• Afsendelse 1-2 hverdage
 • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
 • Byt i 260 butikker
 • 30 dages fuld returret
 • Mere end 1000 brands
Menu

Menstruationskop

Medicin & Pleje Hygiejne Bind & Indlæg
Standard

Pris

Bedømmelser

Vælg filtre

Mærker

Pris

Indhold

Certificeringer

Bedømmelser

14 produkter
14 produkter
Sorter efter: Standard

Hvad er en menstruationskop?

Menstruation er en normal del af kvinders hverdag og kan både være ubehageligt og besværligt. De fleste kvinder har måske oplevet at bløde igennem, eller at menstruationen kommer pludseligt og der står du så, uden hverken bind eller tamponer. Derudover oplever mange også at der kan opstå ubehagelige lugtgener eller irritation og tørhed i forbindelse med menstruationsperioden.

Hvis du oplever nogle af disse udfordringer, kan en menstruationskop være et godt valg til dig.

En menstruationskop fungerer som en lille beholder, der opsamler blodet. Efter tømning og rengøring er det muligt at bruge koppen igen og igen, i modsætning til bind og tamponer som kun kan bruges en gang. På den måde er en menstruationskop både et billigere og mere miljøvenligt valg. Det betyder også, at du ikke skal tænke på, om du nu har husket dine ekstra bind eller tamponer, hver gang du er på farten.

Menstruationskoppen er typisk lavet af silikone og virker ved at den danner et vakum som sikrer at du ikke bløder ved siden af. Husk altid at sørge for, at holde den ordentlig ren efter hvert brug.

Fordelene ved en menstruationkop:

 • Koppen er genanvendelig og miljøvenlig
 • Den skal kun tømmes og rengøres hver 12. time
 • Den er lang holdbarhed
 • Du kan bruge den i op til 5 år
 • Du undgår lugt og tørhed
 • Der er minimale bivirkninger
 • Ingen gener og kan bruges både dag og nat
 • Indeholder ingen skadelige kemikalier

Hvordan anvender du menstruationskoppen?

Når du skal indsætte din menstruationskop, er det vigtig, at dine hænder er helt rene. Derefter folder du den i et c og sætter den op. Koppen vil automatisk folde sig ud og danne et vakuum, så den ikke ryger ud og så du ikke bløder ved siden af. Når menstruationskoppen er fuld, tager du den ud ved at bryde vakuummet og hiver i menstruationskoppens stilk eller loop og tømmer indholdet ud i toilettet. Skyl koppen mellem hver tømning.

Efter endt menstruations og ved menstruations start skal du rengøre din menstruationskop ved at koge den i et par minutter, så alle eventuelle bakterier dræbes.

Hvilken størrelse menstruationskop skal du vælge?

Størrelsen afhænger som hovedregel af, om du har født eller ikke har født. Efter fødsel skal du typisk vælge den store størrelse, hvor du derimod før fødsel skal vælge den lille. Ofte vil der også være en mini, den er god til teenagere eller til dig som bløder meget lidt. Bløder du derimod meget, kan du med fordel vælge den store størrelse også selvom du ikke har født endnu.

Zita G.
Zita G.
Kosmetiker
Zita er uddannet kosmetiker og har ca. 10 års erfaring i skønhedsbranchen. Zita har en passion for hudpleje der virker, og hun vægter kvalitet og resultat ved brug af produkterne som det højeste. Derudover elsker Zita at rådgive og vejlede kunder, så de finder de produkter, der passer til netop dem. For Zita er det vig...
Min ekspertise er:
Hudpleje
Make-up