Nikotinplastre

8 produkter
Lægemiddel
15+
14 stk.
Nicorette®Invisi Depotplastre 25 mg/16 timer
284,95 kr.
Lægemiddel
15+
21 stk
NicotinellDepotplaster 21 mg
479,95 kr.
Lægemiddel
15+
14 stk.
Nicorette®Depotplastre 15 mg/16 timer
299,95 kr.
Lægemiddel
15+
21 stk
NicotinellDepotplaster 14 mg
479,95 kr.
Lægemiddel
15+
7 stk.
Nicorette®Depotplastre 25 mg/16 timer
184,95 kr.
Lægemiddel
15+
7 stk.
Nicorette®Invisi Depotplastre 15 mg/16 timer
179,95 kr.
Lægemiddel
15+
7 stk
NicotinellDepotplaster 21 mg
197,95 kr.
Lægemiddel
15+
7 stk
NicotinellDepotplaster 14 mg
197,95 kr.

Hvad er et nikotinplaster?

Et nikotinplaster er en god måde at håndtere nikotinafhængighed på, både for dig der ønsker at nedtrappe dit forbrug, men også tager en kold tyrker . Plasteret er håndkøbsmedicin til afvænning af rygning, der indeholder nikotin, som er det afhængigheds skabende stof i tobak. Vi har varianter der dækker 16 og 24 timer. Nikotinen absorberes løbende gennem huden og ind i blodbanen. Selvom niveauet af nikotin er konstant, vil du stadig have et lavere niveau af nikotin i blodet end ved rygning.

Efterhånden vil abstinenssymptomer og trangen til at ryge aftage.

Hvorfor er et nikotinplaster smart?

Det er der flere grunde til.

Nikotinplaster kan bruges både ved rygestop, nedskæring af dit forbrug samt situationer hvor du over længere tid ikke kan ryge f.eks. rejse, arbejde, hospitalophold eller sociale arrangementer.Hvis du allerede er stoppet med at ryge, kan plasteret også anvendes ved behov, i de tilfælde hvor du føler trangen vender tilbage.

Hvem må bruge plastret?

Aldersgrænsen for brug af nikotinplaster er 18 år. Du bør ikke bruge nikotinplastret, hvis du er følsom overfor indholdsstofferne, da det kan give en allergisk reaktion. Nikotinplastret bør heller ikke bruges af dig, der er gravid, har diabetes, betændt hud eller eksem.

Er du i tvivl, anbefaler vi altid at du konsulterer din læge før du bruger håndkøbsmedicin mod rygestop.

Hvordan bruger jeg plastret?

Anbefalingen lyder, at du højst må gå med nikotinplaster i 1 år, medmindre du kombinerer plastret med nikotintyggegummi. I så fald bliver det anbefalet, at du stopper efter 6 måneder. Plastret placeres på tør og ubeskadiget hud i et område uden hår og fjernes gerne igen ved sengetid. Når du placerer et nyt plaster, anbefaler vi, at du gør det et nyt sted. Typisk vil den nemmeste placering af plasteret være på lårene, brystet eller overarmen. Nicorettes varianter er gennemsigtige og Nicotinell er hudfarvet. Da produkterne er et depotplaster, er det vigtigt at du ikke klipper det over. Dette forringer både virkningen og optageligheden. Du risikerer faktisk at optage hele plasterets indhold af nikotin over kortere tid end angivet på pakningen. ​​​​​​​

Hvilken styrke skal jeg vælge?

Valg af styrke afhænger af flere faktorer. Er du stoppet helt med at ryge? - eller er du igang med nedtrapning? Røg du op til en pakke eller kun få cigaretter daglig? Anvender du kun nikotinplaster eller også andre metoder ved dit rygestop? Har du behov for dækning i dagstimerne eller hele døgnet? Er det til en rejse eller fordi du ikke kan ryge over et større tidsrum?Den højeste styrke kan være til dig, der har et højere daglig forbrug af cigaretter, der enten er stoppet helt eller ikke skal ryge over længere tid. F.eks. Nicorette 25 mg eller Nicotinell 21 mg. Den lavere styrke kan f.eks. være til dig der er igang med nedtrapning og stadig ryger en gang imellem, har haft et mindre daglig forbrug eller har brugt rygestop produkter og er igang med et afvænnings forløb. F.eks. Nicorette 15 mg eller Nicotinell 14 mg.

Du kan under chat funktionen her på Matas.dk få vejledning i hvilken styrke der passer dig.

Bivirkninger   

Nikotinplastre kan som andet håndkøbsmedicin også give bivirkninger. Disse er forskellige fra person til person og ikke alle oplever bivirkninger.

De mest almindelige ikke-alvorlige bivirkninger ved brug af nikotinplaster kan være:

  • Hudreaktioner på applikationsstedet, kvalme, opkastning, hovedpine, svimmelhed, søvnløshed med mareridt og søvnbesvær, nervøsitet, hjertebanken, åndenød, irritation i svælget, hoste, sure opstød/halsbrand, mavesmerter, forstoppelse, diarré, mundtørhed, kraftig sveden, muskelsmerter, ledsmerter, smerter på applikationsstedet, træthed og rysten.

​​​​Reaktioner på applikationsstedet skyldes ofte at plasteret påsættes samme sted. Vi anbefaler derfor at du skifter sted hver gang, gerne mindst 1 uge mellem placering på samme sted. F.eks. skiftevist højre og venstre lår, overarm eller bryst. Det er vigtigt, at du altid tager det gamle plaster af kroppen, når du sætter et nyt på.

Andre bivirkninger kan forekomme på grund af abstinenser. De er som følger:

  • Irritabilitet, hovedpine, rastløshed, søvnløshed og koncentrationbesvær.

Du skal konsultere din læge hvis der opstår rødmen i huden, hævelse eller udslæt. Du skal konsultere din læge hvis du har spørgsmål til dit helbred i forbindelse med et rygestop eller afvænning af rygetrang.

Line
Materialist og Helserådgiver
Line blev i 2020 uddannet materialist og har et stort kendskab til branchen. Hun har en stor passion inden for hudpleje, og elsker at fordybe sig i de enkelte produkter. Line er desuden uddannet helserådgiver, og elsker at nørde ingredienslisten. Hun sætter en stor ære i at hjælpe den enkelte kunde i øjenhøjde, uanset hvilke område det omhandler.
Min ekspertise er:
Hudpleje
Helse
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek