Mere indhold
Hudpleje
Andre læste
Find de GlamGlow produkter, der passer til dig

Vi guider

Find de GlamGlow produkter, der passer til dig

Når du skal finde de GlamGlow produkter, der passer til dig, skal du tage udgangspunkt i din hudtype. Har du f.eks. uren hud, tør hud, sensitiv hud, eller vil du mindske fine linjer? Din hudplejerutine og de produkter, du vil bruge, skal baseres på din hudtype og tilstand – huden i ansigtet kan nemlig ændre sig løbende pga. f.eks. omskiftende vejr, fordi du er stresset eller har hormonelle forandringer.

Læs også
Sensitiv hud? Her er 4 sera, din hud vil elske

Vi guider

Sensitiv hud? Her er 4 sera, din hud vil elske

Sensitiv hud kan være lidt af en udfordring. Men vælger du de rigtige hudplejeprodukter, kan du mindske de udfordringer, din hud har, også selvom den har tendens til at reagere. I denne artikel guider vi dig til fire sera fra franske La Roche-Posay, som er tilpasset fire forskellige hududfordringer, en sensitiv hud kan have.

Læs også
Bliv klogere på Sheasmør

Din sundhed

Bliv klogere på Sheasmør

Sheasmør stammer fra sheanødder, og på grund af de forskellige fedtsyrer, antioxidanter og vitaminer det indeholder, er det en sand helt, når det kommer til tør hud.

Læs også
Sådan finder du din hudtype

Din sundhed

Sådan finder du din hudtype

Vidste du, at vi skal forholde os til to begreber, når vi skal beskrive vores hud? Hudtype og hudtilstand er to forskellige ting, men de er præcis lige vigtige at kende, når vi skal vælge de produkter, som kan hjælpe os mest. I dag guider vi dig til at kortlægge din egen hud og derigennem få de bedste resultater med dine hudplejeprodukter.

Læs også
Vi guider

Tør hud - sådan plejer du den bedst

Tør hud kan være virkelig frustrerende at have med at gøre – især hvis tilstanden er så slem, at huden klør og skaller. Vi har samlet alt, du skal vide om tør hud i denne artikel, så du har de bedste forudsætninger for at behandle den.

Det kan være helt vildt frustrerende at døje med hud, der klør, skaller, bliver irriteret eller bare føles virkelig ubehagelig og stram. Tør hud findes i mange former og grader, men fælles for dem alle er, at de kan – hvis ikke afhjælpes helt – så lindres meget gennem den rigtige pleje. Der er også meget, du kan gøre for at undgå at forværre situationen, og i dag deler vi vores bedste tips.

Hvad er en tør hud?

Tør hud er en hudtype, og skal ikke forveksles med dehydreret hud, som er en tilstand, selvom nogle af kendetegnene er de samme. Dehydrering betyder, at huden mangler vand, imens en tør hud mangler olie, og det er selvfølgelig vigtigt at skelne imellem, når man skal vælge sin hudpleje. Dog er der lige det twist, at en tør hud også kan være dehydreret!

Tør hud kan kendetegnes ved at se mat ud og føles tør. Det betyder, at du vil opleve at huden kan føles stram, når du bevæger dine ansigtsmuskler, og at den føles tør og ofte ru at røre ved. En tør hud kan godt have problemer med at absorbere produkter og har tit øget tendens til hudirritation, fordi hudens barriere er svækket – den får simpelthen ikke produceret beskyttende olie nok.

Et andet kendetegn ved tør hud er, at hudens porer er små og nærmest usynlige. Den kan også have tendens til at skalle og flage, og makeup hænger måske fast på særligt tørre områder.

Hvad skyldes tør hud?

Der kan være forskellige årsager til, at du kan opleve at have en tør hud. Vi har samlet de mest hyppige årsager her:


• Tør hud kan skyldes genetik. Vores evne til at regulere fugten i huden kan være arveligt og dermed være forskelligt fra person til person
​​​​​​​

• Vejrskifte kan også være med til at påvirke din hud. Du kender måske følelsen af, at huden godt kan føles mere tør og stram, når efterår- og vintermånederne rammer. Det skyldes, at ekstrem kulde, vind og vejr kan irritere huden og svække dens naturlige barriere

• Hvis du tager lange, varme bade og dermed udsætter huden for meget varmt vand, så kan det også være med til at tørre den ud

• Hvis du bruger kradse produkter på din hud, som den ikke kan tåle, kan det også være med til at tørre huden ud


Sådan finder du din hudtype

Din sundhed

Sådan finder du din hudtype

Vidste du, at vi skal forholde os til to begreber, når vi skal beskrive vores hud? Hudtype og hudtilstand er to forskellige ting, men de er præcis lige vigtige at kende, når vi skal vælge de produkter, som kan hjælpe os mest. I dag guider vi dig til at kortlægge din egen hud og derigennem få de bedste resultater med dine hudplejeprodukter.

Læs også

Hvad hjælper mod tør hud?

Hvis du døjer med en tør hud, er det først og fremmest vigtigt at få plejet den med de rigtige produkter. Få en god rutine på din hudpleje, så du sørger for, at den får al den fugt og kærlighed, den behøver. Er du i tvivl om, hvilke produkter du skal bruge for at få det bedste ud af din hud? Så forhør dig i vores chatrådgivning her, hvor vi har dygtige materialister siddende til at hjælpe dig med de helt rigtige produkter.

Der findes også andre ting, du kan gøre, hvis du vil undgå en tør hud, som vi har samlet her.


8 gode råd mod tør hud

1. Sørg for at tage så korte bade som muligt, og skru gerne ned for varmen på vandet.

2. Brug milde og skånsomme produkter på din hud, og undgå overdreven brug af sæbe.

3. Har du produkter, som du ved irriterer din hud, så undgå at bruge dem. Du kan eventuelt give dem væk til nogen, du ved ikke reagerer dårligt på dem.

4. Husk altid at bruge solcreme. Solens stråler skader huden, hvis ikke du har solcreme på, og det kan lede til yderligere udtørring af huden.

5. Drik rigelig med vand i løbet af dagen.

6. Undgå materialer som uld og visse kunststoffer i dit tøj, som kan give anledning til kløe.

7. Det er en god idé at bruge handsker ved opvask og rengøring. Kom eventuelt din yndlings-håndcreme på, inden du stikker lufferne i, så kan hænderne få masser af lækker fugt, imens du gør rent – ægte win win!

8. Brug eventuelt en god olie på din hud. Olien er med til at beskytte det øverste hudlag mod udefrakommende faktorer.

Hvad gør man ved tør hud i ansigtet?

Først og fremmest er det alfa omega at få en god, fugtgivende plejerutine, som du holder ved både morgen og aften – alle dage! Vi har samlet et par gode fif her.

Det er vigtigt, at du bruger en mild rens til at fjerne makeup og snavs fra dagen. Brug eventuelt en balm til at fjerne makeup, da den hjælper med at bibeholde fugten i huden, og stripper den ikke for olier.  

Brug serum og ansigtscreme med fugtgivende ingredienser, som samtidig også er fugtbevarende. Her kan du gå efter ingredienser som hyaluronsyre, glycerin og shea butter.

Som ekstra step kan du vælge at bruge en god olie til natten, som giver huden et ekstra fugtboost, imens du sover. Olie skal på efter rens og serum, men før natcreme. Et andet ekstra step til mere fugt kan være en fugtgivende tonic eller essens, som skal på efter rens og før dit serum.

Husk, du kan få skræddersyet en hudplejerutine til dine behov på hudplejetesten her eller forhøre dig hos vores uddannede materialister i chatrådgivningen her. Du kan selvfølgelig også altid gå ned og få rådgivning hos din lokale Matas, hvor der vil stå materialister klar til at hjælpe dig.

Hvad skal du vide, inden du køber hudpleje til en tør hud?

Den tørre hud skal plejes nænsomt – det skal alle hudtyper helst, men en tør hud har særlig stor sandsynlighed for at reagere negativt på produkter, fordi hudbarrieren som sagt er svækket. Det er vigtigt at imødekomme alle hudens behov og være konsistent med sin pleje af tør hud – ellers vender tilstanden lynhurtigt tilbage eller forværres.

Pas på med at forveksle tørhed med dehydrering
Som vi kort kom ind på før, er det nemt at blande tørhed og dehydrering sammen. En tør hud kan godt være dehydreret, men det er ikke sikkert. Derfor vil det være ineffektivt – og under alle omstændigheder ikke fuldkommen afhjælpende for dine hudproblemer, idet du maksimalt vil adressere det ene.

En dehydreret hud kan kendes på, at den ikke som sådan føles stram, men at den til gengæld absorberer fugt rigtig hurtigt. Ofte vil makeuppen på en dehydreret hud have tendens til at blive patchy i løbet af dagen, fordi huden absorberer fugten fra foundationen.

Lag-på-lag gør underværker
Noget af det bedste,du kan gøre for en tør hud, er at give den fugt i mange lag. Fordi en tør hud har sværere ved at absorbere produkter, er det rigtig gavnligt at give den lidt af mange forskellige produkter. Du kan med fordel starte allerede med en fugtgivende skintonic eller ansigtsmist, efterfulgt af serum, creme og endda olie. Jo flere lag du kan komme på, jo bedre!

Olie er din bedste ven
Tør hud elsker olie – det er nemlig det, den mangler! Det kan godt være, at den ikke altid har super nemt ved at optage olien, og det problem løser vi lige om lidt. Først og fremmest er det vigtigt, at du har en olie i din daglige hudplejerutine. Det mest effektive er at bruge den i kombination med en creme; du kan blande den i cremen eller komme den på som et separat trin før din creme. Alternativt kan den bruges alene, men lag-på-lag princippet tilsiger, at den er mest effektiv i samarbejde med andre produkter.

Der findes masser af skønne olier derude, som også løser andre opgaver end bare at fugte; døjer du med fine linjer og rynker, findes der olier til det. Vil du af med pigmentforandringer, kan du også finde den helt rigtige ansigtsolie hertil – nævn et problem, og der findes en olie til at løse det.

Gode olier til en tør hud:
Rudolph Care Acai Facial Oil 15 ml
FÅ EN GAVEKØB FOR 395,-
15 ml
Rudolph CareAcai Facial Oil
824,95 kr.
(76)
Ecooking Multi Olie Parfumefri 100 ml
SPAR 20%ABONNÉR
100 ml
EcookingMulti Olie Parfumefri
229,95 kr.
(65)
Clarins Face Treatment Oil Blue Orchid, 30 ml
SPAR 20%ABONNÉR
Blue Orchid, 30 ml
ClarinsFace Treatment Oil
+ 2 størrelser
379,95 kr.
(77)
SARDkopenhagen 100% Arganolie 100 ml
100 ml
SARDkopenhagen100% Arganolie
339,95 kr.
(34)
MIILD Facial Oil No. 1 30 ml
FÅ EN GAVEKØB FOR 500,-
30 ml
MIILDFacial Oil No. 1
409,95 kr.
(23)
Vegansk Hudplejerutine til Tør Hud

Vi guider

Vegansk Hudplejerutine til Tør Hud

Har du en tør hud og foretrækker du, at din hudpleje er fri for animalske ingredienser, men synes, det er lidt besværligt at navigere i, hvilke produkter der opfylder de kriterier? Så læs med her, hvor vi giver dig bud på en fuld – vegansk - hudplejerutine særligt til din hudtype.

Læs også

Husk eksfolieringen!
Eksfoliering gør underværker for en tør hud. Udover at det efterlader huden væsentligt blødere, mere spændstig og kan tage meget af den hud som skaller af, er det også helt fantastisk til at øge hudens absorptionsevne. Det betyder, at alle de produkter, du har været ude og investere i, får mulighed for at udføre deres arbejde på optimal vis. De kan simpelthen få lov at trænge ind og virke der, hvor de skal.

Vi anbefaler helst en syrepeeling eller enzymeksfoliering til en tør hud, hvis man har tendens til at være hårdhændet. Det er nemlig en rigtig dårlig idé at bruge kradse skrubbekorn på en hud, som let bliver irriteret. Hvis du er god til at påføre produkt helt, helt let, vil du godt kunne slippe afsted med en skrub – du skal bare vide, at der er et endnu mere effektivt alternativ!

Det er dog vigtigt ikke at overeksfoliere huden. Så lyt til din hud og mærk efter, da en overeksfoliering i værste tilfælde kan være med til at udtørre huden yderligere.

Gode produkter til eksfoliering:
Pudderdåserne.dk AHA Peeling 50 ml
SPAR 25%KØB 2
50 ml
Pudderdåserne.dkAHA Peeling
219,95 kr.
(128)
The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution 30 ml
30 ml
The OrdinaryAHA 30% + BHA 2% Peeling Solution
91,95 kr.
(266)
Filorga Oxygen-Peel 150 Ml
FÅ EN GAVEKØB 2
150 Ml
FilorgaOxygen-Peel
314,95 kr.
(44)

Skum er no-go
Har du tør hud og bruger du en skummende ansigtsrens? Så har vi dårligt nyt, for det er sjældent en god idé på tør hud. Skummende ansigtsrens er nemlig lidt for effektivt til en tør hud, og får fjernet alt for meget af den naturlige, beskyttende olie, som tør hud i forvejen mangler.

Vi anbefaler i stedet, at du skifter din skumrens ud med en mildere type; rensemælk, rensecremer, renseolier og rensebalsammer er dine venner. Især de sidste to typer, som er oliebaserede, vil din hud med høj sandsynlighed elske!

Hjælp huden indefra
Tørhed kræver som sagt vedholdenhed at bekæmpe, og nogle gange er det bare ikke nok, at indsatsen kommer udefra. I de tilfælde er der heldigvis masser, du kan gøre for at give din hud sin glød, fylde og fleksibilitet tilbage gennem kosttilskud.

Der findes et væld af skønne olier derude, du kan supplere din daglige kost med; både i form af drikbar olie men også på pilleform. Er du eksempelvis ikke sikker på, at du får dækket dit behov for omega-fedtsyrer? Så prøv en fiskeolie! Du skal dog lige være opmærksom på, at der går noget tid, før du vil kunne se den fulde effekt – faktisk helt op til 3 måneder, så tålmodighed er også vigtigt her.

Matas Striber Fiskeolie 1000 mg 180 kaps.
SPAR 115,-
180 kaps.
Matas StriberFiskeolie 1000 mg
+ 2 varianter
114,95 kr.229,95 kr.
Puori Omega-3 O3 120 kaps.
FAST LAV PRIS
120 kaps.
PuoriOmega-3 O3
269,95 kr.
Fitness Pharma Q10 m/fiskeolie 150 kaps.
SPAR 20%ABONNÉR
150 kaps.
Fitness PharmaQ10 m/fiskeolie
134,95 kr.
Udo's Choice Ultimate Oil Blend Ø 500 ml
500 ml
Udo's ChoiceUdo's Choice Ultimate Oil Blend Ø
219 kr.
Urtekram Hørfrø- & kæmpenatlysolie Ø 500 ml
500 ml
UrtekramHørfrø- & kæmpenatlysolie Ø
144,95 kr.

Relaterede artikler

Hyaluronsyre – naturens egen fugtmester

Spot Trenden

Hyaluronsyre – naturens egen fugtmester

Hyaluronsyre er et naturligt stof, som vi alle er født med i kroppen, men som vi desværre mister med alderen. Vi dykker ned i naturens egen fugtmester her.

Læs Mere
Olie: Guide til forskellige olier og deres fordele

Vi guider

Olie: Guide til forskellige olier og deres fordele

Olie har taget skønhedsverdenen med storm. Flere og flere inkorporerer olie som en del af den daglige skønhedsrutine. Bliv klogere på, hvad de gyldne dråber er særligt gode til.

Læs Mere
Sådan finder du din hudtype

Din sundhed

Sådan finder du din hudtype

Af Zita Gaston, Materialist

Vidste du, at vi skal forholde os til to begreber, når vi skal beskrive vores hud? Hudtype og hudtilstand er to forskellige ting, men de er præcis lige vigtige at kende, når vi skal vælge de produkter, som kan hjælpe os mest. I dag guider vi dig til at kortlægge din egen hud og derigennem få de bedste resultater med dine hudplejeprodukter.

Læs Mere
Glycerin - Den oversete fugtmagnet

Vi guider

Glycerin - Den oversete fugtmagnet

Af Cathrine Park

I hudplejens verden er der mange 'hårdtarbejdende’ ingredienser, som desværre ofte bliver overset, selv om de faktisk er afgørende for, at dit hudplejeprodukt dur til noget. Sådan en ingrediens er den intense fugtgiver glycerin, og derfor fortjener den din opmærksomhed.

Læs Mere