Menu
Vi guider

6 vidundere fra Ecooking, du skal prøve

Det er efterhånden ingen hemmelighed, at Ecooking er et af de brands, der ofte står øverst på ikke bare vores, men også jeres ønskeseddel. Vi har kigget lidt i tallene, and the results are in: Her kommer 6 af de produkter, I har købt flest af – eller søgt mest på – inden for de seneste halve år.

Grundlaget for en smuk og velplejet hud er rens og fugt, og du skal ikke bruge mere end et minut hver morgen, et minut hver aften og 10 minutter til ekstra pleje i løbet af ugen. Det er filosofien bag Ecooking. I denne artikel kommer vi med inspiration til, hvordan du kan gøre Ecooking til en del af din daglige rutine her.  

Nr. 1 på bestseller-listen  

På toppen af jeres favoritliste finder vi Ecooking Bodylotion. Personligt er det også min yndlings-bodylotion, som giver mig associationer til et lækkert spaophold, når jeg smører min krop ind i den velduftende creme.


Er du ikke så meget til produkter med parfume, så fås den faktisk også uden, hvilket er heldigt, for formuleringen er altså helt fantastisk, idet den trænger hurtigt ind og har en virkelig god effekt på huden.  


Den indeholder blandt andet hyaluronsyre og niacinamid, som faktisk også er faste ingredienser i min ansigtsplejerutine (og hvem vil ikke gerne forkæle kroppen lige så meget som ansigtet, når man får muligheden for det?!)


Hyaluronsyre er særligt kendt for at fugte i de dybe hudlag og giver på den måde masser af fugt, fylde og elasticitet til huden, mens niacinamid hjælper med at ensarte hudstrukturen og styrke hudens overflade.


Tip! Om foråret og sommeren elsker jeg at blande nogle dråber selvbruner drops i bodylotionen og på den måde stille og roligt opbygge en virkelig fin sommerglød.  

2. En velduftende fornøjelse i badet

Der er intet som en frisk og velduftende showergel, når man med poser under øjnene står i badet kl. 07 om morgenen. Right? På mystisk vis formår Ecooking Showergel af kvikke hele kroppen op samtidig med at efterlade huden med en frisk duft af orange, lavendel og rose.  


Showergelen giver en vaskeægte følelse af velvære, og så er det vel blot en bonus, at den pynter fint på badeværelset, ik? Den har et højt indhold af glycerin, så kroppen føles dejlig blød og glansfuld, når sæben har forladt kroppen.

3. “Honey, I’ve had a little something done...”  

Kan I huske, da Samantha i sæson 5 i SATC fik en kemisk ansigtspeeling lige før Carries bogrelease? Det er det eneste, jeg kan tænke på, hver gang jeg vasker mit ansigt, efter at have brugt Ecookings Peel Maske.


På samme vis er det nemlig en kemisk peeling – og hvad gør en peeling maske, tænker du måske?


Jo, ved hjælp af AHA-syrer og mælkesyre fjerner den døde hudceller og sætter gang i hudens kollagenproduktion, hvilket er med til at gøre huden mere ensartet og give en fin glød.


WARNING: Du bliver – ligesom Samantha - knaldrød i hovedet, efter du har brugt den, så anvend den om aftenen, inden du går i seng.


Husk også at give huden masser af fugt efter brug, fx med en fugtmaske, og husk at bruge solbeskyttelse om dagen for at passe ekstra godt på huden.


Vi kan se, at I søger riiiigtig meget efter den her ansigtsmaske – og det forstår jeg altså virkelig godt! Peel Masken er nemlig med længder mit yndlings-ansigtsplejeprodukt (oh yes, dét sagde jeg), som jeg bruger 1-2 gange om ugen og altid har en backup af i skuffen.  

4. Den daglige fugtpleje

I er også ret interesserede i den daglige ansigtspleje, når det kommer til Ecooking, for ikke nok med, at I søger en pokkers masse på de her produkter – ja, så køber I dem faktisk også!  


Det må da siges at være en blåstempling. Det drejer sig selvfølgelig om Ecookings dag- og natcremer, som også fås både med og uden parfume.  


Begge cremer er udviklet til at give din hud optimal fugt og pleje, men samtidig er de også målrettet det tidspunkt på dagen, hvor de er i brug:  


Dagcremen giver langvarig fugt, så din hud føles behagelig hele dagen. Det gør den blandt andet ved hjælp af hyadisine, hyaluronsyre og trylagen, som også er med til at give huden en glattere struktur, mindske linjer og give en frisk fylde.  


Natcremen sikrer også langvarig fugtbalance i din hud, mens du sover, men går desuden ind og arbejder med at udglatte og reducere dybden af rynker og fine linjer. Her er det bare hexapeptiden Argireline, som består af 6 naturlige aminorsyrer, der arbejder i huden og er med til at få musklerne til at slappe af.  

5. Dybderensende forkælelse

Her kommer endnu et af de produkter, som I virkelig klikker meget hjem: Ecooking Lermaske!


Jeg er helt med – der findes intet, der kan give mig følelsen af et spaophold som en god, dybderensende ansigtsmaske.


Lermasken fra Ecooking er det rene guf for huden med sit indhold af aktive ingredienser, der særligt velegnet til fedtet hud, store porer og urenheder.


Maskens lækre lerkonsistens er udvundet af mudder fra Antarktis og er med til at mindske mængden af sebumproduktionen i talgkirtlerne – eller, sagt med andre ord, det naturlig fedt i huden – som gør, at huden bliver fedtet og skinnende.


Derudover mindsker den irritation og dulmer rødme, så huden føles behagelig og beroliget efter brug.


Tip! Er din lermaske blevet lidt til den tørre side, kan du genopfriske den med lidt vand eller et par dråber af olie.

6. Målrettet pleje med aktive ingredienser

Sidst, men ikke mindst, kommer jeg til at snyde lidt. For I søger faktisk rigtig meget på serum fra Ecooking.


The thing is... Der er ikke kun ét. Der er faktisk hele syv forskellige sera, der er særligt udviklet med henblik på en bestemt hududfordring. Så lad mig give dig en kort guidet tour i sortimentet:  


  1. C-Vitamin Serum, der er særligt udviklet til at give et fugtboost, en mere ensartet hud og masser af glød til ansigtet. Husk altid SPF, når du bruger C-vitamin om dagen.
  2. Fugt Serum, der, som navnet antyder, er en effektiv fugtgiver fylgt med en masse fugtgivende ingredienser og tripeptider.  
  3. Super Serum, der har en effektiv anti aging-effekt, der opstrammer, reducerer rynker og fine linjer, fugter og giver en fin glød.  
  4. Acne Serum, der med sit indhold af salicsylsyre forhindrer bakterierne i at trives på hudens overflade og er derfor særligt velegnet til uren hud. Kan både bruges i hele ansigtet og som spot-treatment.
  5. 50+ Serum, der er målrettet den modne hud, og som beskytter, fugter og nærer huden i dybden, samtidig med det har en opstrammende effekt.
  6. E-Vitamin Boost, der indeholder en masse lækre antioxidanter, som giver huden godt med fugt og beskyttelse. E-vitamin beroliger desuden huden og hjælper den med at regenerere.
  7. Stram op Serum, der har et højt indhold af naturlig sheaolie, squalane, E-vitamin og økologisk hvedekimolie, der sikrer, at din gud får masser af fugt, næring og beskyttelse, samtidig med udglatter og opstarmmer huden.


​​​​​​​Mon ikke, det er til at finde bare ét, der passer til netop dit behov?  

Vil du høre hemmeligheden bag smørbløde fusser?

Udover de 6 viundere vil jeg til sidst komme ind på hemmeligheden bag de lækreste, bløde fødder. Nemlig Ecookings fodcreme eller natcreme til fødder!


Den her fodcreme er ren forkælelse til fødderne med sin friske duft af eucalyptus, hvilket også giver en skøn, kølende effekt, når man smører den på huden.


Ved hjælp af blandt andet carbamid og mælkesyre tilfører den godt med fugt og giver en blid eksfoliering, så døde hudceller fjernes, og kollagenproduktionen stimuleres.  


Og nårh ja, så har den en antibakteriel effekt og beskytter mod fodsvamp.


Hvis du gerne vil ha’ endnu mere ud af natcremen, kan du sove med et par tynde bomuldssokker. Så kan cremen suge alle de gode ingredienser endnu mere effektivt!


Psst.. Når jeg er færdig med at give mine fødder en god omgang massage, så smører jeg resterne af cremen ud i hænderne. Mine hænder elsker den fede creme – især efter en dag, hvor jeg har givet den gas med håndspritten.  

5 hurtige om Ecooking

Hvorfor hedder det Ecooking? Hvem står bag? Hvor produceres det?  

Ecooking er faktisk en sammentrækning af ordene eco, som står for øko, og cooking, som betyder madlavning på engelsk – og grunden hertil er, at Ecooking faktisk startede hjemme i stifter Tina Søgaards køkken.

Tina gennemgik nemlig en personlig krise og brugte sin viden fra kosmetikbranchen til at lave hudplejeprodukter til sig selv hjemme i køkkenet.  

Men rygtet spredtes hurtigt, og i 2015 kunne man for første gang finde Ecooking på hylderne i få butikker. Nu produceres Ecooking dog ikke længere i Tinas køkken, men på en fabrik lidt uden for Kolding.  

Er du mere nysgerrig på Tinas historie, så kan du se hele vores Matas LIVE udsendelse med hende, hvor hun fortæller mere om, hvordan Ecooking blev til.

Hvilke Ecooking produkter skal jeg bruge?  

Dem alle sammen! … er selvfølgelig det oplagte svar fra min side, meeeeen skal vi se lidt mere realistisk på det, så er det jo altid individuelt, hvilke produkter der passer til ens hudtype.  

Hvis du kunne tænke dig at blive inspireret til, hvilke produkter du skal klikke hjem og prøve selv, så har vi faktisk testet en del af dem her på redaktionen - både hårpleje og kropspleje.

Er der parfume i Ecooking?  

Kort svar: Ja og nej.  

Det er nemlig sådan, at langt størstedelen af Ecookings produkter fås både med og uden parfume – så du helt selv kan vælge, hvorvidt du ønsker, at dine produkter skal dufte, eller om du gerne vil undgå det.  

Alle de produkter, der ikke indeholder parfume, har en mærkning på emballagen. Hvis denne mærkning har en brun baggrund, betyder det, at du også kan få produktet med duft. Er den tilgengæld hvid, fås den kun uden parfume.  

Er Ecooking vegansk?

Igen er det korte svar: Ja og nej.  

Det er nemlig ikke sådan, at alle produkterne fra brandet er uden animalsk indhold – dog er størstedelen af deres produkter veganske.  

Er du i tvivl om, hvorvidt det produkt, du står med i hånden, er vegansk eller ej, så kig efter vegan-cerificeringen fra The Vegan Society på emballagen, før du køber produktet.  

Er Ecooking godt?  

Jeg skrev ud til redaktionen på teams med præcis samme spørgsmål, og jeg tænker, at jeg vil lade jer bedømme selv ud fra deres svar:

Deres bodyscrub er den bedste!!!

Natcreme uden parfume ❤

Deres fodcreme er SÅ god  ❤

Jeg har før været VIRKELIG glad for deres peeling maske, men min hud er blevet ret sart, men hvis man ikke har sart hud er den super!

JA! Peel masken er fantastisk, men vigtig note: ikke brug den om morgenen, medmindre du vil ligne en 🍅 resten af dagen. Og husk spf efterfølgende ☝🏼 ​​​​​​​

Den plejende serie til håret er virkelig også skøn 🥰

Jeg er helt vild med ecooking ansigtsolie. Giver en fantastisk glød under ens makeup!

Jeg elsker multiolien uden parfume! Især om vinteren er den genial at blande i bodylotion, når man har så tør hud, som jeg har.  

Relaterede produkter

Relaterede artikler

Redaktionen tester: Ecooking kropspleje

Vi guider

Redaktionen tester: Ecooking kropspleje

Af Amalie Schiller

Her på redaktionen elsker vi luksuriøse hudplejeserier, der giver en følelse af velvære – og det er her, Ecookings kropplejeprodukter kommer ind i billedet. Den lækre serie giver en vaskeægte spa følelse, og det er altså noget, vi er tossede med. Og så synes vi, at det er ret sejt, at det er en dansk power-kvinde, der står bag, nemlig Tina Søgaard.

Læs Mere
Redaktionen tester: Ecooking hårpleje

Hairstudio

Redaktionen tester: Ecooking hårpleje

Af Amalie Schiller

Det er ikke altid nemt at finde den perfekte shampoo eller balsam - dét kan vi skrive under på her på Stories Redaktionen, hvor vi har mange forskellige hårtyper. Nogle af os har brug for ekstra fylde, mens andre har behov for et intenst boost af fugt og næring. Vi er også flere, der – til tider – døjer med tør og irriteret hovedbund. Med andre ord: her på redaktionen har vi mange forskellige behov, når det kommer til hårpleje, og netop derfor har vi sat os for at teste Ecookings hårplejeserie.

Læs Mere
Oktober nyheder i Matas

Nyhed

Oktober nyheder i Matas

Af Amalie Schiller

Efteråret er landet, og ligeså er nogle af de vildeste beauty nyheder i Matas. Jeg trådte ind i oktober velvidende om, at Kylie Cosmetics og Kylie Skin nu er at finde på matas.dk og i udvalgte butikker. Derudover går vi efteråret i møde med den nye relancering af My Moments, kosttilskud fra Vild Nord, Mivitotal og Natur Drogeriet, Ecooking makeup og mange flere.

Læs Mere
5 danske beauty brands, der er startet af kvinder

Vi guider

5 danske beauty brands, der er startet af kvinder

Af Isabel Marschall Thostrup

Vi elsker seje kvinder. Og heldigvis er der flere danske brands med sådan en bag. Her tager vi et kig på 5 skønne beauty brands, der alle er startet og ejet af kvinder.

Læs Mere