Fiskeolie & Omega 3

Mest populære

Pris

Bedømmelser

Produkter pr. side: 36 60 120 180
Side: 1/3
Vælg filtre

Mærker

Pris

Alder

Form

Certificeringer

Indhold

På abonnement

Bedømmelser

Aktuelt

109 produkter
109 produkter
Sorter efter: Mest populære
FAST LAV PRIS
SPAR 95,-
Puori Omega-3 O3 180 kaps.
304,95 kr.399,95 kr.Spar 95,-
FIND DIN FAVORIT
Hvilken fiskeolie eller omega 3 passer til dig?
TAG TESTEN
Pikasol Premium 120 stk.
139,95 kr.
Bodylab Omega3 120 kaps.
109,95 kr.
Receptmedicin leveret lige til døren
BESTIL HER
VI GUIDER
Omega-3 – de vigtige fedtsyrer
LÆS MERE
FAST LAV PRIS
SPAR 50,-
Puori Omega-3 O3 120 kaps.
249,95 kr.299,95 kr.Spar 50,-
Pikasol Anti-opstød 90 stk
139,95 kr.
SPAR 30,-
Möllers Tran Møllers Tran med citrus 250 ml
89,95 kr.119,95 kr.Spar 30,-
SPAR 30,-
Möllers Tran Omega-3 fisk Jordbær 45 stk
89,95 kr.119,95 kr.Spar 30,-
SPAR 30,-
Möllers Tran Trankapsler 150 kaps
89,95 kr.119,95 kr.Spar 30,-
Forrige
Gå til side
1
ud af 3
Næste
Produkter pr. side: 36 60 120 180
Lærke
Farmakonom
Min ekspertise er:
Helse

Hvad er omega-3 godt for?

Omega-3 fedtsyrerne EPA og DHA har stor betydning for, at hjernen og synet, hvor den gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag på 250 mg DHA. Det har også en betydning for at hjertet fungerer optimalt, den gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag på 250 mg EPA og DHA.

Faktisk så er alle fiskeolietilskud på det danske marked kontrolleret, så du kan være helt sikker på, at indholdet af tungmetaller er meget lavt, og at olien ikke er harsk.

Hvor meget fiskeolie skal man have om dagen?

Det anbefales at man primært får dækket sit indtag af fiskeolie igennem kosten i form af fisk.

Det anbefalede samlede ugentlige indtag er 350 g fisk, hvoraf 300 g bør komme fra fed fisk, såsom laks. Dette giver et ugentligt indtag på 7 g omega-3 fedtsyrer. Ved at spise fisk vil du udover omega-3-fedtsyrer og protein forbedre en række af de resterende næringsstoffer, der findes i andre fødevarer, herunder D-vitamin, jod og selen.

Får du ikke indtaget 350 gram fisk igennem kosten kan du supplere med kosttilskud i form af fiskeolie.

Hvad er forskellen på fiskeolie og levertran?

Levertran har et højt indhold af A- og D-vitamin og indeholder derudover en del af de gode Omega-3 fedtsyrer DHA og EPA. Fiskeolie indeholder derimod kun Omega-3 fedtsyrer og ingen vitaminer.

Hvad er krill olie?

Krill olie stammer fra en lille lyskrebs, der ligner en lille reje og hører mest til i det antarktiske hav. Krillolie er blevet meget populært, som kosttilskud og et godt alternativ til fiskeolie. Det er især pga. krills høje omega 3 indhold. Fedtsyrer DHA og EPA samt deres naturlige indhold af antioxidanter og fosfolipider. Astaxanthin giver krillolien den røde farve.

Hvad er olieshots?

I de fleste kostanbefalinger er der fokus på at vælge sunde fedtstoffer, og den store opmærksomhed, der nu er på fedt, har forplantet sig til beauty- og sundhedsbranchen, som sværger til de mange nye olieshots, som dukker op på hylderne. De flydende kosttilskudsolier kan du drikke rent, blande i din smoothie eller hælde over en salat eller lignende. De flydende olier må typisk ikke blive varmet op, da de gode olier nedbrydes ved varme, og du bør opbevare dem på køl.

De forskellige fedtsyrer

Fed fisk er formentlig den bedst kendte kilde til omega-3, især makrel, sild og laks. Andre kilder omfatter hørfrø, spinat og avocado. De rene flydende olier eller kapsler består ofte af en sammensætning af flere forskellig fedtsyrer, hvor andre olier kun har en fedtsyre. Olierne indeholder lige fra omega-3, -6 og -9 fedtsyrer, koldpresset uraffineret olie fra hørfrø, fiskeolie eller levertran.

Vegansk omega-3

Til dig, der er veganer så er der kommet mere fokus på vegansk omega-3, og du kan finde mange veganske omega-3 produkter her på Matas.dk. Blandt andet har Biosym 'VegOmega3' som er 100 % plantebaseret. Omega-3 fedtsyrerne er udvundet af havalger og er et godt alternativ til fiskeolie. De essentielle fedtsyre findes i bælgfrugter, nødder, sojabønner og frø, som er en stor del af en vegansk kost. I disse fødevarer hedder fedtsyrerne ALA og omdannes til de langkædede fedtsyrer EPA og DHA, som normalt optages i kroppen igennem fed fisk.

Opbevaring af fiskeolie

Fiskeolie kan opbevares ved stuetemperatur, men det er bedst at opbevare det et køligt, mørkt sted. Hvis fiskeolien har været udsat for lys eller varme, kan den blive harsk og miste sin næringsværdi.

Fiskeolie: Kilden til det livsnødvendige omega-3

Din sundhed

Fiskeolie: Kilden til det livsnødvendige omega-3

Af Matas

Fiskeolie er fedtstoffer, du finder i en lang række fede fisk. Det er rigt på bl.a. de sunde omega-3 fedtsyrer, som er helt essentielle for kroppens vitale funktioner. I denne artikel kan du læse mere om fiskeolie, dets funktion i kroppen – og få svar på, hvorfor disse flerumættede fedtsyrer er så vigtige for kroppen.

Læs Mere
Fiskeolie? Ja, tak! Tre gode bud fra FUTURA

Nyhed

Fiskeolie? Ja, tak! Tre gode bud fra FUTURA

Fisk er en god kilde til omega-3 og bør indgå som en fast del i din kost. Men for nogle kan det være svært at få tilstrækkeligt af de gode omega-3 fedtsyrer gennem kosten, og for dem kan det være en god idé at supplere kosten med et tilskud af fiskeolie. FUTURA kommer her med 3 gode bud på fiskeoliekapsler, der kan gøre det lidt lettere at få den mængde omega-3, din krop har brug for.

Læs Mere
Omega-3 – de vigtige fedtsyrer

Vi guider

Omega-3 – de vigtige fedtsyrer

Af Matas

Ved du hvorfor nogle Omega-3 kaldes essentielle fedtsyrer? Og ved du hvad omega-3 bidrager til og hvordan du kan spise dig til omega-3? I denne artikel guider vi dig til omega-3, men vi kommer fordi lidt om andre fedtsyrer og hvordan de har indvirkning på de populære omega-3 fedtsyrer.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.