Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE

Søvneksperten guider: 5 tips til bedre nattesøvn

Søvn er vigtigt for os mennesker, så vi kan fungere i dagligdagen, men der er faktisk ret mange os, der ikke får den optimale søvn. Faktisk topper ordet "træthed" på Google. I denne LIVE går vi derfor sammen med Matas' egen søvnekspert, Laura, der giver dig 5 konkrete tips til en bedre nattesøvn. Vi kommer ind på forskellige emner inden for søvn, som fx temperaturen i soveværelset og dyner, der gør dig meget klogere på, hvordan du kan optimere din søvn - allerede fra i aften.
Sundhed & Velvære
Vi sendte LIVE onsdag d. 17/01

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

Har du til tider problemer med nattesøvnen? Så er du ikke alene! Vi har derfor allieret os med vores egen søvnekspert, Laura, der i denne LIVE giver os en masse tips til en optimeret søvn.

Tip 1: Gør noget, der gør dig roligt en time før sengetid

Læg dine skærme væk en time før sengetid. Jeps, det gælder både telefon, computer, iPad og fjernsynet. Det blå lys fra skærmene forstyrrer vores søvn ved at reducere udskillelsen af det vigtige søvnhormon, melatonin. For at sikre en god nattesøvn er det bedst at undgå blåt lys og i stedet omgive sig med mørke. Er du en af dem, der ofte bruger dine skærme til at koble af før, du skal sove? Så kan det være en god idé at tage nye vaner i brug. Overvej at implementere nye vaner som et varmt karbad med en lækker badesalt, meditation eller yoga for at forberede dig til søvnen.


Tankemylder er en af de største årsager til søvnbesvær. Hvis bekymringer og tanker holder dig vågen om natten, kan det være en god idé at skrive dem ned. Dette kan hjælpe med at lette sindet og skabe ro, idet du frigiver dine tanker og bekymringer. Så gå efter en mere afslappet og beroligende aftenrutine for at fremme en god nats søvn.

Ecru/Black prikker
moshi moshi mindNotesbog
129,95 kr.
GOYOGICalm Organic Cotton Rectangular Yoga Bolster
329,95 kr.
(2)
200 g
SÆBEVÆRKSTEDETAromatisk badesalt Kamille & Lavendel
79,95 kr.
(5)
GOYOGIPeace Silk Eye Pillow With Lavender Scent
149,95 kr.
(5)
Ecru/Black prikker
moshi moshi mindNotesbog
129,95 kr.

Døjer du med søvnløshed? Eksperten guider dig i denne artikel til, hvordan du får din nattesøvn igen.

Tip 2: Få et godt søvnmiljø

Et optimalt søvnmiljø er afgørende for en god nats søvn. Her er tre gyldne råd fra Laura, som du kan følge for at sikre det bedste søvnmiljø:

  1. Sov i en temperatur så tæt på 18 grader som muligt. Forskning viser nemlig, at man får den bedste søvn, når man sover i en temperatur på præcis 18 grader.

  2. Sov i mørke. Søvnhormonet, melatonin, udskilles i mørke. Sørg derfor for at skabe et mørkt rum at sove i. Hvis gardinerne ikke blokerer lyset helt, kan en sovemaske være en god løsning.

  3. Der skal være stille. Lydforurening kan påvirke kvaliteten af din søvn på trods af, at du sover igennem larmen. Derfor kan det være en god idé at alliere dig med et par ørepropper, hvis du skal sikre en god nattesøvn.


Vil du vide mere om REM-søvn? Så læs med her, hvor søvneksperten guider dig.

Sort
UNIQLuksus Sovemaske
189,95 kr.
(5)
2 stk
Alpine Hearing ProtectionØrepropper SleepDeep Regular
129,95 kr.
(19)
Sort
NygaardSovemaske
52,95 kr.
(133)

Tip 3: Optimer din dybe søvn med en tyngdedyne og en skumhovedpude

En tyngdedyne er en vægtet dyne, der enten kan anvendes oven på din normale dyne eller alene. Den er kendt for sin betydelige vægt, der bidrager til at skabe øget ro i kroppen og nervesystemet samt fremme dybere søvn. Sammen med en tyngde øjenmaske oplever mange en mindre grad af tankemylder.


En god hovedpude spiller også en afgørende rolle for en god nattesøvn. Anew Sleep puden skiller sig ud med sine to unikke funktioner. For det første har den en kølende side og en neutral side, så du kan tilpasse temperaturen til din cyklus og undgå eventuelle søvnforstyrrelser. Derudover har puden justerbart memoryfoam, hvilket giver dig mulighed for at tilpasse størrelsen, så den passer perfekt til dine behov.

GOYOGIPeace Silk Eye Pillow With Lavender Scent
149,95 kr.
(5)
50 x 70 cm
Anew SleepSkumhovedpude Justerbar & Kølende
599,95 kr.
(1)

Vidste du, at én times ekstra søvn øger kvinders sexlyst? Læs mere om det her!

Tip 4: Du skal have en god portion lys før kl. 12

Lys er faktisk lige så vigtigt for vores søvn, som mørke er. Lys er nemlig med til at indramme vores døgnrytme. Faktisk skal vi bruge imellem 30-60 minutters dagslys før kl. 12. Det kan dog være ekstremt svært at opnå den rette mængde dagslys i de mørke måneder. Heldigvis kan man hente hjælp fra lysterapilamper.


Du behøver ikke at kigge direkte ind i lampen, men du kan stille lampen forskellige steder, så den lyser op imens du alligevel udfører andre aktiviteter. Lyset bidrager både til et øget energiniveau, et bedre humør og en bedre døgnrytme.

KUN ONLINE
TL45
BeurerLysterapilampe LED
1.149 kr.
(9)
KUN ONLINE
TL30
BeurerLysterapilampe LED
749,95 kr.
(44)
KUN ONLINE
TL41
BeurerLysterapilampe LED
1.049 kr.
(5)

Tip 5: Tag magnesiumtilskud og track evt. din søvn

Vi ved, magnesium har en række fordele, der påvirker søvnen. Magnesium bidrager til knoglernes, musklernes og nervesystemets normale funktion, der alle har en indvirkning på søvnen. Derudover bidrager magnesium til et normalt energistofskifte. Puori anbefaler, at du indtager 3 kapsler om dagen.


Vil du vide mere om dine søvnfremskridt? Så kan du med fordel anvende en Ultrahuman Ring, der kan tracke din søvn. Vores kollega, Amalie, har benyttet sig af alle Lauras søvnråd og tracket sin søvn. Jeg tør godt fortælle, at hun har oplevet ret vilde resultater. Du kan læse mere om hendes søvnrejse lige her!

SPAR 20%ABONNÉR
180 kaps.
PuoriM3 Magnesium
299,95 kr.

Vil du se flere LIVES? Kig med her

Osteopaten guider: 5 gode råd til tarme i balance

Din sundhed

Osteopaten guider: 5 gode råd til tarme i balance

Af Ívar Dagsson, osteopat

Du tænker måske ikke så meget over din fordøjelse i det daglige, men faktisk spiller den en stor rolle for kroppens funktion. Hvis den ikke fungerer optimalt, vil du sandsynligvis mærke det. I denne artikel gør vi dig klogere på tarmene, deres vigtighed for kroppen og på, hvordan du kan være med til at sikre dig en god fordøjelse.

Læs Mere
Sexologen: Alt du skal vide om lufttryksvibratorer

Matas LIVE

Sexologen: Alt du skal vide om lufttryksvibratorer

I denne LIVE stiller vi skarpt på lufttryksvibratoren. Lufttryksvibratoren er en særlig vibrator, der stimulerer klitoris. Vi guider dig sammen med vores sexolog, Cathrine Katzmann, til forskellige typer af lufttryksvibratorer, hvordan du bruger dem, hvad forskellen på dem og almindelige vibratorer er - og selvfølgelig hvordan du opnår nydelse med den.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek