Hairstudio

Inspiration og guide: Kort hår til dig over 50

Der er absolut ingen regler for valg af frisure uanset alder. Men det kan alligevel være ret fedt med inspiration fra en ekspert. Derfor guider hårstylist, Mike Paudy, her i artiklen til frisurer til dig, der har kort hår eller overvejer at få klippet en ny, kort frisure.

Det vigtigste, når du skal vælge frisure, er at finde en stil, som du føler dig tilpas med. Mike guider her til fem frisurer, som du kan lade dig inspirere af.

Klassisk pixie

Inspiration: Cynthia Nixon


En af den mest klassiske frisurer til kvinder over 50 med kort hår er pixieklipningen. Den indrammer dit ansigt og kan fremhæve dine bedste træk. For at holde frisuren flot og vedlige skal du være opmærksom på, at det vil kræve en klipning cirka hver 6. uge. Men udover relativt ofte klipning så kræver pixien ikke meget vedligeholdelse. Pixien findes i forskellige længder, så der er masser mulighed for at finde en længde, du kan lide.

​​​​​​​​​​​​​​

Mine råd til styling af pixien er, at du sagtens bare kan vaske det og så ud ad døren. Det kan frisuren bære og stadig være toptjekket. Hvis du vil gøre lidt mere ud af din styling, så kan du også style det hurtigt med lidt saltvandsspray, mousse eller voks.

Pixie med volumen

Inspiration: Kris Jenner


Du kan også tilføje noget mere fylde til håret og gå med en pixie med volumen. Kris Jenner, mor til den meget kendte Kardashian og Jenner familie, har altid haft en ikonisk pixieklip. Der er fokus på den voluminøse, pjuskede tekstur, som er nem at opnå og tilpasse med de rigtige produkter.


Tips fra Mike: Den her klipning fungerer på glat, bølget, fint eller tykt hår. Brug gerne noget saltvandsspray, voks eller mousse til at style dit hår pjusket og med volumen.

Produkter til at give mere tekstur og liv:

Matas Striber Salt Water Spray Uden Parfume 150 ml
SPAR 21,-
150 ml
Matas StriberSalt Water Spray Uden Parfume
+ 1 størrelse
63,95 kr.84,95 kr.
(309)
Matas Striber Dry Wax Spray Uden Parfume 200 ml
SPAR 18,-
200 ml
Matas StriberDry Wax Spray Uden Parfume
51,95 kr.69,95 kr.
(66)
Matas Striber Fiber Paste 75 ml
SPAR 18,-
75 ml
Matas StriberFiber Paste
51,95 kr.69,95 kr.
(52)
Matas Striber Soft Mud Wax Uden Parfume 75 ml
SPAR 19,-
75 ml
Matas StriberSoft Mud Wax Uden Parfume
55,95 kr.74,95 kr.
(87)
Matas Striber Volume Mousse Stærkt Hold Uden Parfume 150 ml
SPAR 9,-
150 ml
Matas StriberVolume Mousse Stærkt Hold Uden Parfume
+ 2 størrelser
25,95 kr.34,95 kr.
(525)

Kort klip med blødt pandehår

Inspiration: Helen Mirren


Blødt pandehår kan give selv de mest kedelige frisurer nyt liv, fordi de tilføjer lethed og dimension på én gang. Helen Mirren er fantastisk inspiration til en kort klip med blødt pandehår. Men det bløde pandehår går til mange forskellige længder, så du kan sagtens prøve med en page klippet ved kæbelinjen eller måske en lang page til skuldrene? Du kan snakke med din frisør om, hvad han eller hun tror, der klæder dig bedst.

​​​​​​​

Tip: Hvis du ønsker at fremhæve dine øjne ligesom Helen Mirren, så kan jeg anbefale at vælge en klipning med enten pandehår eller etager omkring øjnene. Det kan skabe ekstra fokus på øjnene og indramme ansigtet.

Hårstylisten guider: Sådan laver du en sleek bun

Hairstudio

Hårstylisten guider: Sådan laver du en sleek bun

At lave et sleek look i sit hår ser både sejt og elegant ud, men samtidig er det også virkelig en nem redning om morgenen, hvor dit hår måske kunne bruge en vask, eller det bare ikke er verdens bedste hårdag. Det kender vi nok alle til. Matas’ egen hårstylist, Mike Paudy, guider dig her til, hvordan du nemt kan lave en sleek bun på dig selv.

Læs også

Pjusket lag-på-lag

​​​​​​​ Inspiration: Jennifer Lopez


En page med mange etager og lag-på-lag er et så nemt og smukt look, der både passer til dag og aften og til forskellige aldre og ansigtsformer. Se bare inspiration hos Jennifer Lopez.


Det er en god idé med lag-på-lag, da de vil lægge sig naturligt og en midterskilning giver et velplejet udseende. Denne frisure kan du nemt tilpasse til en kortere frisure eller længere alt efter ønske.


Stylingtip: Brug en dråbe hårolie for at tæmme flyvsk hår og tilføje glans til din frisure.

Klassisk bob (... Eller bare page)

​​​​​​​Inspiration: Connie Chung


Det er svært at gå galt i byen med en traditionel page! Eller en klassisk bob, som den også kaldes. Frisuren er sofistikeret og fungerer godt uanset alder. Se bare den amerikanske journalist Connie Chung elegante page.


Du kan ændre dit udtryk fra dag til dag ved at style spidserne ind ad ala Alina, ændre på din skilning eller lege med lidt tekstur eller krøl.

Vidste du, at du kan blive klippet og stylet i Matas' Flagshipstore? Gå ind i butikken på Købmagergade 19 i København eller se og book vores ydelser i butikken lige her.

Frisør med speciale i Hårstyling og Grooming.

Mike er i 2013 uddannet frisør med en fire-årig uddannelse. Derudover har han mere end 10 års erfaring indefor beautybranchen. Efter han blev færdig med sin uddannelse, sprang han direkte ud og havde ansvaret for nogle af de største mærker i den professionelle hårplejeverden. Mike har lavet alt fra at være klassisk salonfrisør til hårshows og undervisning af produkter samt i ingredienser. Han er det man kan kalde en rigtig produkt nørd og har også arbejdet med makeup og grooming. Det er også derfor, han er klædt rigtig godt på for give vores kunder den bedste rådgivning til netop deres behov og ønsker.

Giv din styling et løft med disse produkter:

ghd Rise Hot Brush 5 mm
SPAR 20%
5 mm
ghdRise Hot Brush
Medlemspris
1.311,20 kr.1.639 kr.
(1)
ghd Air Hair Drying Kit
SPAR 20%
ghdAir Hair Drying Kit
Medlemspris
943,20 kr.1.179 kr.
(16)
M.COSMETICS Pro Round Brush
SPAR 49,-
M.COSMETICSPro Round Brush
115,95 kr.164,95 kr.
(51)
Remington Glattejern Ceramic Slim 220
SPAR 20%
KUN ONLINE
RemingtonGlattejern Ceramic Slim 220
Medlemspris
263,96 kr.329,95 kr.
(74)

Relaterede artikler

Flotte frisurer: Hvilken passer til dig?

Matas LIVE

Flotte frisurer: Hvilken passer til dig?

Af Matas

Velkommen til Matas’ Skønhedssalon, hvor vi skal tale om frisurer til forskellige hårlængder, og om den ultimative pleje til alle hårtyper! Har du nogensinde været i tvivl om, hvor ofte man bør vaske håret? Hvor ofte man bør bruge hårkur, eller om man mon kan klippe sit eget hår? Så er dette liven for dig. Vi lover, at du går herfra med værdifuld viden om lige præcis din hårtype, og til sidst udlover vi lækre præmier til fire heldige seere!

Læs Mere
Find den perfekte skilning til din ansigtsform

Hairstudio

Find den perfekte skilning til din ansigtsform

Af Amalie Kaaris Lund

Du skal style dit hår ud fra, hvordan du selv føler dig bedst tilpas. Men nogen gange kan det være rart at få et par gode råd fra en professionel, når det handler om, hvilken skilning, der passer bedst til dig. Derfor guider Matas egen hårstylist, Mike Paudy, her i artiklen til hvilken frisure og skilning, der går rigtig godt til de forskellige ansigtsformer.

Læs Mere
Hårstylisten guider: Fem nemme stylingtools

Hairstudio

Hårstylisten guider: Fem nemme stylingtools

Af Amalie Kaais Lund

Stylingtools kan være lidt af en jungle. Hvordan finder du det rigtige tool, og hvordan laver du så en pæn styling - nemt og hurtigt? Hårstylist Mike Paudy guider dig her til fire nemme styles med fem styligtools.

Læs Mere
Sådan laver du de flotteste krøller

Hairstudio

Sådan laver du de flotteste krøller

Af Amalie Schiller

Drømmer du om smukke, krøllede lokker, kan du her blive klædt på med uundværlige tips og tricks til, hvordan du mestrer krøllejernet, hvilke stylingprodukter du kan bruge og hvilke typiske “krøllefejl”, du bør undgå.

Læs Mere