• Afsendelse 1-3 hverdage
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 260 butikker
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Returret frem til d. 31/1-2023
Menu

Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE

Prep, SPF, Plej: Sommerklar med hudplejeeksperten

Sommeren er her endelig – og det betyder, at det er højsæson for solpleje af huden. I denne LIVE er vi så heldige at have besøg af hudplejeekspert Michael Christiansen, som vil guide os til den optimale hudplejerutine her i sommermånederne, og vi skal både snakke om prep, spf og pleje af huden. Se med, og stil ham alle dine spørgsmål!

Vi sendte LIVE torsdag d. 09/06

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

Den perfekte hudplejerutine til sommer

Om sommeren bruger mange os ofte mindre makeup, og nogle benytter det slet ikke i de varme sommermåneder. Derfor kan det også hurtigt blive nemt at komme til at glemme hudplejen. Husk, at selvom du ikke har makeup på huden, så bliver den stadig snavset i løbet af dagen og har brug for både rens og pleje.


I denne Matas LIVE har vi allieret os med dygtige Michael Christiansen, som er hudplejeekspert, og som vil guide os igennem den rette hudplejerutine i sommermånederne. Han kommer både ind på, hvordan du bedst forbereder huden på de høje temperaturer sommeren bringer, hvordan du beskytter huden bedst mod solens stråler og hvordan du plejer den om aftenen efter en lang dag udendørs - Prep, SPF, Plej.

Prep: Sådan plejer du huden om morgenen

1) Rens: Om morgenen skal du starte med at rense huden, da du over natten har svedt og udskilt affaldsstoffer, som tilstopper porerne, hvis huden ikke renses. Kiehl's Ultra Facial Cream er en mild og skånsom ansigtsrens, der er velegnet til alle hudtyper - også den helt sensitive hud.


2) Dagserum: Efter du har renset huden og sikret, at den er tør igen, påfører du dit serum. I sommermånederne kan du med fordel bruge et mere tyndtflydende serum, som giver masser af glød. Dette er især smukt, hvis du ikke er typen der går med makeup om sommeren, men stadig ønsker en glødende og levende hud. Biotherm Life Plankton Elixir er et fantastisk regenererende serum til alle hudtyper og aldre. Serummet indeholder bl.a. hyaluronsyre og C-vitamin, som bidrager til masser af glød i huden.


3) Dagcreme: Det sidste step i din hudplejerutine om morgenen er dagcremen. Lancôme Rénergie Multi-Lift dagcreme er en anti-age creme med en delikat tekstur, der smelter ind i huden uden at efterlade den fedtet. Om sommeren har man ikke lyst til at have en fed creme på huden, dette kan hurtigt virke ubehageligt, hvorfor denne dagcreme er perfekt. Den indeholder desuden SPF 20 og beskytter dermed mod solen.


Shop morgenrutinen herunder:

Solfaktor – Skal du vælge faktor 15, 30 eller 50?

Vi guider

Solfaktor – Skal du vælge faktor 15, 30 eller 50?

Sommeren er på vej, og det betyder, at vi endelig skal ud og nyde de længe ventede solstråler. Men har du styr på, hvilken solfaktor du skal bruge? Her får du en guide til at vælge den helt rigtige solfaktor i sommervarmen, så du er godt beskyttet mod solens stråler.

Læs også

SPF: Husk, at du skal bruge solcreme!

Om sommeren er UV-indekset på sit højeste, og det er derfor vigtigt at beskytte huden mod solens stråler, for at undgå rynker, pigmentfejl og i værste fald hudkræft. Kræftens Bekæmpelse anbefaler, at du mindst bruger SPF 15 i Danmark og SPF 30, hvis du rejser sydpå. SPF er en forkortelse for 'Sun Protection Factor' og den fortæller, hvor stor en del af solens UV-stråling, solcremen blokerer for.


Selvom der er SPF i din dagcreme skal du supplere med en solcreme. Dette skyldes, at en dagcreme ofte kan være lidt dyr grundet dets mange andre egenskaber, hvorfor de fleste slet ikke bruger nok til at beskytte huden. Som eksempel anbefaler Kræftens Bekæmpelse, at du bruger én håndfuld solcreme til hele kroppen. Dette betyder også en helt del i ansigtet - tænk hvis din dyre dagcreme skulle klare jobbet alene!


Da huden i ansigtet er finere og tyndere end på resten af kroppen anbefaler hudplejeeksperten, at du går højt op i SPF for at beskytte optimalt. Biotherm Water Lover Sun Milk SPF 50 er en svanemærket solcreme med en høj faktor på 50. Solcremen har en blød og behagelig konsistens, der er nem af påføre og som hurtigt absorberes i huden, uden at efterlade de irriterende hvide mærker.


Biotherm har desuden en anti-age solcreme med SPF 50, hvilket er ret sejt. Solcremen har fået tilføjet et særligt anti-age solfilter, som mindsker chancen for dannelsen af pigmentforandringer, også kaldet pigmentpletter.

Den perfekte sommermakeup

Er du ikke en af dem, der ønsker at gå helt au naturel? Så findes der heldigvis massere af skønne produkter på markedet, som er perfekte i de varme sommermåneder.


IT Cosmetics CC+ Cream SPF 50 er en slags 'your skin but better'. Den fungerer faktisk som et fugtgivende serum, primer og dagcreme i én, samtidig med at den mindsker synligheden af porer, fine linjer og farveforskelle i huden. Påfør den på huden efter, at din solcreme er trængt ind i huden, og oplev den fantastiske effekt den giver.


Definerede bryn og vipper er ligeledes for mange et must i hverdagen, og selvom varmen om sommeren ikke ligefrem er den bedste kombi med makeup, skal det da ikke holde os tilbage!


Lancôme er kendt for deres ikoniske Hypnôse mascara, og heldigvis laver de også denne i en vandfast model, så dine vipper stadig kan være lange og voluminøse om sommeren, uden at du skal bekymre dig om, at mascaraen smudger. Til brynene har Lancôme desuden den perfekte brow-gel med farve i, som sikrer et naturligt look, der ikke virker for hårdt ift. resten af makeuppen og som sikrer, at brynene holdes på plads hele dagen.

Christiane guider: Hudpleje til alle aldre

Vi guider

Christiane guider: Hudpleje til alle aldre

Ligesom det meste andet her i livet så ændrer din hud sig i takt med, at tiden går. Derfor har den ikke nødvendigvis brug for den samme pleje i 40’erne, som en hud i 20’erne har. Christiane Schaumburg-Müller har netop rundet de 40, og ved alt om hvor forskellig huden kan arte sig, alt efter hvor du er i livet. Hør hende fortælle om sin huds historie her, og bliv klogere på, hvad din hud kan have brug for i det stadie, du er i livet lige nu.

Læs også

Plej: Sådan plejer du huden efter en dag i solen

1) Rens: Du skal igen starte din aftenrutine med at rense ansigtet, så du kan få fjernet makeup, snavs og andre urenheder i og på huden.


2) Eksfoliering: Noget af det bedste du kan gøre for din hud efter en lang dag i solen er at eksfolierer den. På den måde får du fjernet døde hudceller, og lader den friske hud under ånde. Derudover bliver huden også mere modtagelig overfor resten af produkterne i din hudplejerutine. Lancôme Rose Sugar Scrub er en mild scrub, der indeholder sukker og rosenvand. Scrubben efterlader huden med en jævn og ensartet struktur, der føles dejlig blød. Brug dog ikke scrubben hver aften, men blot en 2-3 gange om ugen.  


3) Aftenserum: Om aftenen kan det være en god ide at anvende et serum der indeholder syre. På den måde sikrer du en videre eksfoliering af huden mens du sover, og din hud vil virke dejlig fornyet og frisk når du vågner. IT Cosmetics Bye Bye Pores indeholder 10% glykolsyre, der hjælper med at accelerere cellefornyelsen, eksfolierer huden og efterlader den silkeblød. Derudover indeholder serummet også hyaluronsyre, der giver huden langvarig fugt og hjælper med at udglatte hudens tekstur.


4) Natcreme: Slut din aftenrutine af med en natcreme - evt. en der passer til den dagcreme du har brugt om morgenen. Lancôme Rénergie Multi-Lift Night Cream er en meget luksuriøs natcreme, der som dagcremen, har en anti-age effekt. Forskellen på de to cremer er bl.a. at natcremen har en mere rig formel og konsistens, der sikrer, at din hud holdes fugtet hele natten.


Shop aftenrutinen herunder:

Vil du se flere LIVES? Kig med her

Christianes guide til en sund og glødende hud

Matas LIVE

Christianes guide til en sund og glødende hud

Af Matas

Få vintergløden frem i kinderne med Christiane Schaumburg-Müllers bedste hudplejetips! I denne live gæster den danske businesswoman, influencer og rollemodel studiet, og det skal handle om hendes smukke hud, bedste plejetips – og ikke mindst koden bag hendes evige glød. For selvom vinteren kan være hård ved os, kan den rette plejerutine for både krop og sjæl gøre underværker for hudens vitalitet og dit generelle velvære. Se med, og bliv inspireret af Christiane Schaumburg-Müllers brugbare råd!

Læs Mere
Den store guide til selvbruner og lækker glød

Matas LIVE

Den store guide til selvbruner og lækker glød

Af Matas

Hvordan kan du tyvstarte en lækker sommerglød, inden sommeren melder sin ankomst? Svaret er simpelt: selvbruner! I denne LIVE deler vi ud af vores bedste tips og tricks til selvbruner. Både hvordan du lægger din selvbruner, men også hvordan du sikrer, at din hud er godt forberedt inden. Vi har valgt en bred palette af populære selvbrunere, som vi viser i aktion, og så guider vi dig naturligvis til, hvordan du let kan tage dem i brug derhjemme.

Læs Mere