• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt frem til 31/1-2022
Menu
Vi guider

5 dufte, der får dig i sommerhumør

“Spray, delay... and walk away” er tricket, jeg på bedste Jonatan Van Ness-manér ynder at ty til, når jeg har brug for at komme i sommerstemning. For mig er dufte nemlig dét, som mest effektivt kan genkalde mine skønneste sommerminder. Derfor har jeg i denne artikel samlet 5 af sæsonens bedste sommerdufte lige nu.

Endelig kan vi begynde at ane sommerens ankomst med lyse nætter, bare tæer i sandalerne og rapsmarker i fuldt flor. På parfumefronten er det særligt de sødmefulde, friske og lette dufte, der vinder frem i denne årstid. Læs med, hvis du vil ha’ inspiration til, hvilken parfume du skal klikke hjem til sommeren.  

1

En hyldest til middelhavslandene  

Den første sommerduft, jeg vil stille skarpt på, er Giogio Armanis Terra di Giolia, der netop er lanceret i år.  


Armani beskriver selv, at parfumen er en hyldest til de varme middelhavslande med de karakteristiske kystlandskaber med bølgende klitter og ravfarvede klipper.  


Man kan altså nærmest mærke, hvordan det hvide sand føles varmt mellem tæerne, og hvordan det azurblå hav kalder på én, når man lader duften omsvøbe sig med et sprøjt eller to.  


Flakonen er inspireret af denne stemningsfulde natur med de bløde former, og selve duften er varm og sensuel med friske og sødlige noter af frugter og blomster, der får en skøn dybde af tungere noter som musk og træ.  


Savner du følelsen af at tilbringe din sommer i de sydlige himmelstrøg, så tør jeg næsten love, at denne parfume bliver en klar favorit på din badeværelseshylde denne sommer.


Topnoter: Pæreakkord og frisk citrus.  

Hjertenoter: Frugtige noter af duftjasmin fra Indien.  

Basenote: Musk, rav og træ.  

2

Solskin på flakon

En anden sommernyhed, du kan finde på Matas’ hylder i år, er Cleans Sunshine.  


Clean har en fantastisk evne til at skabe associationer med deres dufte, hvor jeg personligt er jeg særligt vild med deres Rain, som dufter så skønt af nyfalden regn.  


Vil du omslutte dig med duften af sommer, er den nye Clean Sunshine altså et skudsikkert bud på en parfume til ikke bare årstiden, men hele året rundt, når sommermånedernes lethed og varme synes langt væk.  


Et pift af denne naturlige, friske duft med frugtige noter og yndefulde blomster sender dig fluks tilbage til en lun sommerdag på stranden med blåt hav og glinsende bølger i fjerne, og hvor du kan mærke solen blidt kysse din hud.  


Hånden på hjertet: Drømmer vi ikke alle om at kunne forlænge følelsen af at ligge henslængt i en solseng på en paradisø med en kold drink i hånden? Jeg gør i hvert fald!


Topnoter: Bergamotte, solbær, grønt æble og fresia.

Hjertenoter: Violblade, heliotro og liljekonval.

Basenote: Kokosmælk, iris og moskus.  

(18)
Clean Clean Sunshine Eau de Toilette 60 ml
424,95
Du optjener 43 point
3

Et frisk twist på en klassiker  

Den næste sommerparfume er ikke en nyhed, men har faktisk hele 10 år på bagen. Jeg taler selvfølgelig om det sommerlige og friske twist på den klassiske Marc Jacobs Daisy, der ret så sigende har “Eau So Fresh” som undertitel.  


Daisy Eau So Fresh er altså en videreudvikling på Marc Jacobs originale Daisy, der var duft-soundtracket i de fleste af mine teenageår. Denne variant er dog en mere frisk og sødlig udgave af originalen, der får mig til at længes efter bare tæer i græsset og lune sommeraftenen på terrassen.  


Duften er både sofistikeret og feminin og har en helt særlig lethed over sig, som er kendetegnet for sommermånederne. En eksplosion af frisk frugt og blomster åbner duften, som bakkes op af dybe og varme frugtnoter i bunden for at skabe et legende modspil.  


Eau So Fresh er en meget mild duft, der passer godt til sommerens varme. Så er du vild med Daisy duftserien, kan denne vel være din nye go to-sommerduft.


Topnoter: Rød grapefrugt, hindbær, grønne blade og pære.

Hjertenoter: Viol, vild rose, æbleblomst, lichee og kronblade fra jasminblomsten.

Basenote: Musk, blomme og cedertræ.

4

Som en solnedgang efter en varm sommerdag

Sidste år udkom den skønne Eternity Summer fra Calvin Klein, der efter navnet at bedømme skulle forlænge sommerfølelsen i al evighed.  


Vi er nok enige om, at det sandsynligvis ikke kan lade sig gøre på vores breddegrader – men ikke desto mindre kan vi altid forsøge at fastholde illusionen om en lang, varm sommer.  


Et af mine bedste sommerminder er at sidde på en badebro om aftenen og se solen gå ned udover havet og sprede de smukkeste rødlige nuancer på himlen.


Dét er lige præcis, hvad flakonens design imiterer; en smuk og farverig solnedgang. Allerede her er mine sanser vækket til live og indhyller mig i en følelse af sommer og nostalgi.


Duften i sig selv er varm og krydret og forsøger at genskabe nogle af de følelser, man forbinder med en sommer fyldt med solskin, lyse nætter og selvfølgelig de smukkeste solnedgange.


Det er særligt de lette blomsternoter i toppen, der giver denne friskhed, og som får et krydret twist med noterne i hjertet, og som til sidst afrundes med en skøn dybde af varme og træagtige undertoner.  


Topnoter: Ørkenrose, bergamotte og violblade.

Hjertenoter: Vandakkord og ingefær.

Basenote: Musk og hvid amber.  

(21)
CALVIN KLEIN Eternity Woman Summer Eau de Parfum 100 ml
559,95
Du optjener 56 point
5

Sød som honning

En af de mest spændende nyheder i Matas – og ikke kun på duftfronten – er det franske luksusmærke Guerlain.


Duftserien Aqua Allegoria består af hele 11 forskellige, skønne dufte, og særligt én nyhed skiller sig ud fra mængden, nemlig Nettare Di Sole.  


Parfumen blev lanceret i år, og hvis du spørger mig, indkapsler den virkelig følelsen af sommer med sin velafbalancerede duft, der fanger sommerens sødmefuldhed til UG.


Sommerduften er inspireret af de arbejdende bier, der på en sommerdag henter nektar fra de vilde blomster og omdanner den til den sødeste honning hjemme i bikuben.


Et enkelt spray, og du kan straks fornemme friskheden fra hvide blomster og citrusnoter kombineret med den legende sødme fra honning, hvilket giver den skønneste, varme og ikke mindst sommerlige duft.


Tiltrækker de søde noter din opmærksomhed, er Guerlains Aqua Allegoria Nettare Di Sole en perfekt duft til dig, når du gerne vil vække dine sommerminder til live.  


Topnoter: Marinenoter, bergamotte og magnolie.

Hjertenoter: Floral honning-akkord, sambac jasmin og rose.

Basenote: Hvid musk og tonkabønner.  

GUERLAIN Aqua Allegoria Nettare di Sole Eau de Toilette 50 ml
724,95
Du optjener 73 point

Relaterede produkter

(136)
Giorgio Armani Sì Eau de Parfum 30 ml
479,95
Du optjener 48 point
(144)
Lancôme La Vie Est Belle Eau de Parfum 30 ml
434,95
Du optjener 44 point
(24)
Chloé Signature Eau de Parfum 50 ml
739,95
Du optjener 74 point
(36)
Viktor & Rolf Flowerbomb Eau de Parfum 30 ml
519,95
Du optjener 52 point

Relaterede artikler

Top 10 dufte til kvinder

Vi guider

Top 10 dufte til kvinder

Af Amalie Schiller

Hvert år dykker jeg ned i vore database for at undersøge hvilke dufte og parfumer, der er de bedst sælgende til kvinder på matas.dk - og i år var bestemt ingen undtagelse. Jeg kan allerede nu afsløre, at nogle af de bedste parfumer til kvinder sidste år stadig er aktuelle i dag. Dog er der enkelte dufte, der har møvet sig op blandt de bedst sælgende darlings. I artiklen her får du en eksklusiv indsigt i vores database, når jeg afsløre de mest populære dufte og parfumer til kvinder. Let's start!

Læs Mere
Parfumer og nostalgi: kom tæt på Redaktionen!

Vi guider

Parfumer og nostalgi: kom tæt på Redaktionen!

Af Michelle Weis

Kender du følelsen? Du slentrer ned ad strøget, og pludselig bliver du ramt af en velkendt parfumeduft, der vækker dine sanser. Med ét bliver du sendt tilbage til folkeskolen og bænken ude foran ungdomsklubben, hvor du havde din kyssedebut med Preben. Selvom du ihærdigt forsøger at ryste kysseseancen af dig, vinder nostalgien, og du genlever de pinagtige minutter, indtil duftnoterne slipper grebet om dine sanser, og du vender tilbage til nuet.

Læs Mere
6 parfumer, der matcher de hotteste dufttrends

Vi guider

6 parfumer, der matcher de hotteste dufttrends

Af Michelle Weis

2021 bliver dit år - kan du mærke det? Vi har fundet seks parfumer, der afspejler nogle af de hotteste dufttrends lige nu, så du kan få lidt forandring i duftuniverset og tilværelsen. Lad dig inspirere af de skønne trends - og vær klar til, at du igen kan nyde lange aftener med alle dem, du holder allermest af.

Læs Mere
Parfumeguide - sådan vælger du

Vi guider

Parfumeguide - sådan vælger du

Af Matas

Med flere tusinde parfumer på markedet kan det virke som en temmelig uoverkommelig opgave at skulle vælge den perfekte duft. Men hvis du gør dig nogle få overvejelser, kan du hurtigt begrænse dine valgmuligheder.

Læs Mere