• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • 30 dages fuld returret
  • Mere end 1000 brands
Menu
Vi guider

Pakkeliste: Sommerferie i Danmark

Sidste år tvang os til at tænke i alternative baner, da det kom til sommerferien – og måske blev du, ligesom jeg, bidt af alle de fantastiske ting, som Danmark har at byde på? Læs med, når jeg kommer med den ultimative pakkeliste til din staycation.

Staycation kan noget helt særligt, hvis du spørger mig. Der er bare noget over at tage en dag ad gangen og udforske Danmarkskortet med dagsture til nye byer, roadtrips på tværs af landet og ikke mindst masser af skøn natur. Uanset om du er til den afslappende ferie, aktiv ferie, hotel eller camping, så kommer vi her med en oversigt over de ting, du skal huske at pakke i tasken, når du drager på opdagelse i det danske sommerland.  

Solpleje 

First things first! Hvis du spørger mine venner og kæreste, er de nok ved at være godt trætte af, at jeg altid spørger, om de har solcreme på.  


Men bottom line er, at det simpelthen bare er det allervigtigste at huske, inden man bevæger sig ud i solen, hvis man gerne vil passe på sin hud – både når det kommer til tidlig ældning af huden og forebyggelse af cancer.  


Der findes jo et væld af forskellige solcremer på hylderne i Matas, så man kan finde lige præcis den, man allerbedst kan li’. Jeg har selv været en del forskellige igennem, men jeg vender altid tilbage til Matas Natur, Nivea og Derma, og i år har jeg fundet endnu en favorit i sololien fra Ecooking.  


Personligt har jeg ansigtssolcreme på hver dag året rundt, mens jeg i sommerhalvåret sørger for at give hele min krop en håndfuld en god 20 minutters tid, inden jeg forlader mit hjem.


Særligt fordi det også bare er pænt nederen at blive skoldet, og min lyse hud simpelthen ikke holder til det. Heldigvis er jeg de senere år blevet ret fan af at snyde mig til den smukke sommerkulør med en selvbruner.  

Pak praktisk med rejsestørrelser  

Ku’ du også fylde en hel tagboks udelukkende med dine beauty-produkter til ferien, hvis du fik lov? Same!  


Dog er det sjældent, at det rent faktisk er en mulighed, og selvom jeg altså ikke kan undvære min hudpleje, når jeg tager på ferie, så er der heldigvis løsninger på det.  Mange af dem fås nemlig i små rejsestørrelser, så du ikke behøver at fylde hele tagboksen, men kun halvdelen 😉  


All jokes aside, så er rejsestørrelserne jo geniale – og det bedste er, at hvis du ikke kan finde dit yndlingsprodukt i miniature-versionen, så kan du købe en tom rejseflaske og selv fylde den med dine favoritter.  


“Jeg elsker at læse bøger om sommeren, hvor jeg har tid til at fordybe mig i de fiktive universer. Sidste år læste jeg blandt andet “Call me by your name” af André Aciman, som formår at skabe det mest længselsfulde billede af sommer og kærlighed i Italien. I år er det Dolly Aldertons nye roman, “Ghost”, der er den første bog på sommerens to read-liste".

Undgå smertefulde gnidemærker 

Når temperaturen stiger i DK, så stiger sandsynligheden for rødme, irritation og gnidemærker mellem mine lår markant.  


Jep, den der friktion, der opstår, når varm, fugtig hud gnider mod hinanden, er det værste, jeg ved, om sommeren, men heldigvis har jeg langt om længe fundet en ret god løsning på dét problem: Take Care Spray af Active by Charlotte.  


Særligt hvis du har planer om en aktiv ferie – eksempelvis cykel- eller vandreferie – vil jeg næsten vove at påstå, at dette produkt er fuldstændig uundværligt.  


Den praktiske spray lægger sig nemlig på huden som en tynd hinde og modvirker den friktion, der opstår, når huden gnider mod hinanden. Det kan fx være mellem lårene, under armene, under brysterne, eller hvor du ellers måtte opleve denne form for ubehag.  

Vådservietter til alle formål  

Vådservietter er en af de ting, jeg altid pakker med mig i tasken – uanset hvilken type ferie, jeg befinder mig på.  


Har jeg ikke badefaciliteter i nærheden, eller har jeg bare brug for at blive frisket op i løbet af en varm dag, så kan jeg sagtens finde på at ty til en vådserviet. Det gælder både dem til kroppen og intimservietterne.  


Derudover kan det være rart at have muligheden for lige at rengøre hænderne, hvis man nu heller ikke har mulighed for at vaske dem – især hvis man er lige så langsom og klodset til at spise is, som jeg er 😅


“Når jeg ikke lige orker at læse, så er det tit høretelefonerne, der bliver fundet frem, så jeg kan nyde solen med en god podcast i ørene. Lige nu skamlytter jeg til “Spøgelser med følelser”, som med en god portion humor og empati gransker den danske datingkultur. Jeg skraldgriner i hvert afsnit – kæmpe anbefaling herfra!”  

Multifunktionelt makeup

For nogle er makeup et no go, når man er på ferie, mens det for andre er uundværligt.  


Jeg ligger personligt et sted midt imellem, og derfor forsøger jeg også at tænke praktisk her ved at pakke nogle produkter, der er multifunktionelle og kan bruges på flere forskellige måder – så sparer jeg også lidt plads i tasken til mine bøger.  


Miild Mineral Bronzing Pudder giver den fineste sommerglød til huden, men kan samtidig også bruges som øjenskygge.


Clarins Ombre Satin Eyeshadow har en skøn, cremet konsistens, som både kan bruges som skygge og blush.


Elizabeth Ardens Eight Hour Cream Lipstick indeholder både SPF15 og plejende ingredienser, så dine læber beskyttes, plejes og får lidt farve.

Slip for myggene 

Jeg knuselsker de der lyse sommeraftener, hvor man kan sidde længe udenfor og mærke en helt særlig følelse af ro og feriestemning sænke sig i takt med, at solen langsomt går ned og efterlader de smukkeste farver på himlen.  


Desværre er der noget, der tyder på, at myggene også elsker netop de aftener, for hvem har ikke prøvet at vågne op med benene fyldt af de røde, kløende stik?  


Jeg pakker derfor altid en myggespray i ferietasken, så jeg kan holde de små insekter lidt på afstand. Der findes både sprays, der er udviklet til formålet, men man kan faktisk også bruge en smule pebermynteolie til formålet.  


“Jeg kan ret gode lide at tage på spontane dagsture rundt omkring i landet, når det er sommer, og opleve nye byer og skøn natur. Sidste år tog min kæreste og jeg til Faxe Kalkbrud, som simpelthen er det smukkeste sted, hvis man savner synet af sydens azurblå hav.”

Don't forget to accessorize

Yes, på matas.dk har vi faktisk også et ret lækkert udvalg af sommer-accessories.  


For mig er solbriller er kæmpe must – ikke kun fordi det beskytter øjnene mod solens stråler, men også fordi det ser megacool ud.


Om sommeren hader jeg desuden at have mit hår løst, det er simpelthen for varmt. Men jeg bliver også ret tit træt af bare at smække det i en hestehale, så derfor ynder jeg også at bruge forskellige former for hårpynt såsom fine hårbøjler, spænder og elastikker til at pifte frisuren lidt op.

Hverdagsluksus på budget: Solcreme

Vi guider

Hverdagsluksus på budget: Solcreme

Forhåbentlig byder sommervejret på masser af sol og varme. Og uanset om du skal nyde solen i Danmark, eller vi måske er så heldige at kunne rejse på ferie sydpå i år, så er én ting i hvert fald sikker: du må ikke glemme solcremen. Vi har fundet seks skønne, effektive og budgetvenlige solcremer, og så har vi samlet nogle af de vigtigste spørgsmål om solbeskyttelse, du bør kende svarene på.

Læs også

Førstehjælpskassen: 

Uanset hvilken type ferie du har i tankerne, så giver det altid lidt ro i maven at være godt forberedt. En førstehjælpskasse samler alt, du har brug for, hvis uheldet skulle være ude. 

1. Plaster

En af de vigtigste ting i din førstehjælpskasse er helt simpelt plastre. Det gælder selvfølgelig almindelige plastre, som findes i flere forskellige varianter, men i høj grad også vabelplaster.


Uanset om du er på vandretur, cykeltur eller bevæger dig rundt i storbyen, er det simpelthen bare ikke sjovt at gå rundt med vabler uden at kunne lindre smerten en smule.  

2. Sårpleje 

Udover plastre er det også vigtigt at have lidt sårpleje i førstehjælpskassen, så du kan passe godt på dit sår, hvis du skulle være så uheldig at tilegne dig et.


Klorhexidin er et must, da det virker bakteriedræbende og renser såret.

3. Flåtfjerner

Denne er især vigtig, hvis du er på ferie i naturen. Flåter skal nemlig fjernes hurtigt, så du mindsker risikoen for, at den overfører sygdomsbakterier.

Solcremens historie: Den kom, solede, og sejrede

Vi guider

Solcremens historie: Den kom, solede, og sejrede

Inden solcremen blev opfundet, havde det blege look været in i flere hundrede år, så folk holdt sig automatisk ude af solen. Det var først, da Coco Chanel i 1920’erne opfordrede alle til at lade solen kysse deres krop, at det solbrune look blev det nye ideal – og behovet for solcreme opstod.

Læs også

4. Efter myggestik

Selvom du gør alt, hvad du kan for at holde myggene væk, kan du stadig risikere at få irriterende, kløende myggestik.

Og så kan det være rart at tage et kig i førstehjælpskassen og finde en spray eller creme, der har en beroligende effekt på stikket.

5. Ørepropper

Det er bare træls, hvis man ikke kan falde i søvn, når man er på ferie. Hvis du også oplever, at du har svært ved at sove, når du er omgivet af nye og anderledes lyde, så er det en god idé at pakke et par ørepropper.


Ørepropper fås både i skum og silikone, så du kan vælge din fortrukne.

6. Desinfektion 

I de her dage kan du nok ikke komme uden om at pakke håndsprit, som du kan have med dig rundt på ferien. Udover en gel i praktisk rejsestørrelse, kan det være en fordel at pakke nogle desinfektionsservietter, der fylder lidt mindre i tasken.


Husk også gerne en fed creme, der kan beskytte hænderne mod udtørring.

Relaterede produkter

Relaterede artikler

SOS til din sommer: Undgå sår, stik og skrammer

Vi guider

SOS til din sommer: Undgå sår, stik og skrammer

Af Ida Hinchely Kyhn

Vi kender det nok alle sammen – at stå der på ferien i en mindre nødssituation og virkelig mangle det ene produkt, som du selvfølgelig ikke lige fik pakket. Men denne sommer har vi din ryg og har samlet en håndfuld produkter, som forhåbentlig kan hjælpe dig med at undgå SOS på din ferie i år.

Læs mere
5 dufte, der får dig i sommerhumør

Vi guider

5 dufte, der får dig i sommerhumør

Af Natalie Khayat

Duften af sommer kan være frugtig og let, sød og blomstret eller fyldt med friske citrusnoter. Den kan også være sanselig og dufte rent, præcis som den tilfredshedsfølelse, man får, når man træder ud af badet. Hvad kan du bedst lide? Læs med i denne artikel, og find den helt rigtige parfume til din sommer!

Læs mere
Sådan laver du nemt et lækkert strandhår

Grib stilen

Sådan laver du nemt et lækkert strandhår

Af Cathrine Park

Sommerens lækreste hår er et råt og vindstylet look, du får efter en lang dag på stranden og en tur i bølgen blå. Heldigvis kræver et fedt strandhår slet ikke en strandtur og skønt vejr. Du kan sagtens tage hul på sommeren og lave et smukt strandlook derhjemme med en god saltvandsspray, et par stylingprodukter og nogle nemme stylingfif.

Læs mere
Sommermakeup: Nude Trend

Spot Trenden

Sommermakeup: Nude Trend

Gå sommeren i møde med de lækreste nude produkter, der giver den perfekte glød og holder din hud naturlig og frisk i varmen.

Læs mere