Din sundhed

Bliv klogere på Hyaluronsyre

Hyaluronsyre er en ingrediens som er svær at komme uden om, når vi taler om hudpleje. Hyaluronsyre er på alles læber og mange har fået øjnene op for hyaluronsyres mange gode egenskaber.

Mange hudplejeprodukter indeholder hyaluronsyre, da ingrediensen blandt andet kan binde op til 1000 gange sin egen vægt i fugt. Du vil kunne finde hyaluronsyre i alt fra din dagcreme, dit serum eller din maske. Flere og flere kosttilskud indeholder også hyaluronsyre.

Virkning

Hyaluronsyre virker ved at binde fugt i huden. Dette betyder, at hyaluronsyre giver fylde og elasticitet i huden, samtidigt med, at huden fugtes. Hyaluronsyre bidrager ydermere til at booste kollagenproduktionen i huden.

Fordele og anvendelse

Produkter med hyaluronsyre kan anvendes af alle hudtyper fra uren hud til den tørre eller sensitive hud, og du kan bruge hudplejeprodukter med hyaluronsyre hver dag.

Du kan bruge hyaluronsyre med andre produkter i din hudplejerutine fx C-vitamin, peeling eller retinol. Dog bør hyaluronsyre og glycolsyre ikke kombineres da denne kombination vil forringe effekten af hyaluronsyren og gøre den inaktiv.

Vær opmærksom på...

Hyaluronsyre findes på markedet i forskellige molekylestørrelser. Det vil have en betydning for, hvor langt ned i huden hyaluronsyren kommer. Hvis molekylerne er store vil de ligge sig ovenpå huden, hvorimod de mindre molekyler kan trænge ned i de dybere hudlag, dette ønskes hvis hyaluronsyren skal have en anti-age effekt udover kun at være fugtgivende.

Hav også med i dine overvejelser af valg af produkt, at hyaluronsyre brugt forkert, kan have den modsatte effekt end forventet. Hyaluronsyre kan nemlig dehydrere huden, hvis produktet ikke har nok fugt i sine omgivelser. I miljø med tør luft eller manglende fugt i hudplejen, vil hyaluronsyren finde fugten "indefra" og det kan forårsage dehydrering af din hud. Hvis det anvendes som booster, serum eller i en maske, så afslut derfor altid med en dag- eller natcreme, så du forsegler fugten. Anvend en creme passende til din hudtype, for bedste resultat.

Bonus info

Hyaluronsyre er et proteinstof som findes i kroppen naturligt. Mængden af hyaluronsyre i kroppen falder naturligt i takt med at man bliver ældre.

Hyaluronsyre findes også i nogle fødevarer. F.eks. i animalske produkter som lever eller kød, samt i citrusfrugter, kartofler og bananer.


Relaterede hudtilstande og hudindikationer

  • Uren hud
  • Anti-age
  • Dehydreret hud
  • Sensitiv

Populære produkter med Hyaluronsyre

ACO Hydrating Vitamin B Booster Serum 30 ml
30 ml
ACOHydrating Vitamin B Booster Serum
199,95 kr.
(13)
La Roche-Posay Hyalu B5 Serum 30 ml
SPAR 20%
30 ml
La Roche-PosayHyalu B5 Serum
Medlemspris
287,96 kr.359,95 kr.
(36)
La Roche-Posay Hydraphase INTENSE LEGERE Ansigtscreme 50 ml
SPAR 20%
50 ml
La Roche-PosayHydraphase INTENSE LEGERE Ansigtscreme
Medlemspris
175,96 kr.219,95 kr.
(1)
Vichy Liftactiv Supreme – H.A. Epidermic Filler Serum 30 ml
SPAR 20%
30 ml
VichyLiftactiv Supreme – H.A. Epidermic Filler Serum
Medlemspris
279,96 kr.349,95 kr.
(3)
Pharmaceris Hyaluro-Sensilium Hyalorinc Acid in Water Face Cream 40 ml
SPAR 20%
40 ml
PharmacerisHyaluro-Sensilium Hyalorinc Acid in Water Face Cream
Medlemspris
183,20 kr.229 kr.
(4)
Bioderma Hydrabio Serum 40 ml
SPAR 20%
40 ml
BiodermaHydrabio Serum
Medlemspris
215,96 kr.269,95 kr.
(4)
La Roche-Posay Hyalu B5 Eyes 15 ml
SPAR 20%
15 ml
La Roche-PosayHyalu B5 Eyes
Medlemspris
219,96 kr.274,95 kr.
(5)
Vichy Aqualia Thermal Rehydration Rich 50 ml
SPAR 20%
50 ml
VichyAqualia Thermal Rehydration Rich
Medlemspris
171,96 kr.214,95 kr.
(8)

Relaterede artikler

Bliv klogere på uren hud

Din sundhed

Bliv klogere på uren hud

Af Matas

Der kan være mange typer af uren hud, men fælles for dem alle er, at huden oplever en ubalance i dens normale produktion af talg og det påvirker hudens regulering af bakterier. Det skaber gunstige vilkår for at bakterierne på huden kan formere sig og tilstoppe hudens porer, og det kan medføre betændte porer, bumser og i værste tilfælde, akne.

Læs Mere
Bliv klogere på anti-age

Vi guider

Bliv klogere på anti-age

Af Matas

Produkter formuleret til den modne hud kaldes ofte anti-age produkter, og dækker over en betegnelse af hudpleje, der er målrettet fine linjer, rynker og pigmentforandringer. For at forstå hvilket behov den modne hud har er det afgørende at vide mere om hvordan huden ældes og hvilke faktorer, der kan være medvirkende til at fremskynde denne proces.

Læs Mere
Alt, der er værd at vide om Q10

Vi guider

Alt, der er værd at vide om Q10

Af Cathrine Park

Q10 spiller en central rolle for, at din krop og hud fungerer normalt. I denne artikel dykker vi ned i, hvad Q10 egentlig gør, og hvordan det bidrager til en smuk og stærk hud.

Læs Mere
Bliv klogere på dermatologisk hudpleje

Din sundhed

Bliv klogere på dermatologisk hudpleje

Af Ida Hinchely Kyhn

Du har måske scrollet gennem siden her på matas.dk og set mærker som Vichy, La Roche-Posay og A-Derma, som har et lille mærke på sig, der siger ’dermatologisk hudpleje’. Men måske du tænker: hvad betyder det egentlig? Læs med her, og bliv klogere på, hvad dermatologisk hudpleje er, og hvad de forskellige brands kan hjælpe dig med.

Læs Mere