Nikotintabletter

Mest populære

Pris

Vælg filtre

Mærker

Pris

Form

Aktuelt

8 produkter
8 produkter
Sorter efter: Mest populære
Line
Materialist og Helserådgiver
Min ekspertise er:
Hudpleje
Helse

Hvad er nikotintabletter?

Du kan benytte dig af sugetabletter/microtabs, hvis du ønsker at trappe ned på rygningen, eller hvis du ønsker at stoppe helt. Dette nikotinerstatningsmiddel kan hjælpe dig, hvis du ryger cigaretter dagligt, og du finder det helt umuligt at komme af med afhængigheden. Hvis ikke du får en tilstrækkelig effekt ved blot at benytte sugetabletter eller microtabs, kan du med fordel supplere med andre nikotinprodukter i form af f.eks. plastre.

Rygestop

Brug 1 sugetablet, når du kan mærke rygetrangen. Du bør max tage 30 stk. dagligt i tre måneder, hvorefter det daglige forbrug bør nedsættes gradvist. Du kan selvfølgelig også starte lavere og trappe ned hurtigere, hvis du er klar.

Rygereduktion

Erstat gradvist de daglige cigaretter med sugetabletter. Efter 6 uger bør du gerne have halveret dit forbrug af cigaretter.

Undgå at drikke syrlige drikke, kaffe eller sodavand, 15 minutter forinden du tager enten sugetabletter eller microtabs. Disse drikke nedsætter nemlig optageligheden i mundhulen, og du vil derfor ikke få det optimale ud af produktet.

Hvis du er gravid, bør nikotintabletter kun anvendes efter aftale med egen læge, da risikoen ved behandling må afvejes over for risikoen ved fortsat rygning.

Forskellige Nikotintabletter

Hos Matas forhandler vi en række forskellige nikotintabletter.

Nicorette

Nicorettes sugetabletter kommer i en praktisk æske, som er diskret at bruge. Tabletterne opløses hurtigt i munden og begynder at lindre rygetrangen inden for 5 minutter.

Sugetabletterne findes i følgende udgaver i hhv. 2 mg og 4 mg styrke:

 • Icy Mint i pakninger med 20 og 160 stk.
 • Fruit findes i pakning med 160 stk.

Nicorette microtabs skal placeres under tungen og opløses, hvorefter de mindsker nikotintrang samt abstinenser. Nicorettes microtabs findes i udgaven Classic og kommer i en pakning med 90 stk. på 2 mg.

Nicotinell

Nicotinells sugetabletter bruges på en måde, som minder meget om den måde du benytter nikotintyggegummi. Du skal suge på nikotintabletten, indtil smagen forstærkes. Placér derefter sugetabletten mellem kind og tandkød, indtil den stærke smag fortager sig. Sug igen, indtil smagen forstærkes på ny. Dén proces skal gentages i ca. 30 minutter, indtil sugetabletten er opløst.

Sugetabletterne findes med mintsmag i hhv. 1 mg og 2 mg i pakninger med 36 eller 204 stk.

Bivirkninger

Ved brug af nikotintabletter kan der forekomme bivirkninger.

Almindelige bivirkninger

 • Hovedpine
 • Svimmelhed
 • Hikke
 • Mave-tarmgener
 • Ondt i kæben

Ikke almindelige og sjældne bivirkninger

 • Hjertebanken

 • Rødmen i huden

 • Nældefeber

 • Overfølsomhedsreaktioner

 • Udslæt


Klar, parat, rygestop – start!

Vi guider

Klar, parat, rygestop – start!

Af Matas

Artiklen er skrevet i samarbejde med Nicotinell og indeholder reklame for lægemidler. Mens nogle nyder, at denne årstid opfordrer til hyggelige stunder i hjemmet, er der andre, som forvilder sig ud i kulden for at tænde en cigaret. Er du én af dem, der graver dybt i lommerne - uanset vejrforhold? Måske kan den cigaret, som du røg i formiddags, blive din sidste. I samarbejde med Nicotinell opfordrer vi nemlig til at kvitte smøgerne, så du kan strege "rygestop" af din bucket-list.

Læs Mere
Hvad sker der, når man stopper med at ryge?

Din sundhed

Hvad sker der, når man stopper med at ryge?

Af Matas

Det kan være rigtig svært at stoppe med at ryge, især hvis cigaretten har været en god ven gennem mange år. Men som de fleste ved, så er et rygestop det bedste, du kan gøre for din krop. Vi dykker ned i her, hvilke faser kroppen kommer igennem, når du har skoddet den sidste cigaret.

Læs Mere
Sådan kvitter du smøgerne

Matas LIVE

Sådan kvitter du smøgerne

Af Matas

Mange går med et ønske om at stoppe med at ryge, men det er bestemt ikke altid en nem opgave. I dag har vi allieret os med professor i tobaksforebyggelse, Charlotta Pisinger, som vil dele alle sine bedste råd til et effektivt rygestop - inklusive de fejl, mange begår. Vores helse- og sundhedsrådgiver Janni vil også tage dig igennem produkter som måske vil kunne hjælpe dig i mål med dit rygestop - én gang for alle.

Læs Mere
Brug for personlig rådgivning?
Brug for personlig rådgivning?

Få faglig rådgivning omkring sundhed og pleje. Chat eller tal med en farmakonom.