Nikotininhalator

Mest populære
Vælg filtre

Mærker

Pris

Tilbud m.m.

2 produkter
2 produkter
Sorter efter: Mest populære
Nicorette® 10 mg inhalator 42 stk.
Lægemiddel
15+
42 stk.
Nicorette®10 mg inhalator
229,95 kr.
Nicorette® 10 mg inhalator 18 stk.
Lægemiddel
15+
18 stk.
Nicorette®10 mg inhalator
114,95 kr.
Lærke
Farmakonom
Min ekspertise er:
Helse

Hvad er en nikotin inhalator?

Ligesom en cigaret, så holder man inhalatoren imellem sine fingre, hvorved den erstatter det hånd-til-mund ritual som forbindes med rygning. Hvis du oplever, at din rygetrang også afhænger af følelsen af at have noget i hånden, kan dette produkt være noget for dig.

I vores sortiment har vi to forskellige udgaver af Nicorette Inhalator. Begge indeholder 10 mg og de har også samme smag af menthol.

Forskellen ligger i antallet af mundstykker i hver pakning. Vi har pakninger af enten 18 eller 42 stk.

Hvordan bruger du en nikotin inhalator?

Inhalatoren består af 3 dele: Mundstykket, endestykket samt en dosisbeholder, som er samlet til en enhed. Fra midterstykket hvor dosisbeholderen med nikotinvæsken sidder, afgives nikotinen som damp når der inhaleres. Nikotinen optages over mundslimhinden.

Din trang til at ryge bliver mindre ved brug af Nicorette inhalator, fordi du får nikotin fra inhalatoren, når du suger på den.

Brug inhalatoren med enten lette eller dybe sug. Hver nikotinprop rækker til 20-30 minutters brug. Du kan også dele den op på f.eks. 2 x 10 minutter eller 4 x 5 minutter.

Den typiske daglige dosis for en voksen ligger på omkring 6-12 nikotinpropper/dosisbeholdere om dagen. Det er vigtigt du ikke overstiger dit normale daglige forbrug.

Sæt nikotinproppen i mundstykket og drej mundstykkets to dele sammen. Brug proppen inden for 12 timer.

Tag den brugte nikotinprop ud af mundstykket ved at vride mundstykket, så de lodrette streger sidder ud for hinanden. Herefter kan du åbne mundstykket.

Det anbefales at du benytter dig af en inhalator i minimum 3 måneder med fuld dagsdosis efter dit behov, før forbruget langsomt nedtrappes. Du bør stoppe helt med at ryge senest efter 6 måneder. Dette er med til at øge dine chancer for et succesfuldt rygestop.

I indlægssedlen kan du finde to eksempler på en nedtrapnings plan.

Hvilke bivirkninger kan du opleve?

De mest almindelige bivirkninger skyldes abstinenser.

Abstinenser finder sted, fordi dit nervesystem er afhængig af nikotin. Når dette stof ikke længere bliver tilført, vil kroppen føle, at den mangler noget for at kunne fungere optimalt, og den vil derfor begynde at hungre efter det.

De mest almindelige abstinenser er rygetrang, irritation, svimmelhed, hovedpine og søvnløshed. Du kan også få blister i munden.

Udover abstinenser kan du opleve andre bivirkninger ved at stoppe med at ryge. Det kan være hoste, irritabilitet, øget appetit, humørforstyrrelser, forstoppelse og koncentrationsbesvær.

De fleste bivirkninger vil aftage løbende efter de første 2 uger.

Ved brug af nikotin inhalator, kan der forekomme almindelige bivirkninger, såsom hikke, hoste, hovedpine, irritation i hals samt ømhed.

Graviditet og amning

Nikotin påvirker fosterets hjerte og det nyfødte barns åndedræt. Nikotin og rygning bør derfor undgås ved graviditet og amning.

Kontakt din læge, hvis du har svært ved at stoppe med at ryge under din graviditet eller ved amning.

Klar, parat, rygestop – start!

Vi guider

Klar, parat, rygestop – start!

Af Matas

Artiklen er skrevet i samarbejde med Nicotinell og indeholder reklame for lægemidler. Mens nogle nyder, at denne årstid opfordrer til hyggelige stunder i hjemmet, er der andre, som forvilder sig ud i kulden for at tænde en cigaret. Er du én af dem, der graver dybt i lommerne - uanset vejrforhold? Måske kan den cigaret, som du røg i formiddags, blive din sidste. I samarbejde med Nicotinell opfordrer vi nemlig til at kvitte smøgerne, så du kan strege "rygestop" af din bucket-list.

Læs Mere
Sådan kvitter du smøgerne

Matas LIVE

Sådan kvitter du smøgerne

Af Matas

Mange går med et ønske om at stoppe med at ryge, men det er bestemt ikke altid en nem opgave. I dag har vi allieret os med professor i tobaksforebyggelse, Charlotta Pisinger, som vil dele alle sine bedste råd til et effektivt rygestop - inklusive de fejl, mange begår. Vores helse- og sundhedsrådgiver Janni vil også tage dig igennem produkter som måske vil kunne hjælpe dig i mål med dit rygestop - én gang for alle.

Læs Mere
Hvad sker der, når man stopper med at ryge?

Din sundhed

Hvad sker der, når man stopper med at ryge?

Af Matas

Det kan være rigtig svært at stoppe med at ryge, især hvis cigaretten har været en god ven gennem mange år. Men som de fleste ved, så er et rygestop det bedste, du kan gøre for din krop. Vi dykker ned i her, hvilke faser kroppen kommer igennem, når du har skoddet den sidste cigaret.

Læs Mere
Brug for personlig rådgivning?
Brug for personlig rådgivning?

Få faglig rådgivning omkring sundhed og pleje. Chat eller tal med en farmakonom.