Nyhed

Krøllet magi: Se Matas Naturs nye Curly Girl-serie

Har du krøller, så gør dig selv en tjeneste, og læs med her! I denne artikel introducerer vi dig nemlig til Matas Naturs helt nye og essentielle Curly Girl-serie bestående af 5 Svanemærkede og allergicertificerede nyheder, der vil få dine krøller til at brillere. Pernille fra redaktionen guider dig her trin-for-trin til, hvordan du kan få selv de mest uregerlige krøller til at blive smukke, bouncy og definerede, og så viser hun også sine egne før/efter-billeder!

Hvis du har krøller eller fald i håret, har dit hår brug for helt særlig & kærlig pleje! Hvis du vil vide, hvad det er, de krøllede lokker helt præcis har brug for, så er du kommet til det rette sted! Jeg (Pernille fra redaktionen) garanterer dig nemlig for, at du her vil få opskriften på, hvordan du kan få det allerbedste frem i dit naturkrøl! Curly Girl-metoden er kommet for at blive, og som noget nyt, kan du nu også finde CG-godkendte produkter med min. 90 % naturligt indhold hos Matas Natur! Scroll længere ned, og gå selv på opdagelse!

Step 1: Rens til dig, der ønsker et vaskeaktiv

Det første trin i din Curly Girl rutine er, at rense din hovedbund og dine krøller skånsomt. Curly Girl-metoden er kendt for at udelade sulfater fra sine renseprodukter, men de fleste krølle-venlige brands har dog også et såkaldt ”low-poo”-produkt i sit sortiment, som er perfekt til dig, der stadig bruger f.eks. stylingprodukter med silikoner, som nemlig kun kan vaskes ud med et vaskeaktiv. Vaskeaktivet er udvundet fra kokos i denne shampoo, som har samme effekt som sulfat, men uden at være lige så udtørrende.


Hvis du er helt ny i Curly Girl-metoden, så kan det godt være lidt svært at gå fra en shampoo med masser af sulfater til kun at bruge en balsam. Hvis du ikke er en hel hardcore Curly Girl endnu, så kan det være en god idé at bruge en low-poo som denne som en mellemvej.
Natur Curly Low-Poo Shampoo giver dit hår rens og pleje, og som prikken over i’et bevarer shampooen også din hårfarve, hvis du har farvet håret. Den er designet til alle hårtyper, men er specielt god til dig, der har fald eller krøl i håret.

Shampooen er smækfyldt med fugtgivende ingredienser, der beskytter hår og hovedbund mod udtørring. På ingredienslisten kan du blandt andet finde Sodium PCA, som er en effektiv fugtgiver, der samtidig gør håret lettere at rede ud. Derudover har den en antistatisk effekt - noget, som jeg tror, mange curly girls vil værdsætte!


Shampooen er desuden parfumefri, miljøvenlig, allergivenlig, 100 % vegansk og produceret i Danmark (som du kender det fra alle andre gode produkter fra Matas Natur), og den har en optimal pH-værdi på ca. 4,6.

SPAR 27,-
400 ml
Matas NaturCurly 1 Low-Poo Shampoo
82,95 kr.109,95 kr.
(16)”Lad Low-poo shampooen sidde i 2-3 minutter, så ingredienserne virkelig får lov til at virke i dybden, inden den skylles ud af håret. Så vil du opleve, at håret føles mere rent og luftigt. Bemærk, at der kun dannes let skum. Skyl grundigt efter med vand og gentag om nødvendigt. Fortsæt herefter med step 2”. – Mike Paudy, Frisør, Matas

Frisør med speciale i Hårstyling og Grooming.

Mike er i 2013 uddannet frisør, og altid haft en naturlig interesse i produkter og ingredienser. Mike har lavet mange forskellige ting inden for beautybranchen og er derfor godt klædt på til at hjælpe og rådgive med at finde de helt rigtige produkter.

Læs mere om vores dygtige frisør, Mike Paudy, lige her.


Step 1: Rens til dig, der ikke ønsker sulfat

Hvis du ikke ønsker nogen form for sulfat i dit renseprodukt til håret, så skal du have fingrene i denne dejlige vaskebalsam, som du så i stedet skal bruge som første trin i din hårplejerutine. Med Matas Natur Curly Co-Wash uden parfume får du den ultimative plejeoplevelse til dit naturlige krøllede hår. Den er beriget med naturlige ingredienser og økologisk indhold for at give den bedste omsorg til dit hår. Co-wash står for ”conditioner only wash”.

Sådan bruger du din co-wash korrekt:
Når du skal co-wash håret med en vaskebalsam, starter du med at gøre håret vådt. Fordel derefter en silikonefri balsam eller scalp-conditioner i hovedbunden og massér godt ind med dine fingerspidser i 2-3 minutter, så hovedbunden får en god massage. Skyl herefter håret godt.

Gentag om nødvendigt.
Denne cremede vaskebalsam er ikke kun skånsom mod dit hår, men også mod miljøet, da den er Svanemærket. Med ingredienser som sodium PCA, der tilfører fugt til dit hår, økologisk glycerin, der beskytter din hovedbund mod udtørring, og skøn avocadoolie samt antioxidativt E-vitamin, får dit hår den optimale beskyttelse og pleje, det fortjener.

SPAR 27,-
400 ml
Matas NaturCurly 1 Co-Wash vaskebalsam
82,95 kr.109,95 kr.
(4)”Fordi Matas Natur Curly Co-wash er mild og skånsom kan du bruge den som en daglig vask, uden at udtørre hverken hår eller hovedbund. Bemærk at der ikke dannes skum som ved brug af almindelig shampoo. Fortsæt herefter til step 2.” – Mike Paudy, Frisør, Matas

Curly Girl Metoden: Sådan kommer du i gang

Matas LIVE

Curly Girl Metoden: Sådan kommer du i gang

Smukke, definerede og krus-fri krøller er det, mange krøltroppe drømmer om. Krøller er dog ikke det nemmeste at have med at gøre, og kræver nænsom pleje og særlig styling, for at tage sig bedst muligt ud. I dag guider vi til "Curly Girl Metoden" som er en måde at behandle krøllet hår på, for ekstra definition og et sundt hår.

Læs ogsåAlle Matas Naturs Curly produkter er godkendt til Curly Girl metoden og lever op til de højeste standarder for miljøvenlighed og allergivenlighed. De har et naturligt indhold på min. 90 %, er Svanemærket, Asthma Allergy Nordic certificeret og veganske.

Step 2: Ultrafugtgivende conditioner

Når din co-wash eller low-poo er skyllet ud, er det blevet tid til at tilføre de krøllede lokker en masse dejlig fugt, så de bliver bløde og smidige og derved bliver lettere at adskille og definere!

Her er Matas Natur Curly Conditioner uden parfume et rigtig godt bud på den ultimative pleje. Denne beskyttende balsam, og altså trin 2 i din krølleplejerutine, er en skatkiste fyldt med naturlige og økologiske ingredienser, som dine krøller vil takke dig for!


Balsammen indeholder Prodew 500, en unik blanding af aminosyrer, der er byggesten til dit hårs proteinstruktur. Fordi aminosyrerne har en lav molekylevægt trænger de dybt ind i hårstrået og tilfører ikke bare fugt, men også masser af glans og pleje. Derudover beskytter den også farvet hår. Den er også beriget med abrikoskerneolie, økologisk glycerin og antioxidativt E-vitamin, der tilsammen giver dit hår den ultimative beskyttelse.

Sådan bruger du balsammen korrekt:
Fordel balsammen i det våde hår, især i længderne, og lad den sidde i 2-3 minutter, inden du skyller den ud. Undgå at påføre for meget i toppen, da det kan fedte hovedbunden.

Brug gerne ventetiden på at rede håret igennem med fingrene eller en bredtandet kam for at bevare krøllernes bounce. Husk at kramme håret op nedefra for at bevare krøllerne. Nu er du klar til trin 3.

SPAR 27,-
400 ml
Matas NaturCurly 2 Plejebalsam
82,95 kr.109,95 kr.
(10)”Du kan faktisk lade plejebalsammen blive i dit våde hår uden at skylle den ud, så den bliver en del af din stylingrutine!” – Mike Paudy, Frisør, Matas

Step 3, part 1: Forlæng fugten

"Curly Leave-In uden parfume" skal du bruge som det tredje trin i stylingprocessen i henhold til Curly Girl metoden. Det kan nemlig være en god idé at tilføje en leave-in-hårkur til din rutine for at give dine krøller ekstra med fugt.


Med en fugtmættet manke får krøllerne nemlig en flot spændstighed, en luftig følelser og masser af shine! Produktet indeholder fugtgivende Sodium PCA, antioxidativt E-vitamin, der beskytter, mens det nærende sheasmør, mandelolie, økologisk glycerin beriger dine krøller.

Sådan bruger du hårkuren korrekt:
Brug leave-in hårkur i vådt hår. Start 2-3 cm fra hovedbunden og kram forsigtigt kuren ind i resten af håret og særligt omkring spidserne.


Undgå at få hårkuren helt ned i hovedbunden, da det kan tynge håret.
Kuren skal ikke skylles ud. Forsæt herefter til anden del af stylingprocessen i step 3.


Hårkuren er (ligesom de andre krølleprodukter) Svanemærket, Astma Allergi Nordic certificeret, vegansk (uden animalske ingredienser), produceret i Danmark og har en pH-værdi på cirka 4,0. Har derudover et økologisk indhold på 20 % certificeret efter standarden for økologisk kosmetik.

SPAR 25,-
150 ml
Matas NaturCurly 3 Leave-In Hårkur
74,95 kr.99,95 kr.
(11)”Krøller kan aldrig få for meget fugt og pleje. Hvis dine krøller bliver frizzy i løbet af dagen, så prøv at påføre vand og leave-in hårkur i længder og spidserne.” - Mike Paudy, Frisør, Matas

Step 3, part 2: Style håret med krøllecreme

Curly Curl Cream uden parfume er det afgørende skridt i trin 3 af din krøllestyling (uden leave-in) eller som anden del af trin 3, hvis du også gerne vil bruge en leave-in. Denne cremede skat indeholder nøje udvalgte ingredienser for at give dine krøller den ultimative definition og beskyttelse.


Med pullulan som hemmelig ingrediens får du et stærkt hold, der holder dine krøller intakte hele dagen. Samtidig arbejder arganolie og E-vitamin i harmoni som antioxidanter for at beskytte dine skønne krøller.


Betaine forbedrer elasticiteten og styrken af dine krøller, og resultatet er et hår, der stråler med glans og liv. Curl Cream er også beriget med økologisk macadamiaolie, økologisk glycerin og sodium PCA for at give dine krøller den nødvendige fugt. Brug Curl Cream i vådt hår. Varm produktet op i håndfladerne og fordel det jævnt i hele håret ved at kramme eller sno krøllerne.


Krøllecremen er produceret i Danmark med en pH-værdi på ca. 4,6 og indeholder hele 20 % økologisk indhold, certificeret efter standarden for økologisk kosmetik.

SPAR 25,-
150 ml
Matas NaturCurly 3 Curl Cream
74,95 kr.99,95 kr.
(14)”Hvis du ønsker en mere defineret krølle så prøv at tage krølle-cream på hænderne og tag en tot hår og lav en snoning, imens du påfører produktet i vådt hår. På den måde skaber du en mere defineret krølle.” - Mike Paudy, Frisør, Matas

Før Matas Natur Curly-serie (uden nogen krølleprodukter i håret)

Mit krølleresultat efter Matas Natur Curly-serie

Pernille tester

Jeg er en stor Curly Girl-fan, så jeg var svært begejstret, da jeg hørte nyheden om, at Matas Natur nu også har lanceret en Curly Girl-serie af skønne produkter, der skal få det bedste frem i hår som mit. Min krølletype er en blanding af 2C og 3A, hvis jeg giver dem de helt rette ingredienser og den rette pleje. Hvis ikke jeg bruger de rette produkter, så har jeg mere et hår, der ligner en type 2B.

Som første trin i min hårplejerutine bruger jeg altid en low-poo shampoo. Jeg har faktisk aldrig brugt vaskebalsam. Årsagen til det er, at jeg indimellem bruger stylingprodukter, der indeholder silikoner, og de kan kun fjernes med et vaskeaktiv. Men jeg vil ikke gå på kompromis med mit krøllede hår, så jeg foretrækker milde sulfater, som dem, der findes i denne low-poo-shampoo fra Matas Natur. Det holder mit hår rent uden at strippe det for fugt, hvilket er afgørende, når du har krøller. Det kan nemlig hurtigt tørre ud, hvis du ikke passer på. Jeg har nogle venner med afrokrøller – typisk hårtype 3C og 4C – og denne slags hårtype higer konstant efter fugt! Derfor bruger mange af dem kun vaskebalsam, fordi det er perfekt til at rense hovedbunden skånsomt og samtidig bevare fugten i det krøllede hår. Så hvis du er helt ny i Curly Gurl-rutinen, vil jeg anbefale dig at finde ud af, hvilken krølletype du har, og så prøve produkter, der er skabt til netop den krølletype.

Ja, det kan godt være lidt af en krøllet videnskab til at starte med, men bare rolig – så snart du har fanget fidusen, så går det som en leg, og dine krøller vil takke dig!
Jeg har testet Matas Naturs nye serie gennem flere uger nu, og low-poo shampooen gjorde underværker for min hovedbund uden at tørre mit hår ud. Derefter greb jeg fat i plejebalsam, som gjorde mit hår dejligt blødt. Jeg har som sagt slangekrøller - ikke proptrækker-krøller - så jeg skal passe på med at bruge for meget leave-in eller krøllecreme, da mit hår ellers kan føles klistret og filtret. Det tog mig et par forsøg at finde den perfekte mængde leave-in og krøllecreme, men da jeg fandt den, fik jeg de mest fantastiske, glade og spændstige krøller.

Som du kan se på før/efter-billederne, gør stylingprodukterne en kæmpe forskel og fremhæver virkelig mine krøller!

Hvad er Curly Girl?

Curly Girl-metoden består af 3 trin:


Trin 1: Vask
Til at rense håret benyttes enten en Co-Wash vaskebalsam eller en Low-Poo shampoo. Hvis man renser med vaskebalsam, kan et kan tage to til otte uger, før dit hår har vænnet sig til ikke at blive renset med shampoo og har genvundet sin fugt.
Ha’ derfor tålmodighed.
Hvis Co-Wash ikke fungerer, så skift til Low-Poo.


Trin 2: Pleje
Til at tilføre fugt og pleje benytter du plejebalsam. Balsammen indeholder meget små proteiner, som er gode til krøller med lav porøsitet, hvor håret har svært ved at absorbere fugt.
Curly Plejebalsam bruges efter hver hårvask og efter eventuel hårmaske for at lukke hårstrået.


Trin 3: Styling
Til styling af håret startes med en leave-in hårkur og herefter en krøllecreme. Krøllerne har brug for masser af pleje og fugt, og styling produkterne kan bruges hver dag efter behov.
Kram produkterne godt op i håret eller sno krøllerne om fingrene, så krøllerne defineres efter ønskede styling.
-    Mike Paudy, frisør Matas.

Stadig nysgerrig efter at lære mere om Curly Girl-rutinen? Så læs min dygtige kollega Amalies artikel om Curly Girl-artiklen lige her, for at få svar på alle dine spørgsmål om Curly Girl-metoden.

Andre favoritter fra Matas Natur:

SPAR 27,-
50 ml
Matas NaturAloe Vera & E-vitamin 24H Ansigtscreme
82,95 kr.109,95 kr.
(322)
SPAR 20%
200 ml
Matas NaturAftersun Lotion
Medlemspris
71,96 kr.89,95 kr.
(113)
SPAR 36,-
50 ml
Matas NaturAloe Vera & E-vitamin Anti-Rødme Creme
108,95 kr.144,95 kr.
(25)
SPAR 21,-
150 ml
Matas NaturAloe Vera & E-vitamin Rensemousse
63,95 kr.84,95 kr.
(139)

Andre artikler om Matas Natur, der er værd at læse:

Beskyt hele familien i solen med Matas Natur

Nyhed

Beskyt hele familien i solen med Matas Natur

Matas Naturs solserie er mere end bare solbeskyttelse. Med serien får du aktive, naturlige og økologiske ingredienser med en fløjlsblød og ikke-fedtende konsistens. Serien er spækket med gode mærkninger, så du trygt kan smøre hele familien ind. Vi gør dig meget klogere på solserien og giver dig et par gode solråd med på vejen til store og små.

Læs Mere
Vi guider: Få flot forårsglød med Matas Natur

Vi guider

Vi guider: Få flot forårsglød med Matas Natur

Af Ida Hinchely Kyhn

Der er ikke længe til, at foråret så småt begynder at banke på døren, og den kridhvide vinterhud skal ud og flashes. Selvom jeg holder meget af min lyse hud, så er det alligevel lidt en overvindelse, når den skal vises frem efter flere måneder under varme strik og rullekraver. Men den gode nyhed er, at du kan snyde dig til lidt ekstra glød og farve, hvis du ønsker det. Med Matas Natur Selvbruner Dråber er det nemlig blevet meget nemt og hurtigt at få lidt farve til ansigtet og krop.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek