• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • 30 dages fuld returret
  • Mere end 1000 brands
Menu
Vi guider

Redaktionen anbefaler: Specialhudpleje

Måske du sidder og tænker, hvad er forskellen egentlig på specialhudpleje og den hudpleje, man ellers kan få? Og hvornår bør man vælge at købe specialhudpleje? Så er du kommet til det rette sted. For det kan være svært at finde hoved og hale i disse produkter, og hvad de helt præcis kan hjælpe dig med. Med hjælp fra vores dygtige farmakonom Rikke gennemgår vi her, hvad specialhudpleje er, og hvordan du kan bruge det til de hud-udfordringer, du kan have.

CeraVe, Cetaphil, ACO og Dermaknowlogy. Mulighederne er mange, når du klikker dig ind på kategorien specialhudpleje her hos Matas, og måske det kan virke en smule overvældende. For hvad er det, de her produkter kan? Vi har taget et kig på, hvad specialhudpleje er, og hvordan du bedst sammensætter en rutine til din hudtilstand.

Rutine til din hudtype


Måske du oplever at have tør hud, uren hud eller at din hud generelt bare er sensitiv. Så kan det altså være en god idé at dykke ned i de effektive og skånsomme produkter i specialhudplejen. Men mulighederne er mange – så vi kan godt forstå, hvis du lige skal stoppe op og trække vejret, når du klikker dig ind på specialhudplejen på matas.dk. Men bare rolig – vi hjælper dig på vej.  


Vores dygtige farmakonom Rikke har nemlig gjort arbejdet for dig – hun har sammensat morgen- og aftenrutiner med produkter fra specialhudplejen, som kan passe til den hudtype, du har. Det kan selvfølgelig variere fra person til person, men det er et godt udgangspunkt at have, hvis du søger efter effektiv specialhudpleje til din hud, og ikke helt ved hvor du skal starte. Lad os tage dem fra en ende af.​​​​​​​

Rutine til tør hud:Tip til tør hud
Tænk over at gå efter hudpleje med en federe konsistens. Gå efter creme eller balm i stedet for lotion. Undgå at bruge for varmt vand i din renserutine. Det gælder både ansigt og krop.

Tre hurtige til farmakonomen


Hvornår bør jeg vælge at bruge specialhudpleje?
”Det kan være en god idé at vælge specialhudpleje, hvis du er typen, der godt kan lide, at din hudpleje er ”What you see is what you get”. Tommelfingerreglen for specialhudpleje er, at det som udgangspunkt er testet på sensitiv og intolerant hud. Så hvis man har et specifikt problem, så kan man kigge på specialhudpleje”  


Hvad er forskellen på ”almindelig” hudpleje og specialhudpleje?”
Specialhudpleje er lavet med ét specielt formål – at passe på din sensitive hud. Det vigtigste i den her type hudpleje er ingredienserne, der er i spil. De går ind og hjælper med den hududfordring, du måtte have - sensitiv hud eller ej.”
​​​​​​​
Kan man bruge specialhudpleje, hvis man ikke har sensitiv hud?
​​​​​​​”Ja, det kan man sagtens. Specialhudpleje er for alle”

Rutine til rødme:Tip til rødme
Gå efter beroligende ingredienser i din hudpleje. Som fx i ACO Sensitive Balance Face Fluid - den indeholder præbiotika,
som virker beroligende på huden og hjælper den med at komme i balance.

Bliv klogere på rødme i huden

Vi guider

Bliv klogere på rødme i huden

En hud, der har en udbredt tendens til at rødme og blusse op, er en hud, der er naturligt sårbar og sensitiv. Huden er reaktiv, da den reagerer mere eller mindre på eksterne faktorer. Rødme i huden kan ramme alle, og tilstanden kan både opstå afledt af hudens genetik, men det kan også skyldes ændringer igennem livet. Hudpleje til rødme i huden skal berolige, men det er også afgørende at den beskytter huden imod de faktorer, der får huden til at reagere.

Læs også

Rutine til dehydreret hud:Tips til dehydreret hud
Tænk fugt, fugt, fugt, når du vælger din hudpleje. Udefra og indefra. Så husk også at drikke rigelig med vand.

Rutine til sensitiv hud:Tips til sensitiv hud
Hav en hudplejerutine med så få produkter som muligt, som alle er specifikt målrettet en sensitiv hud.

Specialhudpleje til sensitiv hud


Specialhudpleje er altså specielt udviklet med omtanke for dem, der oplever at have en sensitiv hud på den ene eller anden måde. Så langt så godt. Men hvad betyder det så, at man har en sensitiv hud? Vi spurgte Rikke.


​​​​​​​”Der er mange, der tror, at sensitiv hud er en hudtype – det er det ikke. Det er en hudtilstand. Det betyder i sin korte form, at man har en hud, der reagerer. Det kan betyde, at ens hud reagerer på meget kalk i vandet, eller hvis det blæser udenfor, eller der opstår røde plamager, når det bliver koldt. Den reagerer på ting, som en ikke-sensitiv hud måske ikke ville reagere på".

Bliv klogere på sensitiv hud

Vi guider

Bliv klogere på sensitiv hud

Sensitiv hud er en hud, der kræver meget fokus og opmærksomhed. Sensitiv hud er en hud, der kan være ekstra disponeret for en række hudproblemer, grundet dens hudtype. Det afgørende for sensitiv hud er at afdække hvorfor huden er sensitiv og især hvilke interne og eksterne faktorer, som forårsager yderligere sensitivitet. Først når man ved dette kan man sætte ind med forebyggende pleje af sensitiv hud.

Læs også

Rutine til uren hud:Tips til uren hud
Husk ikke at være for hård ved din hud. Man ser ofte sine urenheder og så skrubber man bare løs, til man ikke har mere hud tilbage. Og det er en dårlig idé. Så brug produkter, der er beregnet til uren hud - og vær kærlig ved din hud.

Relaterede artikler

Har du eksem? Symptomer, forebyggelse og lindring

Vi guider

Har du eksem? Symptomer, forebyggelse og lindring

Af Matas

Kløe, tør hud og rødme. Hvis du har eksem, kender du måske allerede symptomerne. Men hvordan ved man egentlig, om man har eksem, hvad skyldes det – og hvordan behandler man det bedst? Læs med her, og bliv klogere på det kløende hududslæt – og ikke mindst hvad du selv kan gøre ved det.

Læs mere
Eksperten guider: Hudplejerutinen til sensitiv hud

Matas LIVE

Eksperten guider: Hudplejerutinen til sensitiv hud

Af Matas

Døjer du med følsom hud og ved ikke helt, hvilke produkter der er de bedste for dig at bruge? Så se med i denne video, hvor hudplejeekspert og farmakonom Stephanie guider til at sammensætte den mildeste og mest effektive hudplejerutine til følsom hud. Ser du med live, kan du stille hende spørgsmål undervejs!

Læs mere
Bliv klogere på dermatologisk hudpleje

Vi guider

Bliv klogere på dermatologisk hudpleje

Af Ida Hinchely Kyhn

Du har måske scrollet gennem siden her på matas.dk og set mærker som Vichy, La Roche-Posay og A-Derma, som har et lille mærke på sig, der siger ’dermatologisk hudpleje’. Men måske du tænker: hvad betyder det egentlig? Så læs med her og bliv klogere på, hvad dermatologisk hudpleje er, og hvad de forskellige brands kan hjælpe dig med.

Læs mere
Bliv klogere på skadet hud

Vi guider

Bliv klogere på skadet hud

Af Matas

Kendetegnene ved en skadet hud er at hudbarrieren er svækket og ofte ekstra sensitiv. Stort set alle former for hudirritationer kan resultere i skadet hud. Uanset hvilken form for hudirritation, og hvilken grad af skade, handler pleje af skadet hud om at anvende produkter, som har en beroligende og genopbyggende effekt, så huden bliver støttet i at genoprette sit naturlige forsvar.

Læs mere