Vi guider

5 dufte, der får dig i sommerhumør

Duften af sommer kan være frugtig og let, sød og blomstret eller fyldt med friske citrusnoter. Den kan også være sanselig og dufte rent, præcis som den tilfredshedsfølelse, man får, når man træder ud af badet. Hvad kan du bedst lide? Læs med i denne artikel, og find den helt rigtige parfume til din sommer!

Endelig kan vi begynde at ane sommerens ankomst med højere temperaturer, solskin og ikke mindst de lyse nætter, der inviterer til kølig hvidvin på terrassen efter aftensmaden På parfumefronten er det særligt de sødmefulde, friske og lette dufte, der vinder frem i denne årstid. Læs med, hvis du vil have inspiration til, hvilken parfume du skal klikke hjem til sommeren.  

Til dig, der kan lide søde dufte

Hvis der er noget, der i min optik fungerer godt i en sommerduft, er det sødme og lethed, der blander sig med en floral og frugtig friskhed. Sommeren kalder på liv og glade dage! Because It’s You fra Giorgio Armani har alle mine yndlingselementer til en sommerduft, hvilket gør den til det oplagte duftbud til sæsonen.


Duften, som indeholder frugtige og florale noter blandet med vanilje, musk og træ, er, ifølge Giorgio Armani selv, en hyldest til den moderne kærlighedshistorie. Sommeren er højsæson for det saftige hindbær, og i harmoni med lime - der giver associationer til en solrig dag i Middelhavsområdet - træder den frugtige og søde hindbærduft frem.Men ligesom duften er let og lækker, har den et blomstret hjerte af rose, før den manifesterer sig på huden med basenoter af vanilje, musk og amber. For den gode kærlighedshistorie indeholder et element af forelskelsens lethed, men den ægte kærlighed har tyngde til at bestå, selv når sommerens blomstersødme er fordampet.


Topnoter: hindbær, lime og neroli

Hjertenote: rose

Bundnoter: vanilje, musk og amber

100 ml
ArmaniArmani You She Eau de Parfum
474,95 kr.
(70)

Ædelstene i flydende form

Man kan næsten ikke andet end føle sig særdeles eksklusiv, når man forlader hjemmet iført Versaces feminine og forførende duft Bright Crystal. Parfumen er formuleret med en række sommerlige noter, der gør den til en interessant og sensuel duftoplevelse, der er for parfumer, hvad juveler er for smykker.


Bright Crystal fra Versace blev lanceret i 2006, og dens lange levetid er et kvalitetsstempel i sig selv. Indhyld dig i sommerens friske blomsterdufte som magnolia, pæoner og lotusblomst, og kombinér det med citrusnoter fra yuzu og frugtighed fra søde granatæblekerner. Med en bund af trænoter og musk, har vi fundet frem til opskriften på Bright Crystal; en duft der passer perfekt til sommerens solrige dage. Brug den, når du skal ud med dine venner, når du tager sydpå, når du vil give din hverdag et hint af noter særligt – eller når som helst, du har brug for et lille pift af eksklusivitet til din aura.


Topnoter: yuzu og granatæble
Hjertenoter: Pæoner, lotus og magnilia
Bundnoter: musk, mahognitræ og amber

VersaceBright Crystal Eau De Toilette
624,95 kr.
(148)

Til dig, der kan lide friske dufte

Her har vi fat i en parfume, der er så velvalgt til sommer, at den næsten er uundgåelig her på listen. Det er selvfølgelig Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh; den sommerlige og friske twist på den klassiske udgave af bestseller-parfumen.


Daisy Eau So Fresh er altså en videreudvikling på Marc Jacobs originale Daisy, der er en vaskeægte moderne klassiker, som stadig er ultrapopulær trods sine mere end 10 år på markedet. Denne variant er en mere frisk og sødlig udgave af originalen, der leder tankerne hen på bare tæer i græsset og lune sommeraftenen på terrassen.


Duften er både sofistikeret og feminin og har en helt særlig lethed over sig, som er kendetegnet for sommermånederne. Frisk frugt og blomster åbner duften, som bakkes op af dybe og varme frugtnoter i bunden for at skabe et legende modspil.
Eau So Fresh er en meget mild duft, der passer godt til sommerens varme. Er du vild med Daisy duftserien, kan denne vel være din nye go to-sommerduft.


Topnoter: rød grapefrugt, hindbær, grønne blade og pære
Hjertenoter: viol, vild rose, æbleblomst, litchi og kronblade fra jasminblomst
Bundnoter: musk, blomme og cedertræ
er

Marc JacobsDaisy Eau So Fresh Eau de Toilette
1.049 kr.
(124)

Sød som en honnngfersken

Honningfersken, fresia og Osmanthus-blomst. Luk øjnene og forestil dig den sødmefulde sommerstemning, man kommer i, når man ifører sig en duft som denne. Hugo Boss The Scent er en duft, der egner sig særligt til de lyse tider, der emmer af optimisme, bekymringsfrihed og livsnydelse. Duften blev lanceret i 2016, og med sin stadige popularitet samt sødmefulde lethed er det en duft, der snildt kan blive en moderne sommerklassiker.


Parfumen passer til både et modent og et yngre publikum, til hverdagen og til weekenden, festen eller kaffeaftalen. Den har en blomstret velduft over sig, som gør den velegnet som dagsduft, men samtidig bundfælder den sig i en dybere og aromatisk duft af ristet kakao.


Det er duften til dig, som kan lide en klassisk duft, som holder sig inden for de traditionens rammer, men uden at være konform. Tværtimod giver den krydrede twist parfumen til en interessant formfuldhed, om giver dig lyst til at bruge den flere dage i træk.


Topnoter: honningfersken og fresia
Hjertenoter: osmanthus-blomst
Bundnote: ristet kakao

Hugo BossThe Scent Eau de Parfum for Women
794,95 kr.
(252)

Frisk fra badet

Sidst, men ikke mindst, kan man næppe lave en liste over dufte, der får sommerhumøret frem, uden at fremhæve en af CLEANs simple og sensuelle dufte af almindelige hverdagssituationers charme. For hvem elsker ikke følelsen – og duften - af at den komplette renhed efter et langt og godt bad?


CLEAN Shower Fresh er den allerbedste udgave af frisk-fra-badet, man kan tænke sig til, og med et pift eller to af denne duft kan du på ingen tid genskabe den friske, nyvaskede følelse. Shower Fresh har noter af lilje, jasmin og moskus kombineret med citrusfrugt, som samtidig giver parfumen en lethed. Denne sødme i samspil med citrusfrugtens friskhed gør parfumen til en oplagt sommerduft, du kan bruge til soæsonens mange anledninger. Og ligesom du bruger tørshampoo som erstatning for den manglende hårvask, kan du bruge din Shower Fresh som erstatning på de dage, du misser morgenbadet.Topnoter: lime, mandarin og appelsin
Hjertenoter: orangeblomst, liljekonvaller og jasmin
Bundnoter: musk og trænoter

CleanShower Fresh Eau de Parfum
599,95 kr.
(37)

Relaterede produkter

ArmaniSì Eau de Parfum
649,95 kr.
(365)
Hugo BossFemme Eau de Parfum for Women
644,95 kr.
(176)
VersaceYellow Diamond Eau De Toilette
624,95 kr.
(34)
CleanRain Eau de Parfum
599,95 kr.
(156)
Marc JacobsPerfect Eau de Parfum for Women
1.139 kr.
(130)

Relaterede artikler

Top 10 dufte til kvinder

Vi guider

Top 10 dufte til kvinder

Af Maria Bech-Jensen

Hvilke dufte er de bedst sælgende og mest populære til kvinder? Det afslører jeg i artiklen her, hvor jeg har undersøgt, hvilke dufte der er blandt de mest solgte på matas.dk. Let's start!

Læs Mere
CLEAN til sommer: De bedste dufte til sæsonen

Vi guider

CLEAN til sommer: De bedste dufte til sæsonen

Af Natalie Khayat

Sommeren er over os med sine mange solskinstimer, legende lethed og glade dage. Dette solrige sæsonskifte kalder på en let parfume, der er blomstrende aromatisk og fyldt med lyse duftnoter, der matcher den klare sommeraften. Er leder du efter en ren duft, som rummer essensen af sommer – men er du i tvivl om, hvilken parfume, du skal vælge? Så er du kommet til rette sted!

Læs Mere
6 parfumer, der matcher de hotteste dufttrends

Vi guider

6 parfumer, der matcher de hotteste dufttrends

Af Michelle Weis

2021 bliver dit år - kan du mærke det? Vi har fundet seks parfumer, der afspejler nogle af de hotteste dufttrends lige nu, så du kan få lidt forandring i duftuniverset og tilværelsen. Lad dig inspirere af de skønne trends - og vær klar til, at du igen kan nyde lange aftener med alle dem, du holder allermest af.

Læs Mere
Find den perfekte parfume – ud fra dit stjernetegn

Vi guider

Find den perfekte parfume – ud fra dit stjernetegn

Af Amalie Schiller

De 12 stjernetegn har forskellige karaktertræk, som alle siger noget om dem, der er født i de måneder. Derfor er der naturligvis også en duft, der passer til hvert et stjernetegn. Måske går du meget op i stjernernes placering – og hvis ikke, så læs med for sjov! Vi har fundet den parfume, der passer perfekt til nøjagtigt dit stjernetegn.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek