Menu
Vi guider

TENA guider: Bliv klogere på inkontinens

Ufrivillig vandladning – eller inkontinens – er en del af mange menneskers hverdag. Det er dog vigtigt, at vi taler åbent om udfordringen, for på den måde kan det blive nemmere for mange at håndtere netop inkontinens og sørge for, at det ikke kommer til at påvirke livskvaliteten. I dagens indlæg sætter vi fokus på netop dette emne, og vi guider dig til øvelser og produkter, som kan hjælpe dig, der oplever ufrivillig vandladning.

Døjer du med inkontinens? Så er du er ikke den eneste! Inkontinens kan forekomme både hos kvinder og mænd, og faktisk vil de fleste af os komme til at opleve inkontinens, i takt med at vi bliver ældre. Årsagerne til inkontinens er forskellige, ligesom typen og omfanget varierer. Der findes bl.a. stressinkontinens, tranginkontinens, blandings-inkontinens (stress + trang), urin inkontinens, neurologisk blærelidelse, efterdryp og funktionel inkontinens. Med andre ord er der mange forskellige årsager til inkontinens, men uanset årsag, er det vigtigt, at vi kan tale åbent om emnet.

Hvilken form for inkontinens har jeg?

Først og fremmest er det vigtigt, at du bliver bekendt med den type inkontinens, som du oplever. Vi anbefaler, at du taler med din læge, hvis du oplever tegn på inkontinens, hvad enten det er små dryp, en svag blære, ufrivillig vandladning eller andre ting.


Når du ved mere om din inkontinenstype, er det nemlig nemmere at forholde sig til den og sørge for, at den får mindre betydning i din hverdag. For kvinder er stress-, trang- og blandingsinkontinens de tre hyppigste typer. Hvis du er bekendt med, at du har – f.eks. – stressinkontinens, kan du lave øvelser, der netop ”tilgodeser” denne type. Ved stressinkontinens hjælper det, at du laver hurtige knep – gerne ofte, og ved tranginkontinens kan du med fordel træne blærens evne til at holde på vandet. På den måde vil du opleve, at din blære over tid kan holde på større mængder urin.


Alle ”kneb” gælder, som man siger, og heldigvis findes der en lang række produkter, som tilgodeser alle typer af inkontinens, og som kan supplere de daglige øvelser, som du kan lave. Herunder bliver du klogere på udvalget, og du kan nemt klikke det produkt hjem, som matcher dine personlige behov.

TENA Discreet Normal

TENA Discreet Normal giver dig tredobbelt beskyttelse ved ufrivillig vandladning takket være en microPROTEX™ komprimeringsteknologi. Bindet er designet til små mængder urin, og teknologien vil sørge for, at du har den sikkerhed og diskretion, som du ønsker. Bindet absorberer nemlig effektivt, og dermed skal du ikke gå og bekymre dig i løbet af dagen.


Vi ved, at inkontinens kan medføre stor bekymring i dagligdagen og tilmed føre til stort ubehag, og derfor er det en stor bonus, at netop denne løsning også er komfortabel. Læs mere om Discreet Normal fra TENA her, og kom tættere på en hverdag, hvor du ikke skal bekymre dig om fugt, lugt og gener relateret til ufrivillig vandladning. 

Her er alt, der er værd at vide om inkontinens

Din sundhed

Her er alt, der er værd at vide om inkontinens

Inkontinens kan forekomme både hos mænd og kvinder, og det kan være rigtig frustrerende at leve med. Men der er heldigvis ting, du kan gøre i sin hverdag, så du kan komme problemet til livs. Vi guider her til, hvad inkontinens er, og hvad du selv kan gøre.

Læs også

TENA Discreet Extra

Denne variant er, som navnet antyder, ekstra beskyttende. Bindet minder om TENA Lady Normal i facon, men denne model er lidt længere, og den har desuden et højere absorberingsniveau. Dette betyder, at den kan rumme større mængder urin, og dermed er det denne variant, du skal gå med, hvis du oplever, at der kommer meget væske ved ufrivillig vandladning.


Det smarte ved Discreet Extra fra TENA er, at bindene har en formet facon, der følger kroppen, og derfor vil du opleve, at komforten er i top. Kombineret med en høj absorberingsevne er dette én af de ting, der gør, at mange sværger til netop denne TENA model, hvis de oplever mange gener i hverdagen relateret til inkontinens.  

TENA Lady Super

TENA Lady Super er et bind, der er endnu længere og tykkere end TENA Lady Extra Plus. En stor fordel ved netop denne variant er, at den har et åndbart lag, som gør, at det er super behageligt at have på. Derudover er det ”udstyret” med et dobbelt pulp-lag, som sikrer en utrolig høj absorberingsevne.


Alt i alt får du en løsning, der holder dig frisk og sikker hele dagen igennem, så du ikke skal bekymre dig om inkontinens dag ud og dag ind. Denne variant er til dig, der har et stort behov for en høj absorberingsevne, og som godt kan lide at føle sig tryg. 

Menstruationskop: Sådan gør du

Din sundhed

Menstruationskop: Sådan gør du

En menstruationskop kan lette hverdagen gevaldigt for dig, der menstruerer. Koppen kan nemlig sidde helt op til 12 timer ad gangen og er et genanvendeligt og prisvenligt alternativ til de andre muligheder på markedet. Men hvordan bruger man egentlig en menstruationskop – og er det hygiejnisk? Læs med, og få svar på alle dine spørgsmål.

Læs også

TENA Discreet Maxi Night

Discreet Lady Maxi Night fra TENA er et bind, der er specielt designet til at beskytte dig mod urinlækage om natten. Denne variant fungerer mere eller mindre som et natbind, eftersom det har den komfort, der skal til for, at det kan bruges om natten, og derudover har det en ekstra god sugeevne, som giver ultimativ beskyttelse.


Vi anbefaler Discreet Maxi Night til dig, der behøver ekstra beskyttelse om natten, og som drømmer om en ubekymret nattesøvn, hvor lækage ikke skal fylde i drømmene. Sov sødt med Discreet Maxi Night fra TENA

Tena Discreet Ultra Mini Plus

Er du på udkig efter et bind, der er ultratyndt, men stadig højabsorberende? Så er det helt sikkert TENA Discreet Ultra Mini Plus, du skal ligge i kurven.


Denne variant er blot 3 mm tykt, men det holder dig til gengæld helt tør i løbet af dagen. Dette sørger det patenterede toplag for, da det øjeblikkeligt transporterer væsken væk fra huden og ind i den særlige LockAwayCore teknologi. Det er smart, ikke? 

TENA Lady Pants Medium

Disse absorberende engangstrusser er det perfekte match for dig, der foretrækker en trusse, hvori beskyttelsen er integreret. TENA Silhouette Lady Pants tilbyder enestående beskyttelse og diskretion, og trussen er desuden specielt udviklet til kvindekroppen. Derfor vil du opleve, at såvel sikkerhed som komfort er i top.


Dette produkt giver tredobbelt beskyttelse – på lige fod med alle andre TENA produkter – og du er derfor beskyttet mod lækager, lugt og fugt. Glæd dig over, at trusserne er fremstillede af et blødt materiale, der giver god komfort, pasform og masser af fleksibilitet samt åndbarhed, og tag det som en bonus, at de tilmed har et feminint udseende. ​​​​​​​

TENA Men

Det er ikke kun kvinder, som oplever at have problemer med inkontinens. Det kan selvfølgelig også ske for mænd. Derfor har TENA skabt en række produkter skræddersyet til mænd. Vi dykker ned i to af de mest populære produkter til mænd her.

TENA Men Level 2 er et lidt tykkere bind, som har en høj absorbering, og er god til dig, der lækker mere end et par dråber ad gangen. Den er designet i en skålform, som passer den mandlige anatomi. Det er tynd og diskret nok til, at det ikke kan ses gennem tøjet.

TENA Men Extra Light Inkontinens bind er et ultratyndt indlæg designet til mænd, som drypper en smule urin og har behov for lidt diskret beskyttelse. Bindet opsuger væske og fjerner lugtgener, så du ikke skal bekymre dig i løbet af din dag.

Relaterede artikler

Her er fordelene ved menstruationskoppen

Nyhed

Her er fordelene ved menstruationskoppen

Af Matas

Menstruationskoppen er kommet for at blive. Vi ser den overalt, og vi er vilde med den! Men det kan være skræmmende at kaste sig ud i, og måske har du stadig brug for en lille smule overbevisning?

Læs Mere
Her er alt, der er værd at vide om inkontinens

Din sundhed

Her er alt, der er værd at vide om inkontinens

Af Matas

Inkontinens kan forekomme både hos mænd og kvinder, og det kan være rigtig frustrerende at leve med. Men der er heldigvis ting, du kan gøre i sin hverdag, så du kan komme problemet til livs. Vi guider her til, hvad inkontinens er, og hvad du selv kan gøre.

Læs Mere
Den store guide til overgangsalder

Din sundhed

Den store guide til overgangsalder

Af Matas

Hvad dækker begrebet overgangsalder over? Mange kvinder vil nok sige, at det er det tidspunkt i livet, hvor menstruationerne ophører og hedeturer bliver en fast del af hverdagen. Læs med her, så guider vi til, hvad overgangsalderen helt præcist indebærer.

Læs Mere
Det skal du vide om din menstruation

Matas LIVE

Det skal du vide om din menstruation

Af Matas

Menstruation er hverdag for halvdelen af klodens befolkning, men alligevel er det omgærdet af tabuer og forvirring. I dag ser vi nærmere på menstruation - hvorfor man får det, hvordan man vælger de bedste produkter til ens behov, hvordan man kan pleje huden samt afliver nogle sejlivede myter på området. Er du usikker på din egen menstruation kan vi klart anbefale dig at se med - du kan nemlig stille vores ekspert spørgsmål undervejs i et accepterende og kærligt forum.

Læs Mere
Parfumefri: Minimer Risikoen For Allergi

Vi guider

Parfumefri: Minimer Risikoen For Allergi

Selvom parfume på mange måder er et sandt pust af skønhed i hverdagen, kan det også give os problemer. Rigtig mange døjer nemlig med parfumeallergi. Hvad gør du, hvis du er allergisk over for parfume men stadig gerne vil bruge dejlige skønhedsprodukter? Og hvad kan du gøre for at minimere din risiko for at udvikle parfumeallergi i første omgang? Læs med her for alle svarene.

Læs også