Vi guider

Den store guide: Hvilken proteinbar er du?

Som et boost inden træningen, som et boost efter træningen, som mellemmåltidet til den lille sult eller som aftenens søde indslag. Proteinbarer kan smage meget forskelligt og spises på lige så mange forskellige måder – så hvilken passer til dig og dit behov? I denne artikel har vi testet alle Nutraminos proteinbarer (ja, dem ALLE) for at finde frem til svaret for dig.

Jeg har næsten altid en eller anden form for bar liggende i tasken. Det føles bare godt at have noget, til hvis toget skulle blive forsinket, jeg er længere ude end forventet, eller bare hvis jeg skulle blive overmandet af en overdreven lyst til noget lækkert.

​​​​​​​Hvis du er som mig, er denne artikel skræddersyet til dig. Uanset om du holder af at prøve noget nyt, eller om du blot vil finde frem til den ene bar, som altid skal ligge i din taske, kan du bruge denne guide som et opslagsværk i miniformat. Læs med, og lad lækkersulten friste dig!

Hvilken proteinbar er du?


​​​​​​​Jeg har allieret mig med resten af redaktionen, og sammen har vi testet en hel masse forskellige proteinbarer og opstillet 5 forskellige proteinbar-typer, som du kan læne dig op ad, når du skal finde den til din lækkersult. Det betyder selvfølgelig ikke, at du altid skal holde dig til din type; for man kan sagtens være chokoladesnacken den ene dag, og en effektiv sultstopper den næste dag. Det har vi i hvert fald erfaret!

Den appetitvækkende chokoladesnack

Vores vurdering:

​​​​​​​”Okay…. Wow. Det er en virkelig interessant oplevelse, for den smager helt som en chokoladebar.  De crispy kugler gør smagen luftig og crunchy, og den søde chokolade er helt perfekt til den lille lækkersult. Baren mætter også virkelig godt, hvilket jo giver rigtig god mening, siden den indeholder 15 g. protein. Nogle proteinbarer kan godt blive lidt grynede i konsistensen, men ikke denne her. Hvis ikke du vidste, at proteinindholdet var højt, havde du aldrig gættet det.”


Forestil dig en helt klassisk plade chokolade fra slikafdelingen i dit lokale supermarked, med små, markerede hak, så du nemt kan spise din syndige sag i mundrette bidder. Lige præcis dét er, hvad du får med Nutraminos helt nye Protein Chocolate. Ja, den er god nok, for bortset fra det høje proteinindhold på 15 g. pr. bar, er det intet over denne chokoladebar, der indikerer proteintilskud.Det smager sødt, syndigt og chokoladerigt – og det er helt perfekt til dig med en særligt sød tand. Den er passende til alle anledninger, og fordi du kan brække stykker af som en almindelig chokoladebar, kan du passende spise den i to portioner: En halv bar inden træning og den anden halvdel efter.


Nutramino Protein Chocolate findes i to varianter: White Raspberry Crunch og Classic Milk Crunch. Den førstnævnte er ideel til dig, der er vild med hvid chokolade, mens den anden sikkert vil være din favorit, hvis du holder af en klassisk mælkechokolade-bar.

Protein Chocolate fra er en helt ny form for proteinbar fra Nutramino. Baren er nemlig en massiv chokoladebar, præcis som en pladechokolade, som smager helt vildt skønt og fungerer til så mange anledninger. På redaktionen er vi blevet ret vilde med at spise den i en hyggestund derhjemme.

Den effektive sultstopper

Vores vurdering:

"Ja tak, en til os, der er sultne! Proteinbaren er på mange måder det sikre valg: Den smager dejligt af hhv. peanut, chokolade og karamel og har en lækker konsistens, der hverken er for blød, for chewy eller for crunchy – men den perfekte mellemvej mellem alle tre. Den er sød som en chokoladebar, men med 25 g protein pr. bar mætter den længe og tilfredsstiller også den søde tand.”


Nutramino XL er – præcis som titlen, vi har givet den – en effektiv sultstopper. Den er perfekt til dig, der er sulten, eller dig, der gerne vil indtage ekstra protein i forbindelse med din træning. Baren er en meget klassisk proteinbar, der fås i tre smagsvarianter: Peanut, chokolade og karamel, så du kan variere dit valg lidt, alt efter hvad du lige har lyst til.


Den er både praktisk og velsmagende, og så er den helt fantastisk at have i tasken til en af de dér dage, hvor man har arbejdet sent, og der samtidig er kø på motorvejen hele vejen hjem.

2 FOR 65,-
Caramel 82 g
NutraminoProteinbar
34,95 kr.
2 FOR 65,-
Peanut 82 g
NutraminoProteinbar
34,95 kr.
2 FOR 65,-
Chocolate 82 g
NutraminoProteinbar
34,95 kr.
(1)

Nutraminos XL-barer indeholder 25 g. protein og mætter godt. Vi holder særligt af at spise den efter et hårdt træningspas.

Den lille lækkerbisken

Vores vurdering:

”Nogle gange har man brug for den ultimative sultstopper, andre gange har man brug for den lille lækkerbisken. Det her er sidstnævnte; nemlig den lille søde bid, der skal til, når sukkersulten melder sig. Hav eventuelt to barer i tasken: En til den lidt større lækkersult – og en til den lidt mindre.”


Har du lyst til en lille bid af noget sødt, men er en hel proteinbar for stor i situationen? Så er de små udgaver af Nutraminos barer eller vafler ideelle, særligt i situationer, hvor man helst ikke vil have for meget i maven. På redaktionen holder vi særligt af dem til inden et træningspas eller til den sene eftermiddag, hvor maven rumler, men der stadig er lidt for længe til aftensmad.

Hazelnut 19.5 g
NutraminoProtein Wafer
stk. 9,95 kr.
Sweet Coconut 35 g
NutraminoProteinbar
stk. 14,95 kr.
(10)

En lille snack - helt perfekt til at have liggende i tasken til en lækkersulten stund.

Creamy & crispy

Vores vurdering:

”De luftige protein-vafler er en lidt anderledes form for proteinbar, end det du måske ellers har prøvet, men det er altså virkelig en bar, der fungerer godt. Den er helt ideel som en appetitlig snack, der ikke fylder alt for meget i maven, men alligevel giver et spark energi til træningen eller til at holde ud indtil aftensmad. Den ligger let i maven, så du behøver ikke være bange for at spise den inden cardio.”


Nutraminos Protein Wafer er den perfekte mellemvej. Den tager toppen af sulten og giver energi til resten af dagen – men uden at give dig problemer med træningen. Den er ikke for sød, ikke for salt, ikke for tung, ikke for let. Den er kort og godt perfekt til dig, der mangler en lille snack om aftenen, om eftermiddagen, inden træningen eller efter den. Eller når som helst ellers.


Vaflen kommer i tre forskellige smagsvarianter: chokolade, vanilje eller hasselnød, og så er vaflen delt i to separat indpakkede bites, så du selv kan vurdere, om det er en halv en hel snacksult.

Chocolate 39 g
NutraminoProtein Wafer
stk. 14,95 kr.
Hazelnut 39 g
NutraminoProtein Wafer
stk. 14,95 kr.
(9)
Vanilla 39 g
NutraminoProtein Wafer
stk. 14,95 kr.
(1)

Den fyldte chokolade

Vores vurdering:

”Den eksotisk-smagende Sweet Coconut-bar er en tilfredsstillende sammensætning af mælkechokolade og kokos-proteinmasse, som næsten (jaja, vi sagde næsten!) kan vække sommerminderne til live. Den er helt perfekt til lækkersulten. Den vaniljedominerede karamelbar Crispy Vanilla Caramel har elementer af det bløde, det søde og det crunchy for tekstur, mens Chunky Peanut & Caramel også har et lille hint af salt. Konklusion: Vi kunne godt bruge en af hver, tak!”


Uanset om du er chokoladeelsker, vaniljesød eller fan af kokosfyld, er der en fyldt bar i Nutraminos sortiment, som passer til dine smagsløg. Det smarte ved de fyldte barer, er, at de har den perfekte mellemmåltids-størrelse og at der findes en masse forskellige smagsvarianter, så du kan variere dit valg, alt efter hvad du har lyst til. Kokos, Chokolade, brownie-dej, vaniljemasse eller sød-salte peanuts?


Proteinindholdet i Nutraminos barer i normalstørrelse indeholder alle lige præcis 18 g. protein og er dermed en ganske mættende snack, som er perfekt at spise op til eller efter en træning – eller lige når du ellers har lyst til lidt fyldt chokolade.

2 FOR 45,-
Sweet Coconut 55 g
NutraminoProteinbar
24,95 kr.
(2)
Chunky Peanut & Caramel 55 g
NutraminoProteinbar
24,95 kr.
2 FOR 45,-
Chocolate & Berries 55 g
NutraminoProteinbar
24,95 kr.
2 FOR 45,-
Crispy Chocolate & Sea Salt 55 g
NutraminoProteinbar
24,95 kr.
(1)
2 FOR 45,-
Crispy Vanilla & Caramel 55 g
NutraminoProteinbar
24,95 kr.

Der findes mange forskellige proteinbarer med lækkert fyld, også af forskellig slags. Prøv dig eventuelt frem og se, hvilke du holder mest af.

Andre produkter fra Nutramino:

Strawberry Lemonade 330 ml - Limited Edition
NutraminoHeat
12,95 kr.
Chocolate 330 ml
NutraminoProtein Milkshake
24,95 kr.
2 FOR 45,-
Chocolate & Berries 55 g
NutraminoProteinbar
24,95 kr.
Berries 60 ml
NutraminoPreWorkout Shot
stk. 14,95 kr.
(2)
Chocolate 39 g
NutraminoProtein Wafer
stk. 14,95 kr.

Relaterede artikler

Osteopaten guider: Alt du skal vide om proteiner

Din sundhed

Osteopaten guider: Alt du skal vide om proteiner

Af Ívar Dagsson, osteopat

Når vi snakker om kost og ernæring er det næsten umuligt at komme udenom proteiner. Men hvad består det vigtigt næringsstof egentlig af, hvad bruger kroppen det til, og hvor mange skal du have af dem? I denne artikel gennemgår vi alt, du skal vide om proteiner, og så giver osteopat Ivar Dagsson sit bud på sunde (protein)vaner.

Læs Mere
Quinoa: Derfor skal du spise denne proteinkilde

Din sundhed

Quinoa: Derfor skal du spise denne proteinkilde

Af Amalie Kaaris Lund

Det lille kornfrø, quinoa, er faktisk en gammel afgrøde, som er blevet meget populært at bruge både i salater, som alternativ til kød eller i snacks. Quinoa er meget næringsrigt, da quinoa blandt andet er en komplet proteinkilde. Lær' alt om quinoa her og så endda en opskrift på en lækker quinoabar.

Læs Mere
Træn med sjippetov og få effektiv fedtforbrænding

Din sundhed

Træn med sjippetov og få effektiv fedtforbrænding

Af Christina Dahlgren-Sørensen

Sjippetovstræning er en simpel og effektiv måde at få en bedre kondition, koordination og balance på. Derfor guider vores træningsekspert, Christina, dig i denne artikel til, hvordan du kommer godt i gang med din træning med sjippetovet, og hvorfor du kickstarter din fedtforbrænding med træningen. Lær også at vælge det rigtige sjippetov, justere det korrekt og få tre gode øvelser til at komme i gang.

Læs Mere
Eksperten guider: Sådan laver du en korrekt squat

Din sundhed

Eksperten guider: Sådan laver du en korrekt squat

Af Ida Wad

Hvad er en squat, og hvordan laver du en korrekt squat? Vores træningsekspert, Ida, guider i denne artikel til, hvordan du udfører en squat korrekt, uanset om du er øvet eller ny i træningsuniverset. Du får tips, tricks og de bedste råd fra eksperten samt tre gode videoguides til at lave korrekte squats.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek