• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • 30 dages fuld returret
  • Mere end 1000 brands
Menu
Vi guider

Sådan bliver du klar til sommerens fester

Se med her, hvor vi guider dig til den smukkeste sommerfestmakeup med fejlfri finish.

Du har måske allerede helt styr på din kjole, sko og den matchende taske, men har du også tænkt over, hvordan du får din makeup til at holde hele aftenen, og hvilken lipgloss og øjenskygge, der vil sætte prikken over i’et?

Vi guider: 3 steps til et holdbart look

Det første, du skal være opmærksom på er, at din makeup skal kunne holde til en hel aften med fest, løjer, kindkys og dans – og ikke mindst de skiftende temperaturer fra det varme dansegulv og til at trække luft på en kølig sommeraften. Makeuppens holdbarhed bliver altså virkelig sat på prøve!

1. Din hud

Start med at påføre en god foundation-primer i ansigtet, som sørger for, at din foundation ikke flytter sig eller forsvinder i løbet af en lang dag.


Gå efter en foundation, der passer til netop din hudtype. Hvis din hud har tendens til at fedte, skal du finde en oliefri foundation med matterende effekt. Har du tør hud, skal du gå efter en, der fugter løbende, så din hud ikke strammer eller skaller i løbet af dagen.


Brug en let concealer til at dække eventuelle urenheder eller mørke rande under øjnene. Sørg for at holde din concealer let og præcis, så du bedre kan lave små touch-ups i løbet af dagen.


Sæt din foundation og concealer med et let lag pudder, og få evt. lidt glød frem i ansigtet med en bronzer, som du påfører under kindbenet, ved tindingerne, på begge sider af næseryggen og langs kæbelinjen.


For at opnå det helt rette festlook kan du til sidst påføre lidt blush på æblekinderne og en highlighter langs kindbenene, under brynene, på næsetippen og på amorbuen øverst på dine læber.​​​​​​​​​​​​​​


TIP!​​​​​​​ Begynder festen allerede i løbet af dagen og er udenfor? Så husk endelig at beskytte din hud mod solens stråler enten med en solcreme under din foundation eller med en foundation med solfaktor.

2. Dine øjne

Start med at ramme dit ansigt ind ved at fremhæve dine øjenbryn enten med en øjenbrynsblyant eller brynfarve, afhængigt af hvad du føler dig mest tryg ved og er vant til.


Næste skridt er øjnene. For at få styr på basen, skal der lægges ud med en god primer på øjenlågene, så din øjenskygge bliver, hvor den skal hele dagen.


Når du skal vælge din øjenskygge, er det vigtigt, at du vælger en farve, som passer til din hudtone og dit look. Det sikre valg er smukke jordfarver, men prøv dig gerne frem alt efter, hvilken farve din kjole har. Markér nu globelinjen med en fin farve, og brug så en lysere nuance på selve øjenlåget. Husk at blende linjerne godt ud med en fluffy øjenskyggepensel.


Ram øjet ind med en vandfast eyeliner, hvis du er vant til og tryg ved at bruge eyeliner.


Afslut med en vandfast mascara, så du ikke skal bekymre dig om, om din mascara løber i løbet af aftenen.

3. Dine læber

Fugt dine læber godt med en læbepomade til at begynde med. Følg herefter op med en læbeprimer for at få læbestiften eller lipglossen til at holde længere.


Brug nu en lipliner både langs kanten af læberne og på selve læberne. Husk at fylde læberne ud, så de følger din naturlige læbeform.


Når du skal vælge en lipgloss eller læbestift til dit look, så undgå gerne de meget glossy og de super matte. De glossy holder nemlig ikke så længe, og de matte har det med at tørre hurtigt ud. Gå derfor efter en fugtgivende gloss eller læbestift, som får det bedste frem i dine læber. På denne måde kan du også lettere påføre mere i løbet af dagen.​​​​​​​


TIP! ​​​​​​​Fuldend looket med en setting spray, som får din makeup til at holde endnu bedre.

Sund sommerkulør uden sol

Vi guider

Sund sommerkulør uden sol

Nu kan du nemt snyde dig til en misundelsesværdig sommerglød hele året rundt. Matas’ serie af selvbrunere tryller på ingen tid en smuk og naturlig sommerkulør frem. Nemt, bekvemt og langt sundere end med solens hjælp.

Læs også

5 gode tips og tricks

1. Vælg en makeup, som du føler dig tryg ved, og som fremhæver dine bedste træk. Det er måske ikke lige inden en stor fest, at du skal kaste dig ud i de helt nye makeup-eventyr.


2. Undgå gerne de såkaldte high definition-puddere. De mange kamera-flashes kan nemlig få pudderet til at se meget hvidt og skinnende ud i dit ansigt.


3. Husk at blende din makeup i ansigtet ned ad din hals og dit bryst, så du ikke får en skarp og abrupt overgang.


4. Læg endelig ikke et tykkere lag makeup i håbet om, at den så vil holde endnu bedre. Det vil højst sandsynligt blot give et ”kaget” look, som bestemt ikke ser godt ud i dagslys.

​​​​​​​

5. Øv dig gerne i at lægge det makeup-look, som du har besluttet dig for og sørg for, at det passer til den kjole, du skal have på.
​​​​​

Relaterede artikler

Travel-Beauty: Sammensæt den optimale toilettaske

Matas LIVE

Travel-Beauty: Sammensæt den optimale toilettaske

Af Matas

Når man rejser handler det om at tænke smart for at spare plads, men stadig kunne få alle sine favoritprodukter med. I dag guider Maria dig til at sammensætte den optimale toilettaske at have med på farten - uanset om den står på "staycation" i Danmark eller om du skal udenlands.

Læs mere
Sådan får du makeuppen til at holde i sommervarmen

Matas LIVE

Sådan får du makeuppen til at holde i sommervarmen

Af Matas

Varme sommerdage og makeup er ikke altid den bedste kombination: nogle gange kan man blive udfordret på makeuppens holdbarhed. I dag guider makeupekspert Maria dig til at "låse" makeuppen fast - selv i fuld sol og sommervarme.

Læs mere
Vi guider til selvbruner: Alt du skal vide

Matas LIVE

Vi guider til selvbruner: Alt du skal vide

Af Matas

Slut med striber, ujævn påføring og mærkelig lugt. Se med, når materialisten Janni guider dig igennem selvbruner-junglen. Janni deler alle sine bedste tips til at få et smukt og naturligt resultat, og svarer selvfølgelig på spørgsmål undervejs.

Læs mere
Makeupartisten guider til solkysset hud

Matas LIVE

Makeupartisten guider til solkysset hud

Af Matas

Varmt vejr og smuk, solkysset hud går hånd i hånd. I dag deler makeupartisten Katrine Regnbue ud af alle sine tips og teknikker til at skabe en fin, solbrun hud med makeup – med et ganske naturligt resultat til følge. Hun gennemgår både makeup som passer til den lyse, skandinaviske hud samt produkter, som kan varme dybere hudtoner op.

Læs mere