Menstruationskop

Mest populære
Vælg filtre

Mærker

Pris

Bedømmelser

Farve

11 produkter
11 produkter
Sorter efter: Mest populære
Str A
AllMattersMenstruationskop
179,95 kr.
Str B
AllMattersMenstruationskop
179,95 kr.
Mini
AllMattersMenstruationskop
179,95 kr.
KUN ONLINE
Lilla
SatisfyerFeel Confident Menstruationskop
134,95 kr.
(1)
KUN ONLINE
75 ml
AllMattersOrganiWash til OrganiCup
49,95 kr.
KUN ONLINE
Str 1+2 Kombi
HEVEALoop Cup
269,95 kr.
KUN ONLINE
Str 1 mini
HEVEALoop Cup
159,95 kr.
KUN ONLINE
Large & Plus
BelladotEvelina Menstrual Cup
199,95 kr.
KUN ONLINE
Small & Medium
BelladotEvelina Menstrual Cup
199,95 kr.
KUN ONLINE
Str. 3 efter Fødsel
HEVEALoop cup
159,95 kr.
Str. 2 før Fødsel
HEVEALoop cup
159,95 kr.
VI GUIDER
Menstruationskop: Sådan gør du
LÆS MERE

Hvad er en menstruationskop?

Menstruation er en normal del af kvinders hverdag og kan både være ubehageligt og besværligt. De fleste kvinder har måske oplevet at bløde igennem, eller at menstruationen kommer pludseligt og der står du så, uden hverken bind eller tamponer. Derudover oplever mange også at der kan opstå ubehagelige lugtgener eller irritation og tørhed i forbindelse med menstruationsperioden.

Hvis du oplever nogle af disse udfordringer, kan en menstruationskop være et godt valg til dig.

En menstruationskop fungerer som en lille beholder, der opsamler blodet. Efter tømning og rengøring er det muligt at bruge koppen igen og igen, i modsætning til bind og tamponer som kun kan bruges en gang. På den måde er en menstruationskop både et billigere og mere miljøvenligt valg. Det betyder også, at du ikke skal tænke på, om du nu har husket dine ekstra bind eller tamponer, hver gang du er på farten.

Menstruationskoppen er typisk lavet af silikone og virker ved at den danner et vakum som sikrer at du ikke bløder ved siden af. Husk altid at sørge for, at holde den ordentlig ren efter hvert brug.

Fordelene ved en menstruationkop:

  • Koppen er genanvendelig og miljøvenlig
  • Den skal kun tømmes og rengøres hver 12. time
  • Den er lang holdbarhed
  • Du kan bruge den i op til 5 ĂĄr
  • Du undgĂĄr lugt og tørhed
  • Der er minimale bivirkninger
  • Ingen gener og kan bruges bĂĄde dag og nat
  • Indeholder ingen skadelige kemikalier

Hvordan anvender du menstruationskoppen?

Når du skal indsætte din menstruationskop, er det vigtig, at dine hænder er helt rene. Derefter folder du den i et c og sætter den op. Koppen vil automatisk folde sig ud og danne et vakuum, så den ikke ryger ud og så du ikke bløder ved siden af. Når menstruationskoppen er fuld, tager du den ud ved at bryde vakuummet og hiver i menstruationskoppens stilk eller loop og tømmer indholdet ud i toilettet. Skyl koppen mellem hver tømning.

Efter endt menstruations og ved menstruations start skal du rengøre din menstruationskop ved at koge den i et par minutter, så alle eventuelle bakterier dræbes.

Hvilken størrelse menstruationskop skal du vælge?

Størrelsen afhænger som hovedregel af, om du har født eller ikke har født. Efter fødsel skal du typisk vælge den store størrelse, hvor du derimod før fødsel skal vælge den lille. Ofte vil der også være en mini, den er god til teenagere eller til dig som bløder meget lidt. Bløder du derimod meget, kan du med fordel vælge den store størrelse også selvom du ikke har født endnu.

Zita
Kosmetiker
Zita er uddannet kosmetiker og har ca. 10 års erfaring i skønhedsbranchen. Zita har en passion for hudpleje der virker, og hun vægter kvalitet og resultat ved brug af produkterne som det højeste. Derudover elsker Zita at rådgive og vejlede kunder, så de finder de produkter, der passer til netop dem. For Zita er det vig...
Min ekspertise er:
Hudpleje
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek