lægemiddel, som fremkalder de samme symptomer som sygdommen, er virkningsfuld som behandling.

Hahnemann skrev mange bøger og foretog omkring hundrede eksperimenter med homøopati i sin levetid. I eksperimenterne indtog en gruppe raske mennesker en række forskellige stoffer, og Hahnemann dokumenterede derefter deres symptomer. Disse forsøg blev efterfølgende analyseret og efterfølgende omskrevet til den første bog om homøopati, Materia Medica.

Lighedsprincippet

For at finde de første tanker om lighedsprincippet skal vi tilbage til 1400-tallets Grækenland. Hippokrates (græsk læge, 375-351 f. Kr.), der også bliver omtalt som lægekunstens fader, havde to opfattelser af helbredsmetoder: Helbredelse ved modsætning og helbredelse ved lighed. Det var dog først i 1400-tallet, hvor Paracelsus (Schweizisk læge) formulerede det homøopatiske grundprincip similia similibus curentur - Det samme helbreder det samme.

Allergica

Mærket Allergica har en mission om at hjælpe mennesker til et bedre helbred gennem deres brede udvalg af homøopatiske lægemidler, som de udvikler, fremstiller og forhandler i respekt for mennesket og naturen.

Allergica så dagens lys i 1984.

Virksomheden blev grundlagt af heilpraktiker og forfatter Peer Bach Boesen, som mente, at der var behov for nytænkning, hvis man skulle tilfredsstille en ny tids mennesker. Derfor fremstillede han lægemidler uden kemi efter antroposofiske anvisninger og baseret på Rudolf Steiners lære. Med andre ord: medicin med mennesket i centrum.

I selve produktionen kommer det til udtryk ved, at de vigtigste processer foregår ved hjælp af håndkraft og ikke ved brug af maskiner. Det betyder, at Allergica selv håndplukker udvalgte ingredienser i naturen.

De efterfølgende processer med klargøring og potensering foregår også ved håndkraft. Allergica involverer sig i hele processen; fra indsamlingen af de vigtige ingredienser til slutproduktet. På den måde symboliserer selve processen i høj grad, hvem Allergica er. En virksomhed med mennesket i centrum, der producerer lægemidler med hjertet.

Et par gode råd

Undersøg grundigt de forskellige former for homøopatiske midler, før du starter behandlingen. Der findes et bredt udvalg af muligheder.

Følg altid den anbefalede dosering ved opstart. Det kan dog være, at du skal justere på din dosering med tiden, da den anbefalede blot er en vejledning.​​​​​​​

Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.