Hairstudio

Derfor får du tyndt hår, og det kan du gøre

Der er rigtig mange, der døjer med høje tindinger og tyndt hår. Årsagen til de tynde lokker kan være mange, og vi får ofte spørgsmål om, hvad det tynde hår skyldes, og hvordan man kan komme det til livs.

I de fleste tilfælde er der nogle helt særlige forhold, der har en finger med i spillet, når vi snakker om tyndt hår. Heldigvis er der forskellige frisurer og produkter, hvor det tynde hår kommer til sin ret, og som er lette og nemme at inkorporere i hverdagen. Vi har samlet en række gode råd og produktanbefalinger til dig med tyndt hår, så du kan få det bedste ud at dit smukke, fine hår. Værsgo! 

Stylingprodukter til tyndt hår

Et tyndt og fint hår har ofte brug for en hjælpende hånd i form af stylingprodukter, der kan give dit hår tekstur og dermed et mere fyldigt look. 

Mere volumen

Ved at bruge en Root Volume Spray ved dit hårs rødder, giver du dit hår optimal fylde, da den løfter håret helt nede ved rødderne.

Brug den i håndklædetørt hår, og slut af med føntørring for at få maksimal fylde. Sprayen er vegansk og indeholder provitaminet B5, der både plejer håret og giver en smuk glans.


Du kan også bruge en almindelig volumen spray eller en volumen creme, hvis du ønsker at booste volumen i dine lokker.

Living Proof Full Root Lifting Hairspray 163 ml
SPAR 20%
163 ml
Living ProofFull Root Lifting Hairspray
Medlemspris
174,36 kr.217,95 kr.
(1)
Kevin Murphy Anti.Gravity.Spray Volume Spray 150 ml
SPAR 20%
150 ml
Kevin MurphyAnti.Gravity.Spray Volume Spray
Medlemspris
182,36 kr.227,95 kr.
(18)

Fyldig vask

For at give dit hår mere tekstur og fylde, kan du med fordel bruge Kérastase Densifique Bain Densite Shampoo, når du vasker håret. Ud over forsigtigt at rense håret, giver den både fylde og næring til håret, så håret bliver sundere.

Shampooen indeholder også Stemoxydine, som gør håret stærkt og blødt. For at få det optimale ud af produktet, kan du vaske håret to gange.


Du kan også gå med redkens Volume Injection Shampoo, der booster hårets volumen - uden at tynge.

KÉRASTASE Densifique Bain Densité Shampoo 250 ml
SPAR 20%
250 ml
KÉRASTASEDensifique Bain Densité Shampoo
Medlemspris
195,96 kr.244,95 kr.
(39)
Redken Volume Injection Shampoo 300 ml
FÅ EN GAVEKØB 2
300 ml
RedkenVolume Injection Shampoo
Medlemspris
154,36 kr.192,95 kr.
(25)

Style dig til struktur

Saltvandssprays er gode til at booste dine krøller og fald og give håret et mere beachy look. Det særlige ved sprayen fra Hair Belief er, at den også giver volumen og både indeholder Macadamian og Inca Inchi olie, der fugter.

Brug den gerne inden føntørring, eller inden du skal ud i solen – sprayen har nemlig UV-filter, som beskytter lokkerne mod solens stråler.


Kevin Murphy har også lavet en skøn spray, der giver dig det flotteste strand-look. Den finder du lige her.

Hair Beliefs High On Love Volumenizing Seasalt Spray 150 ml
SPAR 20%
KUN ONLINE
150 ml
Hair BeliefsHigh On Love Volumenizing Seasalt Spray
Medlemspris
79,96 kr.99,95 kr.
(5)
Kevin Murphy Hair.Resort.Spray Beach Look 150 ml
SPAR 20%
150 ml
Kevin MurphyHair.Resort.Spray Beach Look
Medlemspris
182,36 kr.227,95 kr.
(9)

Pillen

Biotin er et kosttilskud, som virker særligt godt til at styrke både hår og negle.

Biotin Strong indeholder methionin, som er godt for vedligeholdelse og styrke af hårvækst. Biotin er en tablet, som du tager en gang om dagen, og så er den 100 % økologisk.

Vitabalans Oy Biotin Strong 60 tabl.
SPAR 20%
60 tabl.
Vitabalans OyBiotin Strong
Medlemspris
135,96 kr.169,95 kr.
Alt du bør vide om hair gummies

Vi guider

Alt du bør vide om hair gummies

Gør plads til din nye superhelt til håret blandt hårkuren, varmebeskyttelsen og hårolien. Hair gummies har nemlig taget verden med storm og er kosttilskud specielt udviklet til dig, der ønsker at forkæle dine lokker og vedligeholde et normalt hår. Bliv klogere på de populære hår vingummier her.

Læs også

Produkter, der hjælper på tyndt hår

Hvor frisurer og stylingprodukter kan gøre en synlig forskel nu og her på et tyndt hår, så kan du også tænke mere langsigtet og alliere dig med produkter, som gavner hårets sundhed og styrker hårvæksten. Vi har fundet et godt udvalg af produkter, som du alle sammen kan finde på webshoppen.   

Serummet

Hårserummet fra The Ordinary, som fungerer på både mænd og kvinder, indeholder aktive ingredienser og teknologier, der specielt er udviklet til at fremme et sundt hår, som ser tykkere, tættere, mere fyldigt og frisk ud.


Sådan bruger du det: Påfør nogle dråber af produktet i hovedbunden og massér forsigtigt ind. Gør dette en gang om dagen, gerne lige inden sengetid, så den effektivt kan arbejde natten over.

The Ordinary Multi-Peptide Serum for Hair Density 60 ml
60 ml
The OrdinaryMulti-Peptide Serum for Hair Density
207,95 kr.
(53)
Kevin Murphy Body.Mass Treatment for Thining Hair 100 ml
SPAR 20%
100 ml
Kevin MurphyBody.Mass Treatment for Thining Hair
Medlemspris
222,36 kr.277,95 kr.
(13)

Shampooen

Er du på udkig efter en shampoo, der kan få håret til at føles tykkere? Så vend blikket mod Kevin Murphy og den revolutionerende Plumping Wash shampoo, der giver håret en kraftigere "følelse".


Proteiner er noget af det bedste, du kan fodre håret med, da det hjælper det med at gro sundt og stærkt. I shampooen fra HairLust er der hele tre forskellige slags; nemlig ris-, hvede- og planteprotein.

Ud over proteinerne indeholder shampooen økologisk mangosmør, blåbærekstrakt og aloe vera – ingredienser, som alle sammen plejer hovedbunden, der også er med til at få håret til at blive stærkere.​​​​​

Kevin Murphy Plumping.Wash Shampoo for Thining Hair 250 ml
SPAR 20%
250 ml
Kevin MurphyPlumping.Wash Shampoo for Thining Hair
+ 1 størrelse
Medlemspris
206,36 kr.257,95 kr.
(22)
Hairlust Split Fix™ Shampoo 250 ml
SPAR 38,-
250 ml
HairlustSplit Fix™ Shampoo
151,95 kr.189,95 kr.
(164)

Balsammen

Bruger du Kevin Murphys Plumping Wash shampoo, kan du med fordel lægge balsammen i kurven også. Den skønne contidioner plejer håret og får det til at virke kraftigere.


Vores frisør, Maj, anbefaler, at du bruger serien fra Kevin Murphy, hvis du gerne vil have smukke, fyldige lokker.  


HairLust har desuden også lavet en makker til deres Hair Growth shampoo, og den finder du også i slideren her.

Kevin Murphy Plumping.Rinse Conditioner for Thining Hair 250 ml
SPAR 20%
250 ml
Kevin MurphyPlumping.Rinse Conditioner for Thining Hair
Medlemspris
206,36 kr.257,95 kr.
(14)
Hairlust Split Fix Conditioner 250 ml
SPAR 38,-
250 ml
HairlustSplit Fix Conditioner
151,95 kr.189,95 kr.
(116)

Hårmasken

Naturlige olier som kokos er med til at fugte håret, og er særligt godt til tyndt og fint hår. Ud over kokosolie, indeholder hårmasken fra OGX også vaniljebønner og Tiare ekstrakt, der er med til at gøre håret stærkere og mere glansfuldt.

Brug masken efter shampoo, lad den sidde i mindst tre minutter, inden du skyller den ud, og afslutter hårvasken med balsam. ​​​​​​​

Leave-in-produktet

Kevin Murphys Thick Again virker stimulerende på hårvæksten og forlænger hårets vækstfase. Den modvirker også at håret knækker, og giver dig følelsen af et kraftigere hår.

Thick Again indeholder bl.a. persilleekstrakt, biotin, nældeekstrakt og ekstrakt af heste-kastanje. Påfør i håndklædetørt hår, fokuser på hovedbunden, og sæt håret som du plejer.

Kevin Murphy Thick.Again Treatment for Thining Hair 100 ml
SPAR 20%
100 ml
Kevin MurphyThick.Again Treatment for Thining Hair
Medlemspris
222,36 kr.277,95 kr.
(5)

Hvorfor får man tyndt hår? 

At få tyndt hår er noget både mange mænd og kvinder i Skandinavien oplever. Det skyldes, at vi på disse breddegrader er disponerede for fint hår, som ofte kan syne ganske tyndt. De fleste er nok også klar over, at størstedelen af os vil få tyndere hår med alderen. Det sker, fordi hårets vækstcyklus ændres. Dels skrumper antallet af aktive hårsække, hvilket gør hårstråene mere tynde og af ringere kvalitet. Og dels vokser håret langsommere, så du alt i alt mister flere hår, end der gror ud. Der er dog også andre ting, der spiller ind i forhold til om du får tyndt hår:

Gener:

Hvor stor din chance for at få tyndt hår kommer først og fremmest an på dine gener. Så tag et kig på din mor og far: hvis de har tendens til tyndt hår, så har du det sikkert også.  

Helbred:

Hvordan du lever, kan ses på dit hår. Hvis du er stresset, kan det være grund til, at dit hår er tyndt, men også stofskiftesygdomme eller forskellige former for medicin kan påvirke det. Mange gravide oplever også at deres hår bliver tyndere, fordi deres hormonbalance ændres.

Her er det vigtigt at huske, at hårets vækstcyklus er forsinket i forhold til, hvordan du har det. Derfor kan du opleve, at håret først bliver tyndere efter en periode med stress. Hvis du oplever tyndt hår under graviditeten, vil det ofte vokse tilbage til sin almindelige tykkelse tre-fire måneder efter fødslen.

Vitaminer:

Ligesom resten af din krop, har dit hår også brug for både vitaminer og mineraler. Det kan du få ved at spise en sund og varieret kost. Jernmangel kan for eksempel være en grund til, at lokkerne er blevet tyndere.

Produkter/Styling: 

Hvordan du behandler dit hår, har stor betydning for tykkelsen på det. Hvis du føntørrer, glatter eller krøller håret meget, så udsætter du håret for en stor mængde varme. For meget varme skader håret, og kan gøre det mere skrøbeligt.  


Vidste du, at hår primært er opbygget af aminosyrer – dvs. proteiner? Derfor er det vigtigt, at du spiser en proteinrig kost for at nære og styrke håret indefra. Gode kilder til proteiner er æg, mælk, fisk, nødder og frø.

Sådan slipper du af med tør og irriteret hovedbund

Hairstudio

Sådan slipper du af med tør og irriteret hovedbund

Driller hovedbunden? Tør og irriteret hovedbund kommer ofte om vinteren og kan både klø og flage. Det irriterende problem kan heldigvis afhjælpes med den rigtige behandling. Se med her, hvor vi guider dig til at komme den besværlige tørre hovedbund til livs.

Læs også

Hvad kan du gøre ved det?

Vi har været på jagt for at finde den bedste inspiration til jer med tyndt hår i form af flotte frisurer og effektive produkter. Se bare nogle fine håropsætninger her! Vi skal helt sikkert selv eksperimentere med dem. 

Frisurer til tyndt hår

Selvom tykkelsen på dit hår i høj grad kommer an på dine gener, kan du faktisk selv gøre en del, for både at passe på det og style det, så det virker tykkere. For at få tyndt hår til at se tykt ud, kan du med fordel vælge at blive klippet eller style dit hår på nogle helt særlige måder. 

Page

Både en kort eller længere page klæder dig med tyndt hår. For det første indrammer det dit ansigt, og for det andet har håret lettere ved at holde sin volumen. Lad maks. håret gå ned til skuldrene, da meget langt hår hurtigt bliver tungt og klasker sammen – især når det er tyndt. 

​​​​​​​

​​​​​​​Pandehår

Hvis du gerne vil have pandehår, kan du med fordel få klippet såkaldt curtain pandehår, som er en længere pandehårsstyle, der deles på midten. På den måde skaber du mere volumen. Bonus: det er den letteste pandehårsstyle at holde. 

​​​​​​​

​​​​​​​Den fine knold

Med en høj knold er det let af få håret til at fylde mere. Efter du har sat den, kan du hive lidt i den, så den ser mere fyldig ud, og du får det til at ligne, at du har mere hår, end du i virkeligheden har. Hvis du hiver ekstra meget i knolden, bliver det en rodet knold, der ligesom den høje knold giver mere fylde. Slut gerne af med hårspray for at holde på looket.
​​​​​​​

​​​​​​​Lav en midterskilning

For et mere elegant look kan du nemt lave en stram midterskilning, og derefter en hestehale eller knold i nakken. I stedet for den lave hestehale, kan du også lave to franske fletninger, der holder på alle de små fimrehår, man tit kan have, hvis håret er lidt slidt.
​​​​​​​


Tip! Har du altid din skilning til samme side, kan du ved at flytte skilningen over til den modsatte side, straks skabe et mere fyldigt look.  

Relaterede produkter:

Hairlust Hair Formula Gummies for Women 90 stk.
SPAR 50,-
90 stk.
HairlustHair Formula Gummies for Women
199,95 kr.249,95 kr.
Living Proof Full Conditioner 236 ml
SPAR 20%
236 ml
Living ProofFull Conditioner
Medlemspris
174,36 kr.217,95 kr.
Redken Volume Injection Shampoo 300 ml
FÅ EN GAVEKØB 2
300 ml
RedkenVolume Injection Shampoo
Medlemspris
154,36 kr.192,95 kr.
(25)
Kevin Murphy Body.Mass Treatment for Thining Hair 100 ml
SPAR 20%
100 ml
Kevin MurphyBody.Mass Treatment for Thining Hair
Medlemspris
222,36 kr.277,95 kr.
(13)

Relaterede artikler

Alt du skal vide om pandehår

Spot Trenden

Alt du skal vide om pandehår

Af Trine Brøndsted

Pandehår ser altid cool ud til alle andre, men vil det også passe til dig? Og ved du egentlig, hvilken type pandehår du ville vælge? Vi guider dig her til alt, du skal vide om pandehår.

Læs Mere
Alt du bør vide om hair gummies

Vi guider

Alt du bør vide om hair gummies

Af Nanna Skousbøll

Gør plads til din nye superhelt til håret blandt hårkuren, varmebeskyttelsen og hårolien. Hair gummies har nemlig taget verden med storm og er kosttilskud specielt udviklet til dig, der ønsker at forkæle dine lokker og vedligeholde et normalt hår. Bliv klogere på de populære hår vingummier her.

Læs Mere
Sådan sætter du dit lange og tynde hår op

Hairstudio

Sådan sætter du dit lange og tynde hår op

Af Nanna Hein

Har du langt og tyndt hår, og er du træt af altid at sætte det op i en kedelig hestehale, så findes der heldigvis nogle fine alternativer, som er nemme at lave, og som får dit hår til at ligne en million.

Læs Mere
Keratin: Hårets vigtigste byggesten

Hairstudio

Keratin: Hårets vigtigste byggesten

Af Cathrine Park

Kigger du på et hårstrå i et forstørrelsesglas, vil du se, at menneskers hår består af 90 procent keratin og 10 procent vand. Men hvad er keratin egentlig for en størrelse, og hvilken betydning har det for dit hårs sundhed? Bliv klogere her.

Læs Mere