• Afsendelse 1-3 hverdage
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 260 butikker
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Returret frem til d. 31/1-2023
Menu
Vi guider

Danske skønhedsmærker hos Matas

På trods af vores lille størrelse, kan vi i Danmark bryste os af et stort udvalg af danske brands, som laver skønhed i verdensklasse. De danske mærker tænker ofte i grønne baner, og det er mange lækre både pleje-og makeupprodukter til dig, der gerne vil gå den naturlige skønhedsvej.

Hos Matas har vi et udvalg af grønne danske skønhedsbrands. Fælles for dem alle er, at de har valgt at gå den naturlige vej og udviklet skønne hudpleje- og makeupprodukter. Vi gør dig klogere på 5 af dem her.

​​​​​​​5 danske skønhedsmærker:

1. Miild

Grundlæggerne af Miild, Tine og Tanja, har begge oplevet allergi på egen krop som følge af makeup, og de ved derfor, hvor frustrerende det er ikke at kunne tåle den mascara, der giver de længste vipper eller den bedste blush. Derfor besluttede de sig for at tage sagen i egen hånd og skabe makeup-produkter, som både er skånsomme mod huden og vores klode.


Det har de klaret med bravur, og Miild kan som de første i verden præsentere tre anerkendte certificeringer på deres makeupprodukter i form af AllergyCertified, Svanemærket og ECOCERT COSMOS.


Hos Miild kan du få fingrene i økologisk mascara, pudder og blush, og så finder du også makeuppensler i flere størrelser, som er lavet af fine, syntetiske hår, da det er mest allergivenligt og hygiejnisk. Der er desuden kommet en ny skøn hudplejeserie til.

2. Rudolph Care

Tilbage i 2006 begyndte Rudolph Care deres skønhedsrejse med et ønske om at skabe hudplejeprodukter, der forener luksus og bæredygtighed.


Det er i den grad lykkedes, og Rudolph Care opnåede som det første skønhedsbrand i verden at kombinere en økologisk certificering med en miljøcertificering, hvilket er et bevis på, at du er sikret produkter, som tager hensyn til både din krop og miljøet, når du forkæler din hud med Rudolph Care.


Det danske mærke har siden sin begyndelse vokset sig større og større, og der kommer hele tiden nye produkter til deres portefølje, der i dag - foruden cremer og olier – også tæller shampoo, solcremer og parfume.

3. Tromborg

Tromborg har været en del af den danske skønhedsscene siden 2003 og har mange års kyndig erfaring på bagen. Kvinden bag er Marianne Tromborg, der før Tromborg arbejdede som makeupartist i 20 år, og derfor havde en klar idé om, hvordan makeup og hudpleje skal føles og fungere.


Mærket er kendt og elsket for både deres makeup og hudplejeprodukter, der altid er uden parbener og farvestoffer. Økologisk certificerede æteriske olier og planteekstrakter er begge vigtige ingredienser i Tromborgs plejeunivers, der både i dets indhold og udseende er kendetegnet ved at give en følelse af luksus i hverdagen.


Tromborgs makeup er simpel, og du skal ikke tage stilling til mange forskellige farver og produkter – Marianne har nemlig samlet alt det bedste og gjort det overskueligt for dig at vælge.  

Marianne Tromborg om skønhed i alle aldre

Matas LIVE

Marianne Tromborg om skønhed i alle aldre

Marianne Tromborg har om nogen sat danske skønhedsprodukter på agendaen og gået forrest i missionen for at kombinere den særlige skandinaviske ro og lækkerhed med videnskab og effektivitet i sine produkter. I dag har vi Marianne i studiet til en snak om skønhed i alle aldre, ingredienser og en fantastisk iværksætter-rejse.

Læs også

4. Nilens Jord

Nilens Jord var den første makeupserie i Danmark helt uden parfume og parabener. Du kender måske den ikoniske lerkrukke til pudderen? Nilens Jord er nemlig inspireret af Egypten.


Du kan også prøve den allergicertificerede hudpleje fra Nilens Jord, som er perfekt til dig med sensitiv hud, eller hvis du blot gerne vil undgå allergener i den daglige hudpleje.


Alle Nilens Jord produkter er uden parfume og æteriske olier og hele hudplejeserien er AllergyCertified.5. Lavinde

Løwen skifter navn og fra nu af, skal du lede efter Lavinde, når du er på udkig efter deres allergivenlige produkter. Siden det danske kosmetikmærke blev lanceret i 2017, er de stormet frem i en sådan grad, at udlandet også fået øjnene op for dem, og derfor gør de nu deres navn mere internationalt.


Heldigvis er ingenting ændret ved deres prisvindende produkter, som stadig har design, kvalitet og fornuftige priser i fokus.


Har du endnu ikke stiftet bekendtskab med Lavinde, og lider du af sarte øjne, bør du tjekke dem ud. Ikke mindst for deres mascaraer der som de første i Danmark er deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark!

Relaterede produkter

Relaterede artikler

5 danske beauty brands, der er startet af kvinder

Vi guider

5 danske beauty brands, der er startet af kvinder

Af Isabel Marschall Thostrup

Vi elsker seje kvinder. Og heldigvis er der flere danske brands med sådan en bag. Her tager vi et kig på 5 skønne beauty brands, der alle er startet og ejet af kvinder.

Læs Mere
Miild: Svanemærkede og AllergyCertified mascaraer

Nyhed

Miild: Svanemærkede og AllergyCertified mascaraer

Af Matas

Miild’s mascaraer er verdens første, der både er svanemærket og er AllergyCertified, og de har været 3,5 år undervejs. Miild er stiftet og udviklet af de to makeupartister, Tine Emilie Svendsen og Tanja Gregersen, der selv lider af allergi.

Læs Mere
Nilens Jord favoritter: fra makeup til hudpleje

Bag om brandet

Nilens Jord favoritter: fra makeup til hudpleje

Af Amalie Schiller

Hvis jeg skulle nævne ét hudpleje- og makeupbrand, jeg har brugt, siden jeg for første gang stod foran spejlet og skulle eksperimentere med et nøje udvalg af produkter, jeg i skjul havde sneget med ind på værelset (sorry, mor), må det nok være Nilens Jord. Siden da har der som minimum ligget ét produkt fra det danske vidunderbrand på lur i min makeuptaske. Og det er lige præcis dem, jeg vil vise jer i dag!

Læs Mere
Vi tester: Naturlig solcreme

Vi guider

Vi tester: Naturlig solcreme

Ingen sommer uden solcreme! Er du i tvivl om, hvilken variant, der skal med i kufferten til sommer? Her på redaktionen har vi testet naturlige solcremer og bedømt deres konsistens, duft og kigget nærmere på ingredienserne. Læs med her for at blive klogere på hvilken, der passer til dine krav og behov.

Læs Mere