Menu
Vi guider

Parfumeguide: 11 dufte med friske citrusnoter

Hvis der er noget, der minder mig en god ferie sydpå, eller fører mit sind tilbage til de hyggelige sommerstunder herhjemme, må det næsten være en frisk parfume med masser af citrusnoter. I dette lille skriv har jeg derfor samlet 11 af de bedste dufte, der beriget med noter af citrus. Let’s go!

Citrusnoter bruges ofte i herredufte, men noterne spiller også en central rolle i mange af de kvindelige dufte. Ofte er det den sporty og energiske person, der tilvælger de friske dufte med noter af citrus. Dog er det med årene blevet et hit hos flere og i dag ses noten også i mange træagtige dufte. Er du i forvejen vild med friske dufte eller er nysgerrig på at give dem et sku? Så kommer der 11 skønne helte og heltinder med citrusnoter her, jeg tror, du vil elske.

11 dufte med noter af citrus:

1

Calvin Klein - CK One All Eau de Toilette

CK One All er en frisk unisex duft, der emmer af citrus- og trænoter. Topnoten byder blandt andet på bergamot og mandarin, mens hjertenoten gemmer på en skøn kombination af jasmin, rabarber, fresia og lilje. Basenoten giver et varmt pust til duften, hvor rav, musk og vetiver ligger på lur.


Altså er CK One All den perfekte duft til både mænd og kvinder, der sværger til de friske dufte med en smule varme i sig.


Duften kan fås med 50 ml., 100 ml. samt 200 ml.

2

Lacoste - Legere Pour Femme Eau de Parfum

Den sensuelle duft fra Lacoste kan beskrives med to ord: sofistikeret og elegant. Så snart duften lander på den bare hud, bemærkes den elegante kombination af jasminblade og citrus noter. De sensuelle, bløde og sofistikerede træk kommer fra udvalgte trænoter og citrusnoter af bergamot, grapefrugt og mandarin.

Lacoste Pour Femme Légère er en charmerende duft, der stråler af selvtillid og livsglæde, som ses på kvinden, der bærer den.

Duften kan fås i 30. ml. og 50 ml.


3

Calvin Klein - Obsessed Women Intense Eau de Parfum

Den intense sorte flakon fra Calvin Klein kan i korte træk beskrives som en kærligheds historie på flakon. Udover at duften ligger som en frisk hinde på huden, er der også nogle varme noter samt lavendel, der efterlader en skøn duft på huden.


I topnoten byder Obsessed Women Intense på citrusagtige noter, mens der i hjertenoten er hvid lavendel, violet blade og salvie. I basenoten kan man fornemme varmen fra flydende rav, der giver duften et intenst pust. ​​​​​​​

4

Lacoste - Pour Femme Timeless

Lacoste Pour Femme Timeless kan nok bedst beskrives som en hvid blomstret duft. Men når det så er sagt, har duften også en citrusagtig aura, der vækker sanserne. Duften er både sensuel, elegant og tidløs med en skøn blanding af mandarin, hvide blomster, roser og varmen fra sandeltræ.


Min personlige holdning til Lacoste Pour Femme Timeless er, at det er en god allround duft. Den er nemlig både god til hverdags- og aften brug, og så holder parfumen længe på huden.Kan fås i både 30 ml., 50 ml. og 90 ml.


5

Clinique - Happy Perfume Spray

Sol, varme og glade dage er det, Happy dufter af. Siden 1997 har parfumen været et hit hos mange kvinder, hvorfor det også er Cliniques mest sælgende parfume til kvinder den dag i dag.


Her spiller friske, livlige toner af rubinrød grapefrugt og bergamot en central rolle sammen med bløde og sensuelle noter af hawaiiblomst og mimose. Tilsammen giver disse noter en exceptionel lykkefølelse.


Duften kan fås med 30 ml., 50 ml. samt 100 ml.


6

Biotherm - L'Eau Eau de Toilette

Er du også tilhænger af Biotherms Lait Coporel bodylotion med duft af citrus? Så har vi din nye favoritduft her!


Ligesom deres populære bodylotion er den matchende duft frisk og livlig. Duften indeholder ekstrakter af appelsin og mandarin med et friskt pust af citrus. 


Duften kan fås som 50 ml. og 100 ml.

Top 10 dufte til kvinder

Vi guider

Top 10 dufte til kvinder

Hvilke dufte er de bedst sælgende og mest populære til kvinder? Det afslører jeg i artiklen her, hvor jeg har undersøgt, hvilke dufte der er blandt de mest solgte på matas.dk. Let's start!

Læs også
7

JOY by Dior - Eau de Parfum

Den lyserøde krystal lignende flakon gemmer på en uimodståelig duft af saftig citrus blandet med skønne blomsternoter, der løftes af trænoter af sandeltræ.


Parfumen blev lanceret i august 2018 og er dedikeret til alle livets små som store glæder, som med sin intensitet udtrykker den livsglade kvindes personlighed.


Duften kan fås i 30, 50 eller 90 ml.

8

ZARKOPERFUME - Inception Eau de Parfum

Med inspiration fra filmen ’’Inception’’ går denne unisex parfume gennem 6 faser, hvor traditionelle parfumer typisk går gennem 3.


Den friske og sensuelle duft med noter af citrus, lyse blomster, skov og krydderier er lavet som en musiker vil have gjort. Først de lette toner, og så de dybere, der udtrykker den individuelles følelser og sanser fuldt ud.  


Find den perfekte parfume – ud fra dit stjernetegn

Vi guider

Find den perfekte parfume – ud fra dit stjernetegn

De 12 stjernetegn har forskellige karaktertræk, som alle siger noget om dem, der er født i de måneder. Derfor er der naturligvis også en duft, der passer til hvert et stjernetegn. Måske går du meget op i stjernernes placering – og hvis ikke, så læs med for sjov! Vi har fundet den parfume, der passer perfekt til nøjagtigt dit stjernetegn.

Læs også
9

Dolce & Gabbana - Light Blue Pour Femme Eau de Toilette

Den lette og friske duft blev lancerede tilbage i 2001 og har siden da været en populær sommerduft hos mange kvinder.


En blid casual og breezy duft med friske noter af lime og cedartræ, vækker minderne frem fra de varme og lange sommerdage.  


Kan fås i 3 størrelserne: 25 ml., 50 ml. og 100 ml.


10

Tom Ford - Grey Vetiver Eau de Parfum

I 2009 blev Grey Vetiver lanceret som en dominerende vetiver parfume.


Med en blanding af varme og træagtige noter samt citrus er duften resultatet af en stilren og maskulin duft, der er god til den sporty og energiske mand. 


11

Gucci - Bamboo Eau de Toilette

Bamboo Eau de Toilette er den lette og lyse version af den oprindelig Bamboo duft, og har sine rødder fra signaturnoterne i Gucci Bamboo Eau de Parfum.


Duften har en ren sensualitet, der med noter af middelhavs citrus tilfører en friskhed til den udadvendte kvinde. 


Duften kan fås i 30. ml. og 50 ml.


Hvad er citrusnoter?

Når det siges, at en duft indeholder noter af citrus, er det olier fra citrusfrugterne som er blevet presset og tilføjet til duften.

Søger du en frisk duft, er det ofte bergamottens friskhed, der er blevet brugt, hvor appelsinskallen tilføjer bitterhed, mens mandarinen giver sødme.
​​​​​​​

Olierne fra citrusfrugterne kombineres med de valgte urter, blomsterekstrakter og trænoter, som tilsammen resulterer i en livlig og frisk duft, der forbindes med en forfriskende varm sommerdag.  

Relaterede artikler

Parfumer og nostalgi: kom tæt på Redaktionen!

Vi guider

Parfumer og nostalgi: kom tæt på Redaktionen!

Af Michelle Weis

Kender du følelsen? Du slentrer ned ad strøget, og pludselig bliver du ramt af en velkendt parfumeduft, der vækker dine sanser. Med ét bliver du sendt tilbage til folkeskolen og bænken ude foran ungdomsklubben, hvor du havde din kyssedebut med Preben. Selvom du ihærdigt forsøger at ryste kysseseancen af dig, vinder nostalgien, og du genlever de pinagtige minutter, indtil duftnoterne slipper grebet om dine sanser, og du vender tilbage til nuet.

Læs Mere
Top 10 dufte til kvinder

Vi guider

Top 10 dufte til kvinder

Af Amalie Kaaris Lund

Hvilke dufte er de bedst sælgende og mest populære til kvinder? Det afslører jeg i artiklen her, hvor jeg har undersøgt, hvilke dufte der er blandt de mest solgte på matas.dk. Let's start!

Læs Mere
Top 10 dufte til mænd

Vi guider

Top 10 dufte til mænd

Af Amalie Schiller

Om du er en kvinde eller mand, der sidder bag skærmen og har brug for hjælp til, hvilken herreduft, du skal vælge, så tror jeg, at mit lille skriv kan hjælpe dig godt på vej. Jeg har nemlig taget et dykket ned i Matas' database for at undersøge de 10 mest solgte parfumer og Eau de Toilette til mænd i 2022 på matas.dk.

Læs Mere
10 nye forårsdufte til kvinder

Vi guider

10 nye forårsdufte til kvinder

Af Amalie Schiller

Igen i år bliver vores forår beriget med nogle helt nye parfumer - ja tak! I artiklen her afslører jeg 10 af de store duftnyheder, som jeg er overbevist om, bliver et hit.

Læs Mere