Vi guider

Giv energien og humøret et boost

De fleste kender til at være trætte og ikke have det store overskud til nye eller igangværende projekter. Det kan der være mange årsager til, men heldigvis kan du ved selv små livsstilsændringer gøre noget ved problemet. Og bonussen ligger lige for i form af mere overskud og et gladere dig.

Når du googler manglende energi, dukker der over fire millioner resultater op. Det siger noget om, hvor udbredt symptomet er. Ofte ligger der basale årsager til grund for trætheden i kroppen. Det kan være, din hverdag er kommet ind i en uheldig gænge med for lidt søvn eller uregelmæssige spise- og motionsmønstre. Måske har du også påtaget dig flere opgaver, end du lige magter? I hvert fald er det vigtigt at komme på toppen igen. Ikke kun for dit humørs skyld, men også fordi en sund kost, god søvn og regelmæssig motion gør din krop stærk og modstandsdygtig.

Kig på dit liv

Der er desværre ingen genvejstaster eller quick-fixes, når det handler om at få mere overskud ind i din hverdag. Du er nødt til at tage fat ved roden og ændre på nogen ting. Begynd med at se på, hvordan du lever dit liv: Hvordan sover du? Hvordan ser det ud med din kost? Får du motion nok? Hvor stort er dit forbrug af kaffe og alkohol? Hvordan ser det ud med din arbejdsmængde og arbejdspres både på job og hjemme?


Når du sætter dig ned og får overblik over, hvordan dit liv ser ud, så vil det ofte springe dig i øjnene, hvor det halter – og så er næste skridt at gøre noget ved det. Enten ved egen hjælp eller under rådgivning af for eksempel din læge, en diætist eller måske en træningsekspert. Det kan selvfølgelig også være, at trætheden og det manglende overskud kræver større livsstilsændringer eller skyldes andre mere regulære årsager. Her har du brug for din læges hjælp til at få dem afklaret.

Men for de fleste handler det blot om at rydde lidt op i et par dårlige vaner. Og resultatet er overraskende. Som når man rydder op i et skab eller sorterer en bunke papirer… når det først er overstået, er det energiforløsende lige på stedet.


Kilde: "Alternativ behandling" af Søs Wollesen.


Vidste du, at...
sollys, frisk luft og tid til afslapning (uden kage og slik) bidrager med D-vitamin, ilt til krop og hjerne samt restituering af hele systemet.

Guide: Sådan får du mere energi


 • Spis alle regnbuens farver af grøntsager henover en uge. Det vil sikre, at du får alle de vitaminer og mineraler, som din krop har brug for.

 • Drop de store måltider og spis i stedet fire til seks mindre måltider om dagen. På den måde får din krop tid til at fordøje og optage det, den har brug for.

 • Spis til du ikke længere er sulten, og ikke til du er mæt. Når du er mæt, har du indtaget for meget, og det trætter kroppen på lang sigt.

 • Spis flere fede fisk, fjerkræ og vegetabilske proteiner for eksempel linser, ærter mv., og skær omvendt ned på det røde kød, da det er tungt og krævende for kroppen at fordøje.

 • Tænk styrke- og udholdenhedstræning ind i dit program. Et par gange om ugen skal du helst op på 30 til 45 minutters sammenhængende træning, men ellers er der altid plads til at tage 10 til 15 minutter ud af dagsprogrammet for at lave et par øvelser – og de må gerne være sjove og inkludere hele husstanden. Gå en tur i raskt tempo, 10 til 15 minutter er bedre end ingenting og du får både frisk luft, lidt sol på næsen og brugt dine lunger.

 • Sunde tilvalg afføder helt naturlige fravalg. Det tager tid at ændre indgroede vaner, men er ikke umuligt. Så vær tålmodig!

Matas Multivitamin Basis

En daglig multivitamintablet til voksne og børn fra 11 år og opefter. C vitamin, folsyre, B 12 og jern bidrager til at mindske træthed og udmattelse.Opskrift: Sommergræs

(2 personer)


Det skal du bruge:

 • ½ liter økologisk æblemost
 • saften af 3 limefrugter
 • 5-10 mandler
 • 2-4 cm frisk ingefær*
 • 2 håndfulde løst-frossen spinat
 • 2-3 stilke blegselleri
 • 1 lille håndfuld bredbladet persille


Sådan gør du:

Blend godt, og nyd drikken nylavet – så er farven flottest! Drikker du den et par gange om ugen som en start på dagen, vil du hurtigt mærke et friskt boost i krop og hjerne.​​​​​​​

Kilde : "Alternativ behandling" af Søs Wollesen.
* Fødevarestyrelsen anbefaler, at gravide ikke indtager ingefær ud over det, der bruges som almindeligt krydderi som en del af en varieret kost.​​​​​​​

Relaterede produkter

Solaray Spektro Multi-Vita-Min u/ jern og K Vitamin 300 kaps.
SPAR 20%ABONNÉR
300 kaps.
SolaraySpektro Multi-Vita-Min u/ jern og K Vitamin
549,95 kr.
Urtekram Mandler søde spanske Ø 100 g
100 g
UrtekramMandler søde spanske Ø
34,95 kr.
House of Originals Original Chia-frø 500 g
500 g
House of OriginalsOriginal Chia-frø
47,95 kr.
Biogan Hasselnødder Ø 500 g
500 g
BioganHasselnødder Ø
97,95 kr.
AVIVIR Aloe Vera Drik Naturel 1000 ml
SPAR 20%ABONNÉR
1000 ml
AVIVIRAloe Vera Drik Naturel
249,95 kr.

Relaterede artikler

Sådan får - og holder - du motivation til at træne

Matas LIVE

Sådan får - og holder - du motivation til at træne

Af Matas

Mange går og drømmer om at gøre træning til en fast del af hverdagen og måske endda nyde det. Vi har inviteret Cecilie Lind, som er personlig træner og grundlægger af The Protein Kitchen, i studiet for at få hendes bedste råd til at finde - og holde - motivationen til at træne og starte en sundere livsstil.

Læs Mere
Shots – flydende kosttilskud

Spot Trenden

Shots – flydende kosttilskud

Shots lavet på frugt, urter og grøntsager er ikke en ny trend. De sidste par år har du sikkert set ingefærshots og hvedeshots på din lokale juicebar. Men nu er olieshots og kollagenshots som kosttilskud kommet på banen. Vi kigger på trenden.

Læs Mere
Lægens råd: Sådan styrker du din mentale sundhed

Vi guider

Lægens råd: Sådan styrker du din mentale sundhed

Af Isabel Marschall Thostrup

Læge Charlotte Bøving giver her tre gode råd i en tid, der er præget af alvor og afsavn. Måske føler du dig ekstra udfordret og glemmer at trække vejret dybt? Se med her, og bliv husket på hvordan du styrker både din fysiske og mentale sundhed.

Læs Mere
Alt du skal vide om ingefær - naturens superhelt

Spot Trenden

Alt du skal vide om ingefær - naturens superhelt

Af Trine Brøndsted

Ingefær er meget alsidigt - det kan bruges på alle mulige forskellige måder og er godt for mange ting. Men skal man egentlig skrælle ingefær? Er det en rod, grøntsag eller noget helt tredje? Og hvordan laver man det bedste ingefærshot? Læs med her og bliv klogere på den lille knoldede superhelt.

Læs Mere