Vi guider

Vi guider til HUSK® Psyllium Mavebalance

Hvis vi gerne vil opnå mere balance i vores mave- og tarmsystem, så er det vigtigt at sørge for, at vi får masser af fibre. Fibre giver vores tarme noget at arbejde med, og det er med til at give dem gode vilkår for at holde sig sunde. HUSK Psyllium Mavebalance har i mange år hjulpet danskere, som har problemer med fordøjelsen eller gerne vil tilføje flere fibre til kosten. Det er et kosttilskud, som består af varmebehandlede loppefrøskaller, som indeholder 85% kostfibre.

HUSK Psyllium Mavebalance er perfekt til dig, der ønsker at få mere styr på fordøjelsen. Det er et varmebehandlet naturprodukt baseret på psyllium frøskaller, som kommer fra planten Plantago ovata. Psylliumfrøskallerne hjælper med at regulere tarmen og hjælper mod træg mave. Du kan få HUSK Psyllium Mavebalance i løs form, som du kan blande op med vand eller drysse i din mad. Du kan også vælge at tage det i kapselform. Lad os gennemgå de to muligheder her. 

HUSK® Psyllium Mavebalance Pulver

Det smarte ved HUSK Psyllium Pulver er, at du både kan komme det i et glas vand og drikke, men du kan også vælge at drysse det på din yoghurt eller havregrød, eller blande det i din juice eller smoothie. Én teske (2,5 g) for voksne og børn over 12 år morgen og aften i enten et glas vand eller i din mad, så er du good to go. For børn over seks år gælder en halv teske morgen og aften.

Det vigtigste er bare, at du sørger for at drikke masser af vand, når du indtager dine loppefrøskaller – helt præcis 250 ml væske pr dosis. Det svarer til et stort glas vand. Fibrene absorberer væsken, så det får en gel-agtig konsistens, som sørger for, at der kommer mere væske og ’glid’ i tarmen og stimulerer dens bevægelser.

Psyllium frøskaller bidrager til en normal fordøjelse og tarmfunktion og bidrager til tarmregelmæssighed og til at blødgøre afføring.


Vidste du, at loppefrøskaller på fagsprog kaldes for psyllium, som stammer fra det græske ord psýllos, der betyder loppe?

HUSK® Psyllium Mavebalance Kapsel

Er du ikke så vild med kosttilskud i pulverform, så kan du også vælge at tage HUSK Psyllium Mavebalance som kapsel. Produktet kommer nemlig også i en smart kapsel-form. Her skal du tage fem kapsler morgen og aften og igen huske at drikke et stort glas vand til.

Frøskallerne bliver varmebehandlede som led i kvalitetssikringen. Det gør, at farven på frøskallerne kan variere lidt fra produktion til produktion – det gælder både i pulver-form og kapsel-form. Så hvis du oplever, at produktet nogle gange kan være mørkere end andre, så er det årsagen.

Relaterede artikler

Derfor skal du spise loppefrøskaller

Spot Trenden

Derfor skal du spise loppefrøskaller

Loppefrøskaller, der hverken har noget med lopper eller frøer at gøre, er uundværlige for en del danskere, der døjer med mave- og tarmproblemer, og det uanset om det er løs eller hård mave, der er problemet. Vi dykker ned i skallerne med de mange egenskaber.

Læs Mere
Eksperten guider: Sådan undgår du oppustet mave

Matas LIVE

Eksperten guider: Sådan undgår du oppustet mave

Af Matas

Døjer du med oppustet mave - måske i løbet ad dagen? Så er du faktisk helt normal, men ikke desto mindre kan oppustethed være rigtig ubehageligt og i nogle tilfælde endda smertefuldt. I dag sætter vi fokus på, hvad man kan gøre for at minimere generne og selve oppustetheden. Vi har allieret os med en helse- og sundhedsekspert, så du er i gode hænder!

Læs Mere
5 tips til sunde tarme

Vi guider

5 tips til sunde tarme

Af Trine Brøndsted

Vores tarmsystem og de cirka 50 billioner bakterier, der bor i tarmene, og det er vigtigt at give dem de bedste betingelser for at fungere så godt som muligt. Vi har samlet de bedste tips til at holde dine tarme i topform.

Læs Mere
Alt du skal vide om mælkesyrebakterier

Vi guider

Alt du skal vide om mælkesyrebakterier

Af Matas

Måske er du blevet lært, at bakterier primært er kilder til sygdom – men det er langtfra rigtigt. Faktisk findes der tusindvis af gavnlige bakterietyper, som allerede lever i vores tarmkanal. I denne artikel stiller vi skarpt på én af disse bakterietyper; nemlig mælkesyrebakterier.

Læs Mere