Vi guider

Her er de mest populære & unikke drengenavne

Navne er mere end blot en betegnelse – de er bærere af vores identitet og historie. Fra det øjeblik, vi kommer til verden, får vi tildelt et navn, der vil følge os gennem livet og afspejle vores unikke personlighed og arv. I denne artikel udforsker vi de mest populære, unikke, internationale og traditionelle drengenavne, der har indtaget en særlig plads i folks hjerter verden over.

Drengenavne bærer ikke blot på identitet og arv, men afspejler også de forskellige traditioner, værdier og trends, der eksisterer rundt omkring i verden. Fra de mest populære og tidløse valg til de mere unikke og eksotiske navne, er der en fascinerende mosaik af navne at udforske og opdage i denne artikel. Her vil vi nemlig dykke ned i de mest populære, unikke, internationale og traditionelle drengenavne, der både hylder kulturel arv og afspejler nutiden. Læs videre, og bliv inspireret, uanset om du er kommende forælder, eller blot vil gå på opdagelse i navnejunglen.

De 25 mest populære drengenavne i Danmark i 2022


Populære drengenavne, der stiger op på hitlister og strømmer gennem samfundet, er en afspejling af tidens trends og præferencer. De bærer en magnetisk tiltrækningskraft og bliver valgt med ønsket om at give barnet en populær og moderne identitet.

Populære drengenavne er en indikator for, hvad der er "in" og eftertragtet i øjeblikket og kan være med til at skabe en følelse af fællesskab blandt børn med de samme navne. Herunder viser vi de 25 mest populære drengenavne og undersøger deres betydning og oprindelse.  

Ifølge Danmarks Statistik så er William, Oscar, Carl, Malthe og Emil top fem mest populære drengenavne i Danmark i 2022.

 1. William. William stammer fra det germanske ”Willahelm”, der betyder "ønske om beskyttelse"
 2. Oscar. Oscar er af keltisk oprindelse og betyder ”hjorteelsker”.
 3. Carl. Carl er et oldnordisk navn, der betyder "fri mand".
 4. Malthe. Malthe har oprindelse i det gamle nordiske sprog, hvor det betyder "mægtig kriger”.
 5. Emil. Emil er af latinsk oprindelse og kommer af det romerske slægtsnavn ”Aemilius”, som betyder ”venlig”.

Her er en liste over de resterende 20 mest populære drengenavne i Danmark:

 1. Valdemar
 2. Noah
 3. Aksel
 4. August
 5. Theo
 6. Alfred
 7. Lucas
 8. Oliver
 9. Arthur
 10. Elias
 11. Felix
 12. Otto  
 13. Victor
 14. Elliot
 15. Hugo
 16. Viggo
 17. Magnus
 18. Liam
 19. Anton
 20. Loui
Her er de mest populære & unikke pigenavne

Vi guider

Her er de mest populære & unikke pigenavne

Navne er en uundgåelig del af vores identitet og spiller en afgørende rolle i vores liv. Fra det øjeblik vi fødes, gives vi et navn, der for evigt vil være forbundet med vores personlighed, arv og historie. Denne artikel giver dig et indblik i de mest populære, unikke og traditionelle pigenavne, der har indfanget folks hjerter verden over.

Læs også

De 25 mest unikke drengenavne i Danmark i 2022


I en tid, hvor individualitet og personlighed værdsættes højt, blomstrer mængden af de unikke drengenavne og tilbyder en mulighed for at skabe en særlig identitet.

Unikke drengenavne er ofte sjældne, originale og skiller sig ud fra mængden. De er skabt med ønsket om at give barnet en særlig og personlig identitet, der er anderledes og unik i forhold til alle andre. Unikke drengenavne kan være inspireret af alt fra naturen, kunst, litteratur og mytologi. De giver mulighed for at udtrykke kreativitet og individualitet.  

Efter at have undersøgt de godkendte drengenavne for 2022 på Familieretshusets hjemmeside, har vi identificeret 25 unikke drengenavne, som sandsynligvis vil være enestående i din søns vuggestue:

 1. Awesome
 2. Ocean
 3. Basse
 4. Beau
 5. Cuba
 6. Mercury
 7. Faktor
 8. Falk
 9. Fjord
 10. Gandalf
 11. Human
 12. Jura
 13. Kritte
 14. Laban
 15. Life
 16. Memo
 17. Indigo
 18. Oak
 19. Oktavius
 20. Rumle
 21. Syver
 22. Bao
 23. Triumf
 24. Valle
 25. Viking

Husk, at dit unikke drengenavn skal være godkendt

Hvis du søger efter et helt unikt drengenavn, kan det være en god idé at udforske arkivet over godkendte fornavne i Danmark, som er tilgængeligt hos Familieretshuset.

Der er i alt 20.618 godkendte drengenavne og 1.284 godkendte unisex-navne i Danmark. Hvis du derimod har opfundet et navn, som ikke er inkluderet på navnelisten, har du mulighed for at ansøge om godkendelse.

De 25 mest populære, traditionelle drengenavne


Traditionelle drengenavne er dybt forankret i historie, arv og kulturel identitet og minder os om vores rødder. De bevares gennem tiden på trods af skiftende modetendenser, samtidig med at de trækker på gamle traditioner og familiebånd for at videreføre stolte navne gennem generationer.

Disse navne fungerer som et tidløst bindeled mellem fortid, nutid og fremtid, idet de udstråler arv, stabilitet og en dyb forbindelse til vores kulturelle rødder. Herunder udforsker vi traditionelle drengenavne, deres aner og betydning.

Ifølge Danmarks Statistik så er Aksel, Alvin, Carl, Gorm og Gustav nogle af de mest populære traditionelle navne gennem tiden.

 1. Aksel. Aksel er af oldnordisk oprindelse og betyder "gudehjelm".
 2. Alvin. Alvin er af oldnordisk oprindelse og betyder "ædel ven".
 3. Carl. Carl er af oldnordisk oprindelse og betyder "fri mand".
 4. Gorm. Gorm er af oldnordisk oprindelse og betyder "hedensk gud" og "beskytter".
 5. Gustav. Gustav er af oldnordisk oprindelse og betyder "gæst" og "ære".

Her er en liste over 20 andre populære, traditionelle drengenavne i Danmark:

 1. Oscar
 2. Sofus
 3. Thor
 4. Vilhelm
 5. Viggo
 6. Albert
 7. Bertram
 8. ​​​​​​​Asger
 9. Christian
 10. Egon
 11. Frederik
 12. Frode
 13. Jasper
 14. Josef
 15. Karl-Emil
 16. Marius
 17. Lasse
 18. Ludvig
 19. Oscar
 20. Sofus

De 25 mest populære, internationale drengenavne


Internationale drengenavne er en inspirerende kilde til diversitet og kulturel rigdom. Navnene er hentet fra forskellige sprog og har ofte en unik klang og betydning, der gør dem til en spændende mulighed for forældre, der ønsker at give deres barn et navn med international flair. Herunder dykker vi ned i en række internationale drengenavne og deres betydning og baggrund.

Ifølge Danmarks Statistik så er Noah, Victor, Oliver, Oscar og William nogle af de mest populære internationale navne gennem tiden.

 1. Noah. Noah er af hebraisk oprindelse og betyder 'ro', 'venten' eller 'trøst'.
 2. Victor. Victor er af latinsk oprindelse og kommer af det latinske ord 'victorius', der betyder 'sejr'.
 3. Oliver. Oliver er den engelske form af Olivier, der stammer fra Frankrig. Oliver betyder ”pligtopfyldende”.
 4. Oscar. Oscar stammer fra de såkaldte Ossian-digte, der er skrevet af skotten James Macpherson. Oscar betyder ”hjorteelsker”.
 5. William. William er et engelsk navn, der stammer fra navnet Wilhelm - en tysk en sammensætning af ordene 'vilje' (eller 'ønske') og 'hjelm'.  

Her er en liste over 20 andre populære, internationale drengenavne i Danmark:

 1. Sebastian
 2. Adam
 3. Santiago
 4. Benjamin
 5. Mateo
 6. Lucas
 7. Liam
 8. Theo
 9. Arthur
 10. Gabriel
 11. Ezra
 12. Theodor
 13. Mason
 14. Levi
 15. Thomas
 16. Jacob
 17. Alexander
 18. Michael
 19. Samuel
 20. Elias

Tips til at vælge det rette drengenavn

 • Tag hensyn til betydningen: Mange navne har en særlig betydning, så det er en god idé at vælge et navn, der har en vigtig betydning for dig og din familie.
 • Tænk på kombinationen med efternavnet: Overvej, hvordan drengenavnet vil lyde sammen med dit efternavn.
 • Prioriter udtale og stavning: Vælg et navn, der er let at udtale og stave for at undgå forvirring.
 • Overvej familiære traditioner: Tænk på navne, der går igen i din familie, og som du måske ønsker at videreføre.
 • Kig på popularitetstendenser: Undersøg, hvordan navnet er blevet mere eller mindre populært over tid. Dette kan give dig en idé om, hvor unikt navnet er, og om det vil blive mere eller mindre almindeligt i de kommende år.
 • Tænk på mulige forkortelser og kælenavne: Overvej, hvordan drengenavnet kan forkortes eller omdannes til et kælenavn, og om du er tilfreds med det.
 • Tag kulturelle og religiøse hensyn: Hvis du har en bestemt kulturel eller religiøs baggrund, kan du overveje navne, der passer til den.
 • Følelsen af navnet: Husk, at det vigtigste nogle gange er, hvordan navnet føles, når du siger det. Hvis et navn føles rigtigt for dig og din partner, er det sandsynligvis det rette valg.


Kilde: Danmarks Statistik

Produkter til dig og baby:

400 ml
Matas StriberBaby Alt-i-en Vask
57,95 kr.
(49)
500 ml
OlívyBaby Care Diaper Change
+ 2 størrelser
199,95 kr.
(216)
SPAR 38,-
2 stk
Baby FootExfoliation Foot Peel
151,95 kr.189,95 kr.
(306)
SPAR 20%
145 ml
Rudolph CareMommy & Me
+ 1 størrelse
Medlemspris
315,96 kr.394,95 kr.
(99)

4 artikler vi anbefaler, du også læser:

Her er de mest populære & unikke pigenavne

Vi guider

Her er de mest populære & unikke pigenavne

Af Pernille Witt Kirkegaard

Navne er en uundgåelig del af vores identitet og spiller en afgørende rolle i vores liv. Fra det øjeblik vi fødes, gives vi et navn, der for evigt vil være forbundet med vores personlighed, arv og historie. Denne artikel giver dig et indblik i de mest populære, unikke og traditionelle pigenavne, der har indfanget folks hjerter verden over.

Læs Mere
Få de 5 bedste tips til et succesfuldt babyshower!

Din sundhed

Få de 5 bedste tips til et succesfuldt babyshower!

Af Ida Hinchely Kyhn

Din veninde er gravid, og du og hendes andre veninder vil gerne holde et dejligt og sjovt babyshower for hende – det er nemlig en fantastisk måde at hylde den kommende mor på! Men hvordan skaber man et godt babyshower? I denne artikel giver vi fem gode råd til, hvordan I kan gribe planlægningen an.

Læs Mere
Sundhedsplejersken: Den bedste pleje til baby

Vi guider

Sundhedsplejersken: Den bedste pleje til baby

Af Ida Hinchely Kyhn

En fin og sart babyhud fortjener den bedste og mest skånsomme pleje. I denne artikel guider vi til en række af de bedst sælgende produkter fra Matas’ BabyStriber, som netop har fået en ny, fin makeover. Og så får du sundhedsplejerske Anette Straadts bedste råd til, hvordan du får det bedste ud af produkterne.

Læs Mere
Sådan pakker du pusletasken til baby

Din sundhed

Sådan pakker du pusletasken til baby

Af Ida Hinchely Kyhn

Der er forår i luften og det indbyder til gåture. Derfor er det altid godt at have pakket en god pusletaske, så du har alt det, du skal bruge, lige ved hånden. Læs med her, så guider vi til det, din baby ikke kan undvære, når I er på farten.

Læs Mere

Vores negletekniker, Alberte, har testet kittet, og se lige nogle flotte negle, der kom ud af det!

Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek