• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • 30 dages fuld returret
  • Mere end 1000 brands
Menu
Favoritter
Vi guider

Guide: Sådan bruger du Boson COVID-19 hjemmetest

Tredje bølge af Corona er over Danmark, så det stadig vigtigt, at vi holder afstand, holder god hygiejne og ikke mindst bliver testet, når vi har symptomer. Men lige nu kan man opleve, at køen til en test er lang - derfor kan en hjemmetest være en nem og hurtig måde at få en indikation på, om man potentielt kan være smittet. Vi har her lavet en guide til, hvordan du bruger en selvtest.

Vi runder snart toårsdagen for en hverdag med coronavirus, og er der én ting, vi har lært, udover at overholde restriktioner, så er det, at vi skal lade os teste, når vi har symptomer. Men lige nu kan det være svært at få en tid hos det lokale testcenter. Her hos Matas forhandler vi antigen hjemmetests, som bruges på samme måde som en kviktest ved podning i næsebor mod COVID-19. 

Boson COVID-19 hjemmetest

Boson Corona hjemmetest er CE-mærket og må gerne bruges af privatpersoner. Testen skal anvendes i næseboret minimum 2,5 cm inde, og du får svar efter 15-20 minutter.

Den har en nøjagtighed på 98,72%, så den er altså ikke 100% nøjagtig. Det er derfor vigtigt, at man også får udført en PCR-test, hvis man har mistanke om, at man kan være smittet med coronavirus.


Testen kan ikke anvendes som coronapas. Der skal du enten være vaccineret eller have en coronatest foretaget som PCR eller kviktest på et testcenter.


Se alle vores corona hjemmetests her.


Sådan bruger du Boson COVID-19 hjemmetest

1. Når du åbner indpakningen, så indeholder den en testkassette, podepind, prøverør, prøvevæske, stativ til prøverør og en brugsanvisning, som du skal læse, før du går i gang. Tjek altid efter, om alt udstyr i pakken er intakt inden brug.

2. Sørg for at rengøre det bord, du lægger din test på. Puds din næse et par gange og vask hænder. Hav et stopur klar. Tag testkassetten ud af indpakningen og placér den på bordet. Åben flasken med væsken og kom al indholdet ned i røret med det lille låg.


3. Tag nu podepinden ud af indpakningen (undgå at røre ved den bløde del, som skal i næseboret). Før den forsigtigt minimum 2,5 cm op i næseboret. Drej frem og tilbage fire gange op ad næsevæggen og lad den gerne sidde et par sekunder, før du tager den ud. Gentag i det andet næsebor med samme podepind. Husk: Det må ikke gøre ondt eller føles som om, at der er modstand, når du udfører handlingen.


4. Kom podepinden i røret med væsken og drej den rundt fem gange. Lad herefter podepinden blive i røret i et minut. Klem på røret imens du trækker podepinden op, så du sikrer dig, at alt prøvesekret kommer med i væsken. Sæt låget på.


5. Kom tre dråber af væsken i hullet på testkassetten - det er det hul, der er markeret med et S. Undgå at der kommer luftbobler, når du hælder væsken i. Lad testen ligge fladt i 15 minutter, og herefter kan du aflæse resultatet. Sørg for at aflæse efter maks 20 minutter, da en test kan vise et forkert resultat, hvis der går mere end 20 minutter.


6. Aflæs testen.
- Er der en streg ved C, er testen negativ.
- En streg ved T betyder, at testen er ugyldig, og du skal lave en ny Corona hjemmetest med en ny testkassette.
- Er der streger ved både C og T, betyder det, at testen er positiv for COVID-19. Det er vigtigt, du kontakter egen læge, når du oplever at have en positiv selvtest.

Mundbind og håndsprit

Her hos Matas har vi et stort udvalg af mundbind, som du kan klikke i kurven, så du er all set, til når der skal handles ind og køres i tog.


Vi har derudover et stort udvalg af håndsprit, både i en større størrelse til at have stående ved vasken eller i entreen, men også små, handy størrelser til håndtasken, når du er på farten.


Relaterede produkter

Relaterede artikler

Min hudplejerutine, når jeg bruger mundbind

Vi guider

Min hudplejerutine, når jeg bruger mundbind

Af Karina Ananda Pedersen

Pung, telefon, nøgler… og mundbind! Det er min rutine, når jeg skal ud ad døren hver morgen. Faktum er nemlig, at mundbindet er blevet en uundgåelig del af hverdagen for os alle, og vi kan vel lige så godt vænne os til det.

Læs Mere
Sådan mestrer du hygiejnen, når du bruger mundbind

Vi guider

Sådan mestrer du hygiejnen, når du bruger mundbind

Af Michelle Weis

Det danske gadebillede er præget af mundbind i alle mulige farver, og i den kollektive trafik skal man anstrenge sig for at aflæse, om ham, der sidder overfor, har haft en god eller dårlig morgen. Ikke desto mindre er den nye virkelighed kommet for at blive – hvert fald for en stund, og derfor er det en god idé, at man holder sig opdateret på, hvordan man kan sikre optimal hygiejne, når man begiver sig uden for hjemmets trygge rammer.

Læs Mere
Find den perfekte håndsprit

Vi guider

Find den perfekte håndsprit

Det øgede fokus på hygiejne inden for de seneste måneder har ændret vores vaner. Håndspritten er nu blevet en del af vores personlige pleje, og vi kan vist lige så godt vænne os til det, for håndsprit er kommet for at blive. Men håndsprit behøver hverken at være industrielt eller medicinsk i sit udtryk og look. Vi giver her en guide til håndsprit inden for seks forskellige kategorier.

Læs Mere
Mundbind-sikker makeup

Matas LIVE

Mundbind-sikker makeup

Af Matas

Kan man lægge en makeup, der stadig ser pæn ud selvom man tager et mundbind af og på? Det har Rimmel sat sig for at sikre! I dagens Matas LIVE deler vi derfor de bedste tips, tricks og produkter til en makeup, der holder selvom vi er i en periode, hvor mundbind desværre bliver en nødvendighed i flere og flere sammenhænge. Vi krydser alle fingre for, at det snart er overstået, men indtil da, håber vi at kunne dele nogle brugbare tips.

Læs Mere