• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Vi guider

Kender du det vigtigste produkt i din rutine?

Ecooking har lanceret en ny solserie, og i den anledning tager vi et kig nærmere på, hvorfor solbeskyttelse egentlig er den vigtigste del af din daglige rutine ved at besvare nogle af jeres mest stillede spørgsmål om solpleje. Men først skal det handle om den nye lancering.

”Solen er både en jeg elsker og frygter. Jeg elsker den, fordi den giver varme, glæde og en fin kulør til sommerhuden. Men jeg frygter den også, fordi jeg har set, hvad den kan gøre ved huden. Så pas på jer selv og jeres hud – den skal holde i mange år” fortæller Tina Søgaard, der er stifter og indehaver af Ecooking. 

Ecooking solserie  

Til ansigtet

Det første produkt i serien er en solcreme til ansigtet, som er spækket med en masse lækre, fugtgivende og nærende ingredienser, heriblandt en naturlig, svensk alge, som holder din hud hydreret, samt økologisk aloe vera, der fugter og beroliger huden.  


Det betyder altså, at på de dage, hvor det gerne må gå lidt stærkt, så kan du sagtens bruge denne som både dagcreme og solbeskyttelse i ét og i princippet lade den erstatte din dagcreme.


Solcreme til ansigtet fås både med SPF30 og SPF50, og begge indeholder tre kemiske solfiltre, som beskytter bredt mod både UVA- og UVB-stråler.


Konsistensen er blød, lækker og nem at smøre ud, uden at den efterlader et hvidt skær. Den følelse ikke synderligt fedtet på huden, hvilket nogle solcremer kan have tendens til, og samtidig trænger den fint og let ind.   

Til kroppen

Udover ansigtssolcremen har Ecooking også lanceret solcreme til kroppen, som også fås med både SPF30 og SPF50.  


På samme måde giver denne solcreme dig bredspektret beskyttelse mod både UVA- og UVB-stråler ved hjælp af tre kemiske solfiltre, og konsistensen er blød, lækker og nem at smøre ud.  


Denne variant indeholder blandt andet også Q10 samt squalane, som fremmer hudstrukturen og -elasticiteten, så din hud føles både fastere og mere blød ved brug.  


Solbeskyttelsen til kroppen er også vandafvisende, hvilket er en fordel, hvis du skal på stranden eller dyrker anden former for vandsport.


Du skal dog altid huske at genapplicere din solcreme, når du har badet eller dyrket en aktivitet, hvor du har svedt, for at sikre så effektiv solbeskyttelse som muligt.

Lækker, nærende sololie

Er du ikke så meget til de tykke solcremer, så er det heldigt, at Ecooking også har lanceret en sololie.  


Denne fås dog kun med SPF30, men solbeskyttelsen er stadig bredspektret med tre kemiske solfiltre mod både UVA- og UVB-stråler – præcis som solcremen – og er også vandafvisende.


Basen for sololien er økologisk mandelolie og jojobaolie, som nærer og fugter huden, så den bliver superdejlig blød og lækker.


Sololien har en spray-applikator, som gør den virkelig nem at fordele på hele kroppen og efterfølgende smøre godt ind i huden. Den trænger overraskende hurtigt ind i huden og fedter overhovedet ikke – hvilket gør den helt ideel til hverdagsbrug.

Pleje efter solen  

Når du har været ude at nyde solens dejlige, varme stråler, så er det vigtigt at give din hud godt med fugt og pleje efterfølgende.


Måske forbinder du aftersun med rød og forbrændt hud – og i disse tilfælde er det også særdeles vigtigt at give huden lidt kærlighed – men selvom du ikke er kommet hjem med en solskoldning, så kan det stadig være en fordel af forkæle huden med fugtgivende ingredienser.


Og dét er netop det, du finder i Ecookings Aftersun. Den er nemlig fyldt til randen med nærende olier, som er rige på antioxidanter og vitaminer, samt økologisk aloe vera, som beroliger.  Derudover indeholder afternsunnen også naturlig siv-plante og svamp, som hjælper huden tilbage til normalen, hvis den har været udsat for sol, saltvand og sand.  


Ecooking Aftersun fås både uden parfume og med en frisk duft af orange, lavendel og rose.  

Snyd dig til sommerkuløren  

Let’s face it: Den danske sommer er sjældent så solfyldt, som vi går og håber på. Men det betyder jo ikke, at man ikke kan få sig en fin sommerkulør alligevel.  


Ecooking har nemlig en selvbrunermousse med en blød og lækker konsistens, der er nem at fordele – gerne med en handske for jævn påføring – og som giver den fineste glød, samtidig med ingredienser som glycerin og agurkeekstrakt nærer din hud.  


Er du mere til en afdæmpet glød, kan du bygge den op langsomt ved at blande et par dråber af Ecooking Selvbruner Drops i din dagcreme eller bodylotion. Det er nemt og giver så fint et resultat!  

Solbeskyttelse til håret

Vidste du, at Ecooking hårplejeserier faktisk beskytter håret mod UVA-stråler?  


Oh yes, håret er også udsat for solens skadelige stråler. Måske har du prøvet at komme hjem fra en ferie sydpå og mærke, hvordan håret ikke bare er lysnet, men også føles mere tørt og slidt.  


Derfor bør du også tænke i solbeskyttelse til håret – og her har Ecooking altså proppet deres hårpleje med forskellige ingredienser, der netop skærmer hårstråene mod UVA-stråler.  


Når du bruger Plejende Shampoo og Balsam, Volumen Shampoo og Balsam, Multishampoo samt Hårkur, så beskytter du altså dit hår mod ikke bare sol, men også forurening.  

4 hurtige om solbeskyttelse

Hvorfor er det vigtigt at bruge solcreme?  

I get it... I er blevet tudet ørene fulde med, hvorfor I skal huske at bruge solcreme, men let me break it to you: Bredspektret solcreme er den bedste anti aging-creme, du kan få.  

Du læste rigtigt. UVA-stråler er nemlig ikke bare med til at give en lækker, solbrun kulør, men er også med til at ælde huden med blandt andet pigmentpletter og sågar rynker.

Udover at huden ældes tidligt, så er der måske også den mest åbenlyse grund; nemlig at UVB-strålerne, som trænger dybt ned i huden, er med til at øge risikoen for kræft.

Dét burde i sig selv være grund nok til at huske solbeskyttelse.  

Nogle ingredienser som eksempelvis a-vitamin kræver desuden, at du bruger solcreme, da den gør din hud mere sensitiv og modtagelig over for solens skadelige stråler.  

Og btw, solstråler kan desuden trænge igennem vinduer, så selvom du har planlagt en slapper på sofaen hele dagen, er det altså stadig vigtigt, at du husker solbeskyttelse, hvis du gerne vil passe godt på din hud.  

Hvornår i min rutine skal jeg bruge solcreme?  

Tager vi udgangspunkt i din ansigtsplejerutine, er solcreme det sidste step, før du påbegynder at lægge din makeup.

Det vil altså sige:  

Step 1: Rens
Step 2: Serum
Step 3: Evt. øjencreme
Step 4: Dagcreme  
Step 5: SPF

Vil du gå all in, kan du kombinere flere produkter med SPF, så både din dagcreme, solbeskyttelse og primer indeholder solfaktor, og så er du også godt dækket ind i forhold til helligdage (aka. de små spots, hvor du ikke lige får ramt med solcremen).  

Skal jeg kun bruge solbeskyttelse om sommeren?  

NEJ! Vil du passe godt på din hud og i øvrigt forebygge tidlig aldring og hudkræft, så er det altså på med SPF’en hver. eneste. dag.  

“Jamen UV-strålerne er da ikke så kraftige om vinteren” nej, men til gengæld er din hud mere følsom på grund af kulden, samtidig med at sne og is reflekterer UV-stråler og gør dem endnu mere intense.  

Så på med solbeskyttelsen, selvom temperaturen er under frysepunktet.  

Hvor længe holder solcreme?  

Indrømmet: Det er supernemt at finde solcremen fra sidste års regnfulde sommer frem og tænke, at den da helt sikkert stadig kan bruges (guilty as charged!). Men lad mig forklare, hvorfor det kan være en dårlig idé:  

Solbeskyttelse har – som alle andre beauty-produkter – en udløbsdato, men i langt de fleste tilfælde falder solfaktorens effektivitet før datoen på emballagen oprinder.  

Solfaktor har nemlig bedst af at blive opbevaret koldt, tørt og mørkt for at bibeholde sin virkning. Det betyder altså, at har din solcreme ligget i direkte sollys på strandtæppet eller i en varm bil på en sommerdag, ja, så er sandsynligheden for, at solfaktoren ikke længere har den lovede virkning – eller måske endda slet ingen virkning rimelig høj.

Derfor er det vigtigt at undersøge, hvorvidt din solbeskyttelse stadig kan anvendes, før du smører hele kroppen ind. Ellers risikerer du altså en brændende ubehagelig overraskelse.  

Sådan tjekker du om din solcreme stadig kan anvendes:

  • Har konsistensen ændret sig?  
  • Lugter det anderledes – eller måske endda underligt?  
  • Har farven ændret sig og ser anderledes ud, end da du tog hul på solbeskyttelsen?  

​​​​​​​Hvis du kan svare ja til bare én af overstående, så bør du kassere din gamle solcreme og købe ny.

Relaterede artikler

6 vidundere fra Ecooking, du skal prøve

Vi guider

6 vidundere fra Ecooking, du skal prøve

Af Anja Mille Blum

Det er efterhånden ingen hemmelighed, at Ecooking er et af de brands, der ofte står øverst på ikke bare vores, men også jeres ønskeseddel. Vi har kigget lidt i tallene, and the results are in: Her kommer 6 af de produkter, I har købt flest af – eller søgt mest på – inden for de seneste halve år.

Læs Mere
Ecooking: Tog kampen op mod stressrynker og vandt!

Matas LIVE

Ecooking: Tog kampen op mod stressrynker og vandt!

Af Matas

Ecooking er på rekordtid blevet et kult-brand herhjemme, og historien bag succesen er både fascinerende og inspirerende. Se med, når Ecookings grundlægger Tina Søgaard gæster Matas LIVE og fortæller om sin rejse fra livskrise til national succes. Vi lover at krydre videoen med masser af hudplejeråd også!

Læs Mere
Redaktionen tester: Ecooking kropspleje

Vi guider

Redaktionen tester: Ecooking kropspleje

Af Amalie Schiller

Her på redaktionen elsker vi luksuriøse hudplejeserier, der giver en følelse af velvære – og det er her, Ecookings kropplejeprodukter kommer ind i billedet. Den lækre serie giver en vaskeægte spa følelse, og det er altså noget, vi er tossede med. Og så synes vi, at det er ret sejt, at det er en dansk power-kvinde, der står bag, nemlig Tina Søgaard.

Læs Mere
Redaktionen tester: Ecooking hårpleje

Vi guider

Redaktionen tester: Ecooking hårpleje

Af Amalie Schiller

Det er ikke altid nemt at finde den perfekte shampoo eller balsam - dét kan vi skrive under på her på Stories Redaktionen, hvor vi har mange forskellige hårtyper. Nogle af os har brug for ekstra fylde, mens andre har behov for et intenst boost af fugt og næring. Vi er også flere, der – til tider – døjer med tør og irriteret hovedbund. Med andre ord: her på redaktionen har vi mange forskellige behov, når det kommer til hårpleje, og netop derfor har vi sat os for at teste Ecookings hårplejeserie.

Læs Mere