• Hjemmelevering
 • Afsendelse 1-2 hverdage
 • Byt i 270 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • Byttes t.o.m. 31. januar 2021
Vi guider

Klar, parat, rygestop – start!

Mens nogle nyder, at efteråret opfordrer til hyggelige stunder i hjemmet, er der andre, som forvilder sig ud i efterårsregnen for at tænde en cigaret. Er du én af dem, der graver dybt i lommerne, mens regnen siler ned, og blæsten huserer? Måske kan den cigaret, som du røg i formiddags, blive din sidste. Der er nemlig kommet en pendant til oktober måned – nemlig Stoptober – og vi byder ”tvillingen” velkommen med åbne arme og et åbent sind, og det samme bør du, hvis du gerne vil kvitte smøgerne.

Nu har du chancen! Måske kan det virke uoverskueligt at kvitte smøgerne på denne tid af året; vi går nemlig snart ind i en sæson med mange julefrokoster (okay, måske ikke i år 2020), og det er netop til sociale arrangementer, det virker (ekstra) fristende at snuppe én af de lange. Vi kender alle til begrebet ’afhængighed’, og de fleste af os ved, hvor svært det kan være at lægge en (dårlig) vane på hylden – for bestandigt – hvad enten det omhandler afhængighed af chokolade (indrømmet: vi er flere, der ikke kan forestille os et liv uden), cigaretter eller noget helt tredje. I oktober måned – eller Stoptober – tager vi dog udfordringen op med vores dårlige vaner, og det samme kan du gøre!     

’Smoke Free Challenge’

Hop med på Nicotinells ’Smoke Free Challenge’ i dag, og bliv én af dem, der kan stå på den rigtige side af vinduet, når regnen pisker mod asfalten, hvilket den gør ret så tit på denne tid af året i Danmark. I samarbejde med Nicotinell udfordrer vi alle rygere til at lægge smøgerne på hylden de næste 30 dage – og måske bliver de liggende endnu længere. Hvem ved? Held og lykke!    


You got this! Et rygestop er en kæmpe omvæltning. Beløn dig selv, når du oplever succes med dit rygestop. Hvert et skridt mod en røgfri hverdag tæller.


1. Vær på forkant

Hvis du ved, at du skal til et socialt arrangement, hvor du normalt er én af dem, der jævnligt tager en rygepause, er det vigtigt, at du har en ”livline”.


Udforsk Nicotinells sortiment*, der afhjælper den akutte nikotintrang, når den opstår, og find dig en god ven, som du kan tage med til julefrokosten og andre arrangementer, hvor trangen pludselig kan gribe fat.

2. Vær åben omkring dit rygestop

Det kan være en god idé at åbne op omkring dit ønske om at (for)blive røgfri. Dermed kan din omgangskreds fungere som ”kontrollører”, der tjekker op på, om du griber pakken med cigaretter, når trangen bliver for stor, og de har mulighed for at give dig ”et spark bagi”, hvis du behøver det.  


Erstat rygning med en ny vane, og læg smøgerne på hylden. Dans det ud. Løb det ud. Eller noget helt tredje. Du kan gøre det. Du er allerede godt på vej. Du er vel landet på denne side af en grund…


3. Bliv røgfri med den rette tyggeteknik

Ja, det er faktisk en ting. Et rygestop er en kæmpe omvæltning. Dét tror vi, at alle eksrygere kan skrive under på, og mange, der engang pulsede i cigaretter, har formentlig også prøvet at tygge i et Nicotinell tyggegummi*.


Men ved du, hvordan du egentlig skal tygge gummiet med nikotin? Nicotinell har svaret**

 • Tyg 10 til 15 gange, indtil smagen af nikotin intensiveres

 • Lad tyggegummiet hvile mellem kind og tandkød, indtil smagen ”falmer”

 • Gentag dette i 30 minutter, og smid tyggegummiet ud i skraldespanden, hvor det kan ligge sammen med de kvittede smøger

4. Gør brug af de midler, der findes

Der er ingen, der siger, at det skal være nemt at blive røgfri (desværre). Meeen der findes heldigvis en række tiltag, der gør det nemmere.


Med et nikotinplaster* fra Nicotinell kan du nemmere håndtere din nikotintrang i løbet af dagen. Det er nemlig et plaster, du sætter på huden, som reducerer din rygetrang, og du behøver derfor ikke bekymre dig om, hvorvidt du har husket mundsprayen eller tyggegummiet. Skønt, ikke? 

5. Vær god ved dig selv

Denne lyder måske en smule underlig, men ikke desto mindre er den vigtig. Du skal nemlig huske på, at et rygestop er svært for alle, der gennemgår det, og du er langt fra den eneste, der sidder med følelsen af, at det er noget nært umuligt at kvitte smøgerne. Det kan dog lade sig gøre – især hvis du fokuserer din energi i aktiviteter, der forhindrer dig i at mærke rygetrangen. Dans det ud. Dyrk motion. Læs en bog. Gør det, der virker for dig, og beløn dig selv, når du sejrer. Du fortjener det!

​​​​​​​

Føler du dig klar til at kvitte smøgerne?

Deltag i Smoke Free Challenge på Facebook - vi hepper på dig!


* Husk, at du inde på hvert produkt kan læse mere specifikt om, hvad der anbefales i forhold til lige det produkt, du har udset dig.

** Artiklen er skrevet i samarbejde med Nicotinell, og data er indsamlet fra deres ’Smoke Free Challenge’ side.


Læs pligttekst her.​​​​​​​​​​​​​​

Relaterede artikler

Løber næsen, og kradser det i halsen?

Vi guider

Løber næsen, og kradser det i halsen?

Af Malene Paulsen

Temperaturen falder, og dagene bliver kortere, jo længere vi kommer hen i efteråret og mod vinteren. Denne tid på året er også en tid, hvor vi oplever, at flere og flere render ind i forkølelse eller snue. Heldigvis findes der midler imod disse symptomer, og du kan heldigvis selv gøre noget for at forbedre de symptomer, man kan opleve i forbindelse med forkølelse. Forkølelse er en virus og kan komme af mange forskellige grunde.

Læs Mere
Til kamp mod vintertræthed

Vi guider

Til kamp mod vintertræthed

Af Rikke Højris Bæk

Mindre (sol)lys, tillukkede huse, store temperaturudsving, mere sofa og tungere mad kendetegner for mange efteråret og vinteren. Men, det behøver ikke være så svært at komme godt igennem den kommende sæson.

Læs Mere
Helserådgiveren guider til Skønhed Indefra

Matas LIVE

Helserådgiveren guider til Skønhed Indefra

Af Matas

Vi gør meget ud af at pleje vores hud, hår og krop udefra, men overser tit, at vi faktisk kan gøre rigtig meget for øget sundhed og velvære indefra også. Marianne er helserådgiver og ekspert i kosttilskud; i dag guider hun dig til at finde de produkter, som kan hjælpe dig med skønheden indefra.

Læs Mere
Motion gør dig glad

Vi guider

Motion gør dig glad

Af Matas

Din krop er ikke skabt til at sidde stille, og det kan gå hårdt ud over ryg, nakke og skuldre. Heldigvis kan du forebygge smerter med motion – og så er det samtidig godt for dit humør og din sundhed.

Læs Mere
 • Hjemmelevering
 • Afsendelse 1-2 hverdage
 • Byt i 270 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • Byttes t.o.m. 31. januar 2021