• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
Vi guider

Primer guide: Find primeren til netop dit behov

Tør hud, forstørrede porrer, rødme eller skinnende t-zone? Der er ikke en one size fits all, når det kommer til primere, så tag et kig på primerguiden her, og find den helt rette til dit behov.

Hvis du bruger foundation, har du helt sikkert også fået at vide, at du bør bruge en primer. Det er ikke bare et salgsstrick, for primere kan udjævne huden så din foundation lægger sig endnu pænere. Og det kan være en rigtig god idé at vælge en primer, der fokuserer på præcis dét, du har særligt behov for, så får du nemlig mest muligt ud af den.

​​​​​​​Vælg foundation-primer efter dit behov

Din hud har ikke altid kun ét behov (gid det var så nemt), så hvis du oplever at den fx skinner i t-zonen i løbet af dagen, men at du også har rødme på kinderne, så giver det mening at bruge to forskellige primer de steder. Din hud kan også have forskellige behov efter årstid. ​​​​​​​

Tør hud

Når man har tør hud, der måske endda flager nogle steder, er det ofte en ret stor udfordring at lægge foundation pænt. Din hud har brug for at blive gennemfugtet af både dagcreme og primer.


To solide bud på primere til tør hud er Nyx Professional Makeup Honey Dew primer, der er en tyk honningagtig konsistens, som fordeler sig fint på huden uden at kage og som virkelig fugter den tørre hud. Derudover kan Smashbox Photo Finish Primerizer anbefales – det er ren fugt på pumpe.

(5)
Smashbox Photo Finish Primerizer 30 ml
279,95
DU OPTJENER 28 Point
(8)
NYX PROFESSIONAL MAKEUP Honey Dew Me Up Primer
139,95
DU OPTJENER 14 Point
Foundation – alt hvad du behøver at vide

Vi guider

Foundation – alt hvad du behøver at vide

Foundation er grundlaget for den perfekte makeup, hvad enten det er til hverdag eller fest. Men afhængig af hudtype og det look du går efter, er der forskellige typer af foundation og teknikker, du kan bruge, når du skaber din base.

Læs også

Manglende glød

Synes du din hud ser lidt trist og grålig ud? Eller er du bare en glow-a-holic, der ikke kan få nok af lækker, strålende hud?


Prøv Rodials Soft Focus Glow drops, der er en krydsning mellem hudpleje og makeup og giver huden den fineste udstråling. Du kan både bruge den som primer eller blande lidt i din foundation for en all-over glød, der tilmed giver huden et skud antioxidanter.


Overvej også Strobe Cream fra MAC, der faktisk er en highlighter, men også fungerer som primer, og lægger sig som en smuk base base under makeuppen.

(0)
Rodial Soft-Focus Booster Drops 31 ml
429,95
DU OPTJENER 43 Point
(6)
MAC Strobe Cream Goldlite
279,95
DU OPTJENER 28 Point

Bumser/hudorme eller skinnende t-zone

Har du tendens til fedtet t-zone kender du helt sikkert følgende scenarie: makeuppen ser fin ud om morgenen og i løbet af dagen er din næse helt skinnnende og du har et lidt for tæt forhold til din pudder eller blotting papers.


Prøv Nyx Professional Makeup Total Control primer, der holder fedtlaget i huden i skak.


Har du hudorme eller bumser, så vælg en primer med salicsylsyre, som ELFs Blemish Control primer.

(2)
NYX PROFESSIONAL MAKEUP Total Control Drop Primer Shade 01
169,95
DU OPTJENER 17 Point
(2)
e.l.f. Blemish Control Primer
90,95
DU OPTJENER 10 Point

Fine linjer eller rynker

Skyldes dine fine linjer tørhed, så vælg en af primerne til tør hud.


Men hvis du har fine linjer og rynker i huden, fordi du har været skøn længe (er det ikke en rar og Helle Joof-agtig måde at beskrive alder på?) så overvej en primer særligt til det som Gosh Anti-Wrinkle Primer eller Primer Plus - de er nemlig lavet til at udviske linjer og rynker.

Øjenmakeup til moden hud - 5 lette trin

Vi guider

Øjenmakeup til moden hud - 5 lette trin

Med årene finder fine linjer og rynker langsomt vej til ansigtet. Her får du 5 lette trin til at lægge en øjenmakeup på moden hud.

Læs også

Tydelige porer eller ujævn hud

Tydelige porer kan faktisk – hvor specielt det end lyder – fyldes ud med en primer, der er lavet til det.


Lâncomes La Base er en silikonebaseret primer, der lægger et fint lag på huden og udjævner teksturer i huden, så din foundation lægger sig endnu pænere.


Du kan også tage et kig på den ikoniske Benefit The Porefessional Balm, der minimerer porernes udseende.

(7)
Lancôme Make-Up Primer - Make-Up Base La Base Pro 25 ml
319,95
DU OPTJENER 32 Point

Rødme

Neutraliser rødme med en grønlig primer. Du har måske ikke rødme i hele ansigtet, så brug primeren efter behov. Mange primere, der er lavet til rødmende hud indeholder også beroligende ingredienser, så du ikke bare dækker men faktisk også plejer huden imens du har makeup på.


Nogle gode anbefalinger herfra er Clarins SOS primer i grøn, Clinique Redness Solutions base og Smashbox photo finish primer i grøn.

(13)
Clarins SOS Primer 04 Green Tea
269,95
DU OPTJENER 27 Point
(2)
Smashbox Photo Finish Reduce Redness Primer 30 ml
249,95
DU OPTJENER 25 Point
Primer: Alt Du Behøver At Vide

Vi guider

Primer: Alt Du Behøver At Vide

Måske du har hørt om dem; de lover at give din hud et mere perfekt udseende, få din makeup til at holde længere, gøre din øjenskygge mere intens og endda agere som et ekstra lag hudpleje. I dag skal det handle om primere – for hvad er op og ned? Og virker de virkelig?

Læs også

Den til øjnene

Udover at bruge en primer under foundationen, er det lige så vigtigt at bruge en primer på øjenlågene til at bevare øjenskyggelooket.


Den nye innovative primer fra KVD forlænger og fremhæver alle slags øjenskygger. Udover at sikre, at din øjenskygge holder hele dagen, sørger den unikke to-fase-formular også for, at øjenskyggen fremstår mere intens og farverig.

(0)
KVD Vegan Beauty Shake Eyeshadow Primer 5 ml
149,95
DU OPTJENER 15 Point

En lille hemmelighed her til sidst…

En af makeupartisternes favoritter er Embryolisse Lait Creme, der er en multifunktionel creme, som også bruges som primer - og  derudover kan den bruges som dagcreme, natcreme, fugtmaske og multibalm!


Det lille vidunderprodukt er altså et perfekt supplement til enhver makeuptaske.

(46)
Embryolisse Lait-Crème Concentré 75 ml
199,95
DU OPTJENER 20 Point

Relaterede produkter

(70)
MAC Prep + Prime Fix + Original 100 ml
174,95
DU OPTJENER 18 Point
(28)
Max Factor Miracle Primer Transparent
129,95
DU OPTJENER 13 Point
(17)
Nilens Jord Pore Minimizing Primer 252
194,95
DU OPTJENER 20 Point
(10)
Smashbox Photo Finish Primer Oil 30 ml
279,95
DU OPTJENER 28 Point
(5)
Lancôme La Base Primer Hydraglow 01 Reno
294,95
DU OPTJENER 30 Point

Relaterede artikler

Vælg de rigtige makeupbørster

Vi guider

Vælg de rigtige makeupbørster

Af Trine Brøndsted

Du behøver ikke købe dig fattig i makeupbørster eller have en hel værktøjskasse med børster og pensler, vi guider dig til, hvordan du vælger de rigtige børster for dig.

Læs Mere
Din guide til Smashbox primere

Vi guider

Din guide til Smashbox primere

Med en ansigtsprimer får du din makeup til at holde længere samtidigt med, at du skaber den perfekte base til dit makeup look. Her kan du finde netop den Smashbox primer, der passer bedst til dig og din hudtype.

Læs Mere
Hvornår udløber din makeup? Guide til holdbarhed

Vi guider

Hvornår udløber din makeup? Guide til holdbarhed

Af Isabel Marschall Thostrup

Din yndlingsmascara holder desværre ikke evigt. Der kan komme bakterier og andet snavs i alle makeupprodukter over tid, og derfor er det vigtigt at skifte dem ud i tide. Her får du en komplet guide til holdbarhed på al din makeup.

Læs Mere
3 franske Beauty Hemmeligheder

Spot Trenden

3 franske Beauty Hemmeligheder

Af Isabel Marschall Thostrup

Hvad ér der med parisiske kvinder? Lidt blush duppet på kinderne, rød læbestift og et strejf af en feminin parfume - og voilà! Læs med her, og få de 3 bedste franske beauty hemmeligheder.

Læs Mere
  • Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret