Vi guider

Hårstylisten anbefaler: Produkter til din hårtype

Hårprodukter kan virkelig være en jungle. Der findes så mange, så hvordan ved du, hvilke produkter der lige præcis passer til din hårtype? Jeg har derfor allieret mig med hårstylist hos Matas, Mike Paudy, som har fundet de bedste produkter til seks forskellige hårtyper.

Hårtyperne er mange! Normalt hår, fint hår, tykt hår, krøllet hår, kruset hår eller skadet hår. Det er de seks hårtyper, som jeg har spurgt vores hårstylist Mike til råds om. Hvilke produkter vil han anbefale til de forskellige hårtyper? Det svarer han på her!

Det normale hår

Ja, hvad betyder det egentligt. Hvis du har et normalt hår, så vil dit hår hverken have brug for ekstrem pleje, men du skal stadig bruge mere produkt, end hvis du havde et fint hår. Hvis du har et normalt hår, så kruser dit hår måske heller ikke så tit. Et normalt hår er faktisk den nemmeste hårtype, og bliver derfor tit overset, desværre.

Produkter fra Eleven Australia til normalt hår

I WANT BODY TEXTURE SPRAY er et vidunderprodukt. Kombinationen af væske og pulver giver massere af tekstur og volumen til et normalt hår. Det er vigtigt, at du ryster den inden brug, fordi den indeholder pulver. Sprayen kan både bruges ved hårrødderne, hvis du ønsker volumen. Den kan også bruges i længderne, hvis du ønsker noget tekstur og fylde.


Tip: Brug gerne Texture Spray i kombination med føntørring for en lækker volumen!


Denne skønne leave in spray ”Detangle My Hair” fra Eleven Australia er så god. Den er perfekt til alle med normalt eller langt hår, der ønsker at give håret fugt, uden at håret bliver helt vildt tungt. Jeg kender mange, der ikke er særlig vilde med for mange produkter i håret, og her er den vildt god. Den kan lidt af hvert uden at føles tung.


Hint: Detangle My Hair er et must-have, hvis du har børn med filtret hår! Den fikser det hele.


Næste produkt. Personligt, så kan jeg ikke leve uden Dry Finish Texture Spray. Den gør dit hår mat, hvis det ser lidt fedtet ud. Det kan jeg selv opleve efter meget styling, og så er den en sikker vinder. Den giver volumen, hvis du påfører den ved rødderne. Men også tektur og hold til længderne. Et superlækkert produkt til alle med både langt hår og kort hår.

Et fint, skandinavisk hår

Vi er mange danske kvinder, mig selv inklusive, med sådan et fint skandinavisk hår. Jeg oplever selv, at det hurtigt klasker og fedter! Så her kommer Mikes bedste råd til de bedste produkter til et klaskefrit, fint hår.

Produkter fra Purely Professional til fint hår

Først vask og conditioner. Jeg kan virkelig anbefale Purely Professionals Shampoo 1, som er til fint hår. Det er en shampoo uden SLS eller SLES. Den renser og fugter, men giver også volumen til det fine, skandinaviske hår. Purely er et brand, der slår sig selv op på få, men gode ingredienser, og det, synes jeg, er ret skønt!


Efter shampoo kommer conditioner. Her vil jeg anbefale dig at gå videre med Purelys serie til fint hår, nemlig Conditioner 1. Denne milde conditioner tilføjer håret fugt med blandt andet abrikoskerneolie og jojobaolie og efterlader det blødt, glansfuldt og smidigt. Og du kan sagtens bruge den i hovedbunden til at give fugt og pleje, uden at dit hår besgynder at klaske.


Efter vaskerutinen vil jeg anbefale dig at bruge Styling Mousse 1 – Volume til fint hår. Denne skum eller mousse – kært barn har mange navne - er super nem at fordele og rigtig drøj i brug. Påfør den nede ved hårrødderne og ud i længderne for at give volumen og fylde. Den kan også bruges til at give tekstur til håret, inden du styler det med et varmeredskab – måske et krøllejern for lidt ekstra fylde til dit fine hår.

Test: Purely Professional - StyleBox By Matas

Vi guider

Test: Purely Professional - StyleBox By Matas

Purely Professional er et dansk beauty-brand, hvis plejeprodukter er geniale, hvis du har en mere sensitiv og følsom hud. Jeg har de sidste par uger testet en fuld hårplejerutine fra brandet hjemme på mit badeværelse – læs med her, og hør, hvordan det gik!

Læs også

Volumiøst, tykt hår

Hvis du har et fyldigt hår, så er du faktisk velsignet med et dejligt nemt hår. Det er tit sundere og mere fyldigt end andre hårtyper, men til gengæld kan det være sværere at sætte end fint hår. Her vil Mike komme med anbefalinger til både vaskerutinen, men også hvilke produkter, der er gode efter badet.

Produkter fra R+Co til det tykke hår

Det er virkelig ikke alle med tyk hår, der synes, det er fedt at føntørre. Man kan hurtigt føle, at ens lidt tykke hår bliver endnu større. Derfor er Cool Wind PH Perfect Air Dry creme perfekt! Den skal nemlig ikke føntørres ind i håret, som så mange andre produkter. Påfør den i stedet bare i dit fugtige hår og lad håret lufttørre. Så vil du opleve, at den giver en samlende og glansgivende effekt. Jeg vil sige, at det er den perfekte stylingcreme til et tykt hår.


Centerpiece All-in-One Hair Elixir er virkelig et multiprodukt, der nærmest kan det hele! Det lyder for godt til at være sandt, men det er det ikke. Den giver dig en helt masse fugt og pleje, men den hjælper faktisk også dine andre produkter, som du påfører efter, til at virke endnu bedre.


Tip: Brug også gerne hår elixiren til at friske din frisure op på 2. dagen! Den samler håret og giver den smukkeste glans.


Sidst, men ikke mindst. Den her olie er jeg ret vild med. Two Way Mirror Smoothing Oil giver en fantastisk glans! Og det kan vi jo godt lide. Men den giver også en utrolig blødgørende fornemmelse. Den perfekte olie til et tykt hår, der har brug for en smuk finish.

Et krøllet hår

Jeg tror, mange med krøllet hår et ambivalent forhold til krøllerne. De kan være SÅ flotte, hvis du bruger tid på pleje og styling, men de kan også være drønbesværlige. Et krøller hår er skadet fra naturens side, så her er det virkelig vigtigt med den rigtige pleje og fugt. Mike anbefaler her nogle skønne produkter til dig med krøller.

Produkter fra Milk_shake til krøller

Det er simpelthen så vigtigt med en god shampoo, og det gælder i hvert fald også dig med krøller. Den her Curl Passion Shampoo fra Milk_shake er SÅ lækker og velduftende. Den er særligt lavet til dig med krøller, og du vil opleve at gå fra badet med et velplejet hår. Den fugter nemlig, men genopbygger også. Et krøllet hår er skadet fra naturens side, og derfor er denne shampoo den helt rigtige at vælge til et krøllet hår.


Jeg knuselsker Milk_shakes produkter til et krøllet hår. Den her Curl Perfectionist krøllecreme kan lidt af det hele! Den giver både bløde krøller, men holder samtidig også formen på krøllerne. Det er lige meget, om det er dine naturlige krøller, permanente – eller for den sags skyld også, om du har langt eller kort hår. Den er bare fantastisk.


Tip: Brug gerne en diffuser sammen med cremen, og dine krøller vil blive endnu mere definerede og endnu flottere.


En god leave-in er et must på enhver badeværelseshylde. Den her Curl Passion Leave In er en spray, der fugtgiver og plejer dine krøller. Den er helt vildt god til dig, der ikke ønsker alt for meget styling. Og så er den virkelig genial til at friske krøllerne op på 2. dagen, hvis de er blevet lidt kedelige.


Måske bruger du også Curly Girl metoden? Hvis du ikke kender metoden, så er der her en artikel med alt, du skal vide om metoden og step-by-step guide. Læs de lige her.

Redaktionen tester Milk_Shake

Hairstudio

Redaktionen tester Milk_Shake

Vi her på redaktionen har testet to af Milk_shakes serier for jer: Moisture Plus og Silver Shine, så du kan blive inspireret til, hvilken én du måske skal prøve. Og lad os også dykke ned i, hvorfor de her Whipped Creams er så superpopulære - læs med!

Læs også

Vildt, kruset hår

Har du svært ved at tæmme dit hår? Kruser det og farer rundt? I feel you, girl. Så mangler dit hår fedtsyrer og protein. Håret er skadet eller tørt og mangler fugt! Heldigvis har Mike nogle gode råd og produkter til at få styr på manken og det elektriske, tørre og frizzy look.

Produkter fra Moroccainoil til krus

Et kruset hår er rigtig tit et tørt hår, der har brug for den helt rigtige pleje - også når du vasker det. Jeg vil derfor anbefale dig med krus, den her Smoothing Shampoo fra Moroccanoil. Det er den perfekte shampoo til et kruset hår. Den samler og udglatter håret, så det fremstår meget mere blødt og glansfuldt.


Uanset om du har et kort eller langt hår, så er den her Leave in Hydrating Styling Cream din bedste ven, hvis du bøvler med et kraftigt og kruset hår. Du skal påføre den i dit fugtige hår, og derefter føntørrer du det eller lader det lufttørre. Resultatet er et superblødt og samlet hår, der er meget mere medgørligt! Og en flot shine.  


Til dig med et utrolig kruset og groft hår, kan jeg anbefale at bruge Blow Dry Concentrate. Den vil hjælpe dig med at få et blødere, mere samlet, udglattet og glansfuldt hår. Det her koncentrat er virkelig en vinder til dig med kruset hår. Den kan lidt af det hele, og det værdsætter jeg ret højt.

Det skadede hår

Har du et skadet hår? Filtret hår, flossede hårstrå eller meget tørt hår er tegn på skade. Måske er håret skadet fra naturens side med meget krøl eller krus? Det kan også være, at du i en lang periode har farvet dit hår meget eller brugt mange varmeredskaber uden at bruge den nødvendige beskyttelse. Heldigvis kan du sagtens redde dit hår. Her guider Mike dig til gode produkter, der genopbygger og plejer dit ødelagte hår.

Produkter fra Maria Nila til skadet hår

Et skadet hår skal virkelig have meget pleje og genopbyggelse. Lige som du bruger en ansigtscreme til ansigtet, så skal du også bruge en creme til dit hår. Og her kommer Maria Nilas Structure Repair Leave In Cream ind i billedet. Denne Cream er særligt lavet til et skadet hår, der har brug for genopbyggelse. Den tilføjer fugt, pleje og genopbyggelse uden at gøre dit hår hårdt og stift.


Bonus: Den beskytter også mod varme under føntørring.


Nu vi er ved varmebeskyttelse. Det er enormt vigtigt, at du beskytter dit hår – særligt, når det er skadet i forvejen. Den her Heat Spray både fugter, plejer og beskytter dit hår mod varmeredskaber. Heat Spray Cream fugter og plejer, mens den beskytter mod den hårde varme.


Og så til min sidste anbefaling. Structure Reapir Masque er virkelig en hårmaske, der kan pleje dit hår. Den er eminent til et skadet hår, der har brug for ekstra pleje og genopbyggelse. Brug den her hårmaske 1-2 gange om ugen mellem din shampoo og conditioner. Så skal du nok få fugten og genopbyggelsen af håret tilbage.

Frisør med speciale i Hårstyling og Grooming.

Mike er i 2013 uddannet frisør, og altid haft en naturlig interesse i produkter og ingredienser. Mike har lavet mange forskellige ting inden for beautybranchen og er derfor godt klædt på til at hjælpe og rådgive med at finde de helt rigtige produkter.

Relaterede artikler

Redaktionen tester: Maria Nila StyleBox By Matas

Hairstudio

Redaktionen tester: Maria Nila StyleBox By Matas

Af Amalie Schiller

Indrømmet: jeg har altid haft et crush på de svenske, veganske hårplejeprodukter fra Maria Nila. Alligevel er det først nu, jeg har taget skridtet videre og inviteret dem indenfor på mit badeværelse. Det samme har to af mine kollegaer, Ida og Michelle, der har testet True Soft serien og Pure Volumen, mens jeg selv har givet mine lokker fornøjelsen af Structure Repair serien. I indslaget her gør vi dig klogere på de 3 serier, så du kan finde de produkter, der passer til dig og dine lokker.

Læs Mere
Test: De bedste produkter fra Moroccanoil

Hairstudio

Test: De bedste produkter fra Moroccanoil

Af Amalie Schiller

Hvis du endnu ikke har forkælet dine lokker med det top professionelle hårplejebrand Moroccanoil, så gør dig selv en tjeneste og kast dig ud i de populære produkter nu. Personligt har Moroccanoil længe været en favorit på mit badeværelse, og i indslaget her skal det handle om 5 populære hårprodukter fra selv samme brand.

Læs Mere
Sådan plejer du dine krøller og undgår krus

Hairstudio

Sådan plejer du dine krøller og undgår krus

Det kan godt være en udfordring med krøllet hår. Men med den rigtige pleje undgår du krus og får krøller, som vi andre sukker efter.

Læs Mere
Redaktionen guider: Hårpleje til kruset hår

Hairstudio

Redaktionen guider: Hårpleje til kruset hår

Af Ida Hinchely Kyhn

Hvis du har et kruset hår, så ved du, at det kan føles flyvsk, tørt og elektrisk, og ofte har det svært ved at samle sig. Men med de rigtige produkter og den rigtige pleje, kan du faktisk komme rigtig langt i at tæmme de uregerlige lokker og bedre undgå et kruset hår. Det kan Martina fra redaktionen i hvert fald skrive under på. Hun har nemlig testet et udvalg af produkterne i eget hår. Læs med her, så guider vi dig til de bedste hårplejeserier til denne hårtype, og deler ud af vores bedste råd.

Læs Mere