• Hjemmelevering
 • Afsendelse 1-2 hverdage
 • Byt i 270 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • 30 dages returret
Vi guider

3 makeupteknikker, alle ladies bør lære

Ligegyldigt om du er 20, 40 eller 70 år, er der tre makeupteknikker i skønhedens tegn, du bør mestre, nemlig hvordan du definerer øjnene, får din hud til at se fugtmættet ud, og hvordan du laver en flot og fyldig læbe.

Det er aldrig for sent at opdatere dine evner inden for makeupteknikker. Der er nemlig ingen aldersgrænse på teknikkerne, der sikre dig et skønt udseende, men det kan føles lidt uoverskueligt at finde rundt i alverdens smarte tricks og teknikker. Heldigvis er der kun tre, du skal mestre og dem får du her.

1. Vælg makeup, der gør huden frisk at se på

Flot glød klæder alle, og den opnår du for eksempel med primer, foundation, highlighter og blush. Du behøver ikke at bruge alle fire produkter, men går du all-in, så påfør således:

​​​​​​​

Trin 1: Primer
Læg primeren i hele ansigtet. Den giver en smuk, ensartet hud med flot glød.


Trin 2: Foundation
Følg op med foundation fra midten af ansigtet og udefter. Den dækker ujævn hudtone og giver en strålende finish.


Trin 3: Blush
Dup blush på æblekinden, og ton ud og op mod tindingen for at give lic og farve til ansigtet.


Trin 4: Highligther
Dup lidt highlighter på dine kindben, næseryg og på amorbuen for at fremhæve dine ansigtstræk og få ansigtet til at stråle.

2. Lær at tvære lineren ud

En smudgy eyeliner er et rigtig godt trick til at definere dine øjne. Desuden er den let udtværede streg en af de nemmere makeupteknikker at gå til, da du ikke skal bøvle med at gøre stregen perfekt og skarp.


En smudgy eyeliner er superflot til alle øjne, men til specielt tunge øjenlåg er dette en ekstra god teknik. En klassisk eyeliner med en ʻvinge’ kan nemlig godt ʻforsvinde’ eller ʻknække’ ude i den yderste øjenkrog.​​​​​​​​​​​​​​

(0)
e.l.f. Beautifully Precise Smudge Brush
79,95
DU OPTJENER 8 Point

Sådan gør du


 • Brug en eyeliner, som ikke er for tør i konsistensen, når du skal bruge makeupteknikken ʻsmudging’. Det er vigtigt at arbejde hurtigt og 'smudge' din eyeliner, inden den får mulighed for at tørre, ellers er det helt umuligt.

  ​​​​​​​
 • Påfør din eyeliner helt nede langs vippekanten. En god idé er at påføre lidt ad gangen og så ʻsmudge’ den ud med det samme, så det ikke når at sætte sig. Fortsæt hele vejen fra den inderste øjenkrog til den yderste. Gå eventuelt over vippekanten en gang til med lidt mere eyeliner, for at få det helt sort ned i vipperne.​​​​​​​

3. Makeupteknik til fyldigere læber

Rigtig mange kvinder kender følelsen af, at de gerne ville have lidt mere fyldige læber, men det er en af de svære makeupteknikker at mestre.


Måske er du ung og vil gerne have læber som Kylie, eller måske føler du, at dine læber har mistet noget volumen med alderen. Uanset grunden, så husk først og fremmest de tre P’er, når du vil skabe et holdbart læbelook: Primer, Powder & Pencil.

Sådan gør du


 • Prime dine læber. Du må gerne lægge primeren lidt ved siden af læberne også. Dette vil forhindre læbestiften i at løbe ud i de små fine linjer, du har langs læberne.  Kom en smule pudder langs læbekanten, da det vil give et knap så glat underlag.

 • Husk at ʻless is more’, når du skal forstørre dine læber med makeup. Tegn derfor ikke uden for dine læber, men hold dig til den yderste del af din læbekant. Forstør desuden mest langs siderne af læberne og ikke midt på.

  Start ude fra din mundvig, og tegn ind mod midten af din læbe. Ved at starte udefra og tegne opad, vil du helt naturligt få en fin runding på din læbe. Når du har tegnet omridset af dine læber, fylder du resten af læben med farve fra din lipliner.
  ​​​​​​​
 • Dup den overskydende lipliner af på et stykke papir, og slut med en lipgloss efter eget valg.
Primer: Alt Du Behøver At Vide

Vi guider

Primer: Alt Du Behøver At Vide

Måske du har hørt om dem; de lover at give din hud et mere perfekt udseende, få din makeup til at holde længere, gøre din øjenskygge mere intens og endda agere som et ekstra lag hudpleje. I dag skal det handle om primere – for hvad er op og ned? Og virker de virkelig?

Læs også

HUSK! Smuk makeup starter på ren og fugtet hud

En fast renserutine er vigtig for en flot og sund hud. Uanset hvilken alder eller hudtype, du har, er det altid vigtigt at holde din hud godt fugtet. Mange unge kan godt tro, at hvis de har tendens til uren hud, vil en masse fugtighedscreme blot gøre det værre. Tværtimod, for udtørrer du din hud for at slippe af med bumser, vil huden blot producere mere fedt.


Er du lidt ældre, vil du ofte være sluppet af med problemer som uren hud, men du vil til gengæld have større tendens til tør hud. Mange har gavn af at rense dobbelt for at komme helt i dybden. Vælg et renseprodukt til din hudtype og behov. Først bruger du et oliebaseret renseprodukt, som virkelig får bugt med det fedtopløselige snavs fra makeup, solcreme og overskudstalg. Bagefter følger du op med dit gængse renseprodukt til din hudtype.

Relaterede artikler

Sådan får du makeuppen til at holde i sommervarmen

Matas LIVE

Sådan får du makeuppen til at holde i sommervarmen

Af Matas

Varme sommerdage og makeup er ikke altid den bedste kombination: nogle gange kan man blive udfordret på makeuppens holdbarhed. I dag guider makeupekspert Maria dig til at "låse" makeuppen fast - selv i fuld sol og sommervarme.

Læs Mere
Få fyldige læber med makeup

Matas LIVE

Få fyldige læber med makeup

Af Matas

Mange går og drømmer om lidt fyldigere læber, men er måske ikke interesserede i permanente løsninger. Heldigvis er der hjælp at hente i makeuppens verden, hvor man med strategisk placering af lys og skygge kan skabe en illusion af en mere fyldig mund. I dag deler Cecilia sine bedste tricks til netop dette, gennemgår hvilke teknikker man skal kende og hvilke farver der er bedst at bruge for det mest naturlige resultat.

Læs Mere
Vi tester Eyeliner - Stregen, der aldrig forgår

Vi guider

Vi tester Eyeliner - Stregen, der aldrig forgår

Af Sine Bindslev Caspersen

Om du ønsker at fremhæve vippekanten, lave en lækker smokey eye eller give dine øjne 'vinger’ med et klassisk cat-eye-look, så er eyeliner et tidløst musthave. Men hvilken type eyeliner skal du vælge, og hvordan lægger du den? Vi har testet for dig.

Læs Mere
Hvornår udløber din makeup? Guide til holdbarhed

Vi guider

Hvornår udløber din makeup? Guide til holdbarhed

Af Isabel Marschall Thostrup

Din yndlingsmascara holder desværre ikke evigt. Der kan komme bakterier og andet snavs i alle makeupprodukter over tid, og derfor er det vigtigt at skifte dem ud i tide. Her får du en komplet guide til holdbarhed på al din makeup.

Læs Mere
 • Hjemmelevering
 • Afsendelse 1-2 hverdage
 • Byt i 270 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • 30 dages returret