Vi guider

Vi tester: 14 dage med Matas Natur

Jeg har lavet et lille sjovt eksperiment. Jeg har i to uger udelukkende brugt Matas Natur ansigtspleje og hårpleje for at se den fulde effekt af produkterne. Matas eget naturlige brand er baseret på økologiske og naturlige ingredienser, har flere certificeringer og er uden parfume, så jeg havde selvsagt høje forventninger til produkterne. Læs med og hør min helt ærlige bedømmelse af produkterne.

Jeg er en sucker for naturlig hud- og hårpleje. Det kommer sig nok af, at jeg er født med en sensitiv hud og hele mit liv har prøvet at undgå parfumeret pleje. Jeg har derfor trawlet mig igennem diverse naturlige brands efterhånden og har nok også ret høje krav til, hvad de skal kunne. Jeg har prøvet produkter fra Matas Natur tidligere, men jeg har aldrig prøvet en komplet hud- eller hårplejerutine med mærket. Derfor var jeg virkelig spændt på at prøve rutinerne uden indblanding fra andre produkter og ikke mindst dykke ned i de mange ingredienser, der på papiret lyder ret spændende og lovende. Vi starter med ansigtsplejen. 

En simpel hudplejerutine

Jeg har udvalgt fire kerneprodukter til min ansigtsplejerutine fra Matas Natur for at holde den så simpel som muligt. Her har jeg testet Rensemousse, Anti-age Serum, Anti-age Øjencreme og Dagcreme med SPF15 – alle med E-vitamin og økologisk aloe vera. Da jeg startede på at teste produkterne, havde jeg haft en mildt udbrud i huden med rødme og bumser, så jeg havde et stort håb om, at Matas Natur kan få skabt lidt balance i min hud.

​​​​​​​​​​​​​​
Fælles for al den hudpleje jeg har testet er, at det er uden parfume, indeholder økologiske og naturlige ingredienser, ligesom det bærer Astma-Allergi Danmarks Den Blå Krans og Svanemærket. Det betyder, at produkterne er udviklet med nøje udvalgte ingredienser med stor omtanke for miljø og sundhed. Alle produkter er desuden veganske og RSPO-certificeret, der betyder, at Matas bidrager til en bæredygtig produktion af palmeolie. Det lyder jo alt sammen meget godt, men virker det så også, spørger du sikkert? Lad os se nærmere på sagerne.

Den blødeste rensemousse

Jeg bruger lidt forskellige former for rens alt efter årstid og min huds tilstand, men jeg er stor fan af at bruge rensemousse om morgenen i badet. Her må jeg bare sige, at Matas Natur Rensemousse er den bedste jeg hidtil har prøvet. Det ultrabløde skum føles virkelig dejligt på huden, og hvor nogle renseskum har det med at udtørre min hud bagefter, så føles min hud dejlig velfugtet og frisk efter brug.Matas Natur Rensemousse indeholder antioxidativ E-vitamin acetate, økologisk aloe vera og fugtgivende glycerin, der afhjælper udtørring af huden. Jeg kan klart anbefale denne, hvis du er til rensemousse i din daglige rutine – det er virkelig en fornøjelse at rense ansigtet med denne.

SPAR 21,-
150 ml
Matas NaturAloe Vera & E-vitamin Rensemousse
63,95 kr.84,95 kr.
(139)

Et hurtigabsorberende serum

Er du stadig lidt i tvivl, om hvad et serum egentlig hjælper med? Sådan havde jeg det også, før jeg begyndte at bruge det. Men jeg kan se en tydelig positiv forskel i min hud, efter det er blevet en fast del af min plejerutine.Et serum er en koncentreret form for pleje, der trænger hurtigt ind i huden. Serum er beregnet til brug under din federe dag- eller natcreme, og det går ind og arbejder på et eller flere specifikke hudproblemer og trænger dybere ned i huden end din normale ansigtscreme. Et serum kan fx hjælpe med at give ekstra fugt, spændstighed til huden, beroligelse eller reduktion af rynker.Jeg elsker den tyndtflydende konsistens på Matas Natur Anti-age Serum, der føles blød og fugtgivende på huden. Den trænger utrolig hurtigt ind, hvilket er dejligt for et utålmodigt menneske som mig, der bare gerne vil have overstået min hudplejerutine hurtigt. Dens anti-age egenskaber har jeg ikke kunne se på bare to uger, men den indeholder bl.a. hyaluronsyre, som vi ved fra andre studier har en dokumenteret effekt med at reducere rynker og øge hudens spændstighed. Den indeholder også creatine, der virker opstrammende, cellefornyende og styrker hudens bindevæv.


Når det kommer til fugt, er den virkelig god for min hud. Den bliver helt blød og gennemfugtet af serummet – faktisk så gennemfugtet, at jeg er lige ved at glemme at bruge ansigtscreme bagefter. Jeg kan læse mig frem til, at det er betaine og økologisk aloe vera, der begge hjælper med at give fugt. Sidst hjælper E-vitamin med at beskytte huden.

SPAR 36,-
30 ml
Matas NaturAloe Vera & E-vitamin Anti-age Serum
108,95 kr.144,95 kr.
(154)

En rig øjencreme

Jeg er ikke altid lige god til at huske øjencremen, så jeg er faktisk ret stolt over at have brugt det konsekvent i hele to uger. Jeg kan læse mig frem til, at Matas Natur Anti-age øjencreme indeholder hydrolyseret lavmolekylær hyaluronsyre, der reducerer rynker, kreatin, der virker opstrammende og antioxidativt E-vitamin, der beskytter. Det lyder jo meget godt det hele. Derudover indeholder den også økologisk aloe vera, der sikrer fugt til den sarte hud omkring øjnene, som jeg også selv døjer lidt med med små eksemudbrud fra tid til anden.


Øjencremen er virkelig rig. Det skulle jeg lige vænne mig til i starten, hvor jeg kom til at dosere alt for meget og nærmest var nødt til at smøre det ud i hele ansigtet. Men da jeg fandt ud af, at der ikke skulle mere end en kvart lillefingernegl til begge øjne, var den virkelig lækker på huden. Mine øjenomgivelser føltes velfugtede hele dagen.


Anti-age effekten kan jeg igen ikke vurdere på kun to uger, men ingredienserne virker i hvert fald lovende. Hvis du er til mere lette øjencremer, skal du nok ikke give dig i kast med denne, men hvis du er til en rig øjencreme med høj densitet, er Matas Natur den helt rette.

SPAR 36,-
15 ml
Matas NaturAloe & E-vitamin Anti-Age Øjencreme
108,95 kr.144,95 kr.
(146)

Beskyttende dagcreme

Generelt er jeg stor fan af at have spf i min dagcreme, lige så snart foråret begynder. Min hud kan dog godt reagere lidt på indholdet af solfaktor ved at danne urenheder og bumser, og jeg har derfor ikke fundet den helt rette dagcreme med SPF før nu! For wauw må jeg bare sige til Matas Natur Dagcreme med spf15.


Det har været rigtig lækkert vejr den sidste uges tid, så det har været rart at vide, at jeg ved korte ophold i solen stadig er beskyttet med solfaktor 15. Dagcremen har en lækker konsistens, der ikke fedter – for det hader jeg om noget. Jeg har heller ikke reageret med bumser og urenheder på solfaktoren, som jeg plejer. Min hud har desuden føltes virkelig fugtet og blød efter brug, og cremen har også fungeret som et godt fundament under makeup uden at fnulre eller fedte. Den er altså en keeper!​​​​​​​​​​​​​​ Så længe du bruger 1,1 gram svarende til en teske fuld creme, så beskytter den ligeså effektivt mod solen som en almindelig solcreme.

SPAR 27,-
50 ml
Matas NaturAloe Vera & E-vitamin Dagcreme SPF 15
82,95 kr.109,95 kr.
(270)

Hårplejerutinen

Nu til hårplejen. Jeg har en stor, tyk manke, jeg kun vasker to gange om ugen. Derfor har jeg ret høje krav til shampoo og balsam, der virkelig skal rense håret godt igennem og samtidig sørge for god pleje. Jeg har testet Matas Natur Shampoo, Balsam og Balsamspray. Jeg døjer generelt med tør hovedbund, og havde derfor også store forhåbninger om, at især shampooen kunne afhjælpe tørhed og irritation i min hovedbund. Det løfter jeg sløret for nu.

Skånsom shampoo, der beroliger

Jeg bruger normalt kun shampoo uden parfume og bliver rigtig glad, hvis det samtidig også har en god mærkning som Svanemærket, da jeg godt kan lide, at min plejeprodukter også har omtanke for miljøet. Matas Natur Shampoo har udover Svanemærket også Den Blå Krans og RSPO som certificering.


Men virker det så, når shampooen er så skånsom, som den er? Ja. Så enkelt kan det siges. Det er den første shampoo med så stærke mærkninger, der også har en reel effekt på mit tykke hår. Shampooen renser rigtig godt i dybden – selv når jeg har haft stylingprodukt i håret, men det bedste af det hele er, at den virkelig beroliger min hovedbund. Min tørhed er ikke gået fuldstændig væk, men jeg har slet ikke kløet i min hovedbund de sidste par uger. Mit hår føles også blødt efter vask.


Shampooen indeholder økologisk aloe vera og antioxidativt E-vitamin, der altså gør deres ting, må jeg sige. Jeg kan se, at der findes en specifik shampoo fra Matas Natur til tør og irriteret hovedbund. Den skal helt sikkert i kurven næste gang.


SPAR 23,-
Matas NaturAloe Vera & E-vitamin Shampoo
66,95 kr.89,95 kr.
(409)

Plejende balsam

Som jeg vist fik sagt tidligere, er jeg lidt utålmodig, når det kommer til personlig pleje. Jeg kan godt lide at få overstået bad, plejerutine og makeup forholdsvis hurtigt med mindre, jeg laver en decideret spa-time i weekenden. Derfor har jeg de sidste par år også forelsket mig i Balsam Leave-in Spray, da jeg ikke gider vente på, at en almindelig balsam først skal sidde og pleje i et par minutter, før den skal skylles ud.Men nu har jeg tvunget mig selv til at prøve det de sidste par uger med Matas Natur Balsam. Og jeg må hengive mig. For mit hår bliver altså bare lige dét lækrere, når balsammen får lov at sidde at pleje. Jeg ved ikke, om jeg kan se den helt store forskel efter brugen af Matas Natur Balsam, men jeg kan føle forskellen. For det første var mit hår meget nemmere at rede ud efter vask, og så føltes det også blødere, end når jeg bruger en Balsamspray. Så måske jeg skulle tøjle utålmodigheden lidt og investere et par minutter ekstra i badet på at bruge balsam! Balsammen er beregnet til normalt eller tørt hår.


SPAR 23,-
Matas NaturAloe Vera & E-vitamin Balsam
66,95 kr.89,95 kr.
(215)

Balsam til den travle morgen

Se her har vi et hårprodukt, der virkelig tiltaler mig. Når badet skal gå hurtigt om morgenen, er Matas Natur Balsamspray altså et go to-produkt. For du får stadig de plejende egenskaber fra en balsam, men skal ikke vente på at den først virker, før du kan skylle den ud. Sprayen kan både bruges i vådt og tørt hår, men jeg synes, den har størst effekt i vådt hår, da den især hjælper mine lokker med at blive mere smidige efter badet, så håret nemt kan redes ud.


Mit hår blev blødest af at bruge den almindelige Matas Natur Balsam, der skal skylles ud, men jeg synes Balsamsprayen er mest praktisk til mig i hverdagen, og jeg får stadig god pleje til mit hår med den.
Ligesom de to andre hårprodukter indeholder den økologisk aloe vera, beskyttende E-vitamin og derudover også aktivstoffet betaine, der styrker de enkelte hårstrå. Den er godkendt herfra.


SPAR 16,-
200 ml
Matas NaturAloe Vera & E-vitamin Balsamspray
48,95 kr.64,95 kr.
(81)

Samlet bedømmelse af Matas Natur hud- og hårpleje

Jeg er virkelig positivt overrasket over Matas Natur ansigtspleje og hårpleje. Jeg er vild med, at mærket tilgodeser både sundhed og miljø med deres gode mærkninger, men det er ikke altid, at gode certificeringer hænger sammen med god effektivitet. Det gør det dog i den grad med Matas Natur.


Især min hud har haft rigtig godt af de sidste to ugers pleje, hvor den er blevet dejlig velfugtet og beroliget. Mine urenheder og rødme er stort set forsvundet, og jeg må virkelig sige, at en enkelt ansigtsplejerutine nok er vejen frem for mig, da jeg har meget sensitiv hud. Jeg vil helt sikkert lade de fire ansigtsprodukter blive en fast del af min sommerrutine fremover med en blanding af mine egne håndplukkede favoritter.

​​​​​​​
Når det kommer til hårplejen får Matas Natur Shampoo helt sikkert lov at blive i min rutine, da den virkelig har beroliget min hovedbund og renset mit hår effektivt. Selvom jeg egentlig var ret glad for Matas Natur Balsam og den gav gode resultater, er jeg bare mere til den hurtige Balsamspray. Men hvis du sværger til klassisk balsam, der skal vaskes ud, vil jeg klart anbefale Matas Natur Balsam. Alt i alt en virkelig god oplevelse med alle produkterne.
​​​​​​​

Du finder alle Matas Natur produkter på Matas.dk lige her.

Relaterede produkter

SPAR 27,-
50 ml
Matas NaturAloe Vera & E-vitamin 24H Ansigtscreme
82,95 kr.109,95 kr.
(322)
SPAR 27,-
50 ml
Matas NaturAloe Vera & E-vitamin Natcreme
82,95 kr.109,95 kr.
(125)
SPAR 21,-
Matas NaturAloe Vera & E-vitamin Vaskegele
Fra 24,95 kr.84,95 kr.
(135)
SPAR 26,-
400 ml
Matas NaturAloe Vera & E-vitamin Shampoo Tør/Irriteret Hovedbund
78,95 kr.104,95 kr.
(166)
SPAR 23,-
400 ml
Matas NaturHavtorn & Blåbær Balsam
66,95 kr.89,95 kr.
(36)
SPAR 20,-
80 ml
Matas NaturAloe Vera & E-vitamin Ansigtspeeling
59,95 kr.79,95 kr.
(127)

Relaterede artikler

Beskyt hele familien i solen med Matas Natur

Nyhed

Beskyt hele familien i solen med Matas Natur

Matas Naturs solserie er mere end bare solbeskyttelse. Med serien får du aktive, naturlige og økologiske ingredienser med en fløjlsblød og ikke-fedtende konsistens. Serien er spækket med gode mærkninger, så du trygt kan smøre hele familien ind. Vi gør dig meget klogere på solserien og giver dig et par gode solråd med på vejen til store og små.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek