• Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
 • Byt i forretning
 • Mere end 1000 brands
 • 30 dages returret
 • Afsendes indenfor 1-2 dage
Spot Trenden

Æteriske olier – alt det, du (måske) ikke vidste

Æteriske olier dufter ikke bare dejligt, de bliver også tillagt alverdens gode egenskaber. Men du skal have en vis form for viden om og respekt for de koncentrerede og kraftige dråber. Bliv klogere og få viden, du måske ikke havde om de skønne dråber.

Æteriske olier, essentielle olier og vegetabilske olier. Der findes i dag et hav af forskellige olier, og indrømmet, det kan være lidt af en jungle at finde rundt i alle betegnelserne. Æteriske olier og essentielle olier dækker over det samme, og du finder dem i en lang række produkter inden for kosmetik, parfumer, hudpleje, aromaterapi, fødevarer og meget mere.

Hvad er æteriske og essentielle olier?

Vi hører og læser en del om æteriske olier og essentielle olier, men hvor stammer olierne egentlig fra, og hvordan bliver det fremstillet? Æteriske olier er koncentrerede, aromatiske planteekstrakter. De bliver som oftest udvundet ved hjælp af dampdestillation af blomster, bark, blade, frugter og rødder. Det er ikke en ny opfindelse, så at sige, for disse olier har nemlig været anvendt århundreder til kosmetiske, naturmedicinske og religiøse formål. Mange beautybrands benytter sig i dag af æteriske olier, fordi de ud over at have fantastiske egenskaber for huden også har suveræne aromaterapeutiske egenskaber, som er ren zen for krop og sind.

 • Æteriske og essentielle olier – er koncentrerede aromatiske planteekstrakter fra blomster, blade, bark, frugter og rødder, som er udvundet ved typisk destillering fra blomster. Æteriske olier er det danske navn, mens essentielle olier er hentet fra engelsk.
 • Vegetabilske olier – kommer typisk fra nødder og kerner, hvor olien bliver mekanisk presset ud enten ved kold- eller varmpresning.
Olie – De gyldne dråber til hud og hår

Vi guider

Olie – De gyldne dråber til hud og hår

Olie har taget skønhedsverdenen med storm. Flere og flere inkorporerer olie som en del af den daglige skønhedsrutine. Bliv klogere på, hvad de gyldne dråber er særligt gode til.

Læs også

Naturlige, men stærke sager

Selv om æteriske olier er naturlige, kan du godt være overfølsom over for dem. De flaske, du kan købe med rene æteriske olier, er meget koncentrerede og stærke sager. Du bør aldrig bruge olierne rene på kroppen, de skal altid fortyndes op i olie eller vand. Æteriske olier indeholder ofte parfumestoffer, som kan være allergifremkaldende, og de kan godt indeholde de 26 deklarationspligtige parfumestoffer. Lider du af allergi, bør du derfor være opmærksom på, om du reagerer på produkter, som indeholde essentielle olier.


Essentiel olie og æterisk olie er to betegnelser, som dækker over det samme. Essentielle olier er oversat direkte fra engelsk, hvorimod æteriske olier er den danske version af ordet.

Hvad gør olierne?

Æteriske olier har en lang historie. I århundreder har man brugt de destillerede plantesafter i fødevare, parfumer, kosmetik og som aromaterapi. Olien bliver optaget gennem hud, slimhinder og via luftvejene, hvor de kan vække sanserne. Nogle olier kan have en beroligende effekt, andre kan virke mere stimulerende.

Æteriske olier i hudpleje

Æteriske olier er en populær ingrediens i hudpleje på grund af sine unikke, velduftende og energigivende egenskaber, så hudplejen både bliver en sensorisk oplevelse både krop og sind. En lang række store brands er kendt for deres brug af æteriske og essentielle olier i deres hudpleje. Du kan se nogle af dem her.

Tromborg Aroma Body Lotion 200 ml
439,95
DU OPTJENER 44 Point
Urtekram Body oil Purple Lavender øko 100 ml
89,95
DU OPTJENER 9 Point
Ole Henriksen Nurture Nuturing Body Sleek 295 ml
289,95
DU OPTJENER 29 Point
The Organic Pharmacy Cleopatra's Milk Bath 150 ml
395,00
DU OPTJENER 40 Point

Æteriske olier i parfume

Æteriske olier er selvsagt supervelegnede i parfume. Her er det primært sammensætningen af, hvilken plante og plantedel de stammer fra, hvor planterne vokser, og hvornår de er høstet, og hvordan de bliver behandlet, der har noget at sige for duften. En vigtigt ting at huske, hvis man lider af allergi, er, at æteriske olier kan virke allergifremkaldende, trods det, at de er naturlige, da parfumestoffer er allergifremkaldende, uanset om de er naturlige eller fremstillet.

Flere varianter
100BON Nagaranga & Santal Citronne Eau De Parfum 50 Ml
359,95
DU OPTJENER 36 Point
Evolve Cotton Fresh Deodorant Cream 30 ml
139,95
DU OPTJENER 14 Point
Mádara Bio-Active Deodorant 50 ml
119,95
DU OPTJENER 12 Point
Shots – flydende kosttilskud

Spot Trenden

Shots – flydende kosttilskud

Shots lavet på frugt, urter og grøntsager er ikke en ny trend. De sidste par år har du sikkert set ingefærshots og hvedeshots på din lokale juicebar. Men nu er olieshots og kollagenshots som kosttilskud kommet på banen. Vi kigger på trenden.

Læs også

Massage med æteriske olier

Massageolier, som indeholder æteriske olier, kan have en enorm virkning på krop og sjæl. De aromatiske og plejende olier skaber velvære både for huden og sindet. Tilsæt eventuelt et par dråber æteriske olier til din massageolie, og nyd duften.

Weleda Citrus Body Oil 100 ml
119,95
DU OPTJENER 12 Point
Ole Henriksen Nuturing Lavendar Body Oil 295 ml
359,95
DU OPTJENER 36 Point
Urtekram Body oil Purple Lavender øko 100 ml
89,95
DU OPTJENER 9 Point
Flere varianter
Badeanstalten Bade- og Massageolie Palmarosa
99,95
DU OPTJENER 10 Point

Den sensoriske oplevelse – sådan påvirker duftene os

Dufte generelt har en gigantisk virkning på vores sindsstilstand. Dejlige dufte gør hjernen glad – og derfor kan man bruge æteriske olier aktivt over for en række lidelser. Aromaterapi har nemlig i et vist omfang en enorm magt for vores velbefindende. Duft er minder, og duft påvirker det limbiske system i hjernen. Det limbiske system påvirker vores tanker og følelser.  

Sådan påvirker duftene:

 • Citrusdufte – virker opfriskende, skærper koncentrationen og gør dig glad
 • Eukalyptus – løfter humøret og frisker op
 • Rosmarin – skærper koncentrationen
 • Cedertræ – afslapper sindet
 • Kamille – virker beroligende
 • Lavendel – gør dig afslappet
 • Ylang ylang – stimulerer erotikken

Dufte, der får dig til at slappe af

Hvis du i en periode føler dig mere fortravlet og synes, at du har svært ved at slappe af og komme ned i gear, så kan dufte være en hjælp. Prøv for eksempel at tage et bad med nogle dråber æterisk olie, og slut af med at massere din krop ind i creme eller olie, som beroliger dine sanser. Duften af lavendel, vanilje, kamille og citrongræs giver ro i kroppen og sætte tankemylderet på pause.

Afslappende produkter

Du kan prøve at stimulere dine sanser til ro med en velduftende aftenrutine.

 • Badeolie med duft af citrongræs, lavendel og neroli
 • Smid en afslappede sæbebold i badekarret
 • Smør kroppen ind i lækker kropsolie
 • Spray dit sengelinned med skøn lavendel
Aroma Works Serenity Bath Oil 100 ml
329,95
DU OPTJENER 33 Point
Meraki Sæbebold 1 st
34,95
DU OPTJENER 4 Point
SÆBEVÆRKSTEDET Kropsolie Lavendel 150 ml
122,95
DU OPTJENER 13 Point
Ren & Now To Sleep Pillow Spray 75 ml
199,95
DU OPTJENER 20 Point

Skab en skøn stemning

Ved at bruge duftlys eller dryppe æteriske olier i et opvarmet vandbad kan du skabe en skøn stemning i dit hjem og for dig selv.  

Flere varianter
Aroma Works Serenity Candle 7 x 12,5 cm
19,95
DU OPTJENER 2 Point
Ren & Now To Sleep Pillow Spray 75 ml
199,95
DU OPTJENER 20 Point
Helsekost diverse Rosmarinolie æterisk 10 ml
55,95
DU OPTJENER 6 Point
Urtegaarden Krusemynteolie ØKO 10 ml
49,00
DU OPTJENER 5 Point

Relaterede produkter

SARDkopenhagen Lavendelolie 10 ml
139,95
DU OPTJENER 14 Point
Helsekost diverse Rosen duftolie 20 ml
43,00
DU OPTJENER 5 Point
Tromborg Face Oil Detox 30 ml
419,95
DU OPTJENER 42 Point
SÆBEVÆRKSTEDET Kropsolie Vildrose 150 ml
122,95
DU OPTJENER 13 Point

Relaterede artikler

Hyaluronsyre – naturens egen fugtmester

Spot Trenden

Hyaluronsyre – naturens egen fugtmester

Hyaluronsyre er et naturligt stof, som vi alle er født med i kroppen, men som vi desværre mister med alderen. Vi dykker ned i naturens egen fugtmester her.

Læs Mere
Alt du skal vide om vaskenødder - Naturens sæbe

Spot Trenden

Alt du skal vide om vaskenødder - Naturens sæbe

Af Isabel Marschall Thostrup

Vaskenødder, også kaldet sæbebær, er et alternativ til det traditionelle vaskemiddel, som du bruger til tøjvask. Fordelene ved vaskenødder er mange; det er nemlig en bæredygtig, økologisk og allergivenlig måde at vaske tøj på. Men hvordan virker de, og hvordan bruger man dem egentlig? Det får du svaret på her.

Læs Mere
Naturlige og rene dufte til dig

Vi guider

Naturlige og rene dufte til dig

Af Isabel Marschall Thostrup

Du går måske allerede efter de naturlige mærker, når du vælger hudpleje og makeup. Men vidste du, at også nogle parfumer er lavet specielt med naturligt indhold? Det er mærker som CLEAN, Zarkeoperfume samt de to lækre hudplejebrands, Rudolph Care og Tromborg, der også har dufte.

Læs Mere
Disse luftrensende planter bør du have derhjemme

Spot Trenden

Disse luftrensende planter bør du have derhjemme

Af Isabel Marschall Thostrup

Grønne planter i hjemmet er ikke bare dejlige at kigge på – de renser også luften for affaldsstoffer, støvpartikler og CO2. Nogle planter er særligt gode til netop at rense luften. Få en guide til dem her.

Læs Mere
 • Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
 • Byt i forretning
 • Mere end 1000 brands
 • 30 dages returret
 • Afsendes indenfor 1-2 dage