Din sundhed
Få de 5 bedste tips til et succesfuldt babyshower!
Din veninde er gravid, og du og hendes andre veninder vil gerne holde et dejligt og sjovt babyshower for hende – det er nemlig en fantastisk måde at hylde den kommende mor på! Men hvordan skaber man et godt babyshower? I denne artikel giver vi fem gode råd til, hvordan I kan gribe planlægningen an.

En graviditet kan rumme mange følelser – både forventningens glæde og lykke, men også svære tanker om, hvordan det hele nu skal gå. Derfor fortjener alle kommende mødre en lille hyldest fra venindegruppen, som en påmindelse om, at hun bliver den bedste mor. Vi guider her til, hvordan du giver din veninde den perfekte dag. 

Hvad er et babyshower?

Babyshower er oprindeligt en amerikansk tradition, som stammer tilbage fra det 19. århundrede. Her holdt man små teapartys, hvor kvinder samledes om den gravide i byens parker. Traditionen er de senere år vandret over Atlanten til Europa og er nu blevet en ganske normal tradition i Danmark.

Et babyshower går ud på, at de kvinder, som står den gravide kvinde nær, samler sig og arrangerer en hyggelig dag for deres veninde/søster/kollega/svigerinde. Et babyshower er som oftest en overraskelse, så kvinden ved ikke på forhånd, at hendes veninder har samlet sig og arrangeret noget på dagen. Et godt tip er dog altid at stikke en finger i jorden om din venindes ve og vel, inden du planlægger – er hun et godt sted i sin graviditet? For nogle kan det nemlig være overvældende, hvis man fysisk eller psykisk ikke er på toppen i sin graviditet, og her kan det være rart at vide, hvad der skal ske. Forhør dig eventuelt med hendes kæreste, før I planlægger dagen, hvis du er i tvivl. Har din veninde brug for at være forberedt, så lad hende vide hvilken dag, I kommer, og eventuelt hvad der skal ske.

Er du helt på bar bund, når det kommer til at arrangere et babyshower, eller mangler du bare lidt inspiration? Så læs med videre, for vi deler vores bedste råd her.

Vores 5 bedste tips til et godt babyshower:

1. Vær en lille skare, der planlægger dagen

Som med alt andet, der skal planlægges, er for mange kokke sjældent en god idé. Saml jer et par stykker, som er primus motor på planlægningen, og som kan uddelegere til de andre, hvad de skal stå for. I kan eventuelt samle alle deltagere i en gruppechat og spørge ud til gode ideer – men I skal ikke være for mange til at udvælge det, der skal ske på dagen. På den måde undgår man for mange inputs, forvirring og folk, der trækker hver deres retning.

Som tidligere nævnt er et babyshower ofte en overraskelse. Sørg for, at én af jer har en aftale med jeres gravide veninde på dagen, så hun ikke pludselig skal noget andet på dagen eller fatter mistanke. Alliér jer eventuelt med hendes kæreste eller ægtefælde, hvis hun har sådan én, så vedkommende er med på, at hun ikke skal forsøge at ændre i sine planer den dag.

5 gaveidéer til den nybagte mor

Din sundhed

5 gaveidéer til den nybagte mor

Et af livets største gaver er at blive mor til en lille ny, og det skal selvfølgelig fejres! Vær en god veninde, ven, mor, kæreste eller familiemedlem ved at give en barselsgave til mor for at fejre, at baby endelig har meldt sin ankomst. Men hvad er den perfekte barselsgave, og hvad skal du tage højde for? Vi guider dig og hjælper dig med at finde den perfekte barselsgave til den nybagte mor med fem gode gaveidéer.

Læs også

2. Giv en brugbar babyshower-gave

Fødslen er lige oppe over, så din veninde skal selvfølgelig forkæles. Det er meget normalt til et babyshower, at man giver en gave, der kan bruges til baby. Men ofte kan det også være dejligt for den gravide, at hun får lidt lækkert til sig selv. Du kan enten gøre det ene eller andet – eller du kan samle en lille kurv med lækre ting til både mor og baby, som din veninde vil kunne bruge, når den lille ny kommer. 

Gaveideer til baby:

SPAR 20%
Olívy Baby Care Diaper Change 250 ml
Medlemspris
79,96 kr.99,95 kr.Spar 20,-
SPAR 20%
that's mine Badesvøb Sand
Medlemspris
199,96 kr.249,95 kr.Spar 50,-
SPAR 20%
Kraes Baby Balm 100 ml
Medlemspris
135,20 kr.169 kr.Spar 34,-
SPAR 20%
KUN ONLINE
Cam Cam Copenhagen Stofble 2-pak Lierre
Medlemspris
111,96 kr.139,95 kr.Spar 28,-
SPAR 20%
KUN ONLINE
Libero Baby Creme 100 ml
Medlemspris
23,96 kr. 29,95 kr.Spar 6,-
SPAR 20%
Kraes Babybad 200 g
Medlemspris
92 kr.115 kr.Spar 23,-

Gaveideer til mor:

SPAR 20%
momkind Postpartum Serum Mist 100 ml
Medlemspris
159,96 kr.199,95 kr.Spar 40,-
SPAR 20%
Natracare New mother efterfødselsbind 10 stk.
Medlemspris
55,96 kr.69,95 kr.Spar 14,-
SPAR 37,-
My Moments My Relaxing Salt Body Scrub 250 ml
112,95 kr.149,95 kr.Spar 37,-
SPAR 20%
momkind Skylleflaske 300 ml
Medlemspris
103,96 kr.129,95 kr.Spar 26,-

Førstehjælp til den nybagte mor

Danske Momkind har samlet deres musthave efterfødselsprodukter i et Postpartum Recovery Kit, der vil føles som et stort, varmt knus, når man står med en lille ny i armene. Det er derfor en perfekt gaveidé til et babyshower, da den indeholder alt det, din veninde endnu ikke ved, hun får brug for (men som hun vil sætte evigt pris på, når baby er ankommet!).

Kittet indeholder:

Skylleflaske: Op mod 80% af førstegangsmødre, der føder vaginalt, oplever at få en grad af bristning. Det kan gøre toiletbesøg mere smertefulde og lidt mere besværlige end før. Her kan skylleflasken hjælpe med både at rengøre, men også lindre smerter i forbindelse med bristning.

2 par efterfødselstrusser: Momkinds efterfødselstrusser er et mere behageligt (og værdigt) bud på de nettrusser, man får udleveret på hospitalet efter fødsel. De er lavet af genanvendt polyester og er superbehagelige at have på, samtidig med at de holder det store bind på plads.

Køle/varmepose: Kulde- og varmeterapi er en effektiv måde at behandle smerter og hævelse på. Den pose kan både bruges til at lindre smerte ved bristning, brystbetændelse og hæmorider.

SPAR 20%
KUN I MATAS
momkind Postpartum Recovery Kit XS-M
Medlemspris
279,96 kr.349,95 kr.Spar 70,-
SPAR 20%
KUN I MATAS
momkind Postpartum Recovery Kit L-XXL
Medlemspris
279,96 kr.349,95 kr.Spar 70,-

3. Tre gode lege til babyshower

Det er meget normalt til et babyshower, at man laver nogle lege i løbet af dagen, som kan ryste lidt op i selskabet og (forhåbentlig) give nogle gode grin. Vi har samlet tre gode ideer til sjove babyshower-lege, som helt sikkert vil falde i god jord.

Gæt en børnesang
Sådan gør I: Skriv 10-12 børnesange på små lapper papir, og smid dem i en skål. Fordel jer i to hold, og læg en masse børneinstrumenter ind på midten af bordet (dette gælder selvfølgelig kun, hvis I har – ellers kan man også bruge almindelige instrumenter). Det kan fx være en tromme, xylofon, maracas eller en fløjte. Nu skiftes holdene til at trække en sang, som de skal spille for deres holddeltagere, som skal gætte, hvilken børnesang der er tale om.


Hvem er på billedet?
Sådan gør I: Alle gæster til babyshoweret medbringer på forhånd et billede af dem selv som baby/barn. Når I er samlet til dagen, så lægges alle babybilleder på bordet, og den vordende mor skal nu gætte, hvem der er hvem.


Gæt, hvad der er i bleen
Sådan gør I: Det her er en vaskeægte babyshower-klassiker, så den skal selvfølgelig med! Legen går ud på, at man på forhånd har fyldt et antal bleer med forskelligt indhold, som gerne må ligne lidt det, men normalt finder i en ble. Det kan være Nutella, sennep, remulade eller leverpostej. Nu skal din gravide veninde gætte, hvad der gemmer sig i bleen ved at lugte (eller smage, hvis hun tør!) til bleens indhold.


Sådan pakker du pusletasken til baby

Din sundhed

Sådan pakker du pusletasken til baby

En lang dag på farten med en lille ny kan være strabadserende for både mor og baby. Derfor er det altid godt at have pakket en god pusletaske, så du har alt det, du skal bruge, lige ved hånden. Læs med her, så guider vi til det, din baby ikke kan undvære, når I er på farten.

Læs også

4. Husk: Mor er i fokus

Bare en kærlig reminder om, at et babyshower i bund og grund handler om at få den gravide til at føle sig omfavnet og elsket. Ofte er fokus på baby hele tiden i en graviditet, og det er det som regel også til et babyshower – det ligger jo i navnet. Men prøv at huske grundværdien i festen, når I holder den – moren skal føle sig svøbt ind i kærlighed fra sine veninder!

Skriv eventuelt et sødt og dejligt kort til din veninde, som hylder hende for den, hun er. Eller giv en god og personlig gave, som hun kan bruge til sig selv, så hun får følelsen af, at hun også er i centrum – ikke kun den lille i hendes mave.  

5. Nem og lækker mad

Det kan være rigtig dejligt med lidt god frokost til et babyshower, som også gerne må være rimelig til at gå til. Det kan være en nem og lækker ret, eller lidt tapas, som man kan fordele ansvaret for retterne mellem gæsterne.. Det kan fx være:

  • Pizzasnegle
  • Nachos
  • En grøn salat
  • Små sandwiches med fyld
  • Grøntsagsstave med humus eller dip
  • Frisk frugt
  • Små omeletter
  • En lækker kage eller muffins til dessert.

Find inspiration til sunde opskrifter til babyshower her.

Hvornår i graviditeten holder man et babyshower?

I princippet kan man holde babyshower hele graviditeten, der er ikke nogen regler på den måde. Men de fleste holder det 4-6 uger inden termin. Det gør man, fordi det ofte er her, kvinden kan føle sig lidt nervøs og ængstelig over hele fødslen og sin upcoming titel som mor og har brug for støtte og kærlighed fra sin venindegruppe, der lige kan minde hende om, at det hele nok skal gå.

Andre gode gaveideer til et babyshower:

SPAR 20%
Jordan Tandbørste Step 1 Børn 0-2 år
Medlemspris
17,56 kr.21,95 kr.Spar 4,-
SPAR 20%
KUN ONLINE
Mininor Næsesuger
Medlemspris
31,96 kr. 39,95 kr.Spar 8,-
SPAR 20%
KUN ONLINE
VTech Kravle- Og Lærebold
Medlemspris
215,96 kr.269,95 kr.Spar 54,-
SPAR 20%
KUN ONLINE
HEVEA Kawan stabel og trækand i naturgummitræ 1
Medlemspris
319,96 kr.399,95 kr.Spar 80,-
SPAR 20%
KUN ONLINE
BIBS Stofbleer Sage/70 x 70 cm
Medlemspris
79,96 kr.99,95 kr.Spar 20,-
SPAR 25,-
My Moments My Relaxing Foot Bath Salt 300 g
74,95 kr.99,95 kr.Spar 25,-

Relaterede artikler

Sådan pakker du pusletasken til baby

Din sundhed

Sådan pakker du pusletasken til baby

Af Ida Hinchely Kyhn

En lang dag på farten med en lille ny kan være strabadserende for både mor og baby. Derfor er det altid godt at have pakket en god pusletaske, så du har alt det, du skal bruge, lige ved hånden. Læs med her, så guider vi til det, din baby ikke kan undvære, når I er på farten.

Læs Mere
Vi anbefaler: Kun det bedste til dig og din baby

Vi guider

Vi anbefaler: Kun det bedste til dig og din baby

Familieforøgelse betyder masser af indkøb og redebyg, men med det enorme udvalg af baby-produkter, kan det være svært at spotte, hvad der er nødvendigt – og ikke mindst hvad der er det bedste på markedet. Vi har udvalgt fire uundværlige must-haves, der blandt andet er allergivenlige, men også gør livet med bebs lettere og grønnere. Fælles for de fire produkter er, hands down, at vi ikke selv ville være dem foruden i vores hverdag med småbørn, så læs med her og lad dig inspirere. For selvfølgelig

Læs Mere
5 gaveidéer til den nybagte mor

Din sundhed

5 gaveidéer til den nybagte mor

Af Nanna Skousbøll

Et af livets største gaver er at blive mor til en lille ny, og det skal selvfølgelig fejres! Vær en god veninde, ven, mor, kæreste eller familiemedlem ved at give en barselsgave til mor for at fejre, at baby endelig har meldt sin ankomst. Men hvad er den perfekte barselsgave, og hvad skal du tage højde for? Vi guider dig og hjælper dig med at finde den perfekte barselsgave til den nybagte mor med fem gode gaveidéer.

Læs Mere
De bedste studentergaver til ham og hende

Vi guider

De bedste studentergaver til ham og hende

Af Ida Hinchely Kyhn

Der er ikke længe til, at vi igen ser hvide huer i gadebilledet og vogne fyldt med masser af glade unge mennesker og høj musik. Og det betyder studenterfester for rigtig mange af os. Men hvad køber man lige til en nyslået student? Hvis du er lidt på bar bund, så bare rolig – vi har din ryg! Vi har samlet en håndfuld gode bud på skønne studentergaver, som du kan give til ham og til hende.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.