• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-3 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Vi guider

Parfumeguide - sådan vælger du

Med flere tusinde parfumer på markedet kan det virke som en temmelig uoverkommelig opgave at skulle vælge den perfekte duft. Men hvis du gør dig nogle få overvejelser, kan du hurtigt begrænse dine valgmuligheder.

Du kender det sikkert: Du bruger oceaner af tid på at finde de perfekte støvler, den helt rigtige bikini til sommerferien og overgangsjakken, der passer til netop din stil. Det er også en god idé at investere lidt tid og tanker, når du skal vælge den perfekte duft. Her får du 9 trin, du kan overveje inden du vælger din næste parfume.

Sådan vælger du din parfume:

1

Tænk på de dufte, du elsker

Du skal først og fremmest tænke over, hvilke dufte, der gør dig i godt humør.

Elsker du for eksempel duften af nyvaskede, hvide skjorter eller blomstrende syrener i haven, så er det et godt udgangspunkt, når du skal finde din signaturduft.


2

Tænk på din personlighed

Du skal vælge en duft, der passer til din personlighed.

Er du for eksempel udendørstypen, der foretrækker sneakers frem for stilletter, kan du med fordel vælge en frisk og let duft og lægge de tunge og sexede på hylden.


3

Vælg de blomstrede dufte, hvis du…

er til flagrende skørter, lyserøde læber og høje hæle.

Vælg en parfume, der er domineret af en eller flere blomstertyper som for eksempel lavendel, jasmin eller roser.


4

Vælg de orientalske dufte, hvis du…

er den feminine type, der er vild med glamour og mystik.

Gå efter krydrede og eksotiske dufte, der er baseret på cedertræ, vanilje eller kanel.


(16)
Yves Saint Laurent Opium Eau de Parfum 30 ml
554,95
Optjen 56 point
Parfumeguide: 11 dufte med friske citrusnoter

Vi guider

Parfumeguide: 11 dufte med friske citrusnoter

Kan i mærke det? Vi er kun et stenkast væk fra de varme og solrige dage, der meget snart rammer DK. Det er i hvert fald min hypotese, at sommeren i år bliver sådan ;) Hvis der er noget, der minder mig en god ferie sydpå, eller fører mit sind tilbage til de hyggelige sommerstunder herhjemme, må det næsten være en frisk parfume med masser af citrusnoter. I dette lille skriv har jeg derfor samlet 11 af de bedste dufte, der beriget med noter af citrus. Let’s go!

Læs også
5

Vælg de oceaniske dufte, hvis du…

er typen der giver pokker i makeup og foretrækker en frisk vandretur ved havet frem for shopping på strøget.

Vælg en ren og neutral duft med et strejf af frisk havluft, der passer til din friske personlighed.


6

Værd at vide inden du vælger din duft

Ved du, hvordan du bedst (op)bevarer din duft, hvordan du kan bruge din duft, hvis du har let til allergier, hvordan en parfume er opbygget og udvikler sig i løbet af dagen?

​​​​​​​Herunder får du et indblik i mystikken.


7

Parfumens opbygning og udvikling

Parfume er opbygget af forskellige duftnoter, der giver dem deres unikke aroma. Topnoterne er det første, du dufter, når du påfører parfumen. De fordamper efter kort tid, hvorefter hjertenoterne tager over.

Bundnoterne, som er de mest dominerende og vedholdende duftstoffer i parfumen, aktiveres en halv times tid efter, du har påført duften. Parfumens duft udvikler sig henover en hel dag.


Kend forskellen på de 3 forskellige parfumetyper

Vi guider

Kend forskellen på de 3 forskellige parfumetyper

En duft er ikke bare en duft. Den signaler personlighed og kan have indflydelse på, hvordan andre opfatter dig. Men hvad er egentlig forskellen på eau de parfum, eau de toilette og eau fraiche? Få den ultimative parfumeguide lige her, og få vores bud på must-have dufte.

Læs også
8

Sådan (op)bevarer du din parfume bedst

Hvis du vil have din eau de parfum eller eau de toilette til at holde, skal du holde den fra sollys. Varmen får nemlig duften til at forsvinde hurtigere.
​​​​​​​

Selvom flasken er pæn at have stående fremme, så lad den blive i æsken eller lad den stå i skabet, hvor du beskytter den mod solens stråler.


9

Let til allergi?

Hvis du har let til allergi, kan det være en god idé at sprøjte eller duppe din eau de parfum eller eau de toilette på tøjet eller i håret.
​​​​​​​

På den måde undgår du kontakt med huden. Du skal dog være opmærksom på, at nogle typer eau de parfum og eau de toilette kan efterlade mærker på tøjet.


Relaterede produkter

(50)
CALVIN KLEIN Euphoria Eau de Parfum 30 ml
449,95
Optjen 45 point
Clean Blossom Eau de Parfum 60 ml
599,95
Optjen 60 point
(122)
Lancôme Miracle Eau de Parfum Vapo 30 ml
384,95
Optjen 39 point
(13)
DIOR MISS DIOR BLOOMING BOUQUET EAU DE TOILETTE 50 ML
624,95
Optjen 63 point
(52)
ZARKOPERFUME The Muse 100 ml
799,95
Optjen 80 point

Relaterede artikler

Find den perfekte parfume – ud fra dit stjernetegn

Vi guider

Find den perfekte parfume – ud fra dit stjernetegn

Af Isabel Thostrup

De 12 stjernetegn har forskellige karaktertræk, som alle siger noget om dem, der er født i de måneder. Måske går du meget op i stjernernes placering – og hvis ikke, så se med for sjov! Vi har fundet den parfume, der passer perfekt til nøjagtigt dit stjernetegn.

Læs Mere
Flower Fresh – ny, skøn duft fra CLEAN

Nyhed

Flower Fresh – ny, skøn duft fra CLEAN

Af Matas

CLEAN har i årevis sat standarden for verdensklasse-dufte og inviteret os ind en fortryllende verden af simple, rene dufte baseret på de enkle glæder i livet. Nu kan du opleve det nyeste skud på stammen: CLEAN Flower Fresh.

Læs Mere
Top 10 dufte til kvinder

Vi guider

Top 10 dufte til kvinder

Af Amalie Schiller

Sidste år tog jeg et dyk ned i vores datamaskine for at undersøge, hvilke dufte, der var blandt de bedst sælgende på matas.dk. I dag – et halvt år senere – tog jeg endnu et kig for at se, om top 10 duftene fra forrige år havde fået en overhaling af nogle andre vidundere. Dét kan jeg afsløre, at nogle af dem faktisk har. I artiklen her får du en eksklusiv indsigt i vores database, når jeg afsløre, hvilke dufte, der er kundernes mest foretrukne – og jeg må sige, at i har god smag! ;)

Læs Mere
Alt du skal vide om molekyle parfume

Spot Trenden

Alt du skal vide om molekyle parfume

Af Isabel Marschall Thostrup

En molekyle parfume er en parfume bygget op af molekyler. Måske har du oplevet, at du ikke kan dufte dem på dig selv, mens folk omkring dig sagtens kan dufte din parfume? Det er der en helt særlig grund til. Bliv klogere på molekyle parfume her.

Læs Mere