• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-3 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt frem til 31/1-2022
Menu
Vi guider

Effektiv hjælp til tør hovedbund

Oplever du, at din hovedbund klør og kradser og i det hele taget føles irriteret? Så er du måske én af dem, der har en tør hovedbund. Det kan være utrolig frustrerende og kan også give anledning til en del bekymring. Men den gode nyhed er, at Matas Natur netop har lanceret en hovedbundskur skræddersyet til dig med en tør hovedbund. Så læs med og bliv klogere på, hvilke produkter der kan hjælpe dig med dine udfordringer.

Der kan være rigtig mange forskellige årsager til, at man kan døje med en tør hovedbund. Det kan blandt andet skyldes stress, hormonelle forandringer, dårlig kost eller skiftende årstider. Men uanset hvilen årsag du har til det, er det vigtigste at finde ud af, hvad du kan gøre for at komme din tørre hovedbund til livs.


Først og fremmest har din hovedbund brug for en masse god fugt. Så gå efter produkter, der tilfører fugt, og som samtidig mindsker irritation og udtørring. Et rigtig godt sted at starte er Matas Naturs hovedbundskur, som er en ny lancering, der er lavet netop til den tørre og irriterede hovedbund.

Hovedbundskur til tør og irriteret hovedbund

Denne hovedbundskur har en dejlig let konsistens, der er nemt at arbejde med, når du skal fordele den i hovedbunden. Kuren fugter og plejer både hår og hovedbund, og så er den i øvrigt uden parfume.
​​​​​​​

Den indeholder blandt andet aloe vera og glycerin, som begge hjælper hovedbunden til at holde på fugten og samtidig beskytter mod udtørring. Derudover indeholder den betaine og panthenol, som er ingredienser, der også styrker og plejer dit hår. Så alt i alt en fantastisk kombination af hovedbund- og hårpleje, som generelt sikrer et hår i balance.

Men hvordan bruger man egentlig en hovedbundskur? Matas Natur hovedbundskur kommer i en emballage, der har en smart, aflang applikator, som gør det meget nemt for dig at få kuren godt ned i hovedbunden. Produktet kan både kommes i tørt og vådt hår, så du kan også bruge den inden et bad. Del dit hår op i sektioner med en kam og klem en passende mængde produkt ud langs den skilning, du har lavet. Massér gerne produktet lidt ned i hovedbunden og gå videre til næste skilning. Sørg for at få det fordelt godt rundt i håret. Lad den sidde i minimum 15-20 minutter. Du kan også sove med produktet i håret. Tag eventuelt et stykke stof, en badehætte eller et håndklæde om håret – det giver kuren de bedste betingelser for at trænge godt ind og fugte.

BLACK FRIDAY
Spar 20%
Matas Natur Aloe Vera & E-vitamin Hovedbundskur 200 ml
BLACK FRIDAY 79,96
Førpris 99,95
Du optjener 8 pointVidste du, at der er forskel på skæleksem og tør hovedbund? Skæleksem skyldes en svampeinfektion i hovedbunden, hvor tør hovedbund kan skyldes miljømæssige faktorer og din livsstil.

En god shampoo, der ikke irriterer hovedbunden 

Det er utrolig vigtigt, når du har en tør hovedbund, at du bruger en shampoo, der ikke irriterer huden yderligere, og som har ingredienser, der hjælper til at holde på fugten.


En rigtig god makker til din hovedbundskur er derfor den super populære Matas Natur shampoo til tør og irriteret hovedbund. Den indeholder aktive og naturlige ingredienser, der alle er Svanemærket og dermed tager særligt hensyn til både dig og miljøet.
Shampooen indeholder aloe vera og et kompleks af ricinus- og olivenolie samt ceramide, hvilket er gode ingredienser til dig, der døjer med tør hovedbund. De fugter, plejer og styrker hårets elasticitet.  


Når du vasker håret, så lad rigtig gerne shampooen sidde lidt, inden du vasker den ud, så ingredienserne kan nå at virke og give den bedst mulige effekt. Lad den gerne sidde op til 10 minutter for bedst mulig virkning.

BLACK FRIDAY
Spar 20%
(77)
Matas Natur Aloe Vera & E-vitamin Shampoo Tør/Irriteret Hovedbund 400 ml
BLACK FRIDAY 71,96
Førpris 89,95
Du optjener 8 pointDet siger I om Matas Natur shampooMatas Natur shampoo til tør og irriteret hovedbund er en populær dame. Vi har samlet nogle af anmeldelserne af produktet til dig her, så du kan få en fornemmelse af, hvad andres oplevelse med shampooen har været:

Mathilde: Mit hår ser så meget sundere ud, efter jeg er begyndt at bruge denne shampoo! Min hovedbund bliver slet ikke irriteret af dette produkt, som den ofte bliver af andre.

Unni: God for allergikere. Alle mulige forskellige shampooer er prøvet, men slår ud i ansigtet. Denne shampoo giver ingen gener.

Elsebeth: Produktet virkede ret hurtigt. Min hovedbund fik det meget bedre efter få hår vaske. Dejligt, man ikke skal bruge så meget sæbe.
​​​​​​​

Annette: En fantastisk effektiv shampoo, efter få ganges brug, har jeg ikke haft kløe eller rødme i hovedbunden. Dejligt endelig at have fundet en shampoo der ikke irriterer. Endvidere er den meget økonomisk, der skal ikke bruges ret meget pr. vask.


TIP: Undgå at vaske dit hår for ofte, da det kan være med til at udtørre din hovedbund yderligere. Gør det gerne til en vane, at der går et par dage mellem dine hårvaske.

Relaterede produkter

BLACK FRIDAY
Spar 20%
(224)
Matas Natur Aloe Vera & E-vitamin Shampoo 400 ml
BLACK FRIDAY 63,96
Førpris 79,95
Du optjener 7 point
BLACK FRIDAY
Spar 20%
(46)
Matas Natur Gojibær & Aloe Vera Balsam 400 ml
BLACK FRIDAY 63,96
Førpris 79,95
Du optjener 7 point
BLACK FRIDAY
Spar 20%
(115)
Matas Natur Gojibær & Aloe Vera Shampoo 400 ml
BLACK FRIDAY 63,96
Førpris 79,95
Du optjener 7 point
BLACK FRIDAY
Spar 20%
(62)
Matas Natur Aloe Vera & E-vitamin Vaskegele 200 ml
BLACK FRIDAY 59,96
Førpris 74,95
Du optjener 6 point
BLACK FRIDAY
Spar 20%
(176)
Matas Natur Aloe Vera & E-vitamin Bodylotion 400 ml
BLACK FRIDAY 67,96
Førpris 84,95
Du optjener 7 point
BLACK FRIDAY
Spar 20%
(67)
Matas Natur Aloe Vera & E-vitamin Leave-in Hårkur 150 ml
BLACK FRIDAY 51,96
Førpris 64,95
Du optjener 6 point
BLACK FRIDAY
Spar 20%
(65)
Matas Natur Havtorn & Blåbær Shampoo 400 ml
BLACK FRIDAY 63,96
Førpris 79,95
Du optjener 7 point

Relaterede artikler

Sådan slipper du af med skæl i hovedbunden

Vi guider

Sådan slipper du af med skæl i hovedbunden

Af Mia Dybkilde

Døjer du med skæl i hovedbunden? Du er ikke alene. Vi ser på, hvorfor det opstår, og hvad du kan gøre ved det, så du slipper for flager i håret, som drysser ned på skuldrene.

Læs Mere
Sådan slipper du af med tør og irriteret hovedbund

Vi guider

Sådan slipper du af med tør og irriteret hovedbund

Af Isabel Thostrup

Driller hovedbunden? Tør og irriteret hovedbund kommer ofte om vinteren og kan både klø og flage. Det irriterende problem kan heldigvis afhjælpes med den rigtige behandling. Se med her, hvor vi guider dig til at komme den besværlige tørre hovedbund til livs.

Læs Mere
Vi tester: 14 dage med Matas Natur

Vi guider

Vi tester: 14 dage med Matas Natur

Jeg har lavet et lille sjovt eksperiment. Jeg har i to uger udelukkende brugt Matas Natur ansigtspleje og hårpleje for at se den fulde effekt af produkterne. Matas eget naturlige brand er baseret på økologiske og naturlige ingredienser, har flere certificeringer og er uden parfume, så jeg havde selvsagt høje forventninger til produkterne. Læs med og hør min helt ærlige bedømmelse af produkterne.

Læs Mere
Stor nyhed: Matas Natur lancerer hudpleje med hamp

Nyhed

Stor nyhed: Matas Natur lancerer hudpleje med hamp

Hamp og hudpleje? Ja, den er god nok. Matas Natur lancerer en effektiv serie af hudpleje baseret på økologiske hampefrøolie dyrket i Danmark. Hele serien er Vegan Certificeret og Svanemærket og fyldt med aktive og naturlige ingredienser. Læs med, når vi gør dig klogere på serien, og hvorfor hampefrøolie er så effektiv en ingrediens i hudpleje.

Læs Mere