Din sundhed
Sådan pakker du pusletasken til baby
En lang dag på farten med en lille ny kan være strabadserende for både mor og baby. Derfor er det altid godt at have pakket en god pusletaske, så du har alt det, du skal bruge, lige ved hånden. Læs med her, så guider vi til det, din baby ikke kan undvære, når I er på farten.

Når baby er helt ny, kan det være lidt af en udfordring at finde ud af, hvad man har brug for at have med i pusletasken, når man er på tur. Men frygt ej – vi har gjort arbejdet for dig og har samlet de bedste produkter til din og baby her. Sidst i ariklen giver vi også vores bedste råd til, hvad du skal pakke til hospitalstasken inden fødslen.

Hvad skal en pusletaske kunne?

Når man skal pakke en pusletaske, er det først og fremmest vigtigt at have noget at pakke i. Du kan selvfølgelig altid bruge en stor weekendtaske eller andet, du har liggende derhjemme i forvejen, men der findes også tasker, som er udviklet med henblik på at gøre mor-livet lidt nemmere, når du er på farten.

Gå efter en pusletaske med masser af plads og små rum til sutter og legetøj. Mange pusletasker kommer også med et smart fold-ud pusleunderlag, så du hurtigt kan skifte baby. Derudover er det dejligt, når en pusletaske er nem at komme til. Mange af dem kan klikkes på styret af barnevognen, så du nemt kan finde det, du skal bruge, uden at skulle rode rundt efter det.

Det er selvfølgelig individuelt, hvad ens behov er, så vi har samlet en håndfuld forskellige pusletasker her til højre, som du kan dykke ned i.

Pakkeliste til pusletasken

Så skal vi til det! Pakkelisten. Jo bedre du lærer dit barn at kende, jo mere ved du også om, hvad det har brug for, når I er afsted. Så pakkelisten er et godt udgangspunkt, og så kan du jo altid justere efter, hvad du ved, du får brug for.  


Medmindre du skal på en længere tur over flere dage, så handler det om at pakke så let som muligt, så der ikke er alt for meget at slæbe på. Derfor har vi her samlet det aller mest nødvendige, som baby ikke kan undvære på en dag afsted.​​​​​​​

1. Bleer og vaskeklude

Det siger næsten sig selv – en dag uden bleer og en lille baby er praktisk talt umuligt! Så sørg for altid at pakke en håndfuld bleer i tasken. 4-5 bleer er som regel nok til en dag ude, så du behøver ikke at overpakke dem.

Brug vådservietter til bleskiftet, eller pak eventuelt en håndfuld væddede vaskeklude, så du altid er klar til at rense efter bleskift.

En anden måde at rense efter bleskift på er med Olívy. De laver en smart lille to-go version af deres Baby Care Diaper Change, som også er genial til, når du er ude en hel dag. Her behøver du nemlig ikke bruge vand, men kan blot bruge produktet til at fjerne det, der nu skal fjernes.

Vi anbefaler: Kun det bedste til dig og din baby

Vi guider

Vi anbefaler: Kun det bedste til dig og din baby

Familieforøgelse betyder masser af indkøb og redebyg, men med det enorme udvalg af baby-produkter, kan det være svært at spotte, hvad der er nødvendigt – og ikke mindst hvad der er det bedste på markedet. Vi har udvalgt fire uundværlige must-haves, der blandt andet er allergivenlige, men også gør livet med bebs lettere og grønnere. Fælles for de fire produkter er, hands down, at vi ikke selv ville være dem foruden i vores hverdag med småbørn, så læs med her og lad dig inspirere. For selvfølgelig

Læs også

2. Skiftetøj

Alle nybagte mødre kommer nok til at opleve denne situation – baby enten gylper på tøjet eller får skidt igennem bleen, og så har vi balladen. Derfor er det altid en hjælpende hånd at have ekstra skiftetøj med, så du hurtig kan få den lille ren og tør igen.

Hav eventuelt en ekstra bodystocking i din pusletaske eller et sæt strømpebukser og en bluse, så du hurtigt kan få styr på det lille uheld.

3. Stofbleer

Stofbleer er uundværlige at have med på farten, da de kan bruges til mange forskellige ting. Brug en stofble, når baby skal ammes eller have flaske. De er også gode at have, når der skal skiftes ble til fx liggeunderlag.

Et godt tip er at have stofbleer med i forskellige farver, så du på den måde ikke kommer til at bruge din stofble til bleskift til at tørre ansigtet med bagefter – det er en smart måde nemt at holde dem adskilt på.

4. Sutter

Sutter – og gerne flere af dem – er uundværlige, når man er afsted med sin lille baby. Bliver baby pludselig ked af det, er det en god måde at trøste på og give ro. Hav gerne et par med, da sutter har det med at forsvinde og ryge en tur på jorden. Og når du er på farten, er det ikke helt lige så let at få desinficeret sutten, så kan du hurtigt snuppe en ny.

Vi har linket til en håndfuld populære sutter her til højre, som er gode til den lille.

Nyfødt baby: Hvad skal vi huske?

Matas LIVE

Nyfødt baby: Hvad skal vi huske?

Den lille ny er på trapperne, og I står snart over for forældreskabet. Det skaber stor glæde – og en lille smule usikkerhed. For har man nu fået rigtig styr på alting, og ligger sutterne klar? Er pusletasken fyldt med alt det, man har brug for? Se med i denne live, hvor vi guider dig gennem de praktiske ting, du får brug for i den første tid af forældreskabet lige fra pakning af hospitalstasken til den nybagte mors bedste råd.

Læs også

5. Legetøj

Det er altid en god idé at have lidt legetøj med til baby, som han/hun kan lege med og kigge på, hvis turen pludselig skulle blive lidt kedelig.

Du behøver ikke pakke alle favoritterne fra legetøjsskuffen, men hav gerne 1-2 stykker legetøj med, så der altid er noget at gribe til, hvis baby vågner og har brug for det.

6. Ammeindlæg og sutteflaske

Der er jo som bekendt forskellige måder, baby kan få mad på, og alt afhængig af om du ammer eller ej, er der forskellige behov.

Hvis du ammer, kan det være en rigtig god idé at huske ammeindlæg. De er altid handy at have med, og findes i genanvendelige eller engangsversion, alt efter hvad du er til.

Hvis du giver flaske, så husk mælk og rene flasker i din pusletaske. Mælkebrikker kan være rigtig gode at have med, så du hurtigt og nemt kan have en flaske klar til din baby.

Andre gode produkter til dig og din baby:

Relaterede artikler

Den store guide til sutter

Din sundhed

Den store guide til sutter

Af Ida Hinchely Kyhn

Hvornår må baby begynde at bruge sut? Hvor ofte skal sutten koges? Og hvad er fordelene egentlig ved at bruge sut? De spørgsmål, og mange flere, dykker vi ned i i denne artikel, hvor vi guider til alt, du skal vide om sutter til din baby.

Læs Mere
Jordemoderens babytjekliste

Vi guider

Jordemoderens babytjekliste

Af Siff Stephenson

Det er rigtig rart – og også vigtigt – at have styr på de allermest nødvendige ting, inden baby kommer til verden. Derfor har vi fået hjælp, råd og vejledning af jordemoder, Siff, til at sammensætte en liste med de ting, som du rent faktisk har brug for at have styr på inden fødslen.

Læs Mere
Jordemoderen guider til gravidmassage

Vi guider

Jordemoderen guider til gravidmassage

Af Siff Stephenson

Når man er gravid, er kroppen på overarbejde - hele tiden. Her kan en behagelig gravidmassage give ro og rum, så du kan komme helt ned i din krop og få slappet af. I denne artikel kan du blive klogere på, hvad gravidmassage er, og hvilke fordele det kan give dig. Og så får du jordemoder Siff Stephensons bedste tips til gravidmassage hjemme.

Læs Mere
Jordemoderens råd til brug af ammepude

Vi guider

Jordemoderens råd til brug af ammepude

Af Siff Stephenson

Formålet med en ammepude er at få en god stilling både for baby og mor, når der skal ammes. Den er lavet til at støtte mors arm, hænder og baby og er som regel formet som en lang pude, der kan placeres rundt om mors talje. Her i artiklen vil jordemoder, Siff, guide og råde til fordele og ulemper ved brug af en ammepude – og graviditetspude.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.