Nikotinspray

Mest populære
Vælg filtre

Mærker

Aktuelt

2 produkter
2 produkter
Sorter efter: Mest populære
Alice
Farmakonom
Min ekspertise er:
Helse

Hvad er en nikotinspray?

En nikotinspray er en mundspray med nikotin, der har en omgående virkning indenfor få minutter. Den kan være god til dig, der ønsker at stille den øjeblikkelige rygetrang. Det kan være til dig, der er i nedtrapning med dit forbrug, eller til dig der er stoppet helt med at ryge.

Nikotinsprays kommer i et simpelt design, og størrelsen passer perfekt ned i lommen eller tasken. Den er derfor også nem til dig, der er på farten.

Ved gradvist rygestop bør den allerede bruges så snart du begynder at trappe ned på cigaretterne. Den bør her bruges som erstatning for de manglende cigaretter imens du skærer ned, og du kan fortsætte brugen af sprayen efter dit endelig rygestop også, når du mærker nikotintrangen.

Gode råd til rygestop

  • Lav en liste over årsagerne til, at et rygestop er en god idé. Hæng listen op et sted, hvor du tydeligt ser den. Når du har lyst til at give op, skal du minde dig selv om, hvorfor du gør det – og holde fast!
  • Tag fat i en ven eller måske en kollega, der også vil holde op med at ryge. På den måde holder i motivationen oppe hos hinanden, og du ved, at du ikke er alene, når det er svært.
  • Fortæl din familie og dine venner, at du prøver at holde op med at ryge. Når du kæmper for at blive ved, så støt dig til dem og få opmuntring.
  • Der kan være tidspunkter, hvor du har lyst til at opgive det hele og tage en cigaret. Når det sker, skal du bruge et øjeblik på at tænke på alle de positive ting, der følger med at være røgfri.

Hvordan virker en nikotinspray?

En mundhulespray giver en fast dosis af nikotin ved hvert pust. Med en nikotinspray kan du derfor let kontrollere, hvor meget nikotin du får og hvor ofte. Når du sprayer indholdet i mundhulen, vil nikotinet optages via slimhinderne, hvorefter din rygetrang vil mindskes. Det anbefales derfor ikke at spise og drikke lige efter du har anvendt sprayen.

Doseringen er individuel og afhænger af, hvor meget nikotin du behøver for at lindre abstinenssymptomerne. Tommelfingerreglen er dog, at du bør starte med at bruge 1-2 sprøjt for hver cigaret, du normalt plejer at ryge på en dag, og så trappe ned derfra. Du skal derfor kun bruge sprayen, der hvor du helt undgår en cigaret.

Det er vigtigt, at du holder mundsprayen så tæt ved munden som muligt, så du ikke rammer læberne. Hold herefter vejret i et par sekunder og undgå at synke. Vent et par minutter før du spiser og drikker. Sådan opnår du det bedste resultat.

Klar, parat, rygestop – start!

Vi guider

Klar, parat, rygestop – start!

Af Matas

Artiklen er skrevet i samarbejde med Nicotinell og indeholder reklame for lægemidler. Mens nogle nyder, at denne årstid opfordrer til hyggelige stunder i hjemmet, er der andre, som forvilder sig ud i kulden for at tænde en cigaret. Er du én af dem, der graver dybt i lommerne - uanset vejrforhold? Måske kan den cigaret, som du røg i formiddags, blive din sidste. I samarbejde med Nicotinell opfordrer vi nemlig til at kvitte smøgerne, så du kan strege "rygestop" af din bucket-list.

Læs Mere
Sådan kvitter du smøgerne

Matas LIVE

Sådan kvitter du smøgerne

Af Matas

Mange går med et ønske om at stoppe med at ryge, men det er bestemt ikke altid en nem opgave. I dag har vi allieret os med professor i tobaksforebyggelse, Charlotta Pisinger, som vil dele alle sine bedste råd til et effektivt rygestop - inklusive de fejl, mange begår. Vores helse- og sundhedsrådgiver Janni vil også tage dig igennem produkter som måske vil kunne hjælpe dig i mål med dit rygestop - én gang for alle.

Læs Mere
Hvad sker der, når man stopper med at ryge?

Din sundhed

Hvad sker der, når man stopper med at ryge?

Af Matas

Det kan være rigtig svært at stoppe med at ryge, især hvis cigaretten har været en god ven gennem mange år. Men som de fleste ved, så er et rygestop det bedste, du kan gøre for din krop. Vi dykker ned i her, hvilke faser kroppen kommer igennem, når du har skoddet den sidste cigaret.

Læs Mere
Brug for personlig rådgivning?
Brug for personlig rådgivning?

Få faglig rådgivning omkring sundhed og pleje. Chat eller tal med en farmakonom.