• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Vi guider

Derfor får du tyndt hår, og det kan du gøre

Der er rigtig mange, der døjer med høje tindinger og tyndt hår. Årsagen til de tynde lokker kan være mange, og vi får ofte spørgsmål om, hvad det tynde hår skyldes, og hvordan man kan komme det til livs.

I de fleste tilfælde er der nogle helt særlige forhold, der har en finger med i spillet, når vi snakker om tyndt hår. Heldigvis er der forskellige frisurer og produkter, hvor det tynde hår kommer til sin ret, og som er lette og nemme at inkorporere i hverdagen. Vi har samlet en række gode råd og produktanbefalinger til dig med tyndt hår, så du kan få det bedste ud at dit smukke, fine hår. Værsgo! 

Hvorfor får man tyndt hår? 

At få tyndt hår er noget, både mange mænd og kvinder i Skandinavien oplever. Det skyldes, at vi på disse breddegrader er disponerede for fint hår, som ofte kan syne ganske tyndt. De fleste er nok også klar over, at størstedelen af os vil få tyndere hår med alderen. Det sker, fordi hårets vækstcyklus ændres. Dels skrumper antallet af aktive hårsække, hvilket gør hårstråene mere tynde og af ringere kvalitet. Og dels vokser håret langsommere, så du alt i alt mister flere hår, end der gror ud. Der er dog også andre ting, der spiller ind i forhold til om du får tyndt hår:

Gener:

Hvor stor din chance for at få tyndt hår kommer først og fremmest an på dine gener. Så tag et kig på din mor og far: hvis de har tendens til tyndt hår, så har du det sikkert også.  

Helbred:

Hvordan du lever, kan ses på dit hår. Hvis du er stresset, kan det være grund til, at dit hår er tyndt, men også stofskiftesygdomme eller forskellige former for medicin kan påvirke det. Mange gravide oplever også at deres hår bliver tyndere, fordi deres hormonbalance ændres.

Her er det vigtigt at huske, at hårets vækstcyklus er forsinket i forhold til, hvordan du har det. Derfor kan du opleve, at håret først bliver tyndere efter en periode med stress. Hvis du oplever tyndt hår under graviditeten, vil det ofte vokse tilbage til sin almindelige tykkelse tre-fire måneder efter fødslen.

Vitaminer:

Ligesom resten af din krop, har dit hår også brug for både vitaminer og mineraler. Det kan du få ved at spise en sund og varieret kost. Jernmangel kan for eksempel være en grund til, at lokkerne er blevet tyndere.

Produkter/Styling: 

Hvordan du behandler dit hår, har stor betydning for tykkelsen på det. Hvis du føntørrer, glatter eller krøller håret meget, så udsætter du håret for en stor mængde varme. For meget varme skader håret, og kan gøre det mere skrøbeligt.  


Vidste du, at hår primært er opbygget af aminosyrer – dvs. proteiner? Derfor er det vigtigt, at du spiser en proteinrig kost for at nære og styrke håret indefra. Gode kilder til proteiner er æg, mælk, fisk, nødder og frø.

Hvad kan du gøre ved det?

Vi har været på jagt for at finde den bedste inspiration til jer med tyndt hår i form af flotte frisurer og effektive produkter. Se bare nogle fine håropsætninger her! Vi skal helt sikkert selv eksperimentere med dem. 

Frisurer til tyndt hår

Selvom tykkelsen på dit hår i høj grad kommer an på dine gener, kan du faktisk selv gøre en del, for både at passe på det og style det, så det virker tykkere. For at få tyndt hår til at se tykt ud, kan du med fordel vælge at blive klippet eller style dit hår på nogle helt særlige måder. 

Page

Både en kort eller længere page klæder dig med tyndt hår. For det første indrammer det dit ansigt, og for det andet har håret lettere ved at holde sin volumen. Lad maks. håret gå ned til skuldrene, da meget langt hår hurtigt bliver tungt og klasker sammen – især når det er tyndt. 

​​​​​​​

​​​​​​​Pandehår

Hvis du gerne vil have pandehår, kan du med fordel få klippet såkaldt curtain pandehår, som er en længere pandehårsstyle, der deles på midten. På den måde skaber du mere volumen. Bonus: det er den letteste pandehårsstyle at holde. 

​​​​​​​

​​​​​​​Den fine knold

Med en høj knold er det let af få håret til at fylde mere. Efter du har sat den, kan du hive lidt i den, så den ser mere fyldig ud, og du får det til at ligne, at du har mere hår, end du i virkeligheden har. Hvis du hiver ekstra meget i knolden, bliver det en rodet knold, der ligesom den høje knold giver mere fylde. Slut gerne af med hårspray for at holde på looket.
​​​​​​​

​​​​​​​Lav en midterskilning

For et mere elegant look kan du nemt lave en stram midterskilning, og derefter en hestehale eller knold i nakken. I stedet for den lave hestehale, kan du også lave to franske fletninger, der holder på alle de små fimrehår, man tit kan have, hvis håret er lidt slidt.
​​​​​​​


Tip! Har du altid din skilning til samme side, kan du ved at flytte skilningen over til den modsatte side, straks skabe et mere fyldigt look.  

Stylingprodukter til tyndt hår

Et tyndt og fint hår har ofte brug for en hjælpende hånd i form af stylingprodukter, der kan give dit hår tekstur og dermed et mere fyldigt look. 

Mere volumen

Ved at bruge Root Volume Spray ved dit hårs rødder, giver du dit hår optimal fylde, da den løfter håret helt nede ved rødderne.

Brug den i håndklædetørt hår, og slut af med føntørring for at få maksimal fylde. Sprayen er vegansk og indeholder provitaminet B5, der både plejer håret og giver en smuk glans.

(124)
Matas Striber Root Volume Spray 150 ml
17,95
Førpris 59,95
Optjen 2 point

Fyldig vask

For at give dit hår mere tekstur og fylde, kan du med fordel bruge Kérastase Densifique Bain Densite Shampoo, når du vasker håret. Ud over forsigtigt at rense håret, giver den både fylde og næring til håret, så håret bliver sundere.

Shampooen indeholder også Stemoxydine, som gør håret stærkt og blødt. For at få det optimale ud af produktet, kan du vaske håret to gange.

Style dig til struktur

Saltvandssprays er gode til at booste dine krøller og fald og give håret et mere beachy look. Det særlige ved sprayen fra Hair Belief er, at den også giver volumen og både indeholder Macadamian og Inca Inchi olie, der fugter.

Brug den gerne inden føntørring, eller inden du skal ud i solen – sprayen har nemlig UV-filter, som beskytter lokkerne mod solens stråler.

Produkter, der hjælper på tyndt hår

Hvor frisurer og stylingprodukter kan gøre en synlig forskel nu og her på et tyndt hår, så kan du også tænke mere langsigtet og alliere dig med produkter, som gavner hårets sundhed og styrker hårvæksten. Vi har fundet et godt udvalg af produkter, som du alle sammen kan finde på webshoppen.   

Pillen

Biotin er et kosttilskud, som virker særligt godt til at styrke både hår og negle.

Biotin Strong indeholder methionin, som er godt for vedligeholdelse og styrke af hårvækst. Biotin er en tablet, som du tager en gang om dagen, og så er den 100 % økologisk.

Vitabalans Oy Biotin Strong 60 tab
159,95
Optjen 16 point

Serummet

Hårserummet fra The Ordinary, som fungerer på både mænd og kvinder, indeholder aktive ingredienser og teknologier, der specielt er udviklet til at fremme et sundt hår, som ser tykkere, tættere, mere fyldigt og frisk ud.


Sådan bruger du det: Påfør nogle dråber af produktet i hovedbunden og massér forsigtigt ind. Gør dette en gang om dagen, gerne lige inden sengetid, så den effektivt kan arbejde natten over.


50 %...
Så mange procent af dine hår skal du faktisk tabe, før andre kan se det!

Kilde: Drwise.com

Kuren

CRESCINA HFSC 100% hjælper den naturlige hårvækst i områder med udtynding, stimulerer metabolismen af hårrodsceller og fremmer syntesen af keratin, der fører til produktion af nye hår.

Ifølge kliniske tests kan du forvente synlige resultater efter fire måneder.

Shampooen

Proteiner er noget af det bedste, du kan fodre håret med, da det hjælper det med at gro sundt og stærkt. I shampooen fra HairLust er der hele tre forskellige slags; nemlig ris-, hvede- og planteprotein.

Ud over proteinerne indeholder shampooen økologisk mangosmør, blåbærekstrakt og aloe vera – ingredienser, som alle sammen plejer hovedbunden, der også er med til at få håret til at blive stærkere.​​​​​

(63)
HairLust Hair Growth & Repair Shampoo 250 ml
179,95
Optjen 18 point
Sådan slipper du af med tør og irriteret hovedbund

Vi guider

Sådan slipper du af med tør og irriteret hovedbund

Driller hovedbunden? Tør og irriteret hovedbund kommer ofte om vinteren og kan både klø og flage. Det irriterende problem kan heldigvis afhjælpes med den rigtige behandling. Se med her, hvor vi guider dig til at komme den besværlige tørre hovedbund til livs.

Læs også

Hårmasken

Naturlige olier som kokos er med til at fugte håret, og er særligt godt til tyndt og fint hår. Ud over kokosolie, indeholder hårmasken fra OGX også vaniljebønner og Tiare ekstrakt, der er med til at gøre håret stærkere og mere glansfuldt.

Brug masken efter shampoo, lad den sidde i mindst tre minutter, inden du skyller den ud, og afslutter hårvasken med balsam. ​​​​​​​

(7)
OGX Coconut Miracle Oil XS Hair Mask 168 g
99,95
Optjen 10 point

Leave-in-produktet

Kevin Murphys Thick Again virker stimulerende på hårvæksten og forlænger hårets vækstfase. Den modvirker også at håret knækker, og giver dig følelsen af et kraftigere hår.

Thick Again indeholder bl.a. persilleekstrakt, biotin, nældeekstrakt og ekstrakt af heste-kastanje. Påfør i håndklædetørt hår, fokuser på hovedbunden, og sæt håret som du plejer.

Kevin Murphy Thick Again 100 ml
229,95
Optjen 23 point

Relaterede produkter:

(75)
Matas Striber Volume Powder Uden Parfume 60 ml
17,95
Førpris 59,95
Optjen 2 point
(14)
Cosborg Gibidyl Hair Booster 50 ml
399,95
Optjen 40 point
Redken High Rise Volume Lifting Shampoo 300 ml
164,95
Optjen 17 point
Beauté Pacifique Shampoo Fine Hair 200 ml
139,95
Optjen 14 point

Relaterede artikler

Alt du skal vide om pandehår

Spot Trenden

Alt du skal vide om pandehår

Af Trine Brøndsted

Pandehår ser altid cool ud til alle andre, men vil det også passe til dig? Og ved du egentlig, hvilken type pandehår du ville vælge? Vi guider dig her til alt, du skal vide om pandehår.

Læs Mere
Sådan laver du en klassisk opsætning

Vi guider

Sådan laver du en klassisk opsætning

Af Nicoline Kongedam

Det der med selv at lave smukke og vilde frisurer, skræmmer de fleste. Men det behøver slet ikke være så svært. Følg guiden til en klassisk håropsætning her.

Læs Mere
Redaktionen tester: Ecooking hårpleje

Vi guider

Redaktionen tester: Ecooking hårpleje

Af Amalie Schiller

Det er ikke altid nemt at finde den perfekte shampoo eller balsam - dét kan vi skrive under på her på Stories Redaktionen, hvor vi har mange forskellige hårtyper. Nogle af os har brug for ekstra fylde, mens andre har behov for et intenst boost af fugt og næring. Vi er også flere, der – til tider – døjer med tør og irriteret hovedbund. Med andre ord: her på redaktionen har vi mange forskellige behov, når det kommer til hårpleje, og netop derfor har vi sat os for at teste Ecookings hårplejeserie.

Læs Mere
Keratin: Hårets vigtigste byggesten

Vi guider

Keratin: Hårets vigtigste byggesten

Af Cathrine Park

Kigger du på et hårstrå i et forstørrelsesglas, vil du se, at menneskers hår består af 90 procent keratin og 10 procent vand. Men hvad er keratin egentlig for en størrelse, og hvilken betydning har det for dit hårs sundhed? Bliv klogere her.

Læs Mere
  • Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage