Vi guider

Guide: Hvilken Valentino-duft er du?

Du kender måske Valentinos fortryllende duftserie inspireret af en gåtur gennem den italienske hovedstad, Rom. ’Born in Roma’-seriens dufte udspringer fra samme kilde, men er forskellige i sit udtryk. Hvilken passer dig? I denne artikel gennemgår vi dem alle og introducerer dig til den nyeste duft i serien.

Den skal være sød, men ikke for sød; dyb og behagelig – frugtig såvel som krydret. Det kan være svært at finde den rigtige duft, så når man endelig finder den helt perfekte, er det værd at holde fast i den. Valentinos Donna og Uomo fra ’Born in Roma’-serien er netop dufte af den slags, man bliver ved med at vende tilbage til. Born in Roma-duftene kombinerer en afbalanceret sødme med aromatiske noter og udsøgte krydderier, som kulminerer i et intenst og behageligt duftunivers à la Valentino. I denne artikel introducerer vi dig til 'Born in Roma'-seriens dufte til ham og hende, der både findes i en charmerende klassisk udgave og en forførende intense-version.

Floral og opsigtsvækkende: Born in Roma Green Stravaganza


Forestil dig duften af en velplejet have med blomster, der stråler om kap, og grønne blade, der bugner af energi efter fotosyntesen. Det er lidt sådan, Green Stravaganza – Valentinos helt nye tilføjelser til ’Born in Roma’-serien – dufter. Duftene til både ham og hende, er inspireret af Roms byhaver. Som resultat er de friske og opsigtsvækkende, men både Donna og Uomo-udgaven har en varm tyngde, der gør duftene jordnære og krydrede.​​​​​​​

Vælg duftene, hvis….

Du godt kan lide at dufte friskt og eksklusivt, men samtidig vække opsigt, fordi din duft også er noget andet end det, alle de andre dufter af. På den allerbedste måde, vel at mærke.

Til hende: Valentino Donna Born in Roma Green Stravaganza

Den grønne duft er inspireret af Roms haver, og hvis man lukker øjnene, fornemmer man tydeligt dens pyntede, men simple komposition. Duften er på sin vis en velduftende videreudvikling af planteriget.


Duften åbner med den karakteristiske, blide græsagtige duft af lapsang Souchong te, som afløses af den saliggørende duft af jasmin. Duften rundes af med vanilje i bunden, som gør duften let og frisk, naturlig og ubekymret.


30 ml
ValentinoBorn in Roma Donna Green Stravaganza Eau de Parfum
+ 1 størrelse
649,95 kr.
(7)
50 ml
ValentinoBorn in Roma Donna Green Stravaganza Eau de Parfum
+ 1 størrelse
899,95 kr.
(7)

Til ham: Valentino Uomo Born in Roma Green Stravaganza

Kan du lide de klassiske herredufte med aromatiske duftnoter, vil du elske Valentino Uomo Born in Roma Green Stravaganza. Parfumen er duftverdenens svar på ‘umami’ med sin utroligt forførende og vanedannende karakter.


Duften åbner med den friske note af italiensk bergamotte, der blander sig med kaffeakkord i hjertenoten. I bunden er duften fyldig og grøn med vetiver, som samtidig giver noget tyngde.


50 ml
ValentinoBorn In Roma Uomo Green Stravaganza Eau De Toilette
+ 1 størrelse
649,95 kr.
(6)
100 ml
ValentinoBorn In Roma Uomo Green Stravaganza Eau De Toilette
+ 1 størrelse
949,95 kr.
(6)

Valentino Donna Born in Roma Green Stravaganza er en fusion af grøn te, jasmin og vanilje, der passer til både nat og dag.

Valentino Uomo Born in Roma Green Stravaganza er duftudtrykket af italiensk bergamotte, kaffeakkord samt fyldig, grøn vetiver.

Fyldig og forførende: Born in Roma


Er du på jagt efter en duft, der er både konventionel og anderledes på samme tid, er ’Born in Roma’-duften sandsynligvis noget for dig. Duftene er inspireret af de klassiske dyder, men også af en avantgarde tilgang til livet: Idéen om at gøre noget, der er helt og aldeles uventet.​​​​​​​

Vælg duftene, hvis….

Du godt kan lide at dufte klassisk og behageligt, men samtidig godt kan lide at overraske med det uventede.

Til hende: Valentino Donna Born in Roma

Den smukke, pink parfume er en orientalsk blomsterduft med en twist af noget andet. På en og samme tid formår duften at holde fast i det klassiske, sensuelle duftudtryk og overraske med noter af blandt andet kølig rosapeber.


Duften er sammensat af jasminblomster i samspil med vanilje i toppen, der gør, at duften har en utroligt velduftende og forførende åbning. Efter den første tid udvikler duften sig fra blot at være en god duft til at være en karakterrig duft, når rosapeber og mørke trænoter kombineres i en fusion af kølige og varme noter, der tager duften til næste niveau.


30 ml
ValentinoDonna Born in Roma Eau de Parfum
+ 1 størrelse
649,95 kr.
(111)
30 ml
ValentinoBorn in Roma Donna Intense Eau de Parfum
+ 1 størrelse
724,95 kr.
(68)

Til ham: Valentino Uomo Born in Roma

Leder du efter en duft, der er moderne og maskulin på samme tid, er Valentinos 'Born in Roma'-duft til ham det helt perfekte valg til dig. Duften er aromatisk med en kerne af græsgrønt vetiver, krydret med noter som ingefær, varme trænoter og et hint af mineralsalt.


'Uomo Born in Roma' hylder både de klassiske dyder, og nyskabelsen. Med noter af græsgrønt vetiver kombineret med ingefær, varme trænoter og et hint af mineralsalt er duften aromatisk og krydret. Noterne er klassiske, men sammensat anderledes. Duften udforsker på mange måder definitionen af det moderne maskulinitetsbegreb.


50 ml
ValentinoUomo Born in Roma Eau de Toilette
+ 1 størrelse
649,95 kr.
(82)
50 ml
ValentinoBorn in Roma Intense Uomo Eau de Parfum Intense
+ 1 størrelse
774,95 kr.
(35)

Valentinos populære 'Born in Roma'-dufte findes i både en klassisk og en 'Intense'-udgave. Vælg den, du bedst kan lide, eller invester i dem begge til din duftgarderobe.

Til ham eller hende?


Valentinos dufte er krydrede og dybe med ’kant’, men har samtidig en behagelighed over sig, som gør parfumerne utroligt anvendelige, uanset hvem du er. Ønsker du at investere i en parfume, der er målrettet kvinder eller mænd, kan du lade dig lede af parfumernes titler. ’Uomo’ kan oversættes til en person af maskulin karakter, mens ’Donna’ er italiensk og kan sammenlignes med en engelsk ’lady’ eller fransk ’madame’.

Blomstrende og krydret: Born in Roma Yellow Dream


Med sin gule farve emmer Born in Roma Yellow Dream af sol og sommer, og på mange måder er duftene også fyldt med mange elementer, vi kender fra den ubekymrede sommertid; Citrusfrugter, blomster og sødmefuld honning. Duftene er friske og bløde, men har samtidig en krydrethed, som giver duftene et strejf af middelhav og definerer dem som mere end blot en blomsterduft.​​​​​​​

Vælg duftene, hvis….

Du holder af en sensuel duftprofil, der både er velkendt og ukendt med et strejf af krydret mystik.

Til hende: Valentino Donna Born in Roma Yellow Dream

Hvis du holder af den charmerende blomsterduft, men samtidig gerne vil have noget form på dit duftudtryk, er dette duften til dig. Den er feminin og frisk, blomstret og pudret på samme tid, og dens sammensætning af noter sørger for, at den er formfuldendt – uden at gå det mindste på kompromis med dens velduftende kerne.


Duftens topnote er italienske citroner, som giver duften en sart syrlighed, der i kombination med midternoten damaskusrose, får en velduftende og feminin blødhed. I sin bundnote har duften hvis musk, som afrunder duften på sensuel og pudret vis.

50 ml
ValentinoBorn In Roma Yellow Dream Eau de Parfum
+ 1 størrelse
899,95 kr.
(65)

Til ham: Valentino Uomo Born in Roma Yellow Dream

Hvis du kan lide en sødmefuld herreduft med varme og frugtige noter i kombination med en lille twist af et orientalsk krydderi, er Valentinos Uomo Born in Roma Yellow Dream helt ideel til dig. Duften er sensuel og ukonventionel, men samtidig har den noter af det velkendte.


Valentino Uomo Born in Roma Yellow Dream åbner med et friskt og eksotisk pust af solmodne mandariner og syrligt-sød ananas, som afløses af det uventede element: Den orientalske note af sød honningkage. I bunden er duften jordnær og cementerer sin sensuelle karakter med aromatisk varme fra cedertræ og vanilje.


50 ml
ValentinoBorn In Roma Yellow Dream Uomo Eau de Toilette
+ 1 størrelse
649,95 kr.
(66)

Vil du have duften til at holde hele dagen, er det en god idé at bruge din parfume, der hvor huden er varmest. Derfor er halsen og håndleddene gode steder at få duften til at holde på huden.

Frugtig og romantisk: Born in Roma Coral Fantasy


Med sin inspiration fra den koralrøde solnedgang over Roms mange kupler, er Born in Roma Coral Fantasy nærmest duften af en romantisk drøm. Duftene til både ham og hende er fyldt med nogle af de mest ikoniske og eksklusive duftnoter, som forfører, fortryller og forelsker.​​​​​​​

Vælg duftene, hvis….

Du holder af det forførende element ved en duft, som besidder en detaljerigdom, der kan udforskes udi det uendelige af dig selv eller af den, der skal dufte til dig.

Til hende: Valentino Donna Born in Roma Coral Fantasy

Leder du efter duften af forelskelse på flakon er Valentinos Donna Born in Roma Coral Fantasy den ultimative duft til dig. Parfumens topnote er den anderledes, men velduftende citrusnote af kiwi, som giver en friskhed, før duften går over i den blomstrede velduft af jasmin og rose. Den fuldendes med aromatiske ambrettefrø samt musk, der giver duften tyngde.


Duften er feminin og rosenrød, men også moderne i sin sammensætning, så den er perfekt, hvis du holder af traditionerne, men også er klar til at tage en chance.


50 ml
ValentinoBorn In Roma Coral Fantasy Eau de Parfum
+ 1 størrelse
899,95 kr.
(69)

Til ham: Valentino Uomo Born in Roma Coral Fantasy

Herreudgaven af Coral Fantasy-duften er det krydrede modstykke til duften med feminint fortegn. De to dufte har stadig forelskelsens kraft tilfælles, men herreduften er frugtig og frisk og fyldt med interessante krydrede noter, der giver duften en detaljerigdom, der kan udforskes i det uendelige – ligesom en smuk solnedgang.


Duftens topnote er synonym med friskheden fra modent æble, der går over i dens krydrede signatur fra hjertenoterne salvie og patchouli. Hjertenoterne bidrager til at give duften kraft og kant, der gradvist får tyngde, når duften glider over i bundnoten af varm tobak.


50 ml
ValentinoUomo Born in Roma Coral Fantasy Eau de Toilette
+ 1 størrelse
649,95 kr.
(18)

Synes du, det irriterer huden lidt at bruge parfume på halsen, f.eks. på grund af barbering, kan du med fordel bruge din duft på håndleddene eller i indersiden af albuen, hvor duften kommer rigtig til udtryk.

Parfumens tre lag - top, midte og bund


En parfume er oftest sammensat med udgangspunkt i mange forskellige duftnoter, der hver især bidrager til at gøre netop pågældende parfume til noget særligt. Blandt de mange noter, dun parfume indeholder, findes der topnoter, hjertenoter (også kaldt midternoter) og bundnoter.

Topnoterne udgøres af det første duftindtryk, der rammer din næse de først 10-15 minutter, efter du har påført dig din parfume. Det er typisk de friske, skarpe og lette noter. Det kan eksempelvis være citrusdufte, eller sødlige krydrede dufte som vanilje eller kanel, men også de lidt mere kantede noter som koriander.

Når topnoterne er ved at forsvinde, tager de midterste noter over. I parfumens hjerte finder du typisk florale dufte, der er fyldige og behagelige. Det kunne eksempelvis være blomstrede dufte som jasmin, krydret ingefær og salvie, liljekpnvaller eller ylang-ylang. Hjertenoterne dufter du i cirka en time.

Bundnoterne er de noter, der kommer frem, når både topnoter og hjertenoter er fordampet. Bundnoterne i en duft er typisk mere træagtige, jordede eller skarpe på en udsøgt og behagelig måde. I bunden vil du typisk finde amber, noter fra forskellige trætyper eller musk, men du kan også finde mere krydrede duftnoter i bunden som eksempelvis vanilje eller aromatisk lavendel.

Her er 4 andre dufte fra Valentino, som du også vil elske:

SPAR 20%ABONNÉR
50 ml
ValentinoDonna Born in Roma Eau de Parfum
899,95 kr.
(45)
30 ml
ValentinoBorn In Roma Yellow Dream Eau de Parfum
+ 1 størrelse
649,95 kr.
(65)
SPAR 20%ABONNÉR
100 ml
ValentinoUomo Born in Roma Eau de Toilette
+ 1 størrelse
949,95 kr.
(82)
50 ml
ValentinoUomo Born in Roma Coral Fantasy Eau de Toilette
+ 1 størrelse
649,95 kr.
(18)

4 artikler om dufte vi anbefaler, du også læser:

Kend forskellen på de 3 forskellige parfumetyper

Vi guider

Kend forskellen på de 3 forskellige parfumetyper

Af Matas

En duft er ikke bare en duft. Den signaler personlighed og kan have indflydelse på, hvordan andre opfatter dig. Men hvad er egentlig forskellen på eau de parfum, eau de toilette og eau fraiche? Få den ultimative parfumeguide lige her, og få vores bud på must-have dufte.

Læs Mere
Ny Born in Roma Coral Fantasy fra Valentino Beauty

Nyhed

Ny Born in Roma Coral Fantasy fra Valentino Beauty

Valentino inviterer dig til at nyde Rom i solnedgangens smukke skær. Den koralrøde, romerske himmel har inspireret til denne frugtige blomsterduft, der bygger på sprudlende noter af kiwi og hypnotisk jasmin. Udlev dine drømme – byen venter ...

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek