Vi guider
Hårstylisten anbefaler: Produkter til din hårtype
Hårprodukter kan virkelig være en jungle. Der findes så mange, så hvordan ved du, hvilke produkter der lige præcis passer til din hårtype? Jeg har derfor allieret mig med hårstylist hos Matas, Mike Paudy, som har fundet de bedste produkter til seks forskellige hårtyper.

Hårtyperne er mange! Normalt hår, fint hår, tykt hår, krøllet hår, kruset hår eller skadet hår. Det er de seks hårtyper, som jeg har spurgt vores hårstylist Mike til råds om. Hvilke produkter vil han anbefale til de forskellige hårtyper? Det svarer han på her!

Det normale hår

Ja, hvad betyder det egentligt. Hvis du har et normalt hår, så vil dit hår hverken have brug for ekstrem pleje, men du skal stadig bruge mere produkt, end hvis du havde et fint hår. Hvis du har et normalt hår, så kruser dit hår måske heller ikke så tit. Et normalt hår er faktisk den nemmeste hårtype, og bliver derfor tit overset, desværre.

Produkter fra IdHAIR til normalt hår

911 Rescue Spray er et vidunderprodukt. Uanset hårtype burde alle starte deres hårrutine med at påføre alt-i-en sprayen. 911 indeholder keratin, der plejer og styrker håret, men også arganolie, der bekæmper krus.


Tip: Den beskytter også mod varme og UV stråler, der gør den perfekt til sommeren.


Jeg kender rigtig mange med normalt hår, der gerne vil have lidt mere volumen og tekstur. Hvis du kender til det, så kan jeg anbefale Elements Xclusive Instant Texture. Det er en let spray, der giver dig et mere voluminøst look med det samme. Effortless good looking hair, vil jeg sige.


Tip: Føntør produktet ind for ekstra hold.


Næste produkt. Personligt er Xclusive Flexible Hairspray en af mine favoritter. Hårspray er så undervurderet. Hvem vil ikke gerne have, at frisuren sidder lækkert og lige i skabet hele dagen? Elements hårsprayen har et godt let til medium hold, hvilket er perfekt til dig med normalt hår.

Et fint, skandinavisk hår

Vi er mange danske kvinder, mig selv inklusive, med sådan et fint skandinavisk hår. Jeg oplever selv, at det hurtigt klasker og fedter! Så her kommer Mikes bedste råd til de bedste produkter til et klaskefrit, fint hår.

Produkter fra Redken til fint hår

Først vask og shampoo. En af vores absolut mest solgte shampooer er Redkens Volumen Injection. Den er til dig med fint og fladt hår, da den booster håret uden at tynge. Jeg vil kalde den her shampoo en klassiker til at give håret et løft med på vejen.


Tip: Understøt din volumenshampoo med et volumenprodukt efter vaskerutinen.


​​​​​​​Efter shampoo kommer conditioner. Her vil jeg anbefale dig at gå videre med Redkens serie til fint hår, nemlig Volume Injection Conditioner. Den indeholder Redkens Bodifying Complex med Filloxane. Den giver rødderne et løft med det samme ved brug.


Efter vaskerutinen vil jeg anbefale dig Volume Boost. Den her fine spray giver en ikke-klæbrig form og fyldigere hår. Min klare anbefaling er, at du altid skal bruge produktet nede ved hårrødderne og slut af med at føntørre håret for det bedste resultat. Du vil helt sikkert opleve et fyldigere hår med mere volumen.

SPAR 25%
Redken Volume Injection Shampoo 300 ml
Medlemspris
144,71 kr.192,95 kr.Spar 48,-
SPAR 25%
Redken Volume Injection Conditioner 300 ml
Medlemspris
155,96 kr.207,95 kr.Spar 52,-
SPAR 25%
Redken Volume Boost 250 ml
Medlemspris
153,71 kr.204,95 kr.Spar 51,-
Redaktionen anbefaler: Redken hårpleje

Hairstudio

Redaktionen anbefaler: Redken hårpleje

Det sidste stykke tid har jeg haft fornemt besøg i min brusekabine. Jeg har nemlig fået lov til at teste en række produkter fra det populære mærke, Redken, og jeg må indrømme, at det bliver svært at slippe jerngrebet om de effektive hårplejeprodukter, der har taget kærlig hånd om mine lokker på det seneste. I dagens indlæg giver jeg en kort introduktion til 3 skønne serier og de mest populære stylingprodukter fra Redken, så du kan finde dit perfekte match.

Læs også

Volumiøst, tykt hår

Hvis du har et fyldigt hår, så er du faktisk velsignet med et dejligt nemt hår. Det er tit sundere og mere fyldigt end andre hårtyper, men til gengæld kan det være sværere at sætte end fint hår. Her vil Mike komme med anbefalinger til både vaskerutinen, men også hvilke produkter, der er gode efter badet.

Produkter fra kms til det tykke hår

Den her leave-in er jeg ret vild med. MoistRepair Leave-In Conditioner gør det let at redde håret ud, og det er lidt af en vinder, hvis man har tykt hår. Kan du nikke genkendende til, at udredningen kan være besværtlig? Med dette produkt tilfører du fugt og pleje, mens du redder dit hår ud meget nemmere.


Det er virkelig ikke alle med tykt hår, der synes, det er fedt at føntørre. Det tager SÅ lang tid. Derfor er ThermaShape Quick Blow Dry perfekt! Den halverer tørretiden og reducerer friktion under føn. Med denne spray bliver tørring af håret en leg, da håret bliver tørt på nul komma fem.


Sidst, men ikke mindst. Swipe i slideren, og du finder TameFrizz Smoothing Lotion. Denne lotion er sindssygt god, fordi den samler et tykt hår, gør det mere blødt og smidigt. Produktet er superlet at bruge og skal ikke skylles ud.


Bonus: TameFrizz modvirker også elektrisk hår. Skønt!

Et krøllet hår

Jeg tror, mange med krøllet hår et ambivalent forhold til krøllerne. De kan være SÅ flotte, hvis du bruger tid på pleje og styling, men de kan også være drønbesværlige. Et krøller hår er skadet fra naturens side, så her er det virkelig vigtigt med den rigtige pleje og fugt. Mike anbefaler her nogle skønne produkter til dig med krøller.

Produkter fra Milk_shake til krøller

Det er simpelthen så vigtigt med en god shampoo, og det gælder i hvert fald også dig med krøller. Den her Curl Passion Shampoo fra Milk_shake er SÅ lækker og velduftende. Den er særligt lavet til dig med krøller, og du vil opleve at gå fra badet med et velplejet hår. Den fugter nemlig, men genopbygger også. Et krøllet hår er skadet fra naturens side, og derfor er denne shampoo den helt rigtige at vælge til et krøllet hår.


Jeg knuselsker Milk_shakes produkter til et krøllet hår. Den her Curl Perfectionist krøllecreme kan lidt af det hele! Den giver både bløde krøller, men holder samtidig også formen på krøllerne. Det er lige meget, om det er dine naturlige krøller, permanente – eller for den sags skyld også, om du har langt eller kort hår. Den er bare fantastisk.


Tip: Brug gerne en diffuser sammen med cremen, og dine krøller vil blive endnu mere definerede og endnu flottere.


En god leave-in er et must på enhver badeværelseshylde. Den her Curl Passion Leave In er en spray, der fugtgiver og plejer dine krøller. Den er helt vildt god til dig, der ikke ønsker alt for meget styling. Og så er den virkelig genial til at friske krøllerne op på 2. dagen, hvis de er blevet lidt kedelige.


Måske bruger du også Curly Girl metoden? Hvis du ikke kender metoden, så er der her en artikel med alt, du skal vide om metoden og step-by-step guide. Læs de lige her.

Redaktionen tester Milk_Shake

Hairstudio

Redaktionen tester Milk_Shake

Vi her på redaktionen har testet to af Milk_shakes serier for jer: Moisture Plus og Silver Shine, så du kan blive inspireret til, hvilken én du måske skal prøve. Og lad os også dykke ned i, hvorfor de her Whipped Creams er så superpopulære - læs med!

Læs også

Vildt, kruset hår

Har du svært ved at tæmme dit hår? Kruser det og farer rundt? I feel you, girl. Så mangler dit hår fedtsyrer og protein. Håret er skadet eller tørt og mangler fugt! Heldigvis har Mike nogle gode råd og produkter til at få styr på manken og det elektriske, tørre og frizzy look.

Produkter fra L'anza til krus

Et kruset hår er rigtig tit et tørt hår, der har brug for den helt rigtige pleje - også når du vasker det. Jeg vil derfor anbefale dig med krus den her Lustrous Shampoo. L’anza er virkelig gode til kruset hår, så prøv det, hvis du ikke allerede kender brandet! Shampooen fugter og efterlader dit krusede hår mere blødt og glansfuldt.


En god rutine starter altid ved din shampoo – og så conditioner. Hvis håret er fugtet og plejet, bliver det også mere medgørligt. Fortsæt derfor din vaskerutine med Lustrous Conditioner for mere pleje. Her får du optimal fugt, mens elasticitet og glans kommer tilbage i håret.


Afslut din rutine med en creme, der samler og plejer. Her er min anbefaling at bruge Defrizz Cream. Den fjerner straks de små stædige krus og flyvske hår, virker udglattende og giver den flotteste glans. Voila! Nu har du en nem, men god lille rutine.

L'ANZA Lustrous Shampoo 300 ml
249,95 kr.
L'ANZA Defrizz Cream 140 ml
227,95 kr.

Det skadede hår

Har du et skadet hår? Filtret hår, flossede hårstrå eller meget tørt hår er tegn på skade. Måske er håret skadet fra naturens side med meget krøl eller krus? Det kan også være, at du i en lang periode har farvet dit hår meget eller brugt mange varmeredskaber uden at bruge den nødvendige beskyttelse. Heldigvis kan du sagtens redde dit hår. Her guider Mike dig til gode produkter, der genopbygger og plejer dit ødelagte hår.

Produkter fra Goldwell til skadet hår

Et skadet hår skal virkelig have meget pleje og genopbyggelse. Goldwells produkter er nogle af de bedste på markedet til et kemisk skadet hår.


Lige som du bruger en serum til ansigtet, skal du også bruge en serum til dit hår. Og her kommer Rich Repair 6 Effects Serum ind i billedet. Denne serum er til tørt og skadet hår og indeholder en blanding af microPROtec-complex og IntraLipid. De seks effekter er: Mindsker spalter, giver blødt hår, øget elasticitet, opfrisker længder og spidser, tilhører glans og styrker. Wauw.


Du kan også prøve denne Rich Repair Restoring Serum. Et virkelig lækkert produkt, der også indeholder microPROtec-complex og IntraLipid. Hvis du er mere til en spray frem for creme, så skal du prøve denne!


Bonus: Den giver også varmebeskyttelse under føntørring.


Og så til min sidste anbefaling. Rich Repair Restoring 60 sec Treatment er virkelig en hårmaske, der kan pleje dit hår. På under 60 sekunder kan den genopbygge dit hår op til 100 procent. Den er eminent til et skadet hår, der har brug for ekstra pleje og genopbyggelse. Brug den her hårmaske 1-2 gange om ugen mellem din shampoo og conditioner. Så skal du nok få fugten og genopbyggelsen af håret tilbage.

Frisør med speciale i Hårstyling og Grooming.

Mike er i 2013 uddannet frisør med en fire-årig uddannelse. Derudover har han mere end 10 års erfaring indefor beautybranchen. Efter han blev færdig med sin uddannelse, sprang han direkte ud og havde ansvaret for nogle af de største mærker i den professionelle hårplejeverden. Mike har lavet alt fra at være klassisk salonfrisør til hårshows og undervisning af produkter samt i ingredienser. Han er det man kan kalde en rigtig produkt nørd og har også arbejdet med makeup og grooming. Det er også derfor, han er klædt rigtig godt på for give vores kunder den bedste rådgivning til netop deres behov og ønsker.

Andre populære hårplejehelte fra samme brands

L'ANZA Bounce Up Spray 180 ml
227,95 kr.
L'ANZA Hair Treatment 50 ml
227,95 kr.
SPAR 25%
Redken All Soft Shampoo 500 ml
Medlemspris
174,71 kr.232,95 kr.Spar 58,-
SPAR 25%
Redken All Soft Conditioner 500 ml
Medlemspris
187,46 kr.249,95 kr.Spar 62,-

Relaterede artikler

Redaktionen tester Milk_Shake

Hairstudio

Redaktionen tester Milk_Shake

Af Ida Hinchely Kyhn

Vi her på redaktionen har testet to af Milk_shakes serier for jer: Moisture Plus og Silver Shine, så du kan blive inspireret til, hvilken én du måske skal prøve. Og lad os også dykke ned i, hvorfor de her Whipped Creams er så superpopulære - læs med!

Læs Mere
Curly Girl Metoden: Sådan kommer du i gang

Matas LIVE

Curly Girl Metoden: Sådan kommer du i gang

Af Matas

Smukke, definerede og krus-fri krøller er det, mange krøltroppe drømmer om. Krøller er dog ikke det nemmeste at have med at gøre, og kræver nænsom pleje og særlig styling, for at tage sig bedst muligt ud. I dag guider vi til "Curly Girl Metoden" som er en måde at behandle krøllet hår på, for ekstra definition og et sundt hår.

Læs Mere
Sådan plejer du dine krøller og undgår krus

Hairstudio

Sådan plejer du dine krøller og undgår krus

Det kan godt være en udfordring med krøllet hår. Men med den rigtige pleje undgår du krus og får krøller, som vi andre sukker efter.

Læs Mere
Redaktionen guider: Hårpleje til kruset hår

Hairstudio

Redaktionen guider: Hårpleje til kruset hår

Af Ida Hinchely Kyhn

Hvis du har et kruset hår, så ved du, at det kan føles flyvsk, tørt og elektrisk, og ofte har det svært ved at samle sig. Men med de rigtige produkter og den rigtige pleje, kan du faktisk komme rigtig langt i at tæmme de uregerlige lokker og bedre undgå et kruset hår. Det kan Martina fra redaktionen i hvert fald skrive under på. Hun har nemlig testet et udvalg af produkterne i eget hår. Læs med her, så guider vi dig til de bedste hårplejeserier til denne hårtype, og deler ud af vores bedste råd.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.