• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Menu
Vi guider

Parfumeguide: 11 dufte med friske citrusnoter

Kan i mærke det? Vi er kun et stenkast væk fra de varme og solrige dage, der meget snart rammer DK. Det er i hvert fald min hypotese, at sommeren i år bliver sådan ;) Hvis der er noget, der minder mig en god ferie sydpå, eller fører mit sind tilbage til de hyggelige sommerstunder herhjemme, må det næsten være en frisk parfume med masser af citrusnoter. I dette lille skriv har jeg derfor samlet 11 af de bedste dufte, der beriget med noter af citrus. Let’s go!

Citrusnoter bruges ofte i herredufte, men noterne spiller også en central rolle i mange af de kvindelige dufte. Ofte er det den sporty og energiske person, der tilvælger de friske dufte med noter af citrus. Dog er det med årene blevet et hit hos flere og i dag ses noten også i mange træagtige dufte. Er du i forvejen vild med friske dufte eller er nysgerrig på at give dem et sku? Så kommer der 11 skønne helte og heltinder med citrusnoter her, jeg tror, du vil elske.

11 dufte med noter af citrus:

1

Abercrombie & Fitch - First Instinct Sheer For Her

First Instinct Sheer For Her er en kombination af hvide blomster og citrus noter, som er resultatet af en parfume med masser af friskhed. Flakonen skriger også lidt af citrusnoter, synes I ikke?


Den sommerlige flakon gemmer på en duft, der har bergamot og pink-pepper som topnoter, mens mellemnoterne indebærer appelsinblomst, liljekonval og hibiscus. Parfumen har også en snært af spicy og træagtige noter, der kun gør duften endnu skønnere.

Duften kan fås med 30 ml. og 100 ml.

2

Calvin Klein - Women Eau de Toilette

Denne Eau de Toilette fra Calvin Klein er en genfortolkning af WOMEN eau de parfum, hvis du kender den? Fælles for begge dufte er, at de er beriget med friske citrusnoter.


Den fascinerende flakon gemmer på en frisk, blomstret og træagtig duft, der i sammenspil med citrusagtige noter giver en følelse af optimisme. De mousserende noter af citrus, hvid pæon og ambrox er resultatet af en frisk og varm duft, der hylder den individuelle kvinde


Duften kan fås med 30 ml. og 50 ml.

3

Lacoste - Legere Pour Femme Eau de Parfum

Den sensuelle duft fra Lacoste kan beskrives med to ord: sofistikeret og elegant. Så snart duften lander på den bare hud, bemærkes den elegante kombination af jasminblade og citrus noter. De sensuelle, bløde og sofistikerede træk kommer fra udvalgte trænoter og citrusnoter af bergamot, grapefrugt og mandarin.

Lacoste Pour Femme Légère er en charmerende duft, der stråler af selvtillid og livsglæde, som ses på kvinden, der bærer den.

Duften kan fås i 30. ml. og 50 ml.


4

Clinique - Happy Perfume Spray

Sol, varme og glade dage er det, Happy dufter af. Siden 1997 har parfumen været et hit hos mange kvinder, hvorfor det også er Cliniques mest sælgende parfume til kvinder den dag i dag.


Her spiller friske, livlige toner af rubinrød grapefrugt og bergamot en central rolle sammen med bløde og sensuelle noter af hawaiiblomst og mimose. Tilsammen giver disse noter en exceptionel lykkefølelse.


Duften kan fås med 30 ml., 50 ml. samt 100 ml.


(17)
Clinique Happy Perfume Spray 50 ml
474,95
Optjen 48 point
5

Biotherm - L'Eau Eau de Toilette

Er du også tilhænger af Biotherms Lait Coporel bodylotion med duft af citrus? Så har vi din nye favoritduft her!


Ligesom deres populære bodylotion er den matchende duft frisk og livlig. Duften indeholder ekstrakter af appelsin og mandarin med et friskt pust af citrus. 


Duften kan fås som 50 ml. og 100 ml.

(42)
Biotherm L'Eau Eau de Toilette 100 ml
374,95
Optjen 38 point
Top 10 dufte til kvinder

Vi guider

Top 10 dufte til kvinder

Hvert år dykker jeg ned i vore database for at undersøge hvilke dufte og parfumer, der er de bedst sælgende til kvinder på matas.dk - og i år var bestemt ingen undtagelse. Jeg kan allerede nu afsløre, at nogle af de bedste parfumer til kvinder sidste år stadig er aktuelle i dag. Dog er der enkelte dufte, der har møvet sig op blandt de bedst sælgende darlings. I artiklen her får du en eksklusiv indsigt i vores database, når jeg afsløre de mest populære dufte og parfumer til kvinder. Let's start!

Læs også
6

Yves Saint Laurent - Y Live Eau de Toilette

Til den sporty og udadvendte mand, der går mod vejen til succes. En frisk, sensuel duft til herrer, der udkom i 2019.


Den friske og energiske appelsinblomst er topnoten i duften, mens friskheden forstærkes af krydret ingefær og klar bergamot. 



Kan fås i både 60 ml. og 100 ml.


7

JOY by Dior - Eau de Parfum

Den lyserøde krystal lignende flakon gemmer på en uimodståelig duft af saftig citrus blandet med skønne blomsternoter, der løftes af trænoter af sandeltræ.


Parfumen blev lanceret i august 2018 og er dedikeret til alle livets små som store glæder, som med sin intensitet udtrykker den livsglade kvindes personlighed.


Duften kan fås i 30, 50 eller 90 ml.

(8)
DIOR JOY BY DIOR EAU DE PARFUM 30 ml
539,95
Optjen 54 point
8

ZARKOPERFUME - Inception Eau de Parfum

Med inspiration fra filmen ’’Inception’’ går denne unisex parfume gennem 6 faser, hvor traditionelle parfumer typisk går gennem 3.


Den friske og sensuelle duft med noter af citrus, lyse blomster, skov og krydderier er lavet som en musiker vil have gjort. Først de lette toner, og så de dybere, der udtrykker den individuelles følelser og sanser fuldt ud.  


(15)
ZARKOPERFUME INCEPTION Eau de Parfum 100 ml
799,95
Optjen 80 point
Find den perfekte parfume – ud fra dit stjernetegn

Vi guider

Find den perfekte parfume – ud fra dit stjernetegn

De 12 stjernetegn har forskellige karaktertræk, som alle siger noget om dem, der er født i de måneder. Måske går du meget op i stjernernes placering – og hvis ikke, så se med for sjov! Vi har fundet den parfume, der passer perfekt til nøjagtigt dit stjernetegn.

Læs også
9

Dolce & Gabbana - Light Blue Pour Femme Eau de Toilette

Den lette og friske duft blev lancerede tilbage i 2001 og har siden da været en populær sommerduft hos mange kvinder.


En blid casual og breezy duft med friske noter af lime og cedartræ, vækker minderne frem fra de varme og lange sommerdage.  


Kan fås i 3 størrelserne: 25 ml., 50 ml. og 100 ml.


10

Tom Ford - Grey Vetiver Eau de Parfum

I 2009 blev Grey Vetiver lanceret som en dominerende vetiver parfume.


Med en blanding af varme og træagtige noter samt citrus er duften resultatet af en stilren og maskulin duft, der er god til den sporty og energiske mand. 


Tom Ford Grey Vetiver Eau de Parfum 50 ml
799,95
Optjen 80 point
11

Gucci - Bamboo Eau de Toilette

Bamboo Eau de Toilette er den lette og lyse version af den oprindelig Bamboo duft, og har sine rødder fra signaturnoterne i Gucci Bamboo Eau de Parfum.


Duften har en ren sensualitet, der med noter af middelhavs citrus tilfører en friskhed til den udadvendte kvinde. 


Duften kan fås i 30. ml. og 50 ml.


(8)
Gucci Bamboo Eau de Toilette 50 ml
674,95
Optjen 68 point

Hvad er citrusnoter?

Når det siges, at en duft indeholder noter af citrus, er det olier fra citrusfrugterne som er blevet presset og tilføjet til duften.

Søger du en frisk duft, er det ofte bergamottens friskhed, der er blevet brugt, hvor appelsinskallen tilføjer bitterhed, mens mandarinen giver sødme.
​​​​​​​

Olierne fra citrusfrugterne kombineres med de valgte urter, blomsterekstrakter og trænoter, som tilsammen resulterer i en livlig og frisk duft, der forbindes med en forfriskende varm sommerdag.  

Relaterede produkter

Relaterede artikler

Parfumer og nostalgi: kom tæt på Redaktionen!

Vi guider

Parfumer og nostalgi: kom tæt på Redaktionen!

Af Michelle Weis

Kender du følelsen? Du slentrer ned ad strøget, og pludselig bliver du ramt af en velkendt parfumeduft, der vækker dine sanser. Med ét bliver du sendt tilbage til folkeskolen og bænken ude foran ungdomsklubben, hvor du havde din kyssedebut med Preben. Selvom du ihærdigt forsøger at ryste kysseseancen af dig, vinder nostalgien, og du genlever de pinagtige minutter, indtil duftnoterne slipper grebet om dine sanser, og du vender tilbage til nuet.

Læs Mere
Top 10 dufte til kvinder

Vi guider

Top 10 dufte til kvinder

Af Amalie Schiller

Hvert år dykker jeg ned i vore database for at undersøge hvilke dufte og parfumer, der er de bedst sælgende til kvinder på matas.dk - og i år var bestemt ingen undtagelse. Jeg kan allerede nu afsløre, at nogle af de bedste parfumer til kvinder sidste år stadig er aktuelle i dag. Dog er der enkelte dufte, der har møvet sig op blandt de bedst sælgende darlings. I artiklen her får du en eksklusiv indsigt i vores database, når jeg afsløre de mest populære dufte og parfumer til kvinder. Let's start!

Læs Mere
Top 10 dufte til mænd

Vi guider

Top 10 dufte til mænd

Af Amalie Schiller

Indrømmet: som kvinde synes jeg, at det kan virke som en umulig mission at finde den perfekte duft til manden og jeg er overbevist om, at jeg ikke er den eneste. Om du er en kvinde eller mand, der sidder bag skærmen og læser min fortvivlsomhed, så tror jeg, at mit lille skriv kan hjælpe dig i den rigtige retning til den perfekte herreduft. Jeg har nemlig taget én for holdet og dykket ned i Matas' database for at undersøge de 10 mest solgte parfumer og Eau de Toilette til mænd i 2021.

Læs Mere
10 nye forårsdufte til kvinder

Vi guider

10 nye forårsdufte til kvinder

Af Amalie Schiller

Ahh.. Kan i mærke det? De lyse morgener, den friske luft og solens stråler, der så småt begynder at kysse vores kinder. Træerne har fået deres blade tilbage, og de fine påskeliljer er så småt kommet frem fra deres skjul. Foråret er ankommet! Jeg kan umuligt være den eneste, der elsker denne tid på året. Særligt på grund af de lysere tider, men også fordi jeg ved, at der altid kommer en række nye dufte at gå de lysere tider i møde med ;) Og det er lige præcis dem, det skal handle om i dag.

Læs Mere