Menu
Vi guider

Sol eller ski? Vi guider til holdbar makeup

Uanset om du er til hvid puddersne eller azurblåt hav, så sætter sol og vand din makeup på en prøve, for den skal kunne lidt ekstra, når du drager af sted på vinterferie.

Umiddelbart er det svært at forestille sig, at vinterferie og badeferie giver de samme udfordringer, når det gælder makeuppen. Men sol, vand (frossen eller ej) og sved er tre faktorer, der hurtigt kan få selv den mest diskrete makeup til at skride og efterlade dig med et look, der leder tankerne hen på en cirkusklovn.Det bedste ved en langtidsholdbar makeup er, at du kan gå direkte fra pisten eller solsengen og hen i baren og ligne en million.

1

Hav basen i orden

Du må aldrig gå ned på solbeskyttelse, og det kan være en udfordring, hvis du gerne vil dække over urenheder og/eller en ujævn hudtone. Start altid med at påføre solcreme i ansigtet, før du lægger foundation, eller vælg en solcreme, der har lidt farve.​​​​​​​


Foundation, der holder hele dagen, er løsningen for dig, der ikke vil undvære. Vælg et produkt, der er udviklet til at holde og er vandfast. Tænk på, at selv om din foundation indeholder SPF, er den ikke udviklet til at fungere som solcreme.


2

Eyeliner, der bliver, hvor den skal

Eyeliner kan være rigtig svær at styre, når øjenlågene blive våde af vand eller sved. I bedste fald forsvinder de i sandet eller skibrillen, i værste fald ender eyelineren nede på kinderne.


Vælg et vandfastprodukt, som ikke glider ud, mens du slanger dig ved poolen eller ned ad den sorte løjpe. Vandfaste eyelinere findes i alle versioner, så du kan bruge den variant, du plejer.

3

Ingen pandaøjne, tak

Mascara er nok det produkt, de færreste af os vil undvære i makeuppungen, og mens det sikkert giver sig selv, at en vandfastmascara er en musthave på badeferien, så er det også den variant, der redder dig fra pandaøjne på løjperne. Alternativt kan du farve dine vipper, før du drager på ferie, så du slipper for at lægge mascara og fjerne den igen.


Vandfast mascara er en musthave på ferien. Har du en gammel liggende fra i sommer, bør du dobbelttjekke, at den ikke er blevet for gammel. Når en mascara har været åben i tre-fire måneder, begynder den nemlig at klumpe og drysse.

4

Bryn, der ikke forsvinder

Hvis du ikke fra naturens hånd er udstyret med perfekte bryn og plejer at give dem en hjælpende hånd, så ved du sikkert, at sved og vand har en tendens til at flytte eller udtvære dine bryn, så du ufrivilligt kommer til at ligne onkel Anders fra ‘Far til fire’.


Heldigvis findes der brynprodukter, som er vandfaste eller har en semipermanent tattoo-effekt. Du kan også vælge en forsegler, som fikserer din brynfarve, så den bliver vandfast.


Kend forskel på facial mists og setting sprays

Vi guider

Kend forskel på facial mists og setting sprays

Kender du forskellen på de forskellige face sprays, der findes? Det er ikke helt simpelt at finde rundt i, for nogle fungerer nærmest som en skin tonic på spray, mens andre er lavet til at holde makeuppen på plads, og en helt tredje slags både fugter huden og redder makeuppen. Få en guide til dem her, så du kan vælge rigtigt.

Læs også
5

Smukke læber uden smudge

Røde læber og et par solbriller eller skibriller – så er de fleste good to go, men den skal jo helst blive, hvor den er, uden at blive tværet ud, når du springer i poolen eller drikker en velfortjent kop kakao med udsigt ud over bjergtinderne.


Læbestifter, der holder hele dagen, har ofte et flot mat udtryk og kommer i alle farver. Det kan være nødvendigt at bruge en læbepomade ovenpå med SPF, fordi stærk sol kan give et uønsket forkølelsessår, så beskyt læberne, ligesom du beskytter din hud.

6

Få øjnene til at poppe

Det er de færreste, som går all-in på makeuppen i ferien, men hvis du er udenfor og begynder at få en fin kulør, så kan det være flot med en øjenskygge, der får øjnene til at poppe, når du tager sol- eller skibrillerne af.


Læg en primer på dit øjenlåg, som holder din yndlingsmakeup på plads, eller vælg en blød vandfast øjenskyggepen, så farven ikke flyder ud eller lægger sig i folderne på huden, men stadig sidder helt perfekt, når solen går ned, og baren kalder.


7

Blush it up

Det er sjældent, at der er brug for blussende kinder, når du har tilbragt dagen udenfor i solen. Men lidt lækker blush giver det fuldendte look og får din hud til at glowe.


​​​​​​​Det kræver sit produkt at holde en blush frisk en hel dag. Men der findes heldigvis produkter, som gerne tager kampen op. Uanset om det er en diskret stick, mineralpudder eller en let gel, som får din hud til at glowe i sine egne naturlige nuancer.

Relaterede produkter

Relaterede artikler

Sommermakeup: Nude Trend

Spot Trenden

Sommermakeup: Nude Trend

Gå sommeren i møde med de lækreste nude produkter, der giver den perfekte glød og holder din hud naturlig og frisk i varmen.

Læs Mere
Det bør du gøre for din hud om vinteren

Vi guider

Det bør du gøre for din hud om vinteren

Af Trine Brøndsted

Tør næse, røde plamager i ansigtet og manglende glød er noget, de fleste kan nikke genkendende til i den kolde vintertid. Fortvivl ej, vi har fundet de produkter, du ikke kan undvære i de kolde måneder – i tre prisklasser.

Læs Mere
Mascara – De 10 spørgsmål alle stiller

Vi guider

Mascara – De 10 spørgsmål alle stiller

Af Trine Brøndsted

En mascara er ikke blot en mascara, udvalget er efterhånden gigantisk. Vi ser nærmere på alt der er værd at vide, når det gælder mascara og svarer på de spørgsmål alle stiller.

Læs Mere
Hella Joof: "Tal pænt til dig selv i spejlet"

Nyhed

Hella Joof: "Tal pænt til dig selv i spejlet"

Af Isabel Marschall Thostrup

Når dagene som nu er både korte og mørke, så kan Hellas ord om selvkærlighed og om at acceptere sine fejl være ret kærkomne. Vi mødte hende til en snak om skønhedsbregreber, usikkerhed og ikke mindst hendes nye bog, ”Dage med mildhed, modgang & mirakler” og nye film ”Happy Ending”, som vi både glæder os til at læse og se.

Læs Mere