Menu
Vi guider

Vi tester Eyeliner - Stregen, der aldrig forgår

Om du ønsker at fremhæve vippekanten, lave en lækker smokey eye eller give dine øjne 'vinger’ med et klassisk cat-eye-look, så er eyeliner et tidløst musthave. Men hvilken type eyeliner skal du vælge, og hvordan lægger du den? Vi har testet for dig.

Her kan du se vores vurdering af de 6 forskellige eyeliner vi har testet, og hvordan de er at lægge, så du er godt klædt på til dit næste eyeliner køb.

1. Lancômes Gradiôse Liner - Kend den på knækket

Lancômes Gradiôse Liner er en flydende eyeliner, som er designet til nemt at kunne lave en ultra præcis streg takket være dens fine spids på blot 0,2 mm og dens 35 graders bøjelige funktion.

Sådan er den at lægge

Stiftens bøjelige funktion hjælper mig, når jeg skal lægge en ensartet streg langs vipperne, men for én, som ikke er øvet i at lægge flydende eyeliner, kræver det altså nerver af stål – og masser af øvelse – at opnå et flot Audrey Hepburn-look.


I første strøg virker lineren en smule tør, hvilket skyldes, at jeg ikke har rystet hylsteret let før brug. Da jeg er novice udi flydende eyeliners, skal jeg tegne den samme streg et par gange for at få en intens sort streg. Det er heller ikke helt gnidningsløst at rette de fejl, jeg laver undervejs.


Min vurdering

Det endelige resultat er heldigvis en intens mat, sort eyeliner, som holder hele dagen, uden jeg behøver at friske stregen op. Lancômes Grandiôse ligger i den lidt dyre ende, og er nok mest velegnet til hende, der sætter pris på lækkert design og mestrer eyelinerens kunst.


Tip! Skab illusionen om tykkere, mere fyldige vipper ved at lave prikker med den ultratynde flydende eyeliner-spids ind mellem dine vippehår.

Lancômes Gradiôse Liner en intens mat, sort flydende eyeliner, som holder hele dagen.
​​​​​​​

2. Sisley - Smuk og glitrende farve

Phyto-Khôl Star fra Sisley er en automatisk blyant med integreret blyantspidser.


Spidsen, som du kan trække tilbage, er cremet og fast på samme tid, og så plejer den øjenlågets sarte hud med hybenroseolie, naturlig bisabolol og E-vitamin. Eyelineren er vandfast og fås i otte let-glitrende og dybe farver.

Sådan er den at lægge

Det er ikke den tyndeste spids, og derfor heller ikke den tyndeste streg, men Sisleys eyeliner glider supernemt over huden. Den er så nem at bruge, at jeg faktisk ikke behøver at rette på min streg undervejs, hvilket er en fordel, da den ikke så let kan gnides af, når først den bløde eyeliner har sat sig. Jeg er vild med den diskrete glitrende effekt, og farven ʻSparkling Bronze’, som faktisk er mørkegrøn, pifter looket op.


Min vurdering

Det er en fordel for mig, at eyelineren er vand- og gnidningsfast, da mine øjne har en tendens til at løbe i vand og dermed udtvære min øjenmakeup. Eyelineren er virkelig skøn at bruge og har en smuk farve. Prisen er i den høje ende, men hvis du godt kan lide diskret glitter-effekt og plejende ingredienser, er den helt perfekt.

Phyto-Khôl Star fra Sisley har en diskret glitter-effekt og plejende ingredienser.​​​​​​​
​​​​​​​

3. Shiseido - Favoritten

Archliner Ink fra Shiseido er en flydende eyeliner, men en relativ ny type af slagsen, da den har en specialdesignet vinklet mikro-spids, som gør det nemmere at lægge en skarp streg og et smart gennemstrømningssystem, så spidsen automatisk får tilført eyeliner.

Sådan er den at lægge

Jeg synes faktisk, at den vinklede spids gør det en del lettere for mig at komme helt ned til vippekanten uden besvær – vinklingen gør også, at det blinde punkt, som normalt skabes af din hånd eller eyelinerpennen, fjernes.

Spidsen er også skabt til nemt at lave de klassiske katteøjne – jeg skal bare trykke bagsiden af spidsen langs den ydre øjenkrog, så pennens kurvede del peger op mod min tinding. Det går nogenlunde an, men skal øjnene blive helt symmetriske, må jeg vist øve mig lidt.


Min vurdering

Den holder flot gennem en hel dag, men har dog brug for et touch up sidst på aftenen. Men så har den også holdt i 12 timer, hvilket er rigtig fin holdbarhed i mine øjne.
​​​​​​​

Jeg er ret glad for det ergonomiske design, som gør påføringen virkelig nem for selv en nybegynder. Stregens tykkelse og intensitet afhænger efter sigende af måden, du holder pennen på, så jeg vil glæde mig til at eksperimentere lidt.


Tip! Læn hovedet tilbage og kig ned i et spejl, når du lægger flydende eyeliner. Så slipper du for at hive og trække i øjet, når du lægger din streg.

Shiseido Archliner Ink er virkelig nem at påføre for selv en nybegynder.
​​​​​​​

4. Bare Minerals - God til det naturlige look

One Fine Line Micro Liner fra Bare Minerals er en blød khôl liner med en stift på kun 1,5 mm, som giver en præcis påføring langs vippekanten.


Eyelineren indeholder naturlig voks, som glider let langs vipperne for at give illusionen af fyldigere vipper.

Sådan er den at lægge

Eyelineren fungerer rigtig godt, når jeg bare gerne vil lave en helt tynd streg langs vippekanten. Du kan også sagtens lægge den i den våde kant, men da jeg gerne vil lave et hverdagslook, nøjes jeg med den øverste. Jeg har valgt nuancen ʻPrecise Plum’ – en mørk blommefarve med en mat finish, som giver et mere blødt og naturligt look. Du skal dog passe på ikke at skrue stiften for højt op, da den ikke kan skrues ned igen.


Min vurdering

Det er en fordel, at eyelineren er vandfast, for så holder den ekstremt godt – den bliver endda siddende efter et brusebad! Den vandfaste formel gør det naturligvis også lidt svært at rette på den, når du lægger den. Her må jeg gnide forsigtigt med en vatpind med øjenmakeupfjerner på, men det går fint. Eyelineren er god til dig, der ikke ønsker et for hårdt look, som man ofte får med en intens sort eyeliner.

Eyelineren er god til dig, der ikke ønsker et for hårdt look.

5. L'Oréal Paris - Perfekt til smokey eyes

Super Liner Le Khol fra L'Oréal Paris er en helt klassisk eyeliner-blyant. Den lover en langtidsholdbar intens farve, og så er den hudlægetestet og velegnet til sarte øjne og kontaktlinsebrugere.

Sådan er den at lægge

Eyelineren er meget blød at påføre, og hvis den ikke er spidset helt skarp, bliver stregen nemt ujævn. Den bløde formel er derimod virkelig nem at ʻsmudge’ og god at lægge i øjets våde kant, så her har du eyelineren til et lækkert smokey eye-look.


Min vurdering

Målet var en klassisk smokey-eye, og det lykkedes ret godt, synes jeg. Eyelinerens holdbarhed kommer dog hurtigt på prøve, da jeg springer ud på en længere, blæsende cykeltur, der som altid giver mig våde øjne. Lineren sidder faktisk stadig fint efter cykelturen, men bliver let tværet ud under øjet og i øjenkrogen, men så er det jo godt, at det ikke er en præcis streg, jeg var ude efter. Til prisen gør eyelineren det godt, men jeg savner lidt bedre holdbarhed.

Her har du eyelineren til et lækkert smokey eye-look.

6. Maybelline - Alle streger i én

Maybellines Eyestudio Gelliner er en vandfast gelliner, som lover en holdbarhed op til 24 timer og intens farve.

Sådan er den at lægge

Gellineren kommer med en lille pensel, som jeg dypper i den lille krukke med gelliner. Måske er det fordi, jeg er ferm med en pensel, men det er faktisk en del lettere for mig at lave de klassiske katteøjne med den her eyeliner, end det er med en flydende eyeliner. Alt efter hvordan jeg vender penslen, når jeg påfører gellineren, kan jeg nemt justere hvor dramatisk – hvor tyk eller tynd – stregen skal være.


Min vurdering

Resultatet er en pæn sort streg, som ikke afviger fra dyrere eyelinere. Holdbarheden halter dog lidt. Allerede efter omkring fem timer skal stregen friskes op, da den ser lidt tør og krakeleret ud, hvilket er en smule skuffende, da den lover en holdbarhed på et døgn. Dog kan stregen nemt fikses, fordi gellineren er så nem at lægge, og farven er spot on. Jeg synes alt i alt, at Maybellines Eyestudio Gel Liner er et godt køb.

Jeg synes, at Maybellines Eyestudio Gel Liner er et godt køb.
​​​​​​​

Relaterede artikler

Sådan laver du den perfekte winged eyeliner

Vi guider

Sådan laver du den perfekte winged eyeliner

Af Tine Vesterbøg

Du står foran spejlet. Du står med en flot winged eyeliner på det ene øje, mens eyelineren på det andet øje ikke helt har samme svip og form. Kender du den situation? Vi guider dig til den perfekte winged eyeliner.

Læs Mere
Øjenmakeup til moden hud - 5 lette trin

Vi guider

Øjenmakeup til moden hud - 5 lette trin

Af Alberte Sejling

Med årene finder fine linjer og rynker langsomt vej til ansigtet. Her får du 5 lette trin til at lægge en øjenmakeup på moden hud.

Læs Mere
Hvornår udløber din makeup? Guide til holdbarhed

Vi guider

Hvornår udløber din makeup? Guide til holdbarhed

Af Isabel Marschall Thostrup

Din yndlingsmascara holder desværre ikke evigt. Der kan komme bakterier og andet snavs i alle makeupprodukter over tid, og derfor er det vigtigt at skifte dem ud i tide. Her får du en komplet guide til holdbarhed på al din makeup.

Læs Mere
Falske øjenvipper – den ultimative guide

Vi guider

Falske øjenvipper – den ultimative guide

Af Trine Brøndsted

Vi kan alle sammen have brug for at give øjnene lidt ekstra, og falske øjenvipper er den perfekte måde at sætte fokus på øjnene. Vi guider dig til kunstige vipper til hverdag og fest.

Læs Mere