Din sundhed
Vivag: Intimpleje i overgangsalderen
Vaginal tørhed, pletblødninger, ubalance i underlivet. Overgangsalderen kan være svær at komme igennem for dig, din krop og ikke mindst de intime områder. Men når dit underliv er i humør til at udfordre dig, kommer Vivags milde intimprodukter dig til gavn. For selvom overgangsalderen er en prøvelse for dit underliv, findes der produkter og remedier, der hjælper dig lidt lettere igennem den tørre tid.

Vi ved alle sammen, at den kommer. Overgangsalderen, altså. For nogle er den helt ubesværet, men for andre medbringer den store gener for både sind, krop – og underliv. Hører du til i sidstnævnte kategori, og undrer du dig over, hvad du kan gøre ved den vaginale ubalance, der – bogstaveligt talt – gør hverdagen tør at komme igennem? Så er det her, du skal læse med.  


For selvom der ikke findes noget ’quick fix’, der fjerner alle overgangsalderens bivirkninger, findes der findes produkter, der kan hjælpe på de gener, du måske oplever i underlivet. Vivags intimprodukter fugter målrettet tørre områder, bevarer den vaginale pH-værdi og hjælper dig generelt med at holde hygiejnen ved lige. Synes du, det lyder som noget, du har brug for? Så læs mere om dem herunder.

Fire produkter til din vaginale (u)balance

Intimsæbe

Uanset om du er i overgangsalderen eller ej, er det altid en god idé at værne om den intime zone og sikre, at du bruger produkter, der er særligt skånsomme og målrettet pleje af det vaginale miljø. Vivags intimsæbe har en pH-værdi på 4, som er optimalt for den intime zone.


Dermed understøtter sæben den naturlige pH-balance og beskytter mod irritationer og udtørring – hvilket er vigtigt, når du er i overgangsalderen. Vivag Intimsæbe indeholder desuden mælkesyrebakterier, der er med til at vedligeholde et vaginalt miljø i balance. Brug gerne den plejende intimsæbe i badet et par gange om ugen – men husk kun at bruge den på den udvendige områder.

Vivags intimsæbe findes i en variant uden duft, der anbefales af Asthma-Allergy Nordic, og i en variant med duft, der er tilsat plejende tranebærekstrakt. Begge varianter er produceret med stor omtanke for det vaginale miljø og dets behov.

SPAR 14,-
Vivag Intimsæbe 400 ml
55,95 kr.69,95 kr.Spar 14,-
SPAR 14,-
KUN ONLINE
Vivag Intimsæbe med Tranebær 400 ml
55,95 kr. 69,95 kr.Spar 14,-

Barrierecreme

Efter du har vasket det intime område med en god intimsæbe, er det en god idé at følge trop med en barrierecreme, som plejer og fugter. Efter vask kan det intime område nemlig godt føles tørt, men en barrierecreme sørger for at bevare hudens fugtighed og elasticitet, samtidig med at den blødgør og tilfører frisk fugt.


Vivags barrierecreme er særligt god til kampen mod tørhed og kan lindre irritationer ved sprukken hud. Derfor fungerer den særligt godt til dig, der er i overgangsalderen og døjer med tørhed i skeden; både når den viser sig i form af en lettere kløe eller som svie og ubehag.

Vivags barrierecreme kan bruges af alle hudtyper, også den sensitive. Den er desuden parfumefri og anbefales af Asthma-Allergy Nordic.

SPAR 12,-
KUN ONLINE
Vivag Intim Barrierecreme 50 ml
47,95 kr. 59,95 kr.Spar 12,-

Vidste du?

Vaginal tørhed i overgangsalderen skyldes, at niveauet af østrogen i kroppen daler. Når det sker, bliver slimhinderne tyndere og mere følsomme, hvilket kan resultere i tørhed, rifter og kløe. Symptomerne kan ikke fjernes helt, men de kan lindres med god pleje – og derfor er det vigtigt at opretholde fugtbalancen i det vaginale område. ​​​​​​​

Intimservietter

Selvom menstruation, bind, og plettede trusser snart er fortid, kan du i løbet af overgangsalderen godt opleve små dryp hist og her i form af pletblødninger. I dén situation kan det være rigtig rart at have en pakke intimservietter i tasken eller i toiletskabet til den lette rengøring i løbet af dagen.


Her er Vivags intimservietter et oplagt valg. De er nemlig både dermatologisk testet, parfumefri, fugtighedsbevarende og desuden tilpasset det vaginale områdes pH-værdi, så vi undgår ubalance. Vivags intimservietter fås både i en udgave med 30 styk, der passer godt til badeværelset, og i en pakning med 15 styk, der har den perfekte størrelse til tasken. Vælg den størrelse, der passer dit behov – eller en af hver, så du altid har nem adgang til den gode hygiejne.

SPAR 10,-
Vivag Intimservietter 30 stk
39,95 kr.49,95 kr.Spar 10,-
SPAR 6,-
Vivag Intimservietter 15 stk
26,95 kr.32,95 kr.Spar 6,-
Den store guide til overgangsalder

Din sundhed

Den store guide til overgangsalder

Hvad dækker begrebet overgangsalder over? Mange kvinder vil nok sige, at det er det tidspunkt i livet, hvor menstruationerne ophører og hedeturer bliver en fast del af hverdagen. Læs med her, så guider vi til, hvad overgangsalderen helt præcist indebærer.

Læs også

Intimgel

Når du har styr på intimsæbe, barrierecreme og intimservietter, er du godt i gang med at skabe de bedste forudsætninger for et underliv i balance. Men det kan stadig være en rigtig god idé at supplere dit hjemmelager af pleje med en mild intimgel, som kan hjælpe i nogle af de situationer, hvor du særligt kan opleve gener.


Vivags intimgel er det oplagte valg, fordi det er en slags alt-i-en-gel, der både er en fugtgiver i mesterklasse, en beskytter af den sensitive hud i det vaginale område – og desuden en vandbaseret gel, der får det hele til at glide lidt lettere under samleje. Desuden er den parfumefri, velegnet til sensitiv hud – og så er den deklareret i samarbejde med Asthma-Allergy Nordic. 


Tip!
Døjer du med indgroede hår efter barbering? Prøv Vivags lindrende intimgel på det irriterede hudområde. Dens ultra-fugtgivende formel regenererer og bidrager til at gøre huden modstandsdygtig.

SPAR 15,-
Vivag Intimgel 50 ml
59,95 kr.74,95 kr.Spar 15,-

Andre gode produkter fra Vivag:

SPAR 26,-
Vivag Vaginalkapsler 10 stk
103,95 kr.129,95 kr.Spar 26,-
SPAR 24,-
Vivag Intimsæbe 750 ml
95,95 kr.119,95 kr.Spar 24,-

Relaterede artikler

Den store guide til overgangsalder

Din sundhed

Den store guide til overgangsalder

Af Matas

Hvad dækker begrebet overgangsalder over? Mange kvinder vil nok sige, at det er det tidspunkt i livet, hvor menstruationerne ophører og hedeturer bliver en fast del af hverdagen. Læs med her, så guider vi til, hvad overgangsalderen helt præcist indebærer.

Læs Mere
Vivag guider: Alt du skal vide om din menstruation

Matas LIVE

Vivag guider: Alt du skal vide om din menstruation

Af Matas

Hvordan bruger man en menstruationskop, og hvordan ser den optimale rutine til intimpleje ud? I denne LIVE gæster Vivag studiet og giver dig svar på alle de spørgsmål, du måtte have. Det kan være alt lige fra intim-hygiejne til foldeteknikker til din menstruationskop til intime usikkerheder eller andet, du er nysgerrig på. I løbet af liven afliver vi gængse myter om den kvindelige anatomi, guider til brug af menstruationskoppen og fortæller om intimpleje. Vi ses!

Læs Mere
Overgangsalder: Jeg følte mig sat til storskrald

Din sundhed

Overgangsalder: Jeg følte mig sat til storskrald

Af Ida Hinchely Kyhn

Hedeture, manglende søvn og et humør, der svinger i pendulfart. Symptomerne på overgangsalderen kan være mange, og det kan være svært at finde ud af, hvad man skal stille op med dem. For 55-årige Vibeke Silke Guldager, der er blogger og foredragsholder, vendte overgangsalderen fra den ene dag til den anden livet på hovedet. Læs med her og få Vibekes historie, og bliv klogere på, hvad du selv kan gøre for at komme selvkærligt gennem den.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.