• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • 30 dages fuld returret
  • Mere end 1000 brands
Menu

Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE

Frisøren guider til at gro et sundt og stærkt hår

Vi udtrykker rigtig meget af os selv gennem vores hår, og hvem drømmer ikke om sunde og stærke lokker? I dag deler frisøren Maj sine bedste tips til at få det bedste ud af sit hår og kommer hele vejen rundt om alt fra pleje, til styling og kost, så du kan minimere slitage og booste dit hårs sundhed.

Vi sendte LIVE mandag d. 24/08

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

Vi sendte LIVE mandag d. 24/8 - men du kan altid se videoen her:

KUN på Matas.dk: Ole Henriksen går LIVE Ole Henriksen gæster Matas LIVE til et eksklusivt interview, hvor du kan stille ham spørgsmål undervejs! Tirsdag d. 07.07 kl. 09.30
Frisøren guider til at gro et sundt og stærkt hår Hvem drømmer ikke om sunde og stærke lokker? I dag deler frisøren Maj sine bedste tips til at få det bedste ud af sit hår. Mandag d. 24.08 kl. 20.00

Se med mandag d. 24/8 kl. 20:00
​​​​​​​Tilmeld dig og få en påmindelse om eventet herunder

Skandinavisk hår kan også blive voluminøst!

Tykt, sundt og stærkt hår er noget vi alle går og drømmer om, men dette kan være svært at opnå med det typiske hår her i norden. Vores fine, skandinaviske hår har desværre en tendens til at klaske sig sammen så snart vi har slukket føntørreren. Men frygt ej! Fint hår er nemlig slet ikke dårligt – du skal bare vide, hvordan du styler og plejer det.


I dagens Matas LIVE har vi fået frisøren Maj i studiet, der vil dele ud af sine tips og tricks til, hvordan du dels kan gro et sundt og stærkt hår, og dels hvordan du skaber illusionen af et. Maj vil undervejs anbefale en række af sine yndlingsprodukter og samtidig svare på en masse seer-spørgsmål.   

Step 1: Sund kost og vitaminer

Det første tip Maj kommer med til at gro et sundt og stærkt hår, er at spise en sund og varieret kost. Dette er den bedste måde, hvorpå du sikrer at håret modtager alle de nødvendige næringsstoffer. I en travl hverdag kan det imidlertid være en stor udfordring at få sammensat en kost, som opfylder alle de ernæringsmæssige krav, dit hår stiller.


I disse tilfælde fortæller Maj, at du kan supplere din daglige kost med et tilskud, der er specielt designet til at få håret til at gro. Kosttilskud til hår, hud og negle er udviklet på baggrund af en række vitaminer og mineraler, som dine hårfollikler har behov for, så de er i stand til at opretholde en normal hårvækst.


Vitaminer til håret kommer i utallige varianter, inklusiv kapsler og tyggevitaminer med forskellige smag, men Majs personlige favoritter er Hair Gummies fra HairLust, smuuk SKIN HairBooster fra Smuuk og Hair Gro fra New Nordic. Alle tre produkter indeholder bl.a. biotin og zink, der bidrager til at vedligeholde en sund hårvækst.

Step 2: Vask med måde

Maj fortæller, at det er vigtigt at vaske håret med måde. Du skal ikke vaske håret for ofte, hvis du føler, at dit hår klasker sammen, da hyppig hårvask gør dit hår glattere.


Når du endelig skal vaske dit hår, så anbefaler Maj, at du bruger en volumengivende eller reparerende shampoo. Maj anbefaler bl.a. Hair Volume Shampoo fra New Nordic, der indeholder æble, æblecidereddike og ogaminosyre, som bidrager med fylde og densitet til håret.


Derudover anbefaler Maj også Hair Growth & Repair Shampoo fra HairLust, Extreme Shampoo fra Redken, Genesis Bain Nutri-Fortifiant fra Kérastase og Shea Butter Shampoo fra Maui. Alle fire shampooer renser mildt, men effektivt håret frit for snavs og styrker samtidig hårets kerne indefra.

Step 3: Hårkur og serum

Det er en god ide at give dit hår en kur ca. én gang om ugen. Her anbefaler Maj, at du bruger Hair Growth & Protection Hair Mask, der bl.a. indeholder vegetabilsk protein og nærende fedtsyrer, som genopretter hårets fugtbalance og hjælper håret med at vokse sig stærkt og sundt.


Udover en hårkur, så anbefaler Maj også, at du bruger et serum. Her anbefaler Maj Hair Volume Treatment Serum fra New Nordic, OhMyGod Hair Serum fra MioMillio og Genesis Sérum Anti-Chute Fortifiant fra Kérastase. Disse serums styrker hovedbundens naturlige beskyttende barriere og bidrager til et stærkt hår. Derudover efterlader de også håret blankt og dejlig blødt.   

Step 4: Beskyt håret mod varme

Det fjerde tip som Maj kommer med til at gro et stærkere og sundere hår er at bruge varmebeskyttelse. Majs personlige favoritter er Heat Protection Spray fra Matas Striber, Genesis Défense Thermique fra Kérastase, Heat Protect Spray fra ghd samt Sea Minerals Heat Protect Mist fra Maui Moisture.  


Disse fire varmebeskyttende produkter sikrer en effektiv beskyttelse til dit hår, hvis du ofte føntørrer, glatter eller krøller det. Maj anbefaler, at du påfører produkterne i håndklæde-tørt hår, så du ikke dynger håret mere end nødvendigt.    

Step 5: Style

Det femte og sidste tip som Maj deler med os i dagens LIVE, er metoder til at style håret, så det ser mere fyldigt ud. Her kan du bl.a. benytte Gold Styler fra ghd til at give et løft til rødderne i hovedbunden, hvilket er den letteste metode til at give håret et løft.


En anden måde, hvorpå du kan opnå volumen ved styling er at føntørre håret med hovedet nedad, forklarer Maj. Tør håret ca. 80% tørt og sno så håret og sæt det fast med en klemme og lad det tørre. Herved ender du med volumen i bunden samt bevægelse i længderne.    

Look 1: Birgitte Bardot

Den franske skuespillerinde Birgitte Bardot var kendt for sit ikoniske mørke look. Her er mat hud essentielt, men det skal ikke være for tung en ansigtsmakeup. Man kommer langt med blot en let solkysset kulør. Til gengæld skal der være fuld fokus og knald på øjnene. Definér globelinjen og tegn en blød eyeliner rundt om hele øjet. Sørg for en god mængde mascara, så du får voluminøse vipper. Læberne skal holdes i en neutral farve såsom nude eller ferskenfarvet.

Look 1: Birgitte Bardot

Den franske skuespillerinde Birgitte Bardot var kendt for sit ikoniske mørke look. Her er mat hud essentielt, men det skal ikke være for tung en ansigtsmakeup. Man kommer langt med blot en let solkysset kulør. Til gengæld skal der være fuld fokus og knald på øjnene. Definér globelinjen og tegn en blød eyeliner rundt om hele øjet. Sørg for en god mængde mascara, så du får voluminøse vipper. Læberne skal holdes i en neutral farve såsom nude eller ferskenfarvet.

Look 2: No makeup-makeup

Et no makeup-makeup look ses også tit blandt Parisiske kvinder. Her skal de naturlige, smukke træk i ansigtet fremhæves. Påfør en farvet dagcreme, da det giver let farve til huden. Brug kun pudder i T-zonen og dup blotting papers på huden i løbet af dagen for at fjerne fedtet i huden. Tæm brynene med en god browgel. Den kan evt. indeholde en smule farve, og ellers kan den være helt transparent. Definér dit ansigt med contour og highlighter og tilføj en smule mascara, hvis dine vipper er lyse. Slut af med en lip balm med plumping effekt. TIP: Ønsker du en smule mere farve til ansigtet, kan du med fordel have røde læber. Den røde farve går rigtig godt med en neutral ansigtsmakeup.

Vil du se flere LIVES? Kig med her

Opgrader din makeup til sommeren

Matas LIVE

Opgrader din makeup til sommeren

Af Matas

Temperaturerne stiger, og med sæsonernes skiften kommer lysten til at forny sit look snigende. I dag viser Maria, hvordan hun nemt og hurtigt opgraderer sin makeup til sommeren - og hun giver dig en masse teknikker, til at opnå et friskt og lækkert look.

Læs Mere
Vi guider til selvbruner: Alt du skal vide

Matas LIVE

Vi guider til selvbruner: Alt du skal vide

Af Matas

Slut med striber, ujævn påføring og mærkelig lugt. Se med, når materialisten Janni guider dig igennem selvbruner-junglen. Janni deler alle sine bedste tips til at få et smukt og naturligt resultat, og svarer selvfølgelig på spørgsmål undervejs.

Læs Mere