• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byttes t.o.m. 31. januar 2021
Vi guider

Løber næsen, og kradser det i halsen?

Temperaturen falder, og dagene bliver kortere, jo længere vi kommer hen i efteråret og mod vinteren. Denne tid på året er også en tid, hvor vi oplever, at flere og flere render ind i forkølelse eller snue. Heldigvis findes der midler imod disse symptomer, og du kan heldigvis selv gøre noget for at forbedre de symptomer, man kan opleve i forbindelse med forkølelse. Forkølelse er en virus og kan komme af mange forskellige grunde.

Det kan være, at man har haft kontakt med en forkølet person og derfra er blevet smittet via nys eller hoste. Derfor er en god hygiejne både hjemme og på arbejdspladsen utrolig vigtig for at undgå smitte, da en berøring ved øjet eller munden hurtigt kan videreføre forkølelsesvirussen. 

Symptomerne

Når vi taler forkølelse, kan man opleve mange forskellige former for symptomer - alt fra tilstoppet næse, løbenæse samt milde og lette smerter i halsen eller hoste. De er alle sammen typiske tegn på en forkølelse. Kroppen forsøger at beskytte sig selv mod udefrakommende organismer ved at rense luftvejene. Vores krop er med andre ord et godt ’skjold’ imod disse. Dog kan vi nogle gange opleve, at kroppen ikke alene kan klare problemerne, og vi får en trang til at beskytte os og afhjælpe symptomerne.

Stoppet næse

Mange oplever at have problemer med at få luft ved tilstoppet næse under en forkølelse eller ved bihulebetændelse. Et irriterende problem, især når man ligger ned, for stoppet næse forstyrrer også nattesøvnen.

Næsespray

Zymelin® mindsker hævelsen i slimhinderne ved tilstoppet næse. Næsesprayen får blodårerne i næsens slimhinder til at trække sig sammen. Dette bevirker mere luft gennem næsen, så den ikke føles så tilstoppet.

Den virker efter få minutter, og virkningen varer i op til 10-12 timer. Zymelin virker altså også hele natten. Zymelin® kan også anvendes ved bihulebetændelse.

Den med menthol

En anden næsespray er Otrivin, der ligeledes sikre dig hurtigt frisk luft til den tilstoppede næse. Her vist med menthol.

Den virker også ved at sammentrække blodårerne i næseslimhinden, og afhjælper derved den tilstoppede næse. Luftgennemstrømningen vil blive forbedret og virkningen varer ligeledes op til 12 timer.

Tag hånd om hygiejnen

Vi guider

Tag hånd om hygiejnen

Var det et nys? Har du lige kørt med bus? Eller tørret dit barn om næsen? Så skal du vaske dine hænder! En god håndhygiejne er nødvendig for at undgå spredning af smitte og bakterier.

Læs også

Ondt i halsen

Der kan være mange forskellige årsager til, at man oplever smerter i halsen eller i svælget. I mange tilfælde opstår det i forbindelse med forkølelse, hvis man har hostet rigtig meget eller ved halsbetændelse, hvor man i enkelte tilfælde kan opleve smerter i halsen eller i svælget. Det er vigtigt at understrege, at forkølelse og halsbetændelse ikke er det samme, men at nogle af symptomerne kan være de samme. Meget hoste kan give ondt i halsen, og en lindrende sugetablet kan være gavnlig.


Sugetabletten til mundhulen

Strepsils® anvendes i mundhulen, og den opløses langsomt i munden. Strepsils lindrer øm og irriteret hals. Sugetabletterne virker smertestillende og har en svag bakteriedræbende effekt.

Fås i flere forskellige smagsvarianter, Honning og Citron som denne, derudover blandt andet Jordbær, Cool, og Ingefær.

Den sukkerfri

Zyx virker antiinflammatorisk og lindrer smerte samt irritation i halsen og svælget. Det er vigtigt, at man suger tabletten, indtil den er helt opløst i munden. Dermed får man den optimale effekt. Fås i forskellige smagsvarianter.

Zyx fås også i forskellige smagsvarianter alle sukkerfri, f.eks. Appelsin og honning eller Eukalyptus.

Miksturen

Bromhexin DAK er en opløsning, der anvendes ved hoste med opspyt. Bromhexin virker slimløsnende ved at gøre sejt slim i luftvejene mere tyndtflydende.
​​​​​​​

Der vil altså opstå en øget mængde slim i luftvejene, som kan hostes op, når du indtager Bromhexin miksturen.

Relaterede artikler

Vores bedste tips til en god nattesøvn

Matas LIVE

Vores bedste tips til en god nattesøvn

Af Matas

En god nattesøvn danner basis for rigtig store dele af vores velvære, energiniveau og livskvalitet. Alligevel nedprioriterer rigtig mange søvnen eller desværre har problemer med at sove. Se med, når Randi deler sine råd til en bedre nattesøvn.

Læs Mere
Sådan tager du kampen op mod allergi

Vi guider

Sådan tager du kampen op mod allergi

Af Matas

Allergisæsonen er over os, og for mange giver den øgede pollen i luften irriterende symptomer. Heldigvis kan du selv gøre noget for at komme allergien i forkøbet.

Læs Mere
Lægens råd: Sådan styrker du din mentale sundhed

Vi guider

Lægens råd: Sådan styrker du din mentale sundhed

Af Isabel Marschall Thostrup

Læge Charlotte Bøving giver her tre gode råd i en tid, der er præget af alvor og afsavn. Måske føler du dig ekstra udfordret og glemmer at trække vejret dybt? Se med her, og bliv husket på hvordan du styrker både din fysiske og mentale sundhed.

Læs Mere
Til kamp mod vintertræthed

Vi guider

Til kamp mod vintertræthed

Af Rikke Højris Bæk

Mindre (sol)lys, tillukkede huse, store temperaturudsving, mere sofa og tungere mad kendetegner for mange efteråret og vinteren. Men, det behøver ikke være så svært at komme godt igennem den kommende sæson.

Læs Mere
  • Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byttes t.o.m. 31. januar 2021