• Hjemmelevering
 • Afsendelse 1-2 hverdage
 • Byt i 270 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • Byt i 30 dage
Menu
Spot Trenden

Ingefær – kender du naturens superhelt?

Ingefær er ikke roden til alt godt, men det kan godt føles sådan. Bliv klogere på en af naturens superhelte.

Tager du også et shot med ingefær hver morgen? Så er du ikke alene. For blot få år siden var der ikke mange af os, der talte om ingefær. Det hørte mest til i sushi og julekager. Men så skete der noget! Vi fik øjnene op for ingefær. Og nu findes der er et utal af produkter herunder kosttilskud, der indeholder ingefær, ligesom internettet svømmer over af ingefæropskrifter og mere eller mindre underbyggede tips om ingefær. I 2016 fik ingefær sågar sin helt egen (koge)bog, ‘Ingefær’, som ernæringsekspert Martin Kreutzer og madkunster Sandra Pugliese står bag.

Ingefær er faktisk ikke en rod

Ingefær er en knold, der gror på stængler under jorden, men ligesom kartoflen har den sine blade over jorden mod lyset. Ingefær er altså hverken en grøntsag, frugt eller en rod, som man måske kunne tro. På engelsk hedder ingefær ‘ginger’, og det giver god mening, da det især er i dens gingeroler – mikroskopiske plantestoffer – sundheden sidder. Det latinske navn for ingefær, Zingiber officinale, lyder til gengæld flottere og mere respektindgydende end både den engelske og den danske betegnelse.


En gammel kending

Ingefær blev brugt i det asiatiske køkken allerede for 4-5.000 år siden. I Europa og Danmark har ingefær været en del af vores madlavning i mange hundrede år, men ifølge bogen ‘Ingefær’ er det kun 37 år siden, at ingefæren første gang blev genstand for forskning.


Ingefær kommer i mange former

Knolden kan snittes, rives, koges eller bruges frisk, og den findes i vidt forskellige varianter som tørret og stødt og syltet, i kapsler, på flaske og som krydderi. Du finder også ingefær i søde sager som slik og småkager. Ingefær er også det primære smagsstof i drikken ginger beer.

Havtorn – Derfor elsker vi nordens citron

Spot Trenden

Havtorn – Derfor elsker vi nordens citron

Havtorn, det lille gule bær, som har været kendt i årtusinder, er blevet genopdaget både i hudpleje som kosttilskud og i det nye nordiske køkken. Læs med og bliv klogere.

Læs også

Skræl den bare

Der er ingen grund til at bruge ingefærens skræl. Den indeholder ikke nævneværdigt sunde næringsstoffer, modsat for eksempel citrusfrugter og kartofler. Skræl gerne knolden med en skarp teske, så undgår du, at alt for meget af den sunde knold går til spilde. Bruger du skrællen, skal den vaskes grundigt.

Detox: Kom igennem vinteren med en omgang detox

Vi guider

Detox: Kom igennem vinteren med en omgang detox

Vinteren er godt i gang, og kulden gør os ofte en smule mere inaktive, mens lysten til sødt og fedt måske også bliver lidt større end sædvanligt i denne mørke tid. Giv din krop og hud et godt boost med en detox!

Læs også
Redaktionens helsefavoritter

Vi guider

Redaktionens helsefavoritter

Går du op i sund mad og livsstil? Her får du et indblik i hvilke helseprodukter, der hitter her på redaktionen.

Læs også

Spis ingefær med måde

Det er sundt at spise lidt ingefær hver dag som en del af en varieret kost, men ligesom i mange andre tilfælde skal du ikke overdrive dit daglige indtag. Tilsæt et par centimeter frisk ingefær til din ret, eller drys den med tørret ingefær. Du kan også bruge stødt ingefær som krydderi, drikke et koncentreret shot hver morgen eller snuppe et kosttilskud hver dag. Du får den gode effekt fra ingefæren uanset dens form og konsistens, så det er mere et spørgsmål om smag og behag.


Tip! Opbevar din ingefærknold på køl, så holder den sig frisk i længere tid.
Kosttilskud med ingefær

Kapsler og tabletter, der indeholder tørret ingefær, indeholder højere koncentrationer af de aktive plantestoffer, end hvis du spiser ingefær frisk. Ifølge Fødevarestyrelsen bør gravide og ammende dog styre uden om kosttilskud med ingefær.


Dr. Muches Ingefær-dråber er det første produkt på markedet, der tilbyder ingefær i flydende koncentrat. Det er udvundet på en sådan måde, at alle de virksomme og værdifulde stoffer bevares i disse velsmagende gyldne dråber.


Matas Striber Ingefær 120 kaps.
249,95
Optjen 25 point
Berthelsen Ingefær Ren Berthelsen 60 kap
139,95
Optjen 14 point


Ingefær som te

Mange synes ingefærsmagen er super lækker, og derfor kan du også få den som te. Se de mange varianter her.Ingefær i hudpleje

Den gule rod er fuld af antioxidanter, og derfor har skønhedsbranchen også fået øjnene op for ingefær. Her bruger man den for sin stimulerende effekt og udnytter duften i produkter, der skal give en sensorisk oplevelse.

(32)
Origins Ginger Souffle Whipped Body Cream 200 ml
304,95
Optjen 31 point
(33)
Rudolph Care Moisture Delight 50 ml
394,95
Optjen 40 point

Opskrift: Ingefærshot – på fem minutter

Et lille glas ingefærekstrakt vækker smagsløgene til live.


Det skal du bruge til to portioner:

 • 15-20 g ingefær15 g gurkemeje (skrællet)
 • 2 økologiske citroner
 • (brug æble, hvis shottet skal kradse lidt mindre i halsen)
 • 1⁄2 tsk. ekstra jomfrukokosolie
 • Evt. 4 tsk. koldslynget honning
 • 2 kværn frisk sort peber
 • 2 nip himalayasalt


Sådan gør du:

Skræl ingefæren, og kom den i en blender. Gør det samme med gurkemejen, men brug handsker, hvis du ikke ønsker at få gule hænder. Skyl og aftør citronerne, og riv den yderste gule skal fint ned i blenderen. Fjern den resterende skræl inkl. den hvide del, og kom kødet i blenderen. Kom også olie, honning, peber og salt i, og blend, til du har et cremet shot.


Tip! Er du ikke til ingefærens skarpe og friske smag, kan du mildne smagen ved at blande den i din i morgenjuice.Kilde: Bogen ‘Ingefær. Shots, drikke salater & varme retter’ af Martin Kreutzer og Sandra Pugliese, Muusmann Forlag.


Den nemme vej til ingefærshots

Du kan også tage en smutvej til dit morgenshot, nemlig et mildt, økologisk ingefærshot med granatæble og en afrundet smag.


Kan du ikke få nok af ingefærs karakteristiske smag, kan du købe et økologisk ingefærshot tilsat chili.
HUMAN HUMAN IngefærShot 500 ml  Øko
49,95
Optjen 5 point
Får du spist nok grønt?

Vi guider

Får du spist nok grønt?

Her er 3 lette opskrifter, som gør dine livretter sundere

Læs også

Ingefær til gravide

Fødevarestyrelsen fraråder kosttilskud med ingefær under graviditeten. Du kan dog godt spise ingefær i almindelig mængde i madlavningen, også når du er gravid.

Der bliver forsket i ingefær

Der er næsten ingen grænser for, hvad ingefær kan udrette for os, hvis du læser på nettet. Ingefær er nemlig en nøgleingrediens i både traditionelle kinesiske behandlingsformer og i den ayurvediske verden. Og der bliver forsket rigtig meget i ingefær, også i den vestlige verden. Hvis du søger på ingefær i PubMed, dukker der 3.412 publicerede forskningsresultater op. Det er især de aktive stoffer gingeroler, shogaoler, paradoler og zingeron, som forskerne interesserer sig for.

Relaterede produkter

Pukka Pukka Latta Ginger Joy Øko
79,95
Optjen 8 point
Meraki Duftlys White Tea & Ginger
69,95
Optjen 7 point

Relaterede artikler

Vi tester 7 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Vi guider

Vi tester 7 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Af Isabel Marschall Thostrup

Kokosolie er blevet hyldet i skønhedsverdenen som et multiprodukt til både hudpleje, hårpleje og alt derimellem. Men hvad kan du egentlig bruge kokosolie til – og virker det? Her får du den store guide om kokosolie.

Læs Mere
5 superfoods, der hitter

Spot Trenden

5 superfoods, der hitter

Af Trine Brøndsted

Superfoods er en af de helt store trends, inden for kost og ernæring. Vi har listet de 5 superfoods, der er hottest lige nu.

Læs Mere
Gør-det-selv guide til Gua Sha massage

Vi guider

Gør-det-selv guide til Gua Sha massage

Af Amalie Schiller

Gua Sha massage er i dag en af de mest populære, naturlige ansigtsbehandlinger i Asien og er efterhånden blevet en rigtig rockstar i skønhedsbranchen over hele verden. Vi guider til den populære, virkningsfulde sten - i samarbejde med Maria Zabrodina, der er certificeret Gua Sha behandler og ekspert i facelifting.

Læs Mere