Din sundhed
Bliv klogere på Allantoin
Allantoin er en ingrediens som en stor del af os kan have stor gavn af, men hvorfor egentlig og hvad er allantoin? Bliv her klogere på hvad ingrediensen kan, og forstå grunden til, hvorfor du finder den på ingredienslisten på så mange hudplejeprodukter.

Allantoin er en af de mest populære ingredienser indenfor målrettet hudpleje. Bliv klogere på hvorfor og læs om fordelene i artiklen her.

Virkning

Allantoins vigtigste egenskaber må være dens fugtgivende og beroligende virkning samt, at den støtter op om den naturlige celledeling. Allantoin er gavnlig til alle hudtyper, lige fra fedtet og uren hud til tør og sensitiv hud.

Fordele og anvendelse


Allantoin er gavnlig til alle hudtyper, lige fra fedtet og uren hud, til tør og sensitiv hud. I alle de nævnte tilfælde er fugt til stor gavn for huden. Da allantoin ikke tilstopper porerne, er det også en ideel fugtgiver til fedtet og uren hud, til at bidrage til at skabe balance i fedtproduktionen.

En person med sensitiv og irriteret hud som har tendens til rødme nyder ekstra godt af den beroligende effekt, og har du punkter eller områder på huden, som har brug for hjælp til heling, træder allantoin også til.

Vær opmærksom på...

På trods af, at allantoin hjælper til med helingen af din hud, så brug kun en creme på en brudt hudbarriere hvis det er beskrevet på produktet at det kan bruges til det.

Bonus info

Allantoin findes naturligt i planten Kulsukker, og som et biprodukt af urinsyre, som dannes i mange levende organismer. Det fremstilles generelt i et laboratorium, når det bruges i vores hudpleje.

Relaterede hudtilstande og hudindikationer

  • Sensitiv hud
  • Uren hud
  • Eksem & tør hud
  • Rødme

Produkter med Allantoin

Relaterede artikler

Bliv klogere på sensitiv hud

Din sundhed

Bliv klogere på sensitiv hud

Af Matas

Sensitiv hud er en hud, der kræver meget fokus og opmærksomhed. Sensitiv hud er en hud, der kan være ekstra disponeret for en række hudproblemer, grundet dens hudtype. Det afgørende for sensitiv hud er at afdække hvorfor huden er sensitiv og især hvilke interne og eksterne faktorer, som forårsager yderligere sensitivitet. Først når man ved dette kan man sætte ind med forebyggende pleje af sensitiv hud.

Læs Mere
Bliv klogere på uren hud

Din sundhed

Bliv klogere på uren hud

Af Matas

Der kan være mange typer af uren hud, men fælles for dem alle er, at huden oplever en ubalance i dens normale produktion af talg og det påvirker hudens regulering af bakterier. Det skaber gunstige vilkår for at bakterierne på huden kan formere sig og tilstoppe hudens porer, og det kan medføre betændte porer, bumser og i værste tilfælde, akne.

Læs Mere
Bliv klogere på dermatologisk hudpleje

Din sundhed

Bliv klogere på dermatologisk hudpleje

Af Ida Hinchely Kyhn

Du har måske scrollet gennem siden her på matas.dk og set mærker som Vichy, La Roche-Posay og A-Derma, som har et lille mærke på sig, der siger ’dermatologisk hudpleje’. Men måske du tænker: hvad betyder det egentlig? Læs med her, og bliv klogere på, hvad dermatologisk hudpleje er, og hvad de forskellige brands kan hjælpe dig med.

Læs Mere
Redaktionen anbefaler: Specialhudpleje

Din sundhed

Redaktionen anbefaler: Specialhudpleje

Af Ida Hinchely Kyhn

Måske du sidder og tænker, hvad er forskellen egentlig på specialhudpleje og den hudpleje, man ellers kan få? Med hjælp fra vores dygtige farmakonom Rikke gennemgår vi her, hvad specialhudpleje er, og hvordan du kan bruge det til de hududfordringer, du har brug for hjælp til.

Læs Mere